Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina502 wrote:Dziewczyny jesteśmy w różnych tygodniach ciąży, niektóre mają termin na koniec , inne na początek października 😉 czy któraś z Was poczuła już ruchy dziecka? Ja w pierwszej ciąży poczułam ok 18 tygodnia, ciekawa jestem jak będzie teraz ,😄
-
Frida91 wrote:Miałam dziś prenatalne. Dzidziuś ma 7,5cm, wszystkie parametry wyszły bardzo dobrze, rozwija się jak najbardziej prawidłowo 😊 I będzie chłopiec tak jak myślałam 🙂
Frida91 lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
paulina502 wrote:Dziewczyny jesteśmy w różnych tygodniach ciąży, niektóre mają termin na koniec , inne na początek października 😉 czy któraś z Was poczuła już ruchy dziecka? Ja w pierwszej ciąży poczułam ok 18 tygodnia, ciekawa jestem jak będzie teraz ,😄
-
Paulina12345 wrote:Czyli jak mam rozmiar normalnie 3 to pasuje wziąć ciążowych 4??
Ja miałam tak że ciazowych to zbliżony to obecnego czyli jak mam 2 to (2 lub 3) a zwykłych to mnie i 4 ciśnieStarania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Też polecam ciążowe rajstopy, ja wzięłam taki rozmiar jak nosze normalnie i są ok.
A co do ruchów to ja czuję późno, w pierwszej ciąży koło 22tygodnia dopiero, w drugiej w 20. Teraz zaczynam 16 i nie czuje jeszcze co mnie zaczyna niepokoić bo większość z Was już czuje 🤦 no co zrobić jak człowieka takie głupie myśli dopadają 🙆Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 20:57
-
Mama_Basia wrote:Ja w pierwszej ciąży poczułam dokładnie w 17+0 tc, teraz jeszcze nie czułam, ale łożysko mam na tylnej ścianie więc liczę że będzie tak samo lub nawet wcześniej 😊
My też po prenatalnych maluszek ma ponad 6cm,wszystko rozwija się prawidłowo 😊moje przeczucia co do płci raczej się potwierdziły i będzie chłopiec☺️ wg USG termin mam na 17 a z om na 19 i narazie dr kazał się trzymać tego z miesiączkiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 20:58
Kath, Frida91, Mama_Basia, Gosha, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
paulina502 wrote:Naprawdę czujesz już ruchy? 😍 Ja już się nie mogę doczekać
-
Ulalala wrote:Też polecam ciążowe rajstopy, ja wzięłam taki rozmiar jak nosze normalnie i są ok.
A co do ruchów to ja czuję późno, w pierwszej ciąży koło 22tygodnia dopiero, w drugiej w 20. Teraz zaczynam 16 i nie czuje jeszcze co mnie zaczyna niepokoić bo większość z Was już czuje 🤦 no co zrobić jak człowieka takie głupie myśli dopadają 🙆
Ja nic nie czuje a jestem 15 tc wiec chyba po prostu trzeba się w cierpliwość uzbroićMama_Basia lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Kejtii87 wrote:A jeśli ja mam na przedniej ścianie to ruchy czuć później?szczerze mówiąc nie spytałam lekarza o to....
My też po prenatalnych maluszek ma ponad 6cm,wszystko rozwija się prawidłowo 😊moje przeczucia co do płci raczej się potwierdziły i będzie chłopiec☺️ wg USG termin mam na 17 a z om na 19 i narazie dr kazał się trzymać tego z miesiączki
Gratulacje! Same dobre wieści 😊 -
Paulina Ka wrote:Ja akurat jestem dość wrażliwa na wszystko co się dzieje w moim organizmie. Jak na pierwszą ciążę i łożysko z przodu, to szybko poczułam. A jak się po terminie miesiączki okazało, to czułam teraz też ból implantacyjny. Taki ból w macicy, jakby mi ktoś gwóźdź wbił. Trwało to chwilę. W ogóle, czy któraś z Was miała coś takiego? Albo plamienie implantacyjne?
-
Frida i Kejtii - suuper wiadomości!
Ja mam łożysko na przedniej ścianie, kończymy 14 tydzień, do tej pory raz miałam uczucie po drzemce, że dzisiuś się przesunął jakoś po taką gulkę miałam po jednej stronie brzucha czasami mam wrażenie że mi coś zabulgocze inaczej niż jelita, ale to pewnie takie moje doszukiwanie się bardziej Czekam cierpliwieFrida91 lubi tę wiadomość
-
Kejtii87 wrote:A jeśli ja mam na przedniej ścianie to ruchy czuć później?szczerze mówiąc nie spytałam lekarza o to....
My też po prenatalnych maluszek ma ponad 6cm,wszystko rozwija się prawidłowo 😊moje przeczucia co do płci raczej się potwierdziły i będzie chłopiec☺️ wg USG termin mam na 17 a z om na 19 i narazie dr kazał się trzymać tego z miesiączki
Ja miałam z synem na przedniej ścianie łożysko i bardzo tłumiło ruchy. Było je czuć ale bez efektów, z córką miałam na tylniej to jak wyprostowała stopę to widzialam ją odbita przez brzuch nawet paluszki było widać. -
Ulalala wrote:Też polecam ciążowe rajstopy, ja wzięłam taki rozmiar jak nosze normalnie i są ok.
A co do ruchów to ja czuję późno, w pierwszej ciąży koło 22tygodnia dopiero, w drugiej w 20. Teraz zaczynam 16 i nie czuje jeszcze co mnie zaczyna niepokoić bo większość z Was już czuje 🤦 no co zrobić jak człowieka takie głupie myśli dopadają 🙆
Ja nic nie czuje kompletnie się tym nie stresuje. Z Hubertem czułam koło 18 tygMężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
My też po prenatalnych maluszek ma ponad 6cm,wszystko rozwija się prawidłowo 😊moje przeczucia co do płci raczej się potwierdziły i będzie chłopiec☺️ wg USG termin mam na 17 a z om na 19 i narazie dr kazał się trzymać tego z miesiączki -
Hejka ja już od 5 tej spać nie mogę😤pewnie w dzień będę zasypiać na stojąco ☺️ale co by się nie nudzić przeglądam ubranka,jak coś to w h&m jest do 10 promo -20%😁ja się nie mogłam powstrzymać i parę rzeczy wskoczyło do koszyka😁
Co dziś macie w planach? Miłego dnia ☺️ -