X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😀 Czy mogę do Was dołączyć? ☺️ Jestem mamą dwóch córek (8 i 4 lata) i teraz termin porodu mam na 1.10.2022. Co prawda będę mieć planowane CC jeszcze we wrześniu ale miło mi będzie z Wami przeżywać ciążowe rozterki 😅

Paulina1106, mamamajeczki, Cyntia, agniecha2101, mrsmiki lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Cześć dziewczyny 😀 Czy mogę do Was dołączyć? ☺️ Jestem mamą dwóch córek (8 i 4 lata) i teraz termin porodu mam na 1.10.2022. Co prawda będę mieć planowane CC jeszcze we wrześniu ale miło mi będzie z Wami przeżywać ciążowe rozterki 😅

Witaj :) u nas też dwie córki i też podobne wiekowo (8lat i 3lata)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2022, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 - udanego wypoczynku! Nabierajcie sil 😉
    Ulalala - witaj 🙂 Życzę Ci spokojnej ciazy!

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ♥️✊

My właśnie wróciliśmy z kina.
    mrsmiki pisałaś kiedyś o herbacie miętowej i powiem szczerze że odrazu lepiej zrobiło się na żołądku i przetrwałam 2h na nogach :)

mrsmiki lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • obnoxious Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2022, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny

U mnie mdłości jeszcze brak, ale mi też pomagała herbata miętowa a jak ona już nie dawała rady to ginekolog przepisał mi leki na mdłości

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! Dawajcie znać po!

Herbata mietowa? A nie imbirowa? Dajcie znać bo wysłałam dziś tatę po pracy po Imbir 😂 bo mnie wczoraj o 1 w nocy do łazienki zerwalo. 😒 Nie wiem co się dzieje bo w 1 ciazy takich rewelacji nie miałam.

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.
    Mam pytanie, do którego miesiąca macie w planie pracować, wiem, że wszystko zależy od samopoczucia ale może macie już jakieś plany w tej kwestii?

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie kochane.
    Mam pytanie, do którego miesiąca macie w planie pracować, wiem, że wszystko zależy od samopoczucia ale może macie już jakieś plany w tej kwestii?

Ja do 12 tygodnia włącznie. Jestem fizjoterapeutą więc pracuje na rehabilitacjach więc z czasem brzuszek ciążowy będzie mi przeszkadzał w wykonywaniu ćwiczeń.

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny migdały ponoć pomagają na nudności.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty! Dawajcie znać po!

Herbata mietowa? A nie imbirowa? Dajcie znać bo wysłałam dziś tatę po pracy po Imbir 😂 bo mnie wczoraj o 1 w nocy do łazienki zerwalo. 😒 Nie wiem co się dzieje bo w 1 ciazy takich rewelacji nie miałam.

Mi imbir nie pomaga ale może Tobie pomoże :( miałam gumy do żucia miętowe ale już mnie cała buzia boli od żucia 😂 mrsmiki pisała chyba o tej herbacie miętowej i ja się naprawdę dobrze czułam. Dzisiaj z rana też piłam i jest całkiem znośnie

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie kochane.
    Ja nie mam planów, w sumie zobaczę ile dam radę tym razem.
    W pierwszej ciąży pracowałam do 21 tygodnia, potem nie byłam w stanie siedzieć przez 8h i musiałam zrezygnować.

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja rowniez trzymam kciuki i czekam na dobre informacje! ☺️
    Nie wiem jeszcze jak dlugo będę pracować. Praca zdalna przed kompem więc w razie czego będę sobie robić częściej przerwy. Może udałoby się dotrwać do końca II trymestru? Taki mam na ten moment plan ale wiadomo jak to jest z tymi planami... w kazdym razie dobro maluszka na pierwszym miejscu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 09:12

Mama_Basia lubi tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia mam takie samo zdanie. Ja też jeśli dam radę to będę pracować jak najdłużej. U mnie niestety praca zdalna w dłuższej perspektywie nie jest możliwa, od czasu do czasu kilka dni to nie problem, ale specyfika pracy wymaga jednak osobistego kontaktu z zespołem i bycia w biurze.
    U mnie dodatkowym problemem są dalekie dojazdy. Pamiętam że poprzednio nie dawałam rady prowadzić samochodu z dużym brzuchem, więc wszystko będzie zależało jak szybko będzie rósł i czy dam radę siedzieć. Od pracy siedzącej poprzednio miałam tak silne bóle, że trzeba było odpuścić.
    U mnie w pracy oczekują że będę pracować jak najdłużej, nawet do ostatniego miesiąca, ale wiadomo, zdrowie najważniejsze i ja się przejmować pracą nie będę.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pracować tak długo jak dam radę, co najmniej do końca sierpnia bym chciała jeśli się uda🙂

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Witaj 👋 Rozgość się 😁 Spokojnej ciąży ❤️

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłości nic nie pomagało, ani imbir ani migdały, dopiero tabletki przepisane przez lekarza dają lekka ulgę. Muszę jeszcze spróbować z tą mięta.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą aktywnością fizyczną w ciąży.
    Jeśli ćwiczyłyście przez ciążą to teraz kontutuujecie, robicie przerwę, ćwiczycie mniej?
    Ja chodzę na zajęcia raz w tygodniu, ale mimo tego że je lubię i mam chęć pójść to nie mam teraz siły na nie. Jeszcze mam wykupione 3 wejściówki, więc do końca lutego pociągnę, a potem rezygnuję. Ciekawa jestem jak u Was.

• Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze na macierzyńskim do 02.03, ale od razu gdy mi się skończy przechodzę na l4. Nie wracam do firmy. Niestety moja praca nie pozwala na pracę w ciazy. Jak zaszłam w 1 ciaze od razu powiedziałam przełożonej. Kazała mi jak najszybciej załatwić sobie l4, ponieważ nie są w stanie załatwić mi innego stanowiska, a nie chcą żebym pracowała na tym moim ze względu na dużo poronien w przeszłości podczas pracy. Także nie zamierzam ryzykować. Praca w której często trzeba nosić ciężkie zeczy, bez możliwości poproszenia innej osoby o pomoc.

Ginekolog już chciał mi dać l4, no ale bez przesady... Nie będę rezygnować z pół miesiąca macierzynskiego. Powiedziałam żeby wypisala mi na kolejnej wizycie z dniem 03.03.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 11:19

Mama_Basia, agniecha2101, mrsmiki, Sisi85 lubią tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie w ogóle nie ćwiczę. W domu jestem o 17, mam jeszcze 2 moich brzdąców, syn 2 lata, córka 4. Więc nimi się zajmuję, ale jak byłam w 2 ciąży z synem to ćwiczyłam pilates do samego końca. Ćwiczenia które nie są zbyt obciążające, jak najbardziej można kontynuować. Ja po prostu padam po pracy...

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam jak długo dam radę pracować. Pracuje jako obsługa klienta sklepu internetowego,teraz dostalam nowy zakres obowiązków wysyłką 50 paczek prawie każdego dnia...jeszcze nikt nie wie o ciąży ale średnio mi się widzi stać w kolejce na poczcie z taką ilością paczek... jeszcze do niedawna myślałam że będę pracować do wakacji...

f2w3rjjgu2mom4gu.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ