X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    U mnie pogoda niestety słaba szaro i buro. Jestem jeszcze w pracy do 21 , a dzisiaj męczą mnie nudności i ta przeklęta zgaga. Byle do 20.04 biorę zwolnienie, bo już nie daje rady
    Ojeju współczuję😔mi już na szczęście mdłości przeszły więc korzystam z dobrego samopoczucia,a próbowałaś może migdałów na zgagę?

• paulina502 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Mi lekarz powiedział jeszcze zanim zaczął robić USG, że określenie płci na tym etapie to tak 60% pewności, bo to jeszcze nie są widoczne narządy płciowe tylko ocenia się kąt nachylenia wyrostka płciowego.
    Więc co lekarz to inne informacje ;)

Też się czasami zastanawiam jak z tą płcią jest na tak wczesnym etapie.. mój lekarz akurat nie patrzył na wyrostek tylko na to, że coś tam było między nogami 😅 a jak ja patrzę na zdjęcie gdzie chyba widać ten wyrostek to tak na 100% nie wygląda na chłopca, ciężko powiedzieć 😜 chyba pozostaje nam cierpliwie czekać 😉

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coraz mocniej głowa boli a tu jeszcze godzinę trzeba przetrwać w pracy 😕 Miałam ambitny plan skorzystac z pieknej pogody i iść z psem na jakis dluzszy spacer po pracy ale już widzę że pójdę co najwyzej spać...

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Też się czasami zastanawiam jak z tą płcią jest na tak wczesnym etapie.. mój lekarz akurat nie patrzył na wyrostek tylko na to, że coś tam było między nogami 😅 a jak ja patrzę na zdjęcie gdzie chyba widać ten wyrostek to tak na 100% nie wygląda na chłopca, ciężko powiedzieć 😜 chyba pozostaje nam cierpliwie czekać 😉
    Ja właśnie nie dostałam takiego zdjęcia z przekrojem przez kręgosłup na którym byłoby widać wyrostek. Ale faktyczne narządy płciowe są wykształcone w skończonym 16tc, więc póki co tylko wyrostek widać. Taki sam u chłopców i dziewczynek, tylko pod innym kątem.
    To też info od mojej lekarki prowadzącej ciążę. Ona akurat ma podejście że na etapie prenatalnych nie ma sensu określać płci 😜 No ale i tak większość lekarzy na prenatalnych coś tam już sugeruje.

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję nadal zmęczona, niby już drugi trymestr, ale wciąż jeszcze mało energii.
    Współczuję dziewczynom które jeszcze męczą się w pracy, mój dzień faktycznie zmienił się na lepszy jak mogę sobie poleżeć kiedy już nie mam siły. Mam zdecydowanie więcej cierpliwości dla córki po południu.
    No i teraz zdecydowanie opadł mi ten codzienny stres i skończyły się bezsenne noce, wcześniej budziłam się kilka razy w nocy i nie mogłam spać, teraz śpię dużo lepiej.

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia wrote:
    Mnie coraz mocniej głowa boli a tu jeszcze godzinę trzeba przetrwać w pracy 😕 Miałam ambitny plan skorzystac z pieknej pogody i iść z psem na jakis dluzszy spacer po pracy ale już widzę że pójdę co najwyzej spać...
    Mnie to słoneczko w Krakowie dziś natchnęło do wyjścia na balkon i zamówiłam sobie sadzonki truskawek i poziomek z myślą że je posadzę w skrzynkach na balkonie w przyszłym tygodniu. Oby tylko już nie wrócił ten śnieg.

Nattalia lubi tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Ja właśnie nie dostałam takiego zdjęcia z przekrojem przez kręgosłup na którym byłoby widać wyrostek. Ale faktyczne narządy płciowe są wykształcone w skończonym 16tc, więc póki co tylko wyrostek widać. Taki sam u chłopców i dziewczynek, tylko pod innym kątem.
    To też info od mojej lekarki prowadzącej ciążę. Ona akurat ma podejście że na etapie prenatalnych nie ma sensu określać płci 😜 No ale i tak większość lekarzy na prenatalnych coś tam już sugeruje.

O to nie wiem czemu tak mówi, skoro mi lekarz w poprzedniej ciąży powiedział w 12 tyg na prenatalnych że to na pewno chłopak. A ja jeszcze dopytałam, czy naprawdę jest pewien i dostałam odpowiedź, że siusiak mu już raczej nie odpadnie🙃 więc wtedy był pewien i to się sprawdzilo.
    Za to wczoraj to lekarz na 70% określił, pewny nie był.
    Co lekarz to inna historia😂

Mama_Basia lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Ojeju współczuję😔mi już na szczęście mdłości przeszły więc korzystam z dobrego samopoczucia,a próbowałaś może migdałów na zgagę?
    Dzięki za patent spróbuje :)

Gwiazdeczka30
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczucie dobre..ide na trening..ciekawe jaka będzie moja forma po tej 3 miesięcznej przerwie :D

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka
    👶 10.2024- synek

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Laura Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w ogóle problem z dodaniem się do naszej fb grupy ale to może wieczorem rozkminie bo mi fb z jakaś autentykacja hasła wyskakuje:D

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka
    👶 10.2024- synek

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Giggles Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na opisie mamy informację, że prawdopodobnie dziewczynka. Lekarz mówił, że może to się zmienić, ale zazwyczaj jak dziecko sie dobrze ułoży to widać na pierwszych prenatalnych płeć

• Kolonia Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy ktoś z przyszłych Mam nie ma jeszcze założonej karty ciąży? Czy są jakieś konsekwencje nie założenia karty do 18 tyg ciąży?

Gosha lubi tę wiadomość

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też samopoczucie dużo lepsze. Mdłości się skończyły, nie ma bóli brzucha, jedynie co to ciągle z tym sikaniem problem. Ale badania wszystkie są ok 🤷‍♀️

Moje prenatalne trwało może z 10-15 min, byłam w takim stresie, ze nie wydukałam z siebie słowa. A lekarz bardzo się spieszył.. to był lekarz z polecenia mojej prowadzącej. niby pokazywał po kolei, ze wszystko co ma być to jest i pracuje jak należy, ale mam niedosyt. Następnym razem pójdę do innego.

Dziewczyny, którym lekarz już powiedział o przypuszczeniach względem płci to jakie macie smaki?😃 podobno kwestia smaków i wiązanie z tym płci to mit. Ale kto wie ? 😊

• Kath Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też się lepiej czuję , mniejsze zmęczenie a dziś to wgle jakiś przypływ energii dostałam aż postanowiłam zrobić większe porządki. Na wszelki wypadek rozłożyłam sobie to na 2 kolejne dni żeby czasami nie przesadzić 🙈

U mnie na prenatalnych gin zasugerowała że może będzie chłopiec , bo coś tam odstaje ale żeby się nie nastawiać bo wszystko może się jeszcze zmienić ;p

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Martysion Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Super czytać, że u wielu z Was mdłości już ustąpiły. U mnie wczoraj nie było do wieczora, aż się wystraszyłam czy wszystko ok 😅🙈 Ale wróciły i dzisiaj od rana też są, więc wszystko w "normie" 😂
    Jutro lecę w końcu na prenatalne i cieszę się bardzo, że zobaczę dzidzię 😍

Karolaaa8, Sparky, Frida91 lubią tę wiadomość

dhi4csqvlhkulhbm.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję nawet dobrze, tylko dziś głowa mi pęka chyba z tego stresu że mojej koleżanki córka z którą siedzi w ławce właśnie ma jelitówke, jedynie pociesza mnie fakt że rzeczywiście tej koleżanki nie było przez 2 dni w szkole zanim miała objawy, na dokładkę jeszcze starsza córka wstała z katarem i bólem gardła dzisiaj, wcale się nie dziwie jak takie wahania pogody więc na domiar złego jeszcze mi tu w domu brakuje jelitówki ....

U nas już za tydzień wizyta, mam nadzieje że poznam płeć maluszka :)
    Na prenatalnych lekarz nic nie mówił bo dla niego to jest za wcześnie a też nie chce wprowadzać w błąd :)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Giggles Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, którym lekarz już powiedział o przypuszczeniach względem płci to jakie macie smaki?😃 podobno kwestia smaków i wiązanie z tym płci to mit. Ale kto wie ? 😊[/QUOTE]

U mnie przypuszczenie dziewczynki i niesamowity wstręt to mięsa, wędlin i kawy (ale tylko rozpuszczanej i parzonej, z ekspresu ok). Ale też slyszałam, że to mit ;)

Pozytywka, mrsmiki lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro na prenatalne :D
    Co do smaków to ja nie mam raczej szczególnych preferencji i w pierwszej ciąży też raczej nie miałam.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Mnie to słoneczko w Krakowie dziś natchnęło do wyjścia na balkon i zamówiłam sobie sadzonki truskawek i poziomek z myślą że je posadzę w skrzynkach na balkonie w przyszłym tygodniu. Oby tylko już nie wrócił ten śnieg.
    Ja posadzilam nasionka truskawek i papryczek jakiś czas temu i sobie powolutku rosną 😄 A pogoda ekstra dzisiaj była,mogłoby już tak zostać 😉

• Cyntia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

witajcie.

Odebrałam dziś wyniki z RCKiK, przeciwciała anty D wzrosły w tydzień z 1024 na 4096 :(

f2w3rjjgu2mom4gu.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ