X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 to trzymam kciuki za wizytę 🤞🤞 U nas też bardzo mocno wieje i ogólnie do kitu a myślałam że już będzie lepiej z tą pogodą , bo wczoraj było ciepło 18 stopni 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 08:47

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Juusta88 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Ja jestem po wizycie w patologi ciazy i po wizycie w poradni zaburzeń krzepnięcia krwi. Clexane mam brać do końca ciąży. Czekam na wynik badań genetycznych na obecność mutacji genu mthfr. Brzucho już widać troszkę, jak mam jechać gdzieś dłużej atem to zakładam ciazowe spodnie , jak wyskakuje tylko na zakupy to się mieszczę w takie stare z niskim stanem, bo z wysokim to nie ma szans. We wtorek byłam na wizycie i maluch ma już 5cm. 15 kwietnia prenatalne. Nie mogę się już doczekać. Termin 25.10

Mama_Basia, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Juusta88 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super czytać, że u was wszystko dobrze po prenatalnych. Mam nadzieję, że moja dzidzia też jest zdrowa. Co do płci to jak rozmawiamy o dzidzi to wychodzi ze ona ale jakoś w głębi serca czuję, że będzie chłopak. Na grupę na fb też nie mogę się dostać.

• Ala8912 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj miałam mieć wizytę u mojej pani doktor na 10, a o 8 tel że doktor się rozchorowała i odwołuje wizyty 😏 przełożona na poniedziałek.
    Ja jeszcze mieszczę się we wszystkie spodnie, w sukienkach nie lubię chodzić 😏
    Dziewczyny jak u Was z wagą ? U mnie narazie stoi w miejscu .
    Mielno dnia wszystkim życzę i udanych wizyt dzisiejszych

• Giggles Debiutantka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Hej hej. Ja jestem po wizycie w patologi ciazy i po wizycie w poradni zaburzeń krzepnięcia krwi. Clexane mam brać do końca ciąży. Czekam na wynik badań genetycznych na obecność mutacji genu mthfr. Brzucho już widać troszkę, jak mam jechać gdzieś dłużej atem to zakładam ciazowe spodnie , jak wyskakuje tylko na zakupy to się mieszczę w takie stare z niskim stanem, bo z wysokim to nie ma szans. We wtorek byłam na wizycie i maluch ma już 5cm. 15 kwietnia prenatalne. Nie mogę się już doczekać. Termin 25.10

Ja biorę te zastrzyki od początku, co prawda nie dam rady ich robić samodzielnie, ale pocieszę Cię, że to nic strasznego.

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giggles wrote:
    Ja dzisiaj zaczyna 14 tydzień i mdłości znacznie mniejsze, ale nadal są, szczególnie wieczorem, więc to nie u wszystkich mija :/ Nie mogę nadal patrzeć na mięso i wędliny.

Staniki zawsze zamawiałam online, a teraz mam wątpliwość czy nie powinnam pójść przymierzyć. I tak, potrzebuje większy rozmiar. To moja pierwsza ciąża, więc jestem zafascynowana jak potrafi zmieniać się nasze ciało 😃
    Wiem, że nie u wszystkich mija, znam dziewczynę która całą ciążę wymiotowała 🙁 Ja jednak zakładałam, że u mnie będzie jak w poprzednich ciążach i w drugim trymestrze będzie już dużo lepiej, ale niestety 🙁 Jednak każda ciąża inna.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Witam na pokładzie z Clexane uwierz to nic strasznego zastrzyki robię sobie sama o stałej porze dnia. Mam również mutacje mthfr i jestem heterozygotą i biorę tylko prenantal , bo lekarz uważa , ze to wystarczające. Lepiej wiedzieć na tym etapie i działać:) życzę dużo zdrówka

Gwiazdeczka30
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Wiadomo że później będą się jeszcze lepiej trzymać na brzuchu, ale mi teraz nie spadają, a jest mi wygodniej niż z zwykłych spodniach. Zwłaszcza jak mam usiąść.

Ja już startuję z ogromnymi przeciwciałami, a one jeszcze wzrosły, każdy wzrost jest bardzo źle widziany. Przeciwciała mogą atakować krwinki dziecka.
    Nic na razie nie można zrobić, dzieciątko jest za małe.

Dopiero pod 17- 18tc są transfuzje krwi.
    Wizytę mam 20 kwietnia, jednak na pewno w przyszłym tyg będę się umawiać tu u siebie na kontrolę tętna.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Chciałam się zapytać w co wy się teraz ubieracie na sukienki jest za zimno, na spodnie ciążowe to jeszcze za wcześnie bo jednak brzuch nie jest taki duży, a w zwykłych spodniach jest mi za ścisło, na co dzień wiem, że mogę założyć dres, ale jak idę gdzieś, gdzie trzeba się ubrać jakoś lepiej to nie wiem co założyć.
    Grube rajstopy plus cieplejsza dresowa sukienka lub spodnie ale takie materiałowe na gumce, albo legginsy i jakąś tunika.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo osób przeszło już na Facebooka? Czy ktoś zostaje nadal tylko tutaj...?

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:

Co było powodem wizyty w poradni krzepnięcia krwi? Kurcze, Żaden lekarz nie kazał mi robić badań aby wykluczyć zespół antyfosfolipidowy czy te mutacje🤷‍♀️ dziecko rozwija się prawidłowo, więc się nie niepokoje ale z tyłu głowy..

• Kath Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zostaję tutaj. Szczerze mówiąc to nie pamiętam hasła do fb a ostatnio logowałam się jakiś rok temu😂

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zostaję tutaj :-)

• Kath Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Chciałam się zapytać w co wy się teraz ubieracie na sukienki jest za zimno, na spodnie ciążowe to jeszcze za wcześnie bo jednak brzuch nie jest taki duży, a w zwykłych spodniach jest mi za ścisło, na co dzień wiem, że mogę założyć dres, ale jak idę gdzieś, gdzie trzeba się ubrać jakoś lepiej to nie wiem co założyć.
    Ja mam jedną sztukę spodni ciążowych i to tyle..🙈 Może dokupię jeszcze z 2x pary spodni i na tym się skończy. Aktualnie w domu chodzę w zwykłych leginsach , bo jeszcze mnie nie uciskają. Jak gdzieś wychodzę to spódnice , sukienki , tuniki + jakieś grubsze rajstopy , leginsy. Spodnie ciążowe są jeszcze za luźne i mi spadają.

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dziewczyny dużo osób przeszło już na Facebooka? Czy ktoś zostaje nadal tylko tutaj...?
    Ja na razie zostaję tutaj 😊

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Ja mieszczę się w zwykłe spodnie, ale np. na dłuższą jazdę samochodem zakładam ciążowe, chociaż mi spadają 🙈 Sukienek to nie mam. A póki co najlepiej mi się sprawdzają zwykłe legginsy 😅

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja nie używam Facebooka w ogóle, więc zostaję tylko tu☺️

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę więcej zaglądać na Facebooka. Czytam Was tu na bieżąco ale mało pisze bo samopoczucie kiepskie. Co do nudności i wymiotów to ja chyba nadrabiam dwie poprzednie ciąze i już wątpię że mi w ogóle przejdzie. No ale co zrobić, ta ciąża to dieta cud, -5kg. Ja kupiłam spodnie ciążowe bo już zwykle się nie dopinaly, w jeansach na gumce też było ciasno głównie w samochodzie. Nie mogę się doczekać ciepła i sukienek, uwielbiam chodzić w sukienkach ale rajstop nienawidzę 🤷
    Cyntia już masz końcówkę 14 tygodnia, dacie radę 💪 Trzymam mocno za Was kciuki :-*

3jgxs65gycn0347u.png
  • Juusta88 Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giggles wrote:
    Ja biorę te zastrzyki od początku, co prawda nie dam rady ich robić samodzielnie, ale pocieszę Cię, że to nic strasznego.

Ja też biorę je od początku. Wcześniej robił mi mąż ale jak sama robie to mniej boli

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Facebooka łatwiej zajrzeć, odpisać. Zobaczyć powiadomienia. Ja raczej tez częściej zajrzę na Facebooka - niezmiennie zapraszamy :) Kawę i herbate wirtualnie rozdajemy 😁

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ