Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Patt91 wrote:Hej przepraszam że tak Wam co chwilę zawracam głowę ale nie mam się z kim skonsultować a mam takie swoje rozne wątpliwości, ogólnie chyba bardzo wszystko przeżywam bo pierwsza ciaza i bardzo wyczekana. Czy Wy tez macie tak że nie czujecie nic w brzuszku? Ja do tej pory miałam różne klocia, ciągnięcia, uszczypnięcia a teraz nic nie czuje, wizyty teraz co 4 tyg ja nie wiem jak doczekam. Poza tym nie mam wcale zachcianek ale ciągle mi się odbija, jakbym miała problem z trawieniem, czasem mam nawet lekka zgagę. Nie wiem czy to od ciąży, czy coś się dzieje z tym moim żołądkiem.dajcie znać jak możecie jak u was jest. Będzie mi trochę raźniej.. Ewentualnie jakieś rady jak sobie z tymi dolegliwościami radzić?
Ja w ciąży z Hubertem miałam tak, że czułam się na tym etapie idealnie. Aż za. Zero brzuszka, zero mdłości. No nic.. teraz często się łapie na tym, ze zapominam o ciąży. Towarzysza mi w zasadzie mdłości i nic więcej.Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Ta zgaga dla mnie jest najgorsza dosłownie czuje jakby palił mi się przełyk. Polecam picie wody i jedzenie neutralnych rzeczy. Mi zgaga się na sila po wszystkich kwaśnych rzeczach. Dobrze jako neutralizator działa na mnie kefir i mleko może Ci pomoże . Są Rez tabletki specjalne dla kobiet właśnie na zgagęGwiazdeczka30
-
Joanna-Anna1992 wrote:Ta zgaga dla mnie jest najgorsza dosłownie czuje jakby palił mi się przełyk. Polecam picie wody i jedzenie neutralnych rzeczy. Mi zgaga się na sila po wszystkich kwaśnych rzeczach. Dobrze jako neutralizator działa na mnie kefir i mleko może Ci pomoże . Są Rez tabletki specjalne dla kobiet właśnie na zgagę
Ja miałam tragiczna zgagę w ciąży jak był
Tłusty czwartek .. w życiu się nie czułam tak tragicznie 🤨Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Patt91 wrote:Hej przepraszam że tak Wam co chwilę zawracam głowę ale nie mam się z kim skonsultować a mam takie swoje rozne wątpliwości, ogólnie chyba bardzo wszystko przeżywam bo pierwsza ciaza i bardzo wyczekana. Czy Wy tez macie tak że nie czujecie nic w brzuszku? Ja do tej pory miałam różne klocia, ciągnięcia, uszczypnięcia a teraz nic nie czuje, wizyty teraz co 4 tyg ja nie wiem jak doczekam. Poza tym nie mam wcale zachcianek ale ciągle mi się odbija, jakbym miała problem z trawieniem, czasem mam nawet lekka zgagę. Nie wiem czy to od ciąży, czy coś się dzieje z tym moim żołądkiem.dajcie znać jak możecie jak u was jest. Będzie mi trochę raźniej.. Ewentualnie jakieś rady jak sobie z tymi dolegliwościami radzić?
Pat u mnie też tak jest że brzuch nie jest w ogóle odczuwalny ..ani kucia ani ciagniecia. Ogólnie stan idealny wiec chyba tak musi być.oczywiscie ja też świruje bo to moja pierwsza ciążą wiec doskonale rozumiem.wizyta dopiero za 2 tygodnie i już nie mogę się doczekać bo ten miesiąc czekania to zdecydowanie za długo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 09:09
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Dziewczyny cieszcie się jak nie czujecie żadnych dolegliwości brzucha. Taka ciąża to sama przyjemność.
Ja obie ciąże mam takie że ciągle kłucia, ciągnięcia, dyskomfort przy poruszaniu się.
Po kilku miesiącach jest to naprawdę uciążliwe i ten stan wcale nie jest dla mnie super. Jeszcze trochę i będę marzyć żeby szybciej ten czas minął do października.
Ja wiem że chciałoby się czuć ciążę, ale już wkrótce dzieci zaczną kopać i to będą te przyjemne odczucia, a za takimi nieprzyjemnymi dolegliwościami nie warto tęsknić.mrsmiki lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie martwcie się , ja też ostatnio dobrze się czuję.. Żadnych dolegliwości od strony brzucha , typu kłucia , bóle , ciągnięcia. Jedynie wzdęcia dokuczają i ogólne problemy z trawieniem , mimo że zjadam dużo warzyw , owoców i dieta lekkostrawna. Oczywiście też mam trochę obaw czy wszystko ok… Wizytę mam dopiero 6 maja 🙈 Czekam z niecierpliwością na ruchy maluszka , wtedy może będę trochę spokojniejsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 10:10
-
Wiecie co tak jeszcze poczytałam i te dolegliwości żołądkowe zaczęły mi się trochę razem ze stosowaniem prenatal duo, biorę jeszcze przy tym duphaston a przy dha wyczytałam że możliwe są dolegliwości właśnie m.in bole żołądka. Zastanawiam się czy zmiana witamin by cos dała, może nie brać ich razem te 3 tabletki tylko je rozdzielić. Nie mam pojęcia
-
Wiem, że większość osób już po prenentalnych badaniach. Napiszecie mi jak to dokładniej wygląda, ile trwa, czy mogliście być z partnerem, co dokładnie lekarz omawia. Chodzi mi o samo badanie, bez wyników krwi Pappa itd
-
Karolaaa8 wrote:Wiem, że większość osób już po prenentalnych badaniach. Napiszecie mi jak to dokładniej wygląda, ile trwa, czy mogliście być z partnerem, co dokładnie lekarz omawia. Chodzi mi o samo badanie, bez wyników krwi Pappa itd
Nie byłam z mężem na wizycie, bo musiał zostać z córką w domu, ale za to poprosiłam lekarza o możliwość nagrania fragmentu telefonem, więc po badaniu dodatkowo jeszcze pokazał dziecko z różnych stron i w 3D i to sobie nagrałam. -
Karolaaa8 wrote:Wiem, że większość osób już po prenentalnych badaniach. Napiszecie mi jak to dokładniej wygląda, ile trwa, czy mogliście być z partnerem, co dokładnie lekarz omawia. Chodzi mi o samo badanie, bez wyników krwi Pappa itd
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Patt91 wrote:Wiecie co tak jeszcze poczytałam i te dolegliwości żołądkowe zaczęły mi się trochę razem ze stosowaniem prenatal duo, biorę jeszcze przy tym duphaston a przy dha wyczytałam że możliwe są dolegliwości właśnie m.in bole żołądka. Zastanawiam się czy zmiana witamin by cos dała, może nie brać ich razem te 3 tabletki tylko je rozdzielić. Nie mam pojęcia
Ja biorę prenatal duo ale rozdzielam..dwie rano..jedna po południu.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Patt91 wrote:Hej przepraszam że tak Wam co chwilę zawracam głowę ale nie mam się z kim skonsultować a mam takie swoje rozne wątpliwości, ogólnie chyba bardzo wszystko przeżywam bo pierwsza ciaza i bardzo wyczekana. Czy Wy tez macie tak że nie czujecie nic w brzuszku? Ja do tej pory miałam różne klocia, ciągnięcia, uszczypnięcia a teraz nic nie czuje, wizyty teraz co 4 tyg ja nie wiem jak doczekam. Poza tym nie mam wcale zachcianek ale ciągle mi się odbija, jakbym miała problem z trawieniem, czasem mam nawet lekka zgagę. Nie wiem czy to od ciąży, czy coś się dzieje z tym moim żołądkiem.dajcie znać jak możecie jak u was jest. Będzie mi trochę raźniej.. Ewentualnie jakieś rady jak sobie z tymi dolegliwościami radzić?Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Dokładnie tak jak piszą dziewczyny, trochę dłuższe USG, u mnie akurat trwało pół godziny bo maluch nie chciał pokazać przezierności. Generalnie płeć czasami można już wskazać że 100% pewnością, ja tak miałam w pierwszej ciąży. Zależy jak się dzieciaczek ułoży. Teraz lekarz orzekł że na 70% chłopak. Sprawdzane są podstawowe parametry w kierunku 3 trisomi, takie jak pisały dziewczyny powyżej. U mnie mąż mógł być, ale niestety wszedł z synkiem który się rozpłakał jak zobaczył że lekarz przy jego mamie majstruje, więc wyszedł szybko😆Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Mi lekarz powiedział jeszcze zanim zaczął robić USG, że określenie płci na tym etapie to tak 60% pewności, bo to jeszcze nie są widoczne narządy płciowe tylko ocenia się kąt nachylenia wyrostka płciowego.
Więc co lekarz to inne informacjeagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży tak miałam, zero dolegliwości, żadnych mdłości i nigdzie mnie nie kłuło ani ciągnęło.
Teraz też nie narzekam bo dobrze się czuje, czasami jakieś kłucia w brzuchu ale to na początku było, teraz sporadycznie. Jedynie co to chyba jakieś problemy trawienne, zjem cos- nie dużo a czuje się zaraz jak bym miała pęknąć.
Właśnie się dowiedziałam że mam problem z tarczycą, miałam robione USG i mam powiększona tarczycę ale to podobno w ciąży może być. I jeszcze jakieś guzek, ale doktor powiedział że to napewno nic złego ale dla mojego spokoju żeby to skonsultować z endokrynologiem. Badanie TSH mam w normie.
A u Was dziewczyny jak dzień mija? U nas ładna pogoda, wzięłam się dzisiaj za mycie okien