Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Eedzia11 wrote:W piątek w końcu pierwsza wizyta. Nie mogę się doczekać 💚 tyle na nią czekałam, już się nawet na nic nie nastawiam, chcę wiedzieć na czym stoję . Może coś już będzie konkretnie widać, może nie. Druga wizyta w kolejną środę.
Jak dobrze, że dziś już się kończy 😇
Tak, też mi to mówiono i w necie nawet tak opisany jest etap serduszka. Dlatego postanowiłam wydać trochę kasy i przed piątkowym i środowym lekarzem pójdę na bętę aby wiedzieć, czy mogę czegoś oczekiwać.
Będzie dobrze, trzymam kciuki za pozytywne wieściEedzia11 lubi tę wiadomość
-
Witam Krakowianki- ja jestem z okolic Krakowa:)
Jeśli chodzi o pracę- prowadzimy firmę z mężem, więc u mnie l4 nic nie zmieni bo i tak firmą się zająć trzeba. Poszukam sobie tylko kogoś do pomocy, bo niestety trochę jest dźwigania, więc dobrze żeby mi ktoś pomógł.
Ja planuję spacerki sobie robić- bo nigdy specjalnie nie ćwiczyłam (ale to dlatego, że pracę mam męcząca)
I dużo wizyt się szykuje na piątek:) ja mam na 9./15,- dobrze, że rano, nie zdążę się zacząć stresować.
Ciekawe czy będzie pęcherzyk:)Eedzia11, Nattalia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Paulina1106 wrote:Witam Krakowianki- ja jestem z okolic Krakowa:)
Jeśli chodzi o pracę- prowadzimy firmę z mężem, więc u mnie l4 nic nie zmieni bo i tak firmą się zająć trzeba. Poszukam sobie tylko kogoś do pomocy, bo niestety trochę jest dźwigania, więc dobrze żeby mi ktoś pomógł.
Ja planuję spacerki sobie robić- bo nigdy specjalnie nie ćwiczyłam (ale to dlatego, że pracę mam męcząca)
I dużo wizyt się szykuje na piątek:) ja mam na 9./15,- dobrze, że rano, nie zdążę się zacząć stresować.
Ciekawe czy będzie pęcherzyk:)
Na serduszko mogę czekać, bo czuję po wzroście mojej bety na dzień dzisiejszy, że to może być etap nawet 8 tygodnia, ważne byle żeby ogólnie było powiedziane że do serduszka w ogóle dojdzie 🙏
Który tydzień jest u ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2022, 17:30
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
paulina502 wrote:Ja byłam na pierwszym USG jak byłam w 5t1d, u mnie było widać , pęcherzyk ciążowy ponad 7 mm i na tym etapie było wszystko ok 😉 tydzień później 6t0d widać było zarodek ale jeszcze bez uwidocznienia tętna.
Cynthia pozdrawiam w takim razie 😄
Też spodziewam się zobaczyć pęcherzyk. Nie ukrywam, że byłabym szczęśliwa zobaczyć już również zarodek. Ale pewnie małe szanse. Będzie trzeba poczekać kolejny tydzień/2 tygodnie, a i może serduszko się pojawi 🥰 -
Mama_Basia wrote:Dziewczyny mam pytanie, jak z Waszą aktywnością fizyczną w ciąży.
Jeśli ćwiczyłyście przez ciążą to teraz kontutuujecie, robicie przerwę, ćwiczycie mniej?
Ja chodzę na zajęcia raz w tygodniu, ale mimo tego że je lubię i mam chęć pójść to nie mam teraz siły na nie. Jeszcze mam wykupione 3 wejściówki, więc do końca lutego pociągnę, a potem rezygnuję. Ciekawa jestem jak u Was.
Ja przed ciąża byłam mega aktywna, trenuje pole dance i z trenerem personalnym. Niestety w ciazy lekarz odradzil te aktywnosci(obciążają mięśnie brzucha). A i jestem strasznym flakiem teraz więc chyba przez ten 1 trymestr nie dam rady wrócić do aktywności.agniecha2101 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
IVF- listopad 2021- nieudana próba transferu 5 dniowego zarodka
IVF- styczeń 2022 - udany transfer 5 dniowego zarodka
IVF-wrzesien 2023- transfer 3 dniowego zarodka- nieudany
IVF2-luty 2024-udany transfer 5 dniowego zarodka
BetaHCG- 432(11dpt)
BetaHCG- 1077(13dpt)
Mamy serduszko ❤️- 13.03.2024
Prenatalne I-trymest 15.04.2024 ( ryzyka niskie )
Stan 3 - ❄️
👩 37l.
🧔 35l.
👼 02.2020 (10 tc)
👶 09.2022 - córeczka
❌MTHFT-A1298C hetero
❌PAI-1 homo
❌ niedrożność jajowodów L i P
✔ AHM 4.0 -
Karolaaa8 wrote:Pierwszą wizytę u lekarza mam w piątek. Będzie to 5 tydzień 1 dzień. Był ktoś na wizycie na takim etapie ciąży? Czy USG pokazało już pęcherzyk z zarodkiem? Jak to było u Was?
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Ja pozdrawiam z okolic Puław.
Dziewczyny. Od mojej wizyty piątkowej minęło już kilka dni, a ja tak sobie patrzę na to moje usg i porównuje je do tych w internecie. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ono ma takie plamki w środku?
https://zapodaj.net/58cd51cd1ee09.jpg.html05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Karolaaa8 wrote:Pierwszą wizytę u lekarza mam w piątek. Będzie to 5 tydzień 1 dzień. Był ktoś na wizycie na takim etapie ciąży? Czy USG pokazało już pęcherzyk z zarodkiem? Jak to było u Was?
Karolaaa8 lubi tę wiadomość
-
Mikoshi wrote:Ja pozdrawiam z okolic Puław.
Dziewczyny. Od mojej wizyty piątkowej minęło już kilka dni, a ja tak sobie patrzę na to moje usg i porównuje je do tych w internecie. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ono ma takie plamki w środku?
https://zapodaj.net/58cd51cd1ee09.jpg.html
Ja nie dostałam ostatnio zdjęć, ale muszę poprosić przy następnej wizycie. -
Mikoshi wrote:Ja pozdrawiam z okolic Puław.
https://zapodaj.net/58cd51cd1ee09.jpg.html
Też wydaje mi się, że to jakość sprzętu i raczej nie trzeba się tym przejmować. Kiedy masz następną wizytę? 😊
-
paulina502 wrote:Też wydaje mi się, że to jakość sprzętu i raczej nie trzeba się tym przejmować. Kiedy masz następną wizytę? 😊
25 lutego.
Dzisiaj byłam na badaniach... 250 zł. Idzie się zalamac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 11:36
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Ja już myślałam od weekendu, że mdłości odpuszczają, a tu dziś powrót ze zdwojoną siłą i nawet wymiotowałam pierwszy raz. Dobrze, że mam pracę z domu, nie wiem jak będzie od poniedziałku jak w planach jest powrót do biura.
A Wy jak się czujecie dzisiaj? -
Ja tez się nie znam na usg 😉 ale na pewno będzie dobrze 😉
Ja wczoraj plamilam na beżowo. Wieczorem i dziś na razie cisza. Mam dziś oddzwonić do lekarza. Będę nalegać na wizytę. Już mam jedno poronienie za sobą właśnie 5-6 tydzień. 😔 dziś spokój to już nie jestem taka przerażona 🙈 -
Mama_Basia wrote:Ja już myślałam od weekendu, że mdłości odpuszczają, a tu dziś powrót ze zdwojoną siłą i nawet wymiotowałam pierwszy raz. Dobrze, że mam pracę z domu, nie wiem jak będzie od poniedziałku jak w planach jest powrót do biura.
A Wy jak się czujecie dzisiaj?
Dziś całkiem dobrze. Lekko mdłości dokuczają ale jest to do zniesienia... Stwierdziłam że zrobię dzisiaj na obiad ogórkową bo strasznie mam na nią ochotę.
Współczuję ci tych dolegliwości. Sama ostatnio wymiotowałam w pracy, mam nadzieję że to się już nie powtórzy