X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Dziewczyny jesteśmy w różnych tygodniach ciąży, niektóre mają termin na koniec , inne na początek października 😉 czy któraś z Was poczuła już ruchy dziecka? Ja w pierwszej ciąży poczułam ok 18 tygodnia, ciekawa jestem jak będzie teraz ,😄
    Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze "bulgotania" w 16 tygodniu. Jutro zaczynam 16 tydzień ale dzidziuś już całkiem żwawo fika☺️

• paulina502 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze "bulgotania" w 16 tygodniu. Jutro zaczynam 16 tydzień ale dzidziuś już całkiem żwawo fika☺️

Naprawdę czujesz już ruchy? 😍 Ja już się nie mogę doczekać

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Juusta88 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dopiero 12 tc , czekam na ruchy :)

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Miałam dziś prenatalne. Dzidziuś ma 7,5cm, wszystkie parametry wyszły bardzo dobrze, rozwija się jak najbardziej prawidłowo 😊 I będzie chłopiec tak jak myślałam 🙂
    Super, ze wszystko jest dobrze !

Frida91 lubi tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Dziewczyny jesteśmy w różnych tygodniach ciąży, niektóre mają termin na koniec , inne na początek października 😉 czy któraś z Was poczuła już ruchy dziecka? Ja w pierwszej ciąży poczułam ok 18 tygodnia, ciekawa jestem jak będzie teraz ,😄
    Ja w pierwszej ciąży poczułam dokładnie w 17+0 tc, teraz jeszcze nie czułam, ale łożysko mam na tylnej ścianie więc liczę że będzie tak samo lub nawet wcześniej 😊

• Laura Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Czyli jak mam rozmiar normalnie 3 to pasuje wziąć ciążowych 4??

Ja miałam tak że ciazowych to zbliżony to obecnego czyli jak mam 2 to (2 lub 3) a zwykłych to mnie i 4 ciśnie

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam ciążowe rajstopy, ja wzięłam taki rozmiar jak nosze normalnie i są ok.
    A co do ruchów to ja czuję późno, w pierwszej ciąży koło 22tygodnia dopiero, w drugiej w 20. Teraz zaczynam 16 i nie czuje jeszcze co mnie zaczyna niepokoić bo większość z Was już czuje 🤦 no co zrobić jak człowieka takie głupie myśli dopadają 🙆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 20:57

3jgxs65gycn0347u.png
  • Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Ja w pierwszej ciąży poczułam dokładnie w 17+0 tc, teraz jeszcze nie czułam, ale łożysko mam na tylnej ścianie więc liczę że będzie tak samo lub nawet wcześniej 😊
    A jeśli ja mam na przedniej ścianie to ruchy czuć później?szczerze mówiąc nie spytałam lekarza o to....
    My też po prenatalnych maluszek ma ponad 6cm,wszystko rozwija się prawidłowo 😊moje przeczucia co do płci raczej się potwierdziły i będzie chłopiec☺️ wg USG termin mam na 17 a z om na 19 i narazie dr kazał się trzymać tego z miesiączki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 20:58

Kath, Frida91, Mama_Basia, Gosha, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Naprawdę czujesz już ruchy? 😍 Ja już się nie mogę doczekać
    Ja akurat jestem dość wrażliwa na wszystko co się dzieje w moim organizmie. Jak na pierwszą ciążę i łożysko z przodu, to szybko poczułam. A jak się po terminie miesiączki okazało, to czułam teraz też ból implantacyjny. Taki ból w macicy, jakby mi ktoś gwóźdź wbił. Trwało to chwilę. W ogóle, czy któraś z Was miała coś takiego? Albo plamienie implantacyjne?

• Laura Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Też polecam ciążowe rajstopy, ja wzięłam taki rozmiar jak nosze normalnie i są ok.
    A co do ruchów to ja czuję późno, w pierwszej ciąży koło 22tygodnia dopiero, w drugiej w 20. Teraz zaczynam 16 i nie czuje jeszcze co mnie zaczyna niepokoić bo większość z Was już czuje 🤦 no co zrobić jak człowieka takie głupie myśli dopadają 🙆

Ja nic nie czuje a jestem 15 tc :) wiec chyba po prostu trzeba się w cierpliwość uzbroić

Mama_Basia lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    A jeśli ja mam na przedniej ścianie to ruchy czuć później?szczerze mówiąc nie spytałam lekarza o to....
    My też po prenatalnych maluszek ma ponad 6cm,wszystko rozwija się prawidłowo 😊moje przeczucia co do płci raczej się potwierdziły i będzie chłopiec☺️ wg USG termin mam na 17 a z om na 19 i narazie dr kazał się trzymać tego z miesiączki
    Tak, łożysko wtedy trochę tłumi ruchy więc czuć je kiedy są mocniejsze, trochę później.
    Gratulacje! Same dobre wieści 😊

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie "bulgotanie" to i ja czasem czuję i jest to coś innego niż odczucia z jelit. Ale jednak nie traktuję tego jak ruchy. Czekam na prawdziwe kopniaki, liczę na to że jeszcze ze 2 tygodnie i będę je czuć 😊

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Ja akurat jestem dość wrażliwa na wszystko co się dzieje w moim organizmie. Jak na pierwszą ciążę i łożysko z przodu, to szybko poczułam. A jak się po terminie miesiączki okazało, to czułam teraz też ból implantacyjny. Taki ból w macicy, jakby mi ktoś gwóźdź wbił. Trwało to chwilę. W ogóle, czy któraś z Was miała coś takiego? Albo plamienie implantacyjne?
    Ja na czas zagnieżdżania miałam 2dni boli miesiączkowych których no spa nie była w stanie rozbić. Ale ja jestem po ivf stąd wiem dokładnie że to było zagnieżdżanie.

• Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida i Kejtii - suuper wiadomości! :)

Ja mam łożysko na przedniej ścianie, kończymy 14 tydzień, do tej pory raz miałam uczucie po drzemce, że dzisiuś się przesunął jakoś po taką gulkę miałam po jednej stronie brzucha :D czasami mam wrażenie że mi coś zabulgocze inaczej niż jelita, ale to pewnie takie moje doszukiwanie się bardziej :D Czekam cierpliwie :)

Frida91 lubi tę wiadomość

• Juusta88 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:

Ja miałam z synem na przedniej ścianie łożysko i bardzo tłumiło ruchy. Było je czuć ale bez efektów, z córką miałam na tylniej to jak wyprostowała stopę to widzialam ją odbita przez brzuch :) nawet paluszki było widać.

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:

Ja nic nie czuje ;) kompletnie się tym nie stresuje. Z Hubertem czułam koło 18 tyg

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Niekoniecznie, w pierwszej ciąży łożysko było z przodu a czułam ruchy dość wcześnie. Jedynie w późniejszym okresie, jak już zaczęła mocno się wiercić, to kopniaki były raczej po bokach, na wątrobę, albo gdzieś z tyłu. Z przodu rzadko było czuć, albo było to mocno stłumione. Teraz łożysko jest na tylnej ścianie, więc wyobrażam sobie, że ruchy będą lepiej wyczuwalne, chociażby dla córki i męża ☺️

• Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja już od 5 tej spać nie mogę😤pewnie w dzień będę zasypiać na stojąco ☺️ale co by się nie nudzić przeglądam ubranka,jak coś to w h&m jest do 10 promo -20%😁ja się nie mogłam powstrzymać i parę rzeczy wskoczyło do koszyka😁

Co dziś macie w planach? Miłego dnia ☺️

• Ala8912 Znajoma

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Ja też mam na przedniej ścianie łożysko, lekarz powiedział że przez to mogę później czuć ruchy dziecka

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2022, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolonia wrote:
    Cześć, czy ktoś z przyszłych Mam nie ma jeszcze założonej karty ciąży? Czy są jakieś konsekwencje nie założenia karty do 18 tyg ciąży?
    Ja jeszcze nie mam założonej karty 🤷🏼‍♀️

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ