Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina502 wrote:Ja mam do Was takie dziwne pytanie 😅 czy przeciągacie się w ciąży? Nawet tak po przebudzeniu w łóżku? Pytam bo czasami rano po przebudzeniu albo w nocy mimowolnie się przeciągam ( nie kontroluję tego) i kumuluje mi się to zazwyczaj na plecach i na brzuchu ( takie naciągnięcie wtedy czuję) . W pierwszej ciąży nie pamiętam żeby moje ciało aż tak domagało się przeciągania 🤔 nie wiem czy to może w jakiś sposób szkodzić ?
Ja kiedyś słyszałam ze nie wolno wysoko sięgać czegoś. Ja się przeciągam, mimo wolnie 🤷🏽♀️paulina502 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny.
Byłam dziś na wizycie u specjalisty o konfliktu serologicznego, dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, mam się stawić jutro, mają mi zbadać znowu przeciwciała, aby sprawdzić czy czy miano wzrasta. Lekarz mówił ze są jakieś szmery w sercu u dziecka, wiec powiedział ze to bardzo niedobrze, na tak wczesnym etapie.
Mam przyjeżdżać co tydzień i będą obserwować czy już te przeciwciała szkodzą dziecku.
Powiedział, że dopiero od 16tc zaczyna się leczenie. Ja dziś wg usg miałam 13+6.
wg ostatniej miesiączki 14tc.
Bardzo spłaszczył mi się brzuch i mam jakieś schizy, był już sporych rozmiarów a teraz jest prawie płaski
Nie jest to łatwa sytuacja, ale dobrze że zareagowałaś odpowiednio szybko i jesteś pod opieką specjalistów. Teraz trzeba obserwować i czekać na możliwość leczenia. Trzymam kciuki! -
paulina502 wrote:Ja mam do Was takie dziwne pytanie 😅 czy przeciągacie się w ciąży? Nawet tak po przebudzeniu w łóżku? Pytam bo czasami rano po przebudzeniu albo w nocy mimowolnie się przeciągam ( nie kontroluję tego) i kumuluje mi się to zazwyczaj na plecach i na brzuchu ( takie naciągnięcie wtedy czuję) . W pierwszej ciąży nie pamiętam żeby moje ciało aż tak domagało się przeciągania 🤔 nie wiem czy to może w jakiś sposób szkodzić ?
Można się przeciągać, rozciągać, ćwiczyć. Są przecież nawet zajęcia jogi dla kobiet w ciąży. Chodziłam na takie z wielkim brzuchem w pierwszej ciąży i było dużo przeciągania 🙂Gosha, Frida91, mrsmiki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Hah tez się ostatnio zastanawiałam nad przeciąganiem 😀 i nad spaniem na plecach z rękami pod głową, ale potem stwierdziłam że to paranoja układam się tak żeby było mi wygodnie
Mama_Basia, paulina502 lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Hej dziewczyny, a ja tak z innej beczki :d jak do tej pory byłam na innym forum a dokładnie staraczek Gamety w Gdyni.Jestem w końcu na moim wyczekanym zwolnieniu chorobowym, mogę poogarniac zaległe sprawy, zająć się sobą, pochodzić specery, basen, na zajęcia typu joga, zdrowy kręgosłup itp. ale już w pierwszy dzień tej wolności stwierdziłam że brakuje mi towarzystwa 😆 w robocie jednak człowiek też trochę sobie pogada a tu niby dużo się dzieje ale nie mam za bardzo do kogo paszczy otworzyć 😁 Jeśli któraś z Was miałaby ochotę spędzić wspólnie czas to dajcie znać priv krótko o mnie :d mam 35 lat, jestem w ciąży mieszkam w Gdańsku, dzielnica Piecki Migowo przy Myśliwskiej
Starania od 02.2020,
*naturalna CB 08.03.2021,
*od 07.2021 - 6 cykli stymulacji na aromku + ovitrelle
*18.01.2022 aromek + ovitrelle ~ IUI 30 mln/36%,
01.02 - 14 dpIUI beta 139, prog 37
05.02 - 18 dpIUI beta 1079 🙉
08.02 - 21 dpIUI beta 3973
22.02 - 35 dpIUI ❤️ CRL 1 cm
Czynnik V (R2) hetero, MTHFR* hetero, PAI-1** - homo
30.05 - badania prenatalne 2 trym. Wodonercze łagodne - miedniczki 7 mm. Wody płodowe na górnej granicy.
08.08 - badania prenatalne 3 trym. 1826 gramy/80 perc -
Gosha wrote:Ogólnie najbardziej wskazana pozycja do spania dla kobiet w ciąży to jest lewy bok. W wielu krajach wpisywana jako zalecenie na początku ciąży. Poprawia przepływy i dotlenia lepiej organizm.
-
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny.
Byłam dziś na wizycie u specjalisty o konfliktu serologicznego, dostałam skierowanie do poradni patologii ciąży, mam się stawić jutro, mają mi zbadać znowu przeciwciała, aby sprawdzić czy czy miano wzrasta. Lekarz mówił ze są jakieś szmery w sercu u dziecka, wiec powiedział ze to bardzo niedobrze, na tak wczesnym etapie.
Mam przyjeżdżać co tydzień i będą obserwować czy już te przeciwciała szkodzą dziecku.
Powiedział, że dopiero od 16tc zaczyna się leczenie. Ja dziś wg usg miałam 13+6.
wg ostatniej miesiączki 14tc.
Bardzo spłaszczył mi się brzuch i mam jakieś schizy, był już sporych rozmiarów a teraz jest prawie płaski
Co do brzuszka to się nie martw, zależy jeszcze co jemy i ile. Ja też miałam już ładnie zaokrąglony brzuszek a teraz przez chorobę bardzo mało jem i się zmniejszył.A dzidziusie są jeszcze malutkie także mają sporo miejsca i takCyntia lubi tę wiadomość
-
Jak tam się dzisiaj czujecie?
Ja cierpię na zupełny brak energii. Chciałam posprzątać, zrobić pranie i wiele innych planów. A ledwo ugotowałam obiad między leżeniem. -
Mnie dziś znów głowa dokucza No i brak energii również. Chyba po prostu taki dzień i beznadziejne ciśnienie. Zmuszam się do zrobienia podstawowych rzeczy typu pranie czy obiad. A resztę dnia chyba przeleże🙈
Co do brzuszka to juz mam piłeczkę okrągła i nie da się już ukryć ciąży za bardzo - zwłaszcza jak jeszcze sobie pojem 😅 ale to może też temu, że jestem niska i przed ciaza byłam dosyć szczupła - teraz nadrabiam.
Cynthia trzymaj się! Jesteś pod dobra opieka i z całego serca wierzę, że będzie dobrze i maluszek będzie zdrowy i silny. Wiem, że łatwo się mówi ale musisz być dobrej myśli, dla Ciebie i dla maluszka dużo zdrówka!
Cyntia lubi tę wiadomość
22.08.2023 - prenatalne, dziewczynka❤️ 6.7cm
20.07.2023 - pierwsza wizyta- 1.23cm i bijące serduszko❤️
25.06.23 - dwie kreseczki
17.02.22 - bijące serduszko i 1cm małego człowieka
Cyntia trzymam za Ciebie mocno kciuki, ważne że jesteś już pod dobrą opieką 🙂
Cyntia lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, wróciłam z Gdańska. Miałam dziś znowu badanie USG przez brzuch i dopochwowo. Dziś tych szmerów lekarz nie widział. Dzięki Bogu...Ogólnie powiedział, że na ten moment wszystko jest w porządku, wizyta następna za 2 tygodnie. Oddałam krew do zbadania przeciwciał, za 3 domu będą wyniki.
Tak jak wczoraj wracałam do domu bardzo zdenerwowana tak dziś bardzo szczęśliwa i pełna nadziei, że wszystko się powiedzie. Naprawdę mocno w to wierzę.
Pod opieką tego lekarza czuję się bardzo bezpieczna. Dziękuję Bogu, że na niego trafiłam, i że tak szybko udało mi się to wszystko załatwić. To naprawdę jakiś cud...
Dziewczyny jeszcze tydzień temu nie wiedziałam o niczym i miałam zupełnie inne podejście do wszystkiego. Nie wiem czym ja się wtedy martwiłam...ale wiadomo zawsze coś się znajdzie... Teraz, całkowicie zmieniły mi się priorytety i spojrzenie na wszystko.
Mam 2 zdrowych dzieci i za to jestem bardzo wdzięczna. Nie miałam pojęcia, że coś takiego mi w ogóle grozi..tzn słyszałam o konflikcie ale nigdy nie zagłębiałam się w temat.
Trzymajcie się kochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2022, 16:10
mamamajeczki, Gosha, Ediii91, Mama_Basia, Giggles, Nattalia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Cyntia wrote:Witajcie dziewczyny, wróciłam z Gdańska. Miałam dziś znowu badanie USG przez brzuch i dopochwowo. Dziś tych szmerów lekarz nie widział. Dzięki Bogu...Ogólnie powiedział, że na ten moment wszystko jest w porządku, wizyta następna za 2 tygodnie. Oddałam krew do zbadania przeciwciał, za 3 domu będą wyniki.
Tak jak wczoraj wracałam do domu bardzo zdenerwowana tak dziś bardzo szczęśliwa i pełna nadziei, że wszystko się powiedzie. Naprawdę mocno w to wierzę.
Pod opieką tego lekarza czuję się bardzo bezpieczna. Dziękuję Bogu, że na niego trafiłam, i że tak szybko udało mi się to wszystko załatwić. To naprawdę jakiś cud...
Dziewczyny jeszcze tydzień temu nie wiedziałam o niczym i miałam zupełnie inne podejście do wszystkiego. Nie wiem czym ja się wtedy martwiłam...ale wiadomo zawsze coś się znajdzie... Teraz, całkowicie zmieniły mi się priorytety i spojrzenie na wszystko.
Mam 2 zdrowych dzieci i za to jestem bardzo wdzięczna. Nie miałam pojęcia, że coś takiego mi w ogóle grozi..tzn słyszałam o konflikcie ale nigdy nie zagłębiałam się w temat.
Trzymajcie się kochane
Gdzie chodzisz w Gdańsku do lekarza? Ja jeżdżę do Tczewa. My mamy niezgodność grup krwi, do konfliktu nie doszło. Dostawałaś w poprzednich ciążach immunoglobuline w trakcie ciąży i po porodzie?
Ja sama nigdy się nie zgłębiałam też w ten temat. Jedyne co, to fakt ze jestem "-" a mój mąż "+". No i teraz miałam robione przeciwciała, których nie wykryto więc zakładam, że jest okej.
Cieszę się z Twojej dzisiejszej wizyty, jak widać do lekarz to co innego. Najważniejsze żebyś czuła się zaoopiekowana i maluszek zdrowo rósł. Wiele też dzieje się w naszej głowie. Coś o tym wiem
Ściskam Cię!
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷