X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dziewczyny, czy u Was też się tak wszystko uspokoiło w tym drugim Trymestrze?? Oprócz rosnącego brzucha I uczuucie konkretnej 'zawartosci' przy przekręcaniu się z boku na bok wszystkie ciągnięcia, bole, bile miesiączkowe, nie mówiąc o plamieniach, dolegliwości cewki, pecherza i inne właściwie minęły, czuje tylko delikatne cosik cały czas w brzuchu i to by było tyle.
    Dziewczyny korzystajcie z dobrego samopoczucia :-) u mnie pierwszy i drugi trymestr taki sam pod względem mdłości, wymiotów i ogólnego zmęczenia. Jedynie przeszły bóle brzucha i ciągnięcia.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:
    Dziewczyny, czy u Was też się tak wszystko uspokoiło w tym drugim Trymestrze?? Oprócz rosnącego brzucha I uczuucie konkretnej 'zawartosci' przy przekręcaniu się z boku na bok wszystkie ciągnięcia, bole, bile miesiączkowe, nie mówiąc o plamieniach, dolegliwości cewki, pecherza i inne właściwie minęły, czuje tylko delikatne cosik cały czas w brzuchu i to by było tyle.
    Mi dalej dokuczają straszne bóle więzadeł, czasami wręcz się chodzić nie da. No i przez zaparcia i wzdęcia skóra na brzuchu wieczorem jest mocno napięta, tak że czasem wręcz boli. Oprócz tego nic. Żadnych mdłości, senności...

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizytę prenatalna na 15:40 trzymajcie kciuki:) mam takiego ogromnego stresa , ze chyba ostatni raz denerwowałam się tak przed ślubem. Ten strach mnie paraliżuje dobrze , ze ide z mężem on ma większy luz niż ja 😅

Gwiazdeczka30
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Mi dalej dokuczają straszne bóle więzadeł, czasami wręcz się chodzić nie da. No i przez zaparcia i wzdęcia skóra na brzuchu wieczorem jest mocno napięta, tak że czasem wręcz boli. Oprócz tego nic. Żadnych mdłości, senności...

Mnie tam czasami jakieś więzadło zaciągnie jak dużo chodzę i to by było tyle... po prostu spokój jak nic... Mam nadzieję że z Dzidzia ok...

• Laura Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:

U mnie też tak jest czuje się jak bym nie była w ciąży.

Starania od 05.2019
    IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
    IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
    IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany

IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
    BetaHCG- 432(11dpt)
    BetaHCG- 1077(13dpt)
    Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
    Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )

Stan 3 - ❄️

👩 37l.
    🧔 35l.
    👼 02.2020 (10 tc)
    👶 09.2022 - córeczka

❌MTHFT-A1298C hetero
    ❌PAI-1 homo
    ❌ niedrożność jajowodów L i P
    ✔ AHM 4.0
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to właśnie jest dziewczyny, jak.jest objawów pełna masa to.zle a jak ich ie ma to też niedobrze 🤷‍♀️

Pozostaje mi wierzyć że jest ok

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    U mnie magia drugiego trymestru niestety dalej nie działa 🤷 musiałam dziś zostawić zakupy przy kasie i wyjść ze sklepu bo mi się słabo zrobiło i zwymiotować przed sklepem 🤦 chyba muszę męża wysłać na świąteczne zakupy 😅
    Ja nigdy nie zapomnę jak zatrzymałam się na pierwszym lepszym parkingu i wymiotowałam do reklamówki. Odwracam głowę obok a tam facet siedzi w aucie. Jego mina bezcenna 😅

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Mam wizytę prenatalna na 15:40 trzymajcie kciuki:) mam takiego ogromnego stresa , ze chyba ostatni raz denerwowałam się tak przed ślubem. Ten strach mnie paraliżuje dobrze , ze ide z mężem on ma większy luz niż ja 😅
    Też byłam z mężem i się bardzo stresowałam. Ale jego miny na badaniach prenatalnych były bezcenne, do dziś żałuję że go nie nagrałam. Nawet lekarz się śmiał z niego bo chłopina musiał usiąść z wrażenia ❤️🙈

• mrsmiki Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina12345 wrote:

U mnie dopiero teraz coś tam się powolutku uspokaja. Ciągnie i czuje przy przekręcaniu. To wszystko 🤷🏽‍♀️

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Ja nigdy nie zapomnę jak zatrzymałam się na pierwszym lepszym parkingu i wymiotowałam do reklamówki. Odwracam głowę obok a tam facet siedzi w aucie. Jego mina bezcenna 😅
    🤣🤣🤣🤣

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:

Jak tam po badaniach? :)

Wysłany: 14 kwietnia 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Jak tam po badaniach? :)
    Wszystko idealnie i najprawdopodobniej będzie chłopak :)))

Paulina12345, Cyntia, Kath, Mama_Basia, Karolaaa8, Kamila91, Ediii91, Mousie89, mrsmiki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila91 wrote:
    Dzis przeglądając swoje badania zauważyłam, że w 10 tyg ciąży długość szyjki macicy wynosiła prawie 42mm, a w 12 tyg wynosiła już 36mm czy ktoś z was też tak ma czy to może oznaczać, że się skraca czy to zależy od badania w 10tyg było przezpochwowe usg, a w 12 przez brzuch.

Mój lekarz zawsze najpierw mierzy mi szyjkę podczas USG przez pochwę a następnie robi USG przez brzuch i wtedy bada dziecko 😉 nie wiem czy podczas samego USG przez powłoki brzuszne da się tak dokładnie zmierzyć szyjkę, może wcale Ci nie zmierzył tylko tak sobie wpisał

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam badania na oko tylko przez powłoki brzuszne..
    🙄

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello 👋 Spieszę poinformować, że bez wątpienia czuję już ruchy malucha 😍❤ Nie są jeszcze regularne, więc jak przez dłuższy czas nic nie czuję to nie przywiązuję do tego uwagi, bo przecież dzidziuś jest maleńki i ma jeszcze bardzo dużo miejsca, ale bez wątpienia te puknięcia to jest to 😊

Gosha, mrsmiki, Kath, Mama_Basia, paulina502 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Juusta88 Znajoma

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na badania prenatalne. Ale mam stresa .... już bym chciała usłyszeć że dzidzia zdrowa jest

• Kath Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj wieczorem po 21 jak się położę to też mam takie jedno, dwa lekkie puknięcia🙈 To na pewno nie są jelita i wiem że to maluszek mi daje znać o sobie😊 Pamiętam jak to wyglądało w pierwszej ciąży , wiec jestem pewna że to było właśnie takie pukanie , które pózniej się przerodziło w regularne kopniaki ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 08:45

Mama_Basia, Gosha lubią tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Ja właśnie czekam na badania prenatalne. Ale mam stresa .... już bym chciała usłyszeć że dzidzia zdrowa jest
    Trzymam kciuki 🤞🤞

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusta88 wrote:
    Powodzenia !

Gwiazdeczka30
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, grupa na fb widoczna dzis dla tych co mają chęci dolaczyc. Wieczorem (jak ostatnio) wyłącze :)

https://www.facebook.com/groups/1124917631587341/

Hubert 💙
    Sara 🩷
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ