Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina502 wrote:Też się czasami zastanawiam jak z tą płcią jest na tak wczesnym etapie.. mój lekarz akurat nie patrzył na wyrostek tylko na to, że coś tam było między nogami 😅 a jak ja patrzę na zdjęcie gdzie chyba widać ten wyrostek to tak na 100% nie wygląda na chłopca, ciężko powiedzieć 😜 chyba pozostaje nam cierpliwie czekać 😉
Mój ginekolog w 11+3 tc opowiedział mi ze ten wystający wyrostek jest zawsze nachylony pod katem 45 stopni. Z upływem czasu idzie w górę - to oznacza chłopca, a jak w dół to dziewczynka. Wtedy miałam tak, ze nie wiadomo było. Tydzień później maluch urosl 1,5 cm i okazał się być dziewczynką. Ale nie ma ludzi nieomylnych. Zdarzają się przecież przypadki gdzie daleko za połówkowymi okazuje się zmiana 😊paulina502, Mama_Basia lubią tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Kolonia wrote:Cześć, czy ktoś z przyszłych Mam nie ma jeszcze założonej karty ciąży? Czy są jakieś konsekwencje nie założenia karty do 18 tyg ciąży?Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Giggles wrote:Dziewczyny, którym lekarz już powiedział o przypuszczeniach względem płci to jakie macie smaki?😃 podobno kwestia smaków i wiązanie z tym płci to mit. Ale kto wie ? 😊
U mnie przypuszczenie dziewczynki i niesamowity wstręt to mięsa, wędlin i kawy (ale tylko rozpuszczanej i parzonej, z ekspresu ok). Ale też slyszałam, że to mit [/QUOTE]
Zdecydowany mit. Niby z dziewczynka powinno się mieć ochotę na słodkie. Ja tylko słone toleruje. 😊agniecha2101 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Chciałam się zapytać w co wy się teraz ubieracie na sukienki jest za zimno, na spodnie ciążowe to jeszcze za wcześnie bo jednak brzuch nie jest taki duży, a w zwykłych spodniach jest mi za ścisło, na co dzień wiem, że mogę założyć dres, ale jak idę gdzieś, gdzie trzeba się ubrać jakoś lepiej to nie wiem co założyć.
-
Kamila91 wrote:Chciałam się zapytać w co wy się teraz ubieracie na sukienki jest za zimno, na spodnie ciążowe to jeszcze za wcześnie bo jednak brzuch nie jest taki duży, a w zwykłych spodniach jest mi za ścisło, na co dzień wiem, że mogę założyć dres, ale jak idę gdzieś, gdzie trzeba się ubrać jakoś lepiej to nie wiem co założyć.
Ja noszę spodnie ciążowe lub sukienki.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Nattalia wrote:Ja posadzilam nasionka truskawek i papryczek jakiś czas temu i sobie powolutku rosną 😄 A pogoda ekstra dzisiaj była,mogłoby już tak zostać 😉
-
Kamila91 wrote:Chciałam się zapytać w co wy się teraz ubieracie na sukienki jest za zimno, na spodnie ciążowe to jeszcze za wcześnie bo jednak brzuch nie jest taki duży, a w zwykłych spodniach jest mi za ścisło, na co dzień wiem, że mogę założyć dres, ale jak idę gdzieś, gdzie trzeba się ubrać jakoś lepiej to nie wiem co założyć.
Sukienki noszę tylko jak jest ciepło więc czekam na ten czas. -
Mama_Basia wrote:Ja na wyjścia z domu noszę albo spodnie ciążowe, albo spodnie o rozmiar większe niż zwykle i na gumce. Po domu leginsy ciążowe. W zwykłych dresach już mi niewygodnie bo jednak ten brzuch wystaje.
Sukienki noszę tylko jak jest ciepło więc czekam na ten czas. -
Kamila91 wrote:I te ciążowe nie są za luźne? Bo ja rano jeszcze ma dosyć płaski brzuch, ale jednak większy niż wcześniej i już nie jest mi wygodnie w zwykłych spodniach, a ciążowe wydaje mi się, że będą spadać chyba, że one się jakoś dopasowują do brzucha?
Kamila91 lubi tę wiadomość
-
Kamila91 wrote:I te spodnie ciążowe nie są za luźne na brzuchu?
Kamila91 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Ja na razie chodzę wszędzie w legginsach 🙈 Ostatnio kupiłam fajne jeansy na gumce w Pepco za 30 zł. Z ubraniami typowo ciążowymi jeszcze się wstrzymuję, bo tak naprawdę nie mam jeszcze widocznego brzucha - po prostu nie zapinam się w żadne swoje dotychczasowe spodnie 😂 Też czekam aż będzie ciepło i będzie można nosić sukienki bez rajstop ☺️
-
Ja też mam problem z ubieraniem. Po domu noszę dresy lub leginsy, na razie zwykle a nie ciążowe. Te ciążowe dżinsy też jeszcze trochę za luźne. A jak gdzieś wychodzę to przeważnie zakladam sukienki. Muszę tylko kupić jakieś ciążowe rajstopy bo te zwykle rolują mi się pod brzuchem i denerwuje mnie to.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Cyntia lekarz coś mówił jakie postępowania dalej?trzymaj się Kochana☺️
Hejka ja dziś prenatalne,lekki stresik jest ale i radość bo podejrze malucha😁dziewczyny o której macie wizyty?ja po 14
Odnośnie ubrań ja jeszcze na krótkie wyjścia założę jeansy ale już mi ciasno,w domu w luźnych dresach a dostałam od kuzynki spodnie ciążowe właśnie z h&m i na teraz są super,pas na brzuchu się dopasowuje i wcale nie są za duże,planuje dziś właśnie poszukać w galerii podobnych
Miłego dnia dziewczyny,u nas wieje i ma padać więc pewnie samopoczucie do kitu będzie...