X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A moja o dziwo nigdy mnie nie gryzła nawet jak miala zęby, a też bardzo się tego obawiałam 😬
    Mój synek też mnie nie ugryzł ani razu, za to córka nadrobiła 🙈 Jeszcze zębów nie miała, to już potrafiła dziąsła zaciskać na sutku 🙈

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Giggles Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Ja czuję się fatalnie nadal 🙁 Czekałam na drugi trymestr jak na wybawienie, drugi trymestr nadszedł, a samopoczucie jakie było takie jest 🙁 Tracę już nadzieję, że odzyskam siły i przejdą mi te okropne mdłości 🙁

Ja dzisiaj zaczyna 14 tydzień i mdłości znacznie mniejsze, ale nadal są, szczególnie wieczorem, więc to nie u wszystkich mija :/ Nie mogę nadal patrzeć na mięso i wędliny.

Staniki zawsze zamawiałam online, a teraz mam wątpliwość czy nie powinnam pójść przymierzyć. I tak, potrzebuje większy rozmiar. To moja pierwsza ciąża, więc jestem zafascynowana jak potrafi zmieniać się nasze ciało 😃

• Sparky Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno te z Was, które mają zapasy staników z poprzednich ciąż mają łatwiej 😅😅 A u nas debiutantek wielka tajemnica ile te cycki jeszcze urosną 😂

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giggles wrote:
    Ja dzisiaj zaczyna 14 tydzień i mdłości znacznie mniejsze, ale nadal są, szczególnie wieczorem, więc to nie u wszystkich mija :/ Nie mogę nadal patrzeć na mięso i wędliny.

Staniki zawsze zamawiałam online, a teraz mam wątpliwość czy nie powinnam pójść przymierzyć. I tak, potrzebuje większy rozmiar. To moja pierwsza ciąża, więc jestem zafascynowana jak potrafi zmieniać się nasze ciało 😃

Ja też zamawiam online i tym razem też zamawiałam. Trzeba się dobrze zmierzyć 😉 A na allegro ze smartem zwroty są za darmo, więc w razie wpadki można łatwo oddać. Jakoś nie umiem kupować stacjonarnie staników 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :)
    Na Pomorzu dzisiaj wyszło słońce ale niemiłosiernie wieje.
    Na facebookowej grupie przybywa nam osób :)
    Śmiało się nie krępujcie, zapraszamy zapraszamy 😊

Dodatkowo, proszę tez się nie gniewać na dodatkowe pytania priv. Chce mieć pewność, ze Wy to
    Wy 😊

Dobrego dnia ❤️
    Marze o ziemniakach z koperkiem i piersi w bułce.. 😭
    Kawa jak nie wchodziła tak nie wchodzi.
    Mdłości dalej.
    Roczniak śpi na drzemce.

Stanik już wymieniłam miesiąc temu ale znowu urosły i uciekają.. będzie już E. 😳

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zmieniłam stanik na większy 😜 na szczęście też z poprzedniej ciąży mi zostały ale myślę, że i tak będę musiała coś dokupić. Sporo rzeczy mam jeszcze w piwnicy po córce ( przewijak, poduszka do karmienia itp.) takze będę musiała zrobić przegląd ci się nadaje jeszcze do użytku a co trzeba dokupić. No i tak do połowy ciąży czekam na potwierdzenie płci i powoli zacznę kompletować wyprawkę żeby nie wszystko na raz 😀

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cyce jak donice 😂 małe nigdy nie były ale w tamtym tyg kupiłam miseczkę G 😮

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Na pewno te z Was, które mają zapasy staników z poprzednich ciąż mają łatwiej 😅😅 A u nas debiutantek wielka tajemnica ile te cycki jeszcze urosną 😂
    Ja zawsze noszę 70C, w pierwszej ciąży już na początku musiałam się przerzucić na 70E i tak zostało przez okres karmienia. Po karmieniu miałam 70D, a po około 1,5 roku po porodzie cycki wróciły do rozmiaru 70C.
    Ciężko przewidzieć jaki się będzie miało rozmiar, bo każda z nas jest inna. Na bieżąco trzeba kupować i już. A już staniki do karmienia to koniecznie pod sam koniec ciąży, albo i po porodzie dopiero można dokupić więcej.

• Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie słaba nocka,co chwilę się budziłam,strasznie u nas wieje😔
    Zapraszamy dziewczyny na Facebooka,grupa jest zamknięta a im nas będzie więcej tym weselnej😁
    Odnośnie piersi to ja zawsze narzekałam bo mam strasznie małe,prawie nic😁teraz troszkę urosły ale napewno nie aż tak żeby staniki wymieniać więc troszkę wam zazdroszczę ☺️pamiętam jak teściowa się dziwiła że prawie rok czasu córkę wykarmilam takim biustem mikroskopijnym😊,ale sama wiem że nie rozmiar ma znaczenie,mam wiele koleżanek z dużym biustem które niestety nie mogły karmic..
    Mrsmiki a w 1szej ciąży też mdłości tak długo nie odpuszczaly? Mi się zachciało jajka sadzonego z ziemniaczkami i mlekiem zsaidłym,zobaczymy czy na zachciancę się nie skończy😁

mrsmiki, Kath lubią tę wiadomość

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Hejka u mnie słaba nocka,co chwilę się budziłam,strasznie u nas wieje😔
    Zapraszamy dziewczyny na Facebooka,grupa jest zamknięta a im nas będzie więcej tym weselnej😁
    Odnośnie piersi to ja zawsze narzekałam bo mam strasznie małe,prawie nic😁teraz troszkę urosły ale napewno nie aż tak żeby staniki wymieniać więc troszkę wam zazdroszczę ☺️pamiętam jak teściowa się dziwiła że prawie rok czasu córkę wykarmilam takim biustem mikroskopijnym😊,ale sama wiem że nie rozmiar ma znaczenie,mam wiele koleżanek z dużym biustem które niestety nie mogły karmic..
    Mrsmiki a w 1szej ciąży też mdłości tak długo nie odpuszczaly? Mi się zachciało jajka sadzonego z ziemniaczkami i mlekiem zsaidłym,zobaczymy czy na zachciancę się nie skończy😁

W ciąży nie miałam ich wcale. Może ciut na początku. I dużo ochoty na słodkie było. Tu nic…
    Teoje jajko tez bym zjadła 🤣

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Ja w sumie mogłabym już dołączyć, napiszesz jak się do niej dostać?

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal chora... Na 14 wybieram się do lekarza.
    Możecie podesłać jeszcze raz link do grupy na Facebooku?
    A co do piersi to nie jestem w grupie szczęśliwców którym w ciąży rosną, na codzien są niewielkie (B) a i w ciąży nie chcą rosnąć 🤷 jedynie na czas karmienia robią się pełne i tyle. W ogóle przez tą chorobę nie czuje się jakbym była w ciąży, nudności i wymioty się zdarzają ale to bardziej chyba przez chorobę, wcześniej w brzuchu czułam jak coś ciągnie czy kłuje a teraz nic. No ale mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko ok.

3jgxs65gycn0347u.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    A ja nadal chora... Na 14 wybieram się do lekarza.
    Możecie podesłać jeszcze raz link do grupy na Facebooku?
    A co do piersi to nie jestem w grupie szczęśliwców którym w ciąży rosną, na codzien są niewielkie (B) a i w ciąży nie chcą rosnąć 🤷 jedynie na czas karmienia robią się pełne i tyle. W ogóle przez tą chorobę nie czuje się jakbym była w ciąży, nudności i wymioty się zdarzają ale to bardziej chyba przez chorobę, wcześniej w brzuchu czułam jak coś ciągnie czy kłuje a teraz nic. No ale mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko ok.

Zdrowia! Co do kłucia i ciągnięcia to też czasami mam, że coś tam czuję a czasami są takie dni, że zapominam, że jestem w ciąży - a to gdzieś pobiegnę, innym razem coś dźwignę bo zapomnę 😅
    Całą ciążę nie może nas boleć 😉

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Giggles Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie widoczna dla innych informacja jak dołączę do grupy na facebooku? Bo wolałabym, żeby najbliżsi dowiedzieli się ode mnie, a nie z portalu społecznościowego 😄😄

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Ja w sumie mogłabym już dołączyć, napiszesz jak się do niej dostać?

Musisz kliknąć w link https://www.facebook.com/groups/1124917631587341/ ja to wtedy zaakceptuje ;-)

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giggles wrote:
    Będzie widoczna dla innych informacja jak dołączę do grupy na facebooku? Bo wolałabym, żeby najbliżsi dowiedzieli się ode mnie, a nie z portalu społecznościowego 😄😄

Nie, grupa jest tajna i nie widać jej dla nikogo kto nie jest w posiadaniu linku

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Giggles Debiutantka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    Nie, grupa jest tajna i nie widać jej dla nikogo kto nie jest w posiadaniu linku
    Dziękuję za info :)

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest u was z tymi brzuszkami?ja czekam czekam i się doczekać nie mogę. U mnie pierwsza ciaza 13 tydzień. Najpierw schudłam teraz waga stoi na 59 kg. Na razie to brzuszek niewidoczny dla obcych wcale a ja już się chce chwalić 🙈

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Dziewczyny jak to jest u was z tymi brzuszkami?ja czekam czekam i się doczekać nie mogę. U mnie pierwsza ciaza 13 tydzień. Najpierw schudłam teraz waga stoi na 59 kg. Na razie to brzuszek niewidoczny dla obcych wcale a ja już się chce chwalić 🙈
    Ja mam już spory ale to druga ciąża, 12+1 dzisiaj. Ale w pierwszej ciąży do początku 6 miesiąca nic nie było u mnie widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 15:55

mrsmiki lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę trzymajcie dzisiaj kciuki za moja wizytę :) Idę zobaczyć bąbla o skonsultować wyniki tarczycy z innym ginekologiem/endokrynologiem , bo mam wysokie przeciwciała i podejrzenie hashimoto. Może , któraś z Was ma hashimoto?

Frida91 lubi tę wiadomość

Gwiazdeczka30
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ