Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna-Anna1992 wrote:U mnie pogoda niestety słaba szaro i buro. Jestem jeszcze w pracy do 21 , a dzisiaj męczą mnie nudności i ta przeklęta zgaga. Byle do 20.04 biorę zwolnienie, bo już nie daje rady
-
Mama_Basia wrote:Mi lekarz powiedział jeszcze zanim zaczął robić USG, że określenie płci na tym etapie to tak 60% pewności, bo to jeszcze nie są widoczne narządy płciowe tylko ocenia się kąt nachylenia wyrostka płciowego.
Więc co lekarz to inne informacje
Też się czasami zastanawiam jak z tą płcią jest na tak wczesnym etapie.. mój lekarz akurat nie patrzył na wyrostek tylko na to, że coś tam było między nogami 😅 a jak ja patrzę na zdjęcie gdzie chyba widać ten wyrostek to tak na 100% nie wygląda na chłopca, ciężko powiedzieć 😜 chyba pozostaje nam cierpliwie czekać 😉
-
paulina502 wrote:Też się czasami zastanawiam jak z tą płcią jest na tak wczesnym etapie.. mój lekarz akurat nie patrzył na wyrostek tylko na to, że coś tam było między nogami 😅 a jak ja patrzę na zdjęcie gdzie chyba widać ten wyrostek to tak na 100% nie wygląda na chłopca, ciężko powiedzieć 😜 chyba pozostaje nam cierpliwie czekać 😉
To też info od mojej lekarki prowadzącej ciążę. Ona akurat ma podejście że na etapie prenatalnych nie ma sensu określać płci 😜 No ale i tak większość lekarzy na prenatalnych coś tam już sugeruje. -
Ja się czuję nadal zmęczona, niby już drugi trymestr, ale wciąż jeszcze mało energii.
Współczuję dziewczynom które jeszcze męczą się w pracy, mój dzień faktycznie zmienił się na lepszy jak mogę sobie poleżeć kiedy już nie mam siły. Mam zdecydowanie więcej cierpliwości dla córki po południu.
No i teraz zdecydowanie opadł mi ten codzienny stres i skończyły się bezsenne noce, wcześniej budziłam się kilka razy w nocy i nie mogłam spać, teraz śpię dużo lepiej. -
Nattalia wrote:Mnie coraz mocniej głowa boli a tu jeszcze godzinę trzeba przetrwać w pracy 😕 Miałam ambitny plan skorzystac z pieknej pogody i iść z psem na jakis dluzszy spacer po pracy ale już widzę że pójdę co najwyzej spać...
Nattalia lubi tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Ja właśnie nie dostałam takiego zdjęcia z przekrojem przez kręgosłup na którym byłoby widać wyrostek. Ale faktyczne narządy płciowe są wykształcone w skończonym 16tc, więc póki co tylko wyrostek widać. Taki sam u chłopców i dziewczynek, tylko pod innym kątem.
To też info od mojej lekarki prowadzącej ciążę. Ona akurat ma podejście że na etapie prenatalnych nie ma sensu określać płci 😜 No ale i tak większość lekarzy na prenatalnych coś tam już sugeruje.
O to nie wiem czemu tak mówi, skoro mi lekarz w poprzedniej ciąży powiedział w 12 tyg na prenatalnych że to na pewno chłopak. A ja jeszcze dopytałam, czy naprawdę jest pewien i dostałam odpowiedź, że siusiak mu już raczej nie odpadnie🙃 więc wtedy był pewien i to się sprawdzilo.
Za to wczoraj to lekarz na 70% określił, pewny nie był.
Co lekarz to inna historia😂Mama_Basia lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
U mnie samopoczucie dobre..ide na trening..ciekawe jaka będzie moja forma po tej 3 miesięcznej przerwieStarania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Mam w ogóle problem z dodaniem się do naszej fb grupy ale to może wieczorem rozkminie bo mi fb z jakaś autentykacja hasła wyskakuje:DStarania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
U mnie też samopoczucie dużo lepsze. Mdłości się skończyły, nie ma bóli brzucha, jedynie co to ciągle z tym sikaniem problem. Ale badania wszystkie są ok 🤷♀️
Moje prenatalne trwało może z 10-15 min, byłam w takim stresie, ze nie wydukałam z siebie słowa. A lekarz bardzo się spieszył.. to był lekarz z polecenia mojej prowadzącej. niby pokazywał po kolei, ze wszystko co ma być to jest i pracuje jak należy, ale mam niedosyt. Następnym razem pójdę do innego.
Dziewczyny, którym lekarz już powiedział o przypuszczeniach względem płci to jakie macie smaki?😃 podobno kwestia smaków i wiązanie z tym płci to mit. Ale kto wie ? 😊 -
Ja ostatnio też się lepiej czuję , mniejsze zmęczenie a dziś to wgle jakiś przypływ energii dostałam aż postanowiłam zrobić większe porządki. Na wszelki wypadek rozłożyłam sobie to na 2 kolejne dni żeby czasami nie przesadzić 🙈
U mnie na prenatalnych gin zasugerowała że może będzie chłopiec , bo coś tam odstaje ale żeby się nie nastawiać bo wszystko może się jeszcze zmienić ;p -
Cześć dziewczyny! Super czytać, że u wielu z Was mdłości już ustąpiły. U mnie wczoraj nie było do wieczora, aż się wystraszyłam czy wszystko ok 😅🙈 Ale wróciły i dzisiaj od rana też są, więc wszystko w "normie" 😂
Jutro lecę w końcu na prenatalne i cieszę się bardzo, że zobaczę dzidzię 😍
Karolaaa8, Sparky, Frida91 lubią tę wiadomość
-
Ja się czuję nawet dobrze, tylko dziś głowa mi pęka chyba z tego stresu że mojej koleżanki córka z którą siedzi w ławce właśnie ma jelitówke, jedynie pociesza mnie fakt że rzeczywiście tej koleżanki nie było przez 2 dni w szkole zanim miała objawy, na dokładkę jeszcze starsza córka wstała z katarem i bólem gardła dzisiaj, wcale się nie dziwie jak takie wahania pogody więc na domiar złego jeszcze mi tu w domu brakuje jelitówki ....
U nas już za tydzień wizyta, mam nadzieje że poznam płeć maluszka
Na prenatalnych lekarz nic nie mówił bo dla niego to jest za wcześnie a też nie chce wprowadzać w błąd
-
Dziewczyny, którym lekarz już powiedział o przypuszczeniach względem płci to jakie macie smaki?😃 podobno kwestia smaków i wiązanie z tym płci to mit. Ale kto wie ? 😊[/QUOTE]
U mnie przypuszczenie dziewczynki i niesamowity wstręt to mięsa, wędlin i kawy (ale tylko rozpuszczanej i parzonej, z ekspresu ok). Ale też slyszałam, że to mit
Pozytywka, mrsmiki lubią tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Mnie to słoneczko w Krakowie dziś natchnęło do wyjścia na balkon i zamówiłam sobie sadzonki truskawek i poziomek z myślą że je posadzę w skrzynkach na balkonie w przyszłym tygodniu. Oby tylko już nie wrócił ten śnieg.