X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Dziękuje za kciuki z bąblem wszystko idealnie.
    Okazało się , że nadrobiliśmy kilka dni i mam teraz pytanie. Umówiłam się na badania prenatalne 20 kwietnia i wychodzi 13+1 czy to nie za późno ? Lekarz , u którego dzisiaj byłam stwierdził , ze późno i nie wiem czy słuchać mojej prowadzącej czy tego z dzisiaj
    To badanie robi się do 13+6. Ja mam w piątek i to będzie też powyżej 13 tyg

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    U mnie badanie prenantalne dopiero 15 kwietnia. Ale nic lekarz nie wspominał jak na razie o robieniu badań z krwi Pappa itd. Możliwe, że najpierw chce zrobić USG, a później zaleci resztę badań?

Może tak być, wiem że lekarze często najpierw robią USG, a później zlecają badania z krwi. Mój gin chciał, żebym na wizytę miała już wyniki.

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Giggles Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Okazało się , że nadrobiliśmy kilka dni i mam teraz pytanie. Umówiłam się na badania prenatalne 20 kwietnia i wychodzi 13+1 czy to nie za późno ? Lekarz , u którego dzisiaj byłam stwierdził , ze późno i nie wiem czy słuchać mojej prowadzącej czy tego z dzisiaj

Jest ok. Ja miałam dokładnie 13+1, mój lekarz jest zwolennikiem górnej granicy, żeby więcej było widać.

• Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:

Ja wczoraj byłam na prenatalnych, wg OM to było już 13+6, ale ufałam poprzednim usg które się zgadzały z przewidywanym terminem owulacji mojej, i wychodziło 13+2. Dzidzia miała wczoraj 7,2 cm, prenatalne robi się do 8,4 cm bodajże, także 13+1 jest jeszcze raczej spokojnie :) Przynajmniej wszystko dokładnie widać, jak dzidziuś większy :)

• Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Dziewczyny jak to jest u was z tymi brzuszkami?ja czekam czekam i się doczekać nie mogę. U mnie pierwsza ciaza 13 tydzień. Najpierw schudłam teraz waga stoi na 59 kg. Na razie to brzuszek niewidoczny dla obcych wcale a ja już się chce chwalić 🙈

u mnie pierwsza ciąża, ja, mąż, mama i znajomi którzy wiedzą widzimy brzuszek już dobrze, obcy pewnie jak się nie przyjrzą to nie zauważą, no może stwierdzą że ciut przytyłam :)

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:

To nie jest za późno. Ja miałam badania robione 1,5 tyg przed badaniem. Lekarz w system klika date pobrania. 😉

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Dziewczyny jak to jest u was z tymi brzuszkami?ja czekam czekam i się doczekać nie mogę. U mnie pierwsza ciaza 13 tydzień. Najpierw schudłam teraz waga stoi na 59 kg. Na razie to brzuszek niewidoczny dla obcych wcale a ja już się chce chwalić 🙈

Ja wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej ciąży, czuje się „ulana” 🥲
    W pierwszej ciąży tez brzuszek był jaki zgrabny, a tu jakby otyłość 😜

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa8 wrote:
    U mnie badanie prenantalne dopiero 15 kwietnia. Ale nic lekarz nie wspominał jak na razie o robieniu badań z krwi Pappa itd. Możliwe, że najpierw chce zrobić USG, a później zaleci resztę badań?
    Ja miałam pobieraną krew na Pappę po usg prenatalnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 20:21

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Tak, jak dziewczyny pisały Usg prenatalne robi się do 13+6. Mój lekarz jest zwolennikiem dolnej granicy i ja miałam już w 11+4. Może też na takiego trafiłaś i dla niego to jest późno, ale zgodnie z wytycznymi jest czas do 13+6, więc wszystko masz w terminie.

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Ja wyglądam jak w 6 miesiącu pierwszej ciąży, czuje się „ulana” 🥲
    W pierwszej ciąży tez brzuszek był jaki zgrabny, a tu jakby otyłość 😜
    Oooo ja też tak mam 😅

3jgxs65gycn0347u.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ledwo nadążam z czytaniem Was 😄 Intensywne dni w pracy miałam ostatnio a po pracy byłam kompletnie wypompowana. Już się nie mogę doczekać tego L4. Zauważyłam,że jak się denerwuje to mi cukry skaczą (na szczęście jeszcze poniżej dozwolonej granicy po posilku) więc to mnie tylko upewnilo że podjęłam dobra decyzję z tym L4 od maja.
    Odniosę się do kilku tematów bo duuuzo się tu działo:
    Cyntia - super,że znalazłaś specjalistę. Trzymam cały czas mocno kciuki! 😉
    Seks - na początku ciazy libido zerowe,miałam ochotę tylko spać, potem pojawiły się problemy z plecami i teraz widzę światełko w tunelu że w końcu będzie lepiej i może coś się uda podziałać.
    Hashimoto - Ja też mam w pakiecie z niedoczynnoscia i jak narazie jest to najmniejszy problem, tylko musi być uregulowane. Biorę euthyrox.
    Brzuszek - to jest dla mnie największy hit. Już 14 tydzien skończony a u mnie nadal nie widać specjalnej różnicy ale czuje od jakiegoś tygodnia jakby tam się coraz ciasnej w środku robiło,dziwne uczucie 🤔
    Facebook - dołączę 😉

• Laura Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    A ja nadal chora... Na 14 wybieram się do lekarza.
    Możecie podesłać jeszcze raz link do grupy na Facebooku?
    A co do piersi to nie jestem w grupie szczęśliwców którym w ciąży rosną, na codzien są niewielkie (B) a i w ciąży nie chcą rosnąć 🤷 jedynie na czas karmienia robią się pełne i tyle. W ogóle przez tą chorobę nie czuje się jakbym była w ciąży, nudności i wymioty się zdarzają ale to bardziej chyba przez chorobę, wcześniej w brzuchu czułam jak coś ciągnie czy kłuje a teraz nic. No ale mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko ok.

Ja też tak z tym brzuchem mam tak że nic mnie nie ciągnie Ani nie kuje i teraz w tym 14 tygodniu w ogóle nie czuje się tak jak bym była w ciazy..ale może po prostu tak musi być

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Prenatalne się robi do 13+6, ja byłam w 12+6 i było dobrze 🙂

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, grupa na fb jest ukryta i zamknięta. Jeśli pojawi się problem aby wyszukać to proszę napiszcie do mnie na Facebooku : Ange Miko

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Byłam dziś na wizycie u specjalisty o konfliktu serologicznego, dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, mam się stawić jutro, mają mi zbadać znowu przeciwciała, aby sprawdzić czy czy miano wzrasta. Lekarz mówił ze są jakieś szmery w sercu u dziecka, wiec powiedział ze to bardzo niedobrze, na tak wczesnym etapie.
    Mam przyjeżdżać co tydzień i będą obserwować czy już te przeciwciała szkodzą dziecku.
    Powiedział, że dopiero od 16tc zaczyna się leczenie. Ja dziś wg usg miałam 13+6.
    wg ostatniej miesiączki 14tc.

Bardzo spłaszczył mi się brzuch i mam jakieś schizy, był już sporych rozmiarów a teraz jest prawie płaski :(

mrsmiki lubi tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Giggles Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłaś do specjalistów i oni muszą teraz działać, Ty zrobiłaś wszystko co trzeba. Cyntia, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Cyntia lubi tę wiadomość

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.
    Byłam dziś na wizycie u specjalisty o konfliktu serologicznego, dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, mam się stawić jutro, mają mi zbadać znowu przeciwciała, aby sprawdzić czy czy miano wzrasta. Lekarz mówił ze są jakieś szmery w sercu u dziecka, wiec powiedział ze to bardzo niedobrze, na tak wczesnym etapie.
    Mam przyjeżdżać co tydzień i będą obserwować czy już te przeciwciała szkodzą dziecku.
    Powiedział, że dopiero od 16tc zaczyna się leczenie. Ja dziś wg usg miałam 13+6.

Bardzo spłaszczył mi się brzuch i mam jakieś schizy, był już sporych rozmiarów a teraz jest prawie płaski :(
    Trzymam kciuki ! Mam nadzieje , ze będzie wszystko dobrze. Teraz jesteś pod opieka specjalistów dobrze , ze wyszło to teraz , bo będzie nożna to już kontrolować. Bądź dobrej nadzieji !

Cyntia lubi tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia najważniejsze, że już jesteś pod dobrą opieką

Cyntia lubi tę wiadomość

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do Was takie dziwne pytanie 😅 czy przeciągacie się w ciąży? Nawet tak po przebudzeniu w łóżku? Pytam bo czasami rano po przebudzeniu albo w nocy mimowolnie się przeciągam ( nie kontroluję tego) i kumuluje mi się to zazwyczaj na plecach i na brzuchu ( takie naciągnięcie wtedy czuję) . W pierwszej ciąży nie pamiętam żeby moje ciało aż tak domagało się przeciągania 🤔 nie wiem czy to może w jakiś sposób szkodzić ?

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie dziewczyny.

To dobrze, ze szybko reagujesz i jesteś pod stalą opieką. My mamy niezgodność grup krwi tylko.
    Łącze się myślami z Wami ❤️

Hubert 💙
    Sara 🩷
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ