X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😀 Czy mogę do Was dołączyć? ☺️ Jestem mamą dwóch córek (8 i 4 lata) i teraz termin porodu mam na 1.10.2022. Co prawda będę mieć planowane CC jeszcze we wrześniu ale miło mi będzie z Wami przeżywać ciążowe rozterki 😅

Paulina1106, mamamajeczki, Cyntia, agniecha2101, mrsmiki lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Cześć dziewczyny 😀 Czy mogę do Was dołączyć? ☺️ Jestem mamą dwóch córek (8 i 4 lata) i teraz termin porodu mam na 1.10.2022. Co prawda będę mieć planowane CC jeszcze we wrześniu ale miło mi będzie z Wami przeżywać ciążowe rozterki 😅

Witaj :) u nas też dwie córki i też podobne wiekowo (8lat i 3lata)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2022, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 - udanego wypoczynku! Nabierajcie sil 😉
    Ulalala - witaj 🙂 Życzę Ci spokojnej ciazy!

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ♥️✊

My właśnie wróciliśmy z kina.
    mrsmiki pisałaś kiedyś o herbacie miętowej i powiem szczerze że odrazu lepiej zrobiło się na żołądku i przetrwałam 2h na nogach :)

mrsmiki lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • obnoxious Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2022, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny

U mnie mdłości jeszcze brak, ale mi też pomagała herbata miętowa a jak ona już nie dawała rady to ginekolog przepisał mi leki na mdłości

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty! Dawajcie znać po!

Herbata mietowa? A nie imbirowa? Dajcie znać bo wysłałam dziś tatę po pracy po Imbir 😂 bo mnie wczoraj o 1 w nocy do łazienki zerwalo. 😒 Nie wiem co się dzieje bo w 1 ciazy takich rewelacji nie miałam.

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.
    Mam pytanie, do którego miesiąca macie w planie pracować, wiem, że wszystko zależy od samopoczucia ale może macie już jakieś plany w tej kwestii?

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie kochane.
    Mam pytanie, do którego miesiąca macie w planie pracować, wiem, że wszystko zależy od samopoczucia ale może macie już jakieś plany w tej kwestii?

Ja do 12 tygodnia włącznie. Jestem fizjoterapeutą więc pracuje na rehabilitacjach więc z czasem brzuszek ciążowy będzie mi przeszkadzał w wykonywaniu ćwiczeń.

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny migdały ponoć pomagają na nudności.

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikoshi wrote:
    Trzymam kciuki za wizyty! Dawajcie znać po!

Herbata mietowa? A nie imbirowa? Dajcie znać bo wysłałam dziś tatę po pracy po Imbir 😂 bo mnie wczoraj o 1 w nocy do łazienki zerwalo. 😒 Nie wiem co się dzieje bo w 1 ciazy takich rewelacji nie miałam.

Mi imbir nie pomaga ale może Tobie pomoże :( miałam gumy do żucia miętowe ale już mnie cała buzia boli od żucia 😂 mrsmiki pisała chyba o tej herbacie miętowej i ja się naprawdę dobrze czułam. Dzisiaj z rana też piłam i jest całkiem znośnie

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie kochane.
    Ja nie mam planów, w sumie zobaczę ile dam radę tym razem.
    W pierwszej ciąży pracowałam do 21 tygodnia, potem nie byłam w stanie siedzieć przez 8h i musiałam zrezygnować.

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja rowniez trzymam kciuki i czekam na dobre informacje! ☺️
    Nie wiem jeszcze jak dlugo będę pracować. Praca zdalna przed kompem więc w razie czego będę sobie robić częściej przerwy. Może udałoby się dotrwać do końca II trymestru? Taki mam na ten moment plan ale wiadomo jak to jest z tymi planami... w kazdym razie dobro maluszka na pierwszym miejscu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 09:12

Mama_Basia lubi tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattalia mam takie samo zdanie. Ja też jeśli dam radę to będę pracować jak najdłużej. U mnie niestety praca zdalna w dłuższej perspektywie nie jest możliwa, od czasu do czasu kilka dni to nie problem, ale specyfika pracy wymaga jednak osobistego kontaktu z zespołem i bycia w biurze.
    U mnie dodatkowym problemem są dalekie dojazdy. Pamiętam że poprzednio nie dawałam rady prowadzić samochodu z dużym brzuchem, więc wszystko będzie zależało jak szybko będzie rósł i czy dam radę siedzieć. Od pracy siedzącej poprzednio miałam tak silne bóle, że trzeba było odpuścić.
    U mnie w pracy oczekują że będę pracować jak najdłużej, nawet do ostatniego miesiąca, ale wiadomo, zdrowie najważniejsze i ja się przejmować pracą nie będę.

• Drzemka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pracować tak długo jak dam radę, co najmniej do końca sierpnia bym chciała jeśli się uda🙂

Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Witaj 👋 Rozgość się 😁 Spokojnej ciąży ❤️

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na mdłości nic nie pomagało, ani imbir ani migdały, dopiero tabletki przepisane przez lekarza dają lekka ulgę. Muszę jeszcze spróbować z tą mięta.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą aktywnością fizyczną w ciąży.
    Jeśli ćwiczyłyście przez ciążą to teraz kontutuujecie, robicie przerwę, ćwiczycie mniej?
    Ja chodzę na zajęcia raz w tygodniu, ale mimo tego że je lubię i mam chęć pójść to nie mam teraz siły na nie. Jeszcze mam wykupione 3 wejściówki, więc do końca lutego pociągnę, a potem rezygnuję. Ciekawa jestem jak u Was.

• Mikoshi Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze na macierzyńskim do 02.03, ale od razu gdy mi się skończy przechodzę na l4. Nie wracam do firmy. Niestety moja praca nie pozwala na pracę w ciazy. Jak zaszłam w 1 ciaze od razu powiedziałam przełożonej. Kazała mi jak najszybciej załatwić sobie l4, ponieważ nie są w stanie załatwić mi innego stanowiska, a nie chcą żebym pracowała na tym moim ze względu na dużo poronien w przeszłości podczas pracy. Także nie zamierzam ryzykować. Praca w której często trzeba nosić ciężkie zeczy, bez możliwości poproszenia innej osoby o pomoc.

Ginekolog już chciał mi dać l4, no ale bez przesady... Nie będę rezygnować z pół miesiąca macierzynskiego. Powiedziałam żeby wypisala mi na kolejnej wizycie z dniem 03.03.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 11:19

Mama_Basia, agniecha2101, mrsmiki, Sisi85 lubią tę wiadomość

05/03/2021 Szymon <3
    13/10/2022 Aniela <3
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie w ogóle nie ćwiczę. W domu jestem o 17, mam jeszcze 2 moich brzdąców, syn 2 lata, córka 4. Więc nimi się zajmuję, ale jak byłam w 2 ciąży z synem to ćwiczyłam pilates do samego końca. Ćwiczenia które nie są zbyt obciążające, jak najbardziej można kontynuować. Ja po prostu padam po pracy...

agniecha2101 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam jak długo dam radę pracować. Pracuje jako obsługa klienta sklepu internetowego,teraz dostalam nowy zakres obowiązków wysyłką 50 paczek prawie każdego dnia...jeszcze nikt nie wie o ciąży ale średnio mi się widzi stać w kolejce na poczcie z taką ilością paczek... jeszcze do niedawna myślałam że będę pracować do wakacji...

f2w3rjjgu2mom4gu.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ