Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikoshi wrote:Mi też dokładnie o to chodziło. Ze lepiej jest iść w 6... Ale jak ktoś ma siedzieć jak na szpilkach to niech idzie wcześniej. Na upartego można chodzić nawet co tydzień 😂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 09:32
-
obnoxious wrote:w Belgii to nawet przed 8 tygodniem ginekolog nie przyjmie kobiety w ciąży, takie mają zasady 🤷🏻♀️
obnoxious lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
mrsmiki wrote:Moi już wiedzą.. słuchajcie.
Zamówiłam body dla syna z napisem "będę starszym bratem". No i przyjechało, teściowa odbiera a Pani kurier jej gratuluje.. Okazało się, że na etykiecie było napisane wytłuszczonym drukiem "BĘDĘ STARSZYM BRATEM" BODY ..
Tym sposobem nici z zaskoczenia
A reszcie nie wiem kiedy powiemy, nie myślałam jeszcze o tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2022, 11:08
Eedzia11, mrsmiki lubią tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Kilka pytań mam, jak myślicie
- czy w tej ciąży jak w poprzedniej pojawi się anemia?
- jeśli występuje niezgodność grup krwi i w poprzedniej ciąży dostałam immunoglobuline w 28 tyg i po porodzie, to teraz tez dostaje?
- poród z synem był wywoływany w 40 tyg ze względu na pojawienie się nadciśnienia. dostałam dpż, czy nadciśnienie tez może się pojawić tym razem?
Co myślicie?Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Ja mówię rodzinie dopiero na święta Wielkanocne, będę już po USG pierwszego trymestru, więc będę się pewniej czuła. Poprzednio powiedziałam w 5 miesiącu, ale to dlatego że za pierwszym razem straciłam ciążę i trzeba było wszystko odwoływać. Więc wolę osobiście żeby dowiedzieli się później🙂
Klaudia9212, Cyntia lubią tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
mrsmiki każda ciąża jest inna tak jak każde dziecko jest inne. Ale jak się ma do czegoś tendencję to zawsze jest większe ryzyko. Ja się spodziewam cukrzycy ciążowej, bo ja poprzednio miałam, ale czy będzie to się okaże w trakcie🙂Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020
-
Drzemka wrote:Ja mówię rodzinie dopiero na święta Wielkanocne, będę już po USG pierwszego trymestru, więc będę się pewniej czuła. Poprzednio powiedziałam w 5 miesiącu, ale to dlatego że za pierwszym razem straciłam ciążę i trzeba było wszystko odwoływać. Więc wolę osobiście żeby dowiedzieli się później🙂
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Podziwiam, że tyle wytrzymacie 😲
mrsmiki, Eedzia11, Nattalia lubią tę wiadomość
-
Ja już powiedziałam mamie i bratu i moim najbliższych przyjaciółkom.
W pracy nie chciałam mówić jeszcze, ale musiałam ze względu na dolegliwości, które mnie męczą.
Reszta rodziny dowie się trochę później, jeszcze nie wiem kiedy im powiem.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Eedzia11 wrote:Ale masz na myśli rodziców czy dalszą rodzinę? Masz silną wolę, bo do kwietnia i to w sumie jego połowy kupa czasu jeszcze. Ja chyba oddam się danej sytuacji, a nie wiem sama kurczę. Byle było to już po potwierdzeniu, że serduszko bije prawidłowo.
Eedzia11 lubi tę wiadomość
Kuba jest już z nami 🙂 16.05.2020 -
Cześć wszystkim. To i chyba ja się przywitam nieśmiało. Tydzień temu robiłam test, na razie żadnych objawów poza zmęczeniem i bolącymi piersiami nie mam. To moja ósma ciąża (3 ciąże straciłam, mam 4 dzieci po tej stronie). Ostatnią córeczkę straciłam poltora roku temu w 20tc. Teraz tę ciążę wypieram trochę że świadomości, ze strachu. Nikomu jeszcze nie powiedziałam, nawet mężowi. Ale po cichu mam nadzieję, że będzie dobrze
mamamajeczki lubi tę wiadomość
-
Choinka85 wrote:Cześć wszystkim. To i chyba ja się przywitam nieśmiało. Tydzień temu robiłam test, na razie żadnych objawów poza zmęczeniem i bolącymi piersiami nie mam. To moja ósma ciąża (3 ciąże straciłam, mam 4 dzieci po tej stronie). Ostatnią córeczkę straciłam poltora roku temu w 20tc. Teraz tę ciążę wypieram trochę że świadomości, ze strachu. Nikomu jeszcze nie powiedziałam, nawet mężowi. Ale po cichu mam nadzieję, że będzie dobrze
My dzisiaj powiedzieliśmy rodzicom. Oczywiście z prośbą o na razie zatrzymanie tej informacji dla siebie. Wiemy że nikomu nie powiedza bo wcześniejszą ciaze też zatrzymali dla siebie. O ciazy powiedział nasz 11 Msc synek w swoich bodziakach '' będę starszym bratem''. U nas spisały się doskonale. Mieliśmy kupę śmiechu 😂.
agniecha2101, Klaudia9212, Kath lubią tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Choinka85 wrote:Cześć wszystkim. To i chyba ja się przywitam nieśmiało. Tydzień temu robiłam test, na razie żadnych objawów poza zmęczeniem i bolącymi piersiami nie mam. To moja ósma ciąża (3 ciąże straciłam, mam 4 dzieci po tej stronie). Ostatnią córeczkę straciłam poltora roku temu w 20tc. Teraz tę ciążę wypieram trochę że świadomości, ze strachu. Nikomu jeszcze nie powiedziałam, nawet mężowi. Ale po cichu mam nadzieję, że będzie dobrze👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
A czy któraś z Was doświadczyła kołatania serca w tej lub w poprzedniej ciąży? To moja pierwsza ( poprzednia niestety nie uwidoczniła się na usg-ciąża biochemiczna, strata w 6 tyg) nie dotrwałam do żadnych objawów poza nabrzmiałymi piersiami, pragnieniem i zmęczeniem…
-
Choinka85 wrote:Cześć wszystkim. To i chyba ja się przywitam nieśmiało. Tydzień temu robiłam test, na razie żadnych objawów poza zmęczeniem i bolącymi piersiami nie mam. To moja ósma ciąża (3 ciąże straciłam, mam 4 dzieci po tej stronie). Ostatnią córeczkę straciłam poltora roku temu w 20tc. Teraz tę ciążę wypieram trochę że świadomości, ze strachu. Nikomu jeszcze nie powiedziałam, nawet mężowi. Ale po cichu mam nadzieję, że będzie dobrze
Kochana trzymam za Ciebie mocne kciuki i myślami jestem z Tobą ✊🏽😘Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Tym razem bedzie dobrze! Trzymam kciuki! 🙂 Pozdrawiam i życzę spokojnych najblizszych miesięcy 😉 -
Zamiast zacytować to przez przypadek polubiłam
Pomimo strat życzę ci spokojnego i szczęśliwego czasu oczekiwania na maluszka. Będzie dobrze ✊😘
-
Choinka bardzo współczuję strat. Mam nadzieję, że teraz będzie już wszystko dobrze:)