Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina12345 wrote:Dziewczyny, czy u Was też się tak wszystko uspokoiło w tym drugim Trymestrze?? Oprócz rosnącego brzucha I uczuucie konkretnej 'zawartosci' przy przekręcaniu się z boku na bok wszystkie ciągnięcia, bole, bile miesiączkowe, nie mówiąc o plamieniach, dolegliwości cewki, pecherza i inne właściwie minęły, czuje tylko delikatne cosik cały czas w brzuchu i to by było tyle.
-
Paulina12345 wrote:Dziewczyny, czy u Was też się tak wszystko uspokoiło w tym drugim Trymestrze?? Oprócz rosnącego brzucha I uczuucie konkretnej 'zawartosci' przy przekręcaniu się z boku na bok wszystkie ciągnięcia, bole, bile miesiączkowe, nie mówiąc o plamieniach, dolegliwości cewki, pecherza i inne właściwie minęły, czuje tylko delikatne cosik cały czas w brzuchu i to by było tyle.
-
Paulina Ka wrote:Mi dalej dokuczają straszne bóle więzadeł, czasami wręcz się chodzić nie da. No i przez zaparcia i wzdęcia skóra na brzuchu wieczorem jest mocno napięta, tak że czasem wręcz boli. Oprócz tego nic. Żadnych mdłości, senności...
Mnie tam czasami jakieś więzadło zaciągnie jak dużo chodzę i to by było tyle... po prostu spokój jak nic... Mam nadzieję że z Dzidzia ok... -
U mnie też tak jest czuje się jak bym nie była w ciąży.Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Ulalala wrote:U mnie magia drugiego trymestru niestety dalej nie działa 🤷 musiałam dziś zostawić zakupy przy kasie i wyjść ze sklepu bo mi się słabo zrobiło i zwymiotować przed sklepem 🤦 chyba muszę męża wysłać na świąteczne zakupy 😅
-
Joanna-Anna1992 wrote:Mam wizytę prenatalna na 15:40 trzymajcie kciuki:) mam takiego ogromnego stresa , ze chyba ostatni raz denerwowałam się tak przed ślubem. Ten strach mnie paraliżuje dobrze , ze ide z mężem on ma większy luz niż ja 😅
-
U mnie dopiero teraz coś tam się powolutku uspokaja. Ciągnie i czuje przy przekręcaniu. To wszystko 🤷🏽♀️Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Joanna-Anna1992 wrote:Mam wizytę prenatalna na 15:40 trzymajcie kciuki:) mam takiego ogromnego stresa , ze chyba ostatni raz denerwowałam się tak przed ślubem. Ten strach mnie paraliżuje dobrze , ze ide z mężem on ma większy luz niż ja 😅
Jak tam po badaniach? -
Kamila91 wrote:Dzis przeglądając swoje badania zauważyłam, że w 10 tyg ciąży długość szyjki macicy wynosiła prawie 42mm, a w 12 tyg wynosiła już 36mm czy ktoś z was też tak ma czy to może oznaczać, że się skraca czy to zależy od badania w 10tyg było przezpochwowe usg, a w 12 przez brzuch.
Mój lekarz zawsze najpierw mierzy mi szyjkę podczas USG przez pochwę a następnie robi USG przez brzuch i wtedy bada dziecko 😉 nie wiem czy podczas samego USG przez powłoki brzuszne da się tak dokładnie zmierzyć szyjkę, może wcale Ci nie zmierzył tylko tak sobie wpisał
-
Hello 👋 Spieszę poinformować, że bez wątpienia czuję już ruchy malucha 😍❤ Nie są jeszcze regularne, więc jak przez dłuższy czas nic nie czuję to nie przywiązuję do tego uwagi, bo przecież dzidziuś jest maleńki i ma jeszcze bardzo dużo miejsca, ale bez wątpienia te puknięcia to jest to 😊
Gosha, mrsmiki, Kath, Mama_Basia, paulina502 lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie, synku :*
-
Ja zazwyczaj wieczorem po 21 jak się położę to też mam takie jedno, dwa lekkie puknięcia🙈 To na pewno nie są jelita i wiem że to maluszek mi daje znać o sobie😊 Pamiętam jak to wyglądało w pierwszej ciąży , wiec jestem pewna że to było właśnie takie pukanie , które pózniej się przerodziło w regularne kopniaki ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 08:45
Mama_Basia, Gosha lubią tę wiadomość