SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści z dzisiejszych wizyt :)

U mnie też dziś samopoczucie średnie , nie wiem czy przez tą pogodę czy przez co..
    Od rana miałam jakiś ból głowy i tak zrobienie wszystkiego przychodziło mi z trudem , nawet jakieś większe sprzątanie sobie odpuściłam , bo kłucie w pachwinie nie dawało mi spokoju.

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    A ja się właśnie oszczędzam. Sprzątam w niewielkim zakresie, mój mąż robi większość akurat, ale on taki jest że lubi mieć porządek i nawet mu nie muszę nic mówić, a sam się bierze za porządki jeśli ja tego nie robię. Ogólnie zwykle dzieliliśmy się po równo, ale teraz on przejął większość.

Ogólnie ja się muszę oszczędzać bo odrobina ruchu więcej i już czuję ciągnięcia w podbrzuszu. A to dość nieprzyjemne i codziennie męczące.
    Hej właśnie ja mam identycznie, czyli nie jestem sama. Dużo bym Chciała a mało mogę bo też mam ciągnięcia i klucia jak dłużej postoje albo coś porobię.

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień prawie przespałam przez tę pogodę. Na ostatniej wizycie mówiłam o tych klociach i są normalnym objawem ze wszystko się tam rozciąga . Mnie ostatnio strasznie ciągnęło i mi pomaga taka pozycja pol siedząca pol leżąca . Na święta na szczęście jadę do mamy także nie muszę robić nic i jestem ogromnie szczęśliwa, bo ostatnio brak energii , bóle głowy i po 3 dniach wróciła zgaga:(

Gwiazdeczka30
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was jest może dietetykiem? Kurcze znowu się na
    czytałam, pije sobie tak codziennie lub co drugi dzień szklankę soku marchewkowego z innymi owocami, sok kupny, używam masła, do tego jem ok 7-8 jajek w tygodniu, czasem więcej czasem mniej, i twaróg prawie codziennie. Może nie kostkę dziennie ale jest to pół serka ziarnistego i serek bieluch. Tak sobie myślę, że w sumie z 250g tego nabialu będzie🥺 A w takich produktach jest wit A... jedni mówią, że z pożywienia ciężko przedakwowac te witaminę a inni mówią, że to jest możliwe. Z dzieckiem wszystko ok na razie. Ale przeraziłam się nieco🥺 a dodam, że z warzywami odkąd jestem ciąży to jest mocno źle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2022, 10:31

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywka, myślę że dobrze by Ci zrobiło parę dni bez internetu🙂 i to tak zupełnie szczerze, bo ja jestem panikarą i mysle że mam nerwicę, ale u Ciebie jest na pewno, a po ciąży zdecydowanie będzie z tym gorzej. Wiem po sobie niestety😔

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i rzeczy o których piszesz je codziennie większość kobiet w ciąży, czy nie... To czy nabiał jest zdrowy czy nie to pewnie dyskusyjna kwestia, ale na pewno nic z tego co jesz dziecku nie zaszkodzi.
    Ja jem masło, nabiał, jajek w tygodniu spokojnie ze 20, soki akurat rzadko że względu na cukrzycę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2022, 12:06

Pozytywka, Gosha, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Patt91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    Pozytywka, myślę że dobrze by Ci zrobiło parę dni bez internetu🙂 i to tak zupełnie szczerze, bo ja jestem panikarą i mysle że mam nerwicę, ale u Ciebie jest na pewno, a po ciąży zdecydowanie będzie z tym gorzej. Wiem po sobie niestety😔
    Ja mam to samo, siedzę czytam, analizuje każde kłucie a wszystko co się wpisze w internecie to zaraz wyskakuje najgorsze. Wczoraj na własne życzenie styralam się nerwowo, upłakalam i poszłam spać. Dziś obiecałam sobie ze włączam serial i wyłączam myślenie. Bo to dopiero 4 miesiąc a ja się wykończę z nerwów..

Pozytywka lubi tę wiadomość

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:

Z tą nerwicą to najpewniej prawda. Ze 4 lata temu mialam takie kołatania serca ( są do tej pory) z niewiadomych przczyczyn. Kardiolog zlecił szereg badań krwi, próby wysiłkowe, holter, usg serca, itp itd i według wszelkich badań to na tle nerwowym... 🤷‍♀️ no cóż, trudne dzieciństwo dało o sobie później znać.
    Fakt, o to co będzie później to mąż też się boi🙄
    No ten internet ma swoje plusy i minusy 🙈

Drzemka, takiego postawienia do pionu potrzebowałam, Dziękuję ❤😘

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt91 wrote:
    Ja mam to samo, siedzę czytam, analizuje każde kłucie a wszystko co się wpisze w internecie to zaraz wyskakuje najgorsze. Wczoraj na własne życzenie styralam się nerwowo, upłakalam i poszłam spać. Dziś obiecałam sobie ze włączam serial i wyłączam myślenie. Bo to dopiero 4 miesiąc a ja się wykończę z nerwów..

Już na tym etapie ciazy rozumiem co mama miała na myśli mówiąc mi w młodości " zobaczysz, bedziesz miała swoje dzieci, to zobaczymy czy będziesz tak na wszystko pozwalać" 😅

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny mają rację, musicie trochę odpuścić bo zwariujecie. Cieszcie się swoim stanem, nie analizujcie wszystkiego. A co to będzie po porodzie... Bardziej można zaszkodzić tym zamartwianiem się niż tym co jecie :-) Dajcie na luz dziewczyny :-)

agniecha2101 lubi tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Mousie89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    A i rzeczy o których piszesz je codziennie większość kobiet w ciąży, czy nie... To czy nabiał jest zdrowy czy nie to pewnie dyskusyjna kwestia, ale na pewno nic z tego co jesz dziecku nie zaszkodzi.
    Ja jem masło, nabiał, jajek w tygodniu spokojnie ze 20, soki akurat rzadko że względu na cukrzycę.
    O, kurczę 20 jajek w tygodniu to niezły wynik 😳 ;)

Wesołych Świąt, dziewczyny :* Trzymajcie się ciepło ;)

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam , ze organizm sam wie czego najbardziej potrzebuje. Jem intuicyjnie nie wariuje z jedzeniem. Raz zjem same bułki drugiego dnia wcinam owoce . Mysle , ze ciężko byłoby przedawkować witaminy. Co do tych jajek ja bym tylko uważała na cholesterol , bo różnie bywa. Jednak nie dajmy się zwariować cieszmy się jedzonkiem przed nami święta. Mam zamiar zjeść sobie wszystkiego po trochu i polecam cieszyć się każdym dniem. To rozmyślanie do niczego dobrego nie prowadzi .

Ulalala, agniecha2101 lubią tę wiadomość

Gwiazdeczka30
  • Drzemka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    O, kurczę 20 jajek w tygodniu to niezły wynik 😳 ;)

Wesołych Świąt, dziewczyny :* Trzymajcie się ciepło ;)
    Jakoś tak wychodzi, bo prawie codziennie na śniadanie jajecznica z 2-3 jaj, omlet lub jajka gotowane, a do tego w ciągu dnia też często używam. Ja generalnie bardzo lubię jajka i nie odmawiam ich sobie, bo są mega zdrowe i są dobrym źródłem białka. Cholesterolem z jajek to się nie martwię🙂

• Kath Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chyba coś bierze , od południa jak wróciliśmy ze święcenia ból głowy , potem dreszcze i gorączka. Niestety przeszło na mnie od Męża no i córka też teraz gorączkę dostała :/ Także u nas takie święta heh.. Mam nadzieję ,że to zwykłe przeziębienie i szybko przejdzie..
    A Wam życzę dużo zdrowia , odpoczynku i spokoju w te święta , trzymajcie się ciepło <3

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Karolaaa8 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt wszystkim! 😘

4b67f478d3.png
    13.05 dziewczynka 180g
    15.04 dziewczynka 6,87 cm
    24.03 dzidziuś 3,27 cm
    03.03 dzidziuś 0,98 cm z ❤️
    17.02 beta 2928 mIU/ml
    10.02 beta 233,6 mIU/ml
    08.02 beta 62,53 mIU/ml

Niedoczynność tarczycy
    Hashimoto
  • Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:
    Mnie chyba coś bierze , od południa jak wróciliśmy ze święcenia ból głowy , potem dreszcze i gorączka. Niestety przeszło na mnie od Męża no i córka też teraz gorączkę dostała :/ Także u nas takie święta heh.. Mam nadzieję ,że to zwykłe przeziębienie i szybko przejdzie..
    A Wam życzę dużo zdrowia , odpoczynku i spokoju w te święta , trzymajcie się ciepło <3

Ojjj to dużo zdrówka dla całej rodzinki Kochana! :-*

Kath lubi tę wiadomość

• Pozytywka Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Zdrowych, spokojnych Świąt!! :-)

Drzemka, Kath lubią tę wiadomość

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2022, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kath wrote:
    U nas niestety też niewesołe święta, synek od czwartku gorączkuje do 40 stopni, mega ciężko jest zbić gorączkę lekami, ratujemy się okladami. Więc zrezygnowaliśmy z wyjazdu na święta do rodziny. A mnie zaczęło wczoraj bolec gardło, więc zaraziłam się od niego. Oby się bez gorączki obyło.

Kath lubi tę wiadomość

• Kath Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka wrote:
    U nas niestety też niewesołe święta, synek od czwartku gorączkuje do 40 stopni, mega ciężko jest zbić gorączkę lekami, ratujemy się okladami. Więc zrezygnowaliśmy z wyjazdu na święta do rodziny. A mnie zaczęło wczoraj bolec gardło, więc zaraziłam się od niego. Oby się bez gorączki obyło.
    Trzymajcie się i oby szybko przeszło. My też mieliśmy iść do teściowej ale odpuściliśmy. Mi nic nie dolega , jedynie ból glowy i lekka gorączka ale u córki prawie 40 stopni i leki też jakoś słabo zbijają gorączkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2022, 11:06

Drzemka lubi tę wiadomość

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2022, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla wszystkich :-* I Wesołych Świąt! ☺️

Kath lubi tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ