Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Kejtii87 to trzymam kciuki za wizytę 🤞🤞 U nas też bardzo mocno wieje i ogólnie do kitu a myślałam że już będzie lepiej z tą pogodą , bo wczoraj było ciepło 18 stopni 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 08:47
-
Hej hej. Ja jestem po wizycie w patologi ciazy i po wizycie w poradni zaburzeń krzepnięcia krwi. Clexane mam brać do końca ciąży. Czekam na wynik badań genetycznych na obecność mutacji genu mthfr. Brzucho już widać troszkę, jak mam jechać gdzieś dłużej atem to zakładam ciazowe spodnie , jak wyskakuje tylko na zakupy to się mieszczę w takie stare z niskim stanem, bo z wysokim to nie ma szans. We wtorek byłam na wizycie i maluch ma już 5cm. 15 kwietnia prenatalne. Nie mogę się już doczekać. Termin 25.10
Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Super czytać, że u was wszystko dobrze po prenatalnych. Mam nadzieję, że moja dzidzia też jest zdrowa. Co do płci to jak rozmawiamy o dzidzi to wychodzi ze ona ale jakoś w głębi serca czuję, że będzie chłopak. Na grupę na fb też nie mogę się dostać.
-
A ja dzisiaj miałam mieć wizytę u mojej pani doktor na 10, a o 8 tel że doktor się rozchorowała i odwołuje wizyty 😏 przełożona na poniedziałek.
Ja jeszcze mieszczę się we wszystkie spodnie, w sukienkach nie lubię chodzić 😏
Dziewczyny jak u Was z wagą ? U mnie narazie stoi w miejscu .
Mielno dnia wszystkim życzę i udanych wizyt dzisiejszych -
Juusta88 wrote:Hej hej. Ja jestem po wizycie w patologi ciazy i po wizycie w poradni zaburzeń krzepnięcia krwi. Clexane mam brać do końca ciąży. Czekam na wynik badań genetycznych na obecność mutacji genu mthfr. Brzucho już widać troszkę, jak mam jechać gdzieś dłużej atem to zakładam ciazowe spodnie , jak wyskakuje tylko na zakupy to się mieszczę w takie stare z niskim stanem, bo z wysokim to nie ma szans. We wtorek byłam na wizycie i maluch ma już 5cm. 15 kwietnia prenatalne. Nie mogę się już doczekać. Termin 25.10
Ja biorę te zastrzyki od początku, co prawda nie dam rady ich robić samodzielnie, ale pocieszę Cię, że to nic strasznego. -
Giggles wrote:Ja dzisiaj zaczyna 14 tydzień i mdłości znacznie mniejsze, ale nadal są, szczególnie wieczorem, więc to nie u wszystkich mija Nie mogę nadal patrzeć na mięso i wędliny.
Staniki zawsze zamawiałam online, a teraz mam wątpliwość czy nie powinnam pójść przymierzyć. I tak, potrzebuje większy rozmiar. To moja pierwsza ciąża, więc jestem zafascynowana jak potrafi zmieniać się nasze ciało 😃👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Juusta88 wrote:Hej hej. Ja jestem po wizycie w patologi ciazy i po wizycie w poradni zaburzeń krzepnięcia krwi. Clexane mam brać do końca ciąży. Czekam na wynik badań genetycznych na obecność mutacji genu mthfr. Brzucho już widać troszkę, jak mam jechać gdzieś dłużej atem to zakładam ciazowe spodnie , jak wyskakuje tylko na zakupy to się mieszczę w takie stare z niskim stanem, bo z wysokim to nie ma szans. We wtorek byłam na wizycie i maluch ma już 5cm. 15 kwietnia prenatalne. Nie mogę się już doczekać. Termin 25.10Gwiazdeczka30
-
Mama_Basia wrote:Wiadomo że później będą się jeszcze lepiej trzymać na brzuchu, ale mi teraz nie spadają, a jest mi wygodniej niż z zwykłych spodniach. Zwłaszcza jak mam usiąść.
Ja już startuję z ogromnymi przeciwciałami, a one jeszcze wzrosły, każdy wzrost jest bardzo źle widziany. Przeciwciała mogą atakować krwinki dziecka.
Nic na razie nie można zrobić, dzieciątko jest za małe.
Dopiero pod 17- 18tc są transfuzje krwi.
Wizytę mam 20 kwietnia, jednak na pewno w przyszłym tyg będę się umawiać tu u siebie na kontrolę tętna. -
Kamila91 wrote:Chciałam się zapytać w co wy się teraz ubieracie na sukienki jest za zimno, na spodnie ciążowe to jeszcze za wcześnie bo jednak brzuch nie jest taki duży, a w zwykłych spodniach jest mi za ścisło, na co dzień wiem, że mogę założyć dres, ale jak idę gdzieś, gdzie trzeba się ubrać jakoś lepiej to nie wiem co założyć.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Juusta88 wrote:Hej hej. Ja jestem po wizycie w patologi ciazy i po wizycie w poradni zaburzeń krzepnięcia krwi. Clexane mam brać do końca ciąży. Czekam na wynik badań genetycznych na obecność mutacji genu mthfr. Brzucho już widać troszkę, jak mam jechać gdzieś dłużej atem to zakładam ciazowe spodnie , jak wyskakuje tylko na zakupy to się mieszczę w takie stare z niskim stanem, bo z wysokim to nie ma szans. We wtorek byłam na wizycie i maluch ma już 5cm. 15 kwietnia prenatalne. Nie mogę się już doczekać. Termin 25.10
Co było powodem wizyty w poradni krzepnięcia krwi? Kurcze, Żaden lekarz nie kazał mi robić badań aby wykluczyć zespół antyfosfolipidowy czy te mutacje🤷♀️ dziecko rozwija się prawidłowo, więc się nie niepokoje ale z tyłu głowy.. -
Kamila91 wrote:Chciałam się zapytać w co wy się teraz ubieracie na sukienki jest za zimno, na spodnie ciążowe to jeszcze za wcześnie bo jednak brzuch nie jest taki duży, a w zwykłych spodniach jest mi za ścisło, na co dzień wiem, że mogę założyć dres, ale jak idę gdzieś, gdzie trzeba się ubrać jakoś lepiej to nie wiem co założyć.
-
Kamila91 wrote:Chciałam się zapytać w co wy się teraz ubieracie na sukienki jest za zimno, na spodnie ciążowe to jeszcze za wcześnie bo jednak brzuch nie jest taki duży, a w zwykłych spodniach jest mi za ścisło, na co dzień wiem, że mogę założyć dres, ale jak idę gdzieś, gdzie trzeba się ubrać jakoś lepiej to nie wiem co założyć.Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Ja będę więcej zaglądać na Facebooka. Czytam Was tu na bieżąco ale mało pisze bo samopoczucie kiepskie. Co do nudności i wymiotów to ja chyba nadrabiam dwie poprzednie ciąze i już wątpię że mi w ogóle przejdzie. No ale co zrobić, ta ciąża to dieta cud, -5kg. Ja kupiłam spodnie ciążowe bo już zwykle się nie dopinaly, w jeansach na gumce też było ciasno głównie w samochodzie. Nie mogę się doczekać ciepła i sukienek, uwielbiam chodzić w sukienkach ale rajstop nienawidzę 🤷
Cyntia już masz końcówkę 14 tygodnia, dacie radę 💪 Trzymam mocno za Was kciuki :-*