Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia - a to pewnie, gdybym miala dojezdzac do pracy to nie byłoby tak kolorowo.
Odnośnie aktywności - ja jestem tak zmeczona i ospala codziennie ze nie poszaleje za bardzo. Kilkukilometrowy spacer jest dla mnie teraz niczym przebiegniecie maratonu. Nie lubię mieć takiej słabej kondycji no ale cóż poradzić. Trzeba to jakoś przeczekać 😉 -
Nattalia wrote:Basia - a to pewnie, gdybym miala dojezdzac do pracy to nie byłoby tak kolorowo.
Odnośnie aktywności - ja jestem tak zmeczona i ospala codziennie ze nie poszaleje za bardzo. Kilkukilometrowy spacer jest dla mnie teraz niczym przebiegniecie maratonu. Nie lubię mieć takiej słabej kondycji no ale cóż poradzić. Trzeba to jakoś przeczekać 😉 -
Mama_Basia wrote:No właśnie, ja na swoje trzecie piętro nie mogę teraz wejść, a normalnie to nie problem. Dlatego od marca koniec z treningami. Ale jeszcze te 3 zajęcia spróbuję jakoś ogarnąć mimo braku sił, sprawia mi to dużo przyjemności.
Jakbym o sobie czytała.Codziennie po kilka razy dziennie wchodzę na 4 piętro. Jak nie do przedszkola/szkoły potem do pracy i z powrotem. Czasem czegoś potrzebuję ze sklepu i znów muszę schodzić i wchodzić na górę. Jak nie miałam nigdy z tym problemu tak teraz muszę odpocząć w połowie 😄
-
mamamajeczki wrote:Jakbym o sobie czytała.Codziennie po kilka razy dziennie wchodzę na 4 piętro. Jak nie do przedszkola/szkoły potem do pracy i z powrotem. Czasem czegoś potrzebuję ze sklepu i znów muszę schodzić i wchodzić na górę. Jak nie miałam nigdy z tym problemu tak teraz muszę odpocząć w połowie 😄
Ja również 4 piętro i czasami mam już dość 😳 chyba czas na zmianę mieszkania 😅 jak wchodzę do domu to zazwyczaj muszę przykucnąć na chwilę bo kręci mi się w głowie
-
paulina502 wrote:Ja również 4 piętro i czasami mam już dość 😳 chyba czas na zmianę mieszkania 😅 jak wchodzę do domu to zazwyczaj muszę przykucnąć na chwilę bo kręci mi się w głowie
Też nad tym myślimy ale to dopiero może za 2-3 lata
A może pochwalmy się z jakich okolic jesteście?
Ja jestem z Łodziagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą aktywnością fizyczną w ciąży.
Jeśli ćwiczyłyście przez ciążą to teraz kontutuujecie, robicie przerwę, ćwiczycie mniej?
Ja chodzę na zajęcia raz w tygodniu, ale mimo tego że je lubię i mam chęć pójść to nie mam teraz siły na nie. Jeszcze mam wykupione 3 wejściówki, więc do końca lutego pociągnę, a potem rezygnuję. Ciekawa jestem jak u Was.Mama_Basia lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Mama_Basia wrote:Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą aktywnością fizyczną w ciąży.
Jeśli ćwiczyłyście przez ciążą to teraz kontutuujecie, robicie przerwę, ćwiczycie mniej?
Ja chodzę na zajęcia raz w tygodniu, ale mimo tego że je lubię i mam chęć pójść to nie mam teraz siły na nie. Jeszcze mam wykupione 3 wejściówki, więc do końca lutego pociągnę, a potem rezygnuję. Ciekawa jestem jak u Was.Mama_Basia lubi tę wiadomość
-
Pierwszą wizytę u lekarza mam w piątek. Będzie to 5 tydzień 1 dzień. Był ktoś na wizycie na takim etapie ciąży? Czy USG pokazało już pęcherzyk z zarodkiem? Jak to było u Was?
-
Karolaaa8 wrote:Pierwszą wizytę u lekarza mam w piątek. Będzie to 5 tydzień 1 dzień. Był ktoś na wizycie na takim etapie ciąży? Czy USG pokazało już pęcherzyk z zarodkiem? Jak to było u Was?
Ja byłam na pierwszym USG jak byłam w 5t1d, u mnie było widać , pęcherzyk ciążowy ponad 7 mm i na tym etapie było wszystko ok 😉 tydzień później 6t0d widać było zarodek ale jeszcze bez uwidocznienia tętna.
Cynthia pozdrawiam w takim razie 😄Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Karolaaa8 wrote:Pierwszą wizytę u lekarza mam w piątek. Będzie to 5 tydzień 1 dzień. Był ktoś na wizycie na takim etapie ciąży? Czy USG pokazało już pęcherzyk z zarodkiem? Jak to było u Was?
Ja byłam dokładnie w tym samym tygodniu o który pytasz, był zarodek o wielkości 4mm wraz z bijącym serduszkiem
Z drugą córką jak robiłam beta hcg to przy wizycie mówiła że przeważnie zarodek z serduszkiem pojawia się przy hcg 10 000 mIU/mL
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 12:28
Eedzia11, Karolaaa8 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem nauczycielką i chciałam pracować do końca roku szkolnego ale już wiem, że nie dam rady. Do tego dojeżdżam do pracy 60km, raz pociągiem raz samochodem także myślę że popracuje góra do Wielkanocy.
Na pierwszym USG byłam 6+1 i był pecherzyk z 3mm zarodkiem ale bez serduszka.Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
W piątek w końcu pierwsza wizyta. Nie mogę się doczekać 💚 tyle na nią czekałam, już się nawet na nic nie nastawiam, chcę wiedzieć na czym stoję . Może coś już będzie konkretnie widać, może nie. Druga wizyta w kolejną środę.
Jak dobrze, że dziś już się kończy 😇
mamamajeczki wrote:Ja byłam dokładnie w tym samym tygodniu o który pytasz, był zarodek o wielkości 4mm wraz z bijącym serduszkiem
Z drugą córką jak robiłam beta hcg to przy wizycie mówiła że przeważnie zarodek z serduszkiem pojawia się przy hcg 10 000 mIU/mL
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 17:20
mamamajeczki, Klaudia9212 lubią tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony)