X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dziewczyny, czy u Was też się tak wszystko uspokoiło w tym drugim Trymestrze?? Oprócz rosnącego brzucha I uczuucie konkretnej 'zawartosci' przy przekręcaniu się z boku na bok wszystkie ciągnięcia, bole, bile miesiączkowe, nie mówiąc o plamieniach, dolegliwości cewki, pecherza i inne właściwie minęły, czuje tylko delikatne cosik cały czas w brzuchu i to by było tyle.
    Dziewczyny korzystajcie z dobrego samopoczucia :-) u mnie pierwszy i drugi trymestr taki sam pod względem mdłości, wymiotów i ogólnego zmęczenia. Jedynie przeszły bóle brzucha i ciągnięcia.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dziewczyny, czy u Was też się tak wszystko uspokoiło w tym drugim Trymestrze?? Oprócz rosnącego brzucha I uczuucie konkretnej 'zawartosci' przy przekręcaniu się z boku na bok wszystkie ciągnięcia, bole, bile miesiączkowe, nie mówiąc o plamieniach, dolegliwości cewki, pecherza i inne właściwie minęły, czuje tylko delikatne cosik cały czas w brzuchu i to by było tyle.
    Mi dalej dokuczają straszne bóle więzadeł, czasami wręcz się chodzić nie da. No i przez zaparcia i wzdęcia skóra na brzuchu wieczorem jest mocno napięta, tak że czasem wręcz boli. Oprócz tego nic. Żadnych mdłości, senności...

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę prenatalna na 15:40 trzymajcie kciuki:) mam takiego ogromnego stresa , ze chyba ostatni raz denerwowałam się tak przed ślubem. Ten strach mnie paraliżuje dobrze , ze ide z mężem on ma większy luz niż ja 😅

Gwiazdeczka30
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Mi dalej dokuczają straszne bóle więzadeł, czasami wręcz się chodzić nie da. No i przez zaparcia i wzdęcia skóra na brzuchu wieczorem jest mocno napięta, tak że czasem wręcz boli. Oprócz tego nic. Żadnych mdłości, senności...

Mnie tam czasami jakieś więzadło zaciągnie jak dużo chodzę i to by było tyle... po prostu spokój jak nic... Mam nadzieję że z Dzidzia ok...

• Laura Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:

U mnie też tak jest czuje się jak bym nie była w ciąży.

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to właśnie jest dziewczyny, jak.jest objawów pełna masa to.zle a jak ich ie ma to też niedobrze 🤷‍♀️

Pozostaje mi wierzyć że jest ok

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    U mnie magia drugiego trymestru niestety dalej nie działa 🤷 musiałam dziś zostawić zakupy przy kasie i wyjść ze sklepu bo mi się słabo zrobiło i zwymiotować przed sklepem 🤦 chyba muszę męża wysłać na świąteczne zakupy 😅
    Ja nigdy nie zapomnę jak zatrzymałam się na pierwszym lepszym parkingu i wymiotowałam do reklamówki. Odwracam głowę obok a tam facet siedzi w aucie. Jego mina bezcenna 😅

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Mam wizytę prenatalna na 15:40 trzymajcie kciuki:) mam takiego ogromnego stresa , ze chyba ostatni raz denerwowałam się tak przed ślubem. Ten strach mnie paraliżuje dobrze , ze ide z mężem on ma większy luz niż ja 😅
    Też byłam z mężem i się bardzo stresowałam. Ale jego miny na badaniach prenatalnych były bezcenne, do dziś żałuję że go nie nagrałam. Nawet lekarz się śmiał z niego bo chłopina musiał usiąść z wrażenia ❤️🙈

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:

U mnie dopiero teraz coś tam się powolutku uspokaja. Ciągnie i czuje przy przekręcaniu. To wszystko 🤷🏽‍♀️

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Ja nigdy nie zapomnę jak zatrzymałam się na pierwszym lepszym parkingu i wymiotowałam do reklamówki. Odwracam głowę obok a tam facet siedzi w aucie. Jego mina bezcenna 😅
    🤣🤣🤣🤣

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:

Jak tam po badaniach? :)

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Jak tam po badaniach? :)
    Wszystko idealnie i najprawdopodobniej będzie chłopak :)))

Paulina12345, Cyntia, Kath, Mama_Basia, Karolaaa8, Kamila91, Ediii91, Mousie89, mrsmiki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Dzis przeglądając swoje badania zauważyłam, że w 10 tyg ciąży długość szyjki macicy wynosiła prawie 42mm, a w 12 tyg wynosiła już 36mm czy ktoś z was też tak ma czy to może oznaczać, że się skraca czy to zależy od badania w 10tyg było przezpochwowe usg, a w 12 przez brzuch.

Mój lekarz zawsze najpierw mierzy mi szyjkę podczas USG przez pochwę a następnie robi USG przez brzuch i wtedy bada dziecko 😉 nie wiem czy podczas samego USG przez powłoki brzuszne da się tak dokładnie zmierzyć szyjkę, może wcale Ci nie zmierzył tylko tak sobie wpisał

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam badania na oko tylko przez powłoki brzuszne..
    🙄

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello 👋 Spieszę poinformować, że bez wątpienia czuję już ruchy malucha 😍❤ Nie są jeszcze regularne, więc jak przez dłuższy czas nic nie czuję to nie przywiązuję do tego uwagi, bo przecież dzidziuś jest maleńki i ma jeszcze bardzo dużo miejsca, ale bez wątpienia te puknięcia to jest to 😊

Gosha, mrsmiki, Kath, Mama_Basia, paulina502 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Juusta88 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na badania prenatalne. Ale mam stresa .... już bym chciała usłyszeć że dzidzia zdrowa jest

• Kath Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj wieczorem po 21 jak się położę to też mam takie jedno, dwa lekkie puknięcia🙈 To na pewno nie są jelita i wiem że to maluszek mi daje znać o sobie😊 Pamiętam jak to wyglądało w pierwszej ciąży , wiec jestem pewna że to było właśnie takie pukanie , które pózniej się przerodziło w regularne kopniaki ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 08:45

Mama_Basia, Gosha lubią tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Ja właśnie czekam na badania prenatalne. Ale mam stresa .... już bym chciała usłyszeć że dzidzia zdrowa jest
    Trzymam kciuki 🤞🤞

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Powodzenia !

Gwiazdeczka30
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, grupa na fb widoczna dzis dla tych co mają chęci dolaczyc. Wieczorem (jak ostatnio) wyłącze :)

https://www.facebook.com/groups/1124917631587341/

Hubert 💙
    Sara 🩷
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ