Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny, wróciłam z Gdańska. Miałam dziś znowu badanie USG przez brzuch i dopochwowo. Dziś tych szmerów lekarz nie widział. Dzięki Bogu...Ogólnie powiedział, że na ten moment wszystko jest w porządku, wizyta następna za 2 tygodnie. Oddałam krew do zbadania przeciwciał, za 3 domu będą wyniki.
Tak jak wczoraj wracałam do domu bardzo zdenerwowana tak dziś bardzo szczęśliwa i pełna nadziei, że wszystko się powiedzie. Naprawdę mocno w to wierzę.
Pod opieką tego lekarza czuję się bardzo bezpieczna. Dziękuję Bogu, że na niego trafiłam, i że tak szybko udało mi się to wszystko załatwić. To naprawdę jakiś cud...
Dziewczyny jeszcze tydzień temu nie wiedziałam o niczym i miałam zupełnie inne podejście do wszystkiego. Nie wiem czym ja się wtedy martwiłam...ale wiadomo zawsze coś się znajdzie... Teraz, całkowicie zmieniły mi się priorytety i spojrzenie na wszystko.
Mam 2 zdrowych dzieci i za to jestem bardzo wdzięczna. Nie miałam pojęcia, że coś takiego mi w ogóle grozi..tzn słyszałam o konflikcie ale nigdy nie zagłębiałam się w temat.
Trzymajcie się kochane
Gdzie chodzisz w Gdańsku do lekarza? Ja jeżdżę do Tczewa. My mamy niezgodność grup krwi, do konfliktu nie doszło. Dostawałaś w poprzednich ciążach immunoglobuline w trakcie ciąży i po porodzie?
Ja sama nigdy się nie zgłębiałam też w ten temat. Jedyne co, to fakt ze jestem "-" a mój mąż "+". No i teraz miałam robione przeciwciała, których nie wykryto więc zakładam, że jest okej.
Cieszę się z Twojej dzisiejszej wizyty, jak widać do lekarz to co innego. Najważniejsze żebyś czuła się zaoopiekowana i maluszek zdrowo rósł. Wiele też dzieje się w naszej głowie. Coś o tym wiem
Ściskam Cię!
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
mrsmiki wrote:Gdzie chodzisz w Gdańsku do lekarza? Ja jeżdżę do Tczewa. My mamy niezgodność grup krwi, do konfliktu nie doszło. Dostawałaś w poprzednich ciążach immunoglobuline w trakcie ciąży i po porodzie?
Ja sama nigdy się nie zgłębiałam też w ten temat. Jedyne co, to fakt ze jestem "-" a mój mąż "+". No i teraz miałam robione przeciwciała, których nie wykryto więc zakładam, że jest okej.
Cieszę się z Twojej dzisiejszej wizyty, jak widać do lekarz to co innego. Najważniejsze żebyś czuła się zaoopiekowana i maluszek zdrowo rósł. Wiele też dzieje się w naszej głowie. Coś o tym wiem
Ściskam Cię!
Witaj, tak miałam podany zastrzyk zarówno po 1 jak i 2 ciąży. dostałam też w 28tc 2 ciąży.
Odczyn Coombsa mimo to wyszedł pozytywny.
Nie wiadomo jak do tego doszło, czy za mała ilość immunoglobuliny, czy jakiś przeciek...
Jeżeli nie masz wykrytych przeciwciał jest ok. Musisz to sprawdzać, a między 28-30 tc przyjąć zastrzyk jak wszystko będzie ok.
Chodzę do dr Adamskiego.
Byłam u niego i wczoraj i dziś. Chciał właśnie sprawdzić czy dziś też będą te szmery ale dziś było ok.
-
Cyntia wrote:Witaj, tak miałam podany zastrzyk zarówno po 1 jak i 2 ciąży. dostałam też w 28tc 2 ciąży.
Odczyn Coombsa mimo to wyszedł pozytywny.
Nie wiadomo jak do tego doszło, czy za mała ilość immunoglobuliny, czy jakiś przeciek...
Jeżeli nie masz wykrytych przeciwciał jest ok. Musisz to sprawdzać, a między 28-30 tc przyjąć zastrzyk jak wszystko będzie ok.
Chodzę do dr Adamskiego.
Byłam u niego i wczoraj i dziś. Chciał właśnie sprawdzić czy dziś też będą te szmery ale dziś było ok.
Tak tak wiem W pierwszej ciąży miałam podany i w 28 tyg i po porodzie.
Cieszę się, ze dzisiaj było dobrze! Mocno trzymam za Was kciukiMężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Cyntia to dobra wiadomość i oby tak zostało i obyło się bez komplikacji. Trzymam mocno kciuki!
Ja z mężem też mamy zestawienie konfliktowe i po porodzie dostałam immunoglobulinę. Wcześniej myślałam że ta profilaktyka to taki pewnik, że do konfliktu nie dojdzie, a tu taka niemiła niespodzianka w Twoim przypadku. Mam nadzieję że mimo nerwów teraz wszystko dobrze się skończy 😊Cyntia lubi tę wiadomość
-
Hej przepraszam że tak Wam co chwilę zawracam głowę ale nie mam się z kim skonsultować a mam takie swoje rozne wątpliwości, ogólnie chyba bardzo wszystko przeżywam bo pierwsza ciaza i bardzo wyczekana. Czy Wy tez macie tak że nie czujecie nic w brzuszku? Ja do tej pory miałam różne klocia, ciągnięcia, uszczypnięcia a teraz nic nie czuje, wizyty teraz co 4 tyg ja nie wiem jak doczekam. Poza tym nie mam wcale zachcianek ale ciągle mi się odbija, jakbym miała problem z trawieniem, czasem mam nawet lekka zgagę. Nie wiem czy to od ciąży, czy coś się dzieje z tym moim żołądkiem.dajcie znać jak możecie jak u was jest. Będzie mi trochę raźniej.. Ewentualnie jakieś rady jak sobie z tymi dolegliwościami radzić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 21:03
-
Patt mam bardzo podobnie, gdyby nie to, że czasem mi niedobrze mogłabym zapomnieć o ciąży.
Niektóre z Was piszą ze u nich już widać brzuszek ja niestety u siebie nic nie widzę, ale cierpliwie czekam na kolejne spotkania na usg ☺️
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Ja już po wizycie, wszystko było ok. Ryzyka wszystkie na szczęście były niskie🙂 to teraz trochę spokoju, oczywiście tylko do badania połówkowego.
Kamila91, Mama_Basia, Kath, Farmaceutka95, mrsmiki, Sparky, agniecha2101, Gosha lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Patt91 wrote:Hej przepraszam że tak Wam co chwilę zawracam głowę ale nie mam się z kim skonsultować a mam takie swoje rozne wątpliwości, ogólnie chyba bardzo wszystko przeżywam bo pierwsza ciaza i bardzo wyczekana. Czy Wy tez macie tak że nie czujecie nic w brzuszku? Ja do tej pory miałam różne klocia, ciągnięcia, uszczypnięcia a teraz nic nie czuje, wizyty teraz co 4 tyg ja nie wiem jak doczekam. Poza tym nie mam wcale zachcianek ale ciągle mi się odbija, jakbym miała problem z trawieniem, czasem mam nawet lekka zgagę. Nie wiem czy to od ciąży, czy coś się dzieje z tym moim żołądkiem.dajcie znać jak możecie jak u was jest. Będzie mi trochę raźniej.. Ewentualnie jakieś rady jak sobie z tymi dolegliwościami radzić?
-
Ja też nie mam już mdłości ani bóli brzucha jak na okres. Ale też mam często problemy jakby z trawieniem. Często czuję że mam wzdęty brzuch, mam wrażenie że dłużej i wolniej wszystko się trawi. I trudno powiedzieć czy ten brzuch to ciążowy czy z tego powodu...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Cyntia, Drzemka - super wiadomości z dzisiejszych wizyt!
Patt - nie przejmuj się,to normalne że objawy znikają 😉 Z czasem przestaniesz sie tym denerwowac jak zobaczyc raz czy dwa na USG ze Ty nic nie czujesz a dzieciaczek sobie tam fika wesolo 😄 Takie dolegliwości jak opisujesz są jak najbardziej normalne. Tak więc nic tylko korzystać z dobrego samopoczucia 😊Cyntia lubi tę wiadomość
-
Kamila91 wrote:A co jest sprawdzane na połówkowych badaniach?
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Wiadomo, że bardzo dokładnie się nie da sprawdzić na pierwszych prenatalnych, ale np mi lekarz pokazywał już komory mózgu dzieciaczka, mówił że ładnie symetrycznie wszystko, gałki oczne, żołądek, pęcherz, kręgosłup, serce i zastawki - to już naprawdę dobry obraz całości daje, skoro do tego momentu jest dobrze to czemu później ma nie być Jednak statystycznie więcej zdrowych dzieci chyba się rodzi niż chorych, więc dobre wyniki pierwszego badania pozwalają już na chwilę oddechu
U mnie będzie jeszcze mega stres po narodzinach. Mam brata chorego na SMA, mam więc 66% , że jestem nosicielką też. Co prawda, do ujawnienia się choroby potrzeba u dwóch osób wadliwego genu, więc mam nadzieję, że mąż "czysty". Nie robiliśmy badań. Nie chcieliśmy żeby miało to jakikolwiek wpływ na decyzję o potomstwie. Może to nieodpowiedzialne... Ale taka była decyzja.mrsmiki lubi tę wiadomość
-
Kamila91 wrote:A ja myślałam, że już wszystko zostało sprawdzone i mogę się cieszyć, że dziecko jest zdrowe,a tu się okazuje, że jednak nic nie jest jeszcze pewne.Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Kamila91 wrote:A co jest sprawdzane na połówkowych badaniach?
Prenatalne to pierwsze z najważniejszych badań. Ja również miałam pokazywane organy dziecka. Wydaje mi się, ze połówkowe są potwierdzeniem prenatalnych, ze wszystko jest dobrze, dzidziuś się rozwija jak na etap ciąży prawidłowo, a jest większy i więcej po prostu widać (bardziej precyzyjnie)
Kamila91 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷