Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Laura wrote:Dziewczyny, dobre wieści. Jest bijące serduszko i 10,6 mm człowieka. Tyle że okazało się że termin nie październik tylko 30.09 września po wymiarach
mrsmiki lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Nie było mnie tu dzisiaj a tu tyle pozytywnych wieści! Gratulacje dla wszystkich nowych serduszek i nowych przyrostow bhcg! Witam także nowe panie i gratuluję ciazy!
Niestety jutro prawdopobnie znowu nie będę mogła was śledzić na bieżąco, ale nadrobię wieczorem. Nadrabiamy dzień babci i dziadka po kwarantannie 😅.
Co do tych wizyt po 6 tygodniu skonczonym. To faktycznie serduszko przeważnie pojawia się dopiero wtedy. Ale jak ktoś chce zobaczyć czy na pewno wszystko jest w pożadu tak jak ja to nie widzę przeciwwskazań do wcześniejszej wizyty. Wtedy możemy być spokojniejsze że ciaza nie jest pozamaciczna. Niestety ja miałam takie obawy i wcześniejsza wizyta mnie uspokoiła wiadomością że wszystko rośnie tam gdzie powinno.
Trzymam kciuki za wasze wizyty! Będzie dobrze! Musi być! Ja żyję właśnie z takim przekonaniem od teraz. Lepiej tak niż stresować się każdym dniem Wiadomo że jak zobaczę serduszko będę spokojniejsza, ale kilka dni cały czas czytałam w internecie różne fora i się porównywalam. Zaprzestałam I od razu czuje się jakoś lepiej psychicznie. Dwa tygodnie to długo... Ale postaram się o tym nie myśleć, a cieszyć.
Jeszcze raz gratki dla wszystkich nowych super wieści! Oby tylko takie były na tym wątku! 😚😘Karolaaa8, mrsmiki, agniecha2101 lubią tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Ja będę mieć wizytę już w 4+4 ponieważ muszę dostać od mojej ginki kontynuację heparyny i sterydu… ale wątpię, że będzie cokolwiek widać już wtedy… fajnie gdyby już pęcherzyk był
Ale trochę się zmartwiłam przed chwilą bo zaczęłam plamić delikatnie- a tak się skończyła moja ostatnia ciąża;/ chociaż liczę, że obstawiona lekami będzie wszystko dobrze.
Kiedy planujecie poinformować bliskich? -
Paulina1106 wrote:Ja będę mieć wizytę już w 4+4 ponieważ muszę dostać od mojej ginki kontynuację heparyny i sterydu… ale wątpię, że będzie cokolwiek widać już wtedy… fajnie gdyby już pęcherzyk był
Ale trochę się zmartwiłam przed chwilą bo zaczęłam plamić delikatnie- a tak się skończyła moja ostatnia ciąża;/ chociaż liczę, że obstawiona lekami będzie wszystko dobrze.
Kiedy planujecie poinformować bliskich?
Moi już wiedzą.. słuchajcie.
Zamówiłam body dla syna z napisem "będę starszym bratem". No i przyjechało, teściowa odbiera a Pani kurier jej gratuluje.. Okazało się, że na etykiecie było napisane wytłuszczonym drukiem "BĘDĘ STARSZYM BRATEM" BODY ..
Tym sposobem nici z zaskoczenia
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Paulina1106 wrote:Ja będę mieć wizytę już w 4+4 ponieważ muszę dostać od mojej ginki kontynuację heparyny i sterydu… ale wątpię, że będzie cokolwiek widać już wtedy… fajnie gdyby już pęcherzyk był
Kiedy planujecie poinformować bliskich?
U mnie też już najbliżsi wiedzą (rodzice). Oznajmiliśmy po drugiej becie, która dała ładny przyrost. Reszta rodzinki raczej jak serduszko zacznie bić 😉 -
mrsmiki wrote:Moi już wiedzą.. słuchajcie.
Zamówiłam body dla syna z napisem "będę starszym bratem". No i przyjechało, teściowa odbiera a Pani kurier jej gratuluje.. Okazało się, że na etykiecie było napisane wytłuszczonym drukiem "BĘDĘ STARSZYM BRATEM" BODY ..
O chyba bym udusiła kuriera😂 mało dyskretna firma… my najwcześniej po serduszku, może trochę później. Boję się, że teraz powiem, a potem będę musieć przekazać smutne wieści- u mnie w rodzinie siostra 3 razy poroniła, ja raz, No i tak chyba poczekamy jeszcze… chociaż bardzo bardzo już bym się chciała pochwalić komuś.
Ja mam albumy ślubne przygotowane dla rodziców i teściów i chciałabym na ostatniej stronie wkleić zdjęcie maluszka z usg. Biedni rodzice już dwa lata czekają na ten album😂 -
U mnie wie tylko mama i najbliższa przyjaciółka 😉 reszcie powiemy w nadchodzący weekend. Chce powiedzieć jak będziemy razem, a następna okazja będzie za 2 tyg ( mąż pracuje za granica) 🥺 mąż może nie być w tygodniu gdzie będzie usg. 🙈
-
Klaudia9212 wrote:U mnie wie tylko mama i najbliższa przyjaciółka 😉 reszcie powiemy w nadchodzący weekend. Chce powiedzieć jak będziemy razem, a następna okazja będzie za 2 tyg ( mąż pracuje za granica) 🥺 mąż może nie być w tygodniu gdzie będzie usg. 🙈
Może uda sie zgrać, a jak nie to rozmowa wideo i zobaczy serduszko🥰
-
U mnie najpierw dowiedział się mąż i córka. Oprócz tego powiedziałam jeszcze mojej mamie, bo przed nią nie lubię nic ukrywać ;p Reszta dowie się trochę później.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2022, 22:18
-
mrsmiki-ta Pani kurier wyjątkowa subtelna...
My dopiero wczoraj poinformowalismy najblizszych z mojej strony. Rodzina od strony meza dowie sie za 2 tygodnie jak sie zobaczymy. Ostatnim razem powiedziałam mamie już po pierwszej becie a kilka dni później dostałam miesiaczke... przez to teraz nie chciałam robic sobie i nikomu nadziei (za wyj męża oczywiscie). Ale ciężko było wytrzymać te 2 tygodnie z TAKĄ tajemnicą 😄. -
U nas tylko jedna osoba wie i nie są to rodzice, bo by z tajemnicy nici były jakbyśmy się im pochwalili. Nie wiem w sumie kiedy czuć się na tyle pewnie aby powiedzieć rodzinie. Ostatnio pochwaliliśmy się w 5 tygodniu, w 8 było usuwanie ciąży. Może jak po zobaczeniu serduszka lekarz powie, że pracuje dobrze itd to powiemy. Sama nie wiem. Taka niby radość a duszona.
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Mikoshi wrote:Nie było mnie tu dzisiaj a tu tyle pozytywnych wieści! Gratulacje dla wszystkich nowych serduszek i nowych przyrostow bhcg! Witam także nowe panie i gratuluję ciazy!
Niestety jutro prawdopobnie znowu nie będę mogła was śledzić na bieżąco, ale nadrobię wieczorem. Nadrabiamy dzień babci i dziadka po kwarantannie 😅.
Co do tych wizyt po 6 tygodniu skonczonym. To faktycznie serduszko przeważnie pojawia się dopiero wtedy. Ale jak ktoś chce zobaczyć czy na pewno wszystko jest w pożadu tak jak ja to nie widzę przeciwwskazań do wcześniejszej wizyty. Wtedy możemy być spokojniejsze że ciaza nie jest pozamaciczna. Niestety ja miałam takie obawy i wcześniejsza wizyta mnie uspokoiła wiadomością że wszystko rośnie tam gdzie powinno.
Trzymam kciuki za wasze wizyty! Będzie dobrze! Musi być! Ja żyję właśnie z takim przekonaniem od teraz. Lepiej tak niż stresować się każdym dniem Wiadomo że jak zobaczę serduszko będę spokojniejsza, ale kilka dni cały czas czytałam w internecie różne fora i się porównywalam. Zaprzestałam I od razu czuje się jakoś lepiej psychicznie. Dwa tygodnie to długo... Ale postaram się o tym nie myśleć, a cieszyć.
Jeszcze raz gratki dla wszystkich nowych super wieści! Oby tylko takie były na tym wątku! 😚😘Mikoshi lubi tę wiadomość
➡️ kwiecień 2021 pozytywny test ciążowy
💔 maj 2021 - łyżeczkowanie (puste jajo)
➡️ 31 styczeń 2022 pozytywny test ciążowy
❤️ 11 październik 2022 - mamy synusia
➡️ 08 marzec 2024 pozytywny test ciążowy
💔 11 kwiecień 2024 poronienie w domu (puste jajo)
➡️ 06 grudnia 2024 II kreski ale bladzioch
➡️ 08 grudnia 2024 coś ala okres (słabszy niż tradycyjny, bardziej wodnisty, intensywnie jasny czerwony) -
Eedzia11 wrote:Pisząc o wizycie nie za wczesnej mam właśnie na myśli to, że bywa, że powie lekarz tylko "prawdopodobnie to nie pozamaciczna ale proszę przyjść za tydzień aby na pewno to wykluczyć". Takie rzeczy mam na myśli, bo nie zawsze w 5 tyg widać cokolwiek konkretniejszego a 6 tyd skończony to pewnik. Każdy niech robi jak chce ale wystarczy spojrzeć na fora ile dziewczyn płacze, bo poszły za wcześnie i teraz nerwy je zjadają "Bo może coś jednak nie tak". Tylko tyle. Kto chce to niech sobie chodzi nawet i w 4 tyg 🙃
Mi też dokładnie o to chodziło. Ze lepiej jest iść w 6... Ale jak ktoś ma siedzieć jak na szpilkach to niech idzie wcześniej. Na upartego można chodzić nawet co tydzień 😂.Eedzia11, mrsmiki lubią tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
mrsmiki wrote:Moi już wiedzą.. słuchajcie.
ja planuje powiedzieć wszystkim po badaniach genetycznych w 12 tygdoniu ale czy wytrzymam tyle to nie wiem, w pierrwszej ciąży też tak chciałam ale nie wytrzymałam i wszyscy się dowiedzieli w 10 tygodniu. Na razie wie tylko mąż i moja szefowa bo w pracy muszę dźwigać czasem ciéżkie rzeczy i teraz daje mi dzięki temu mniej ciężkie pracemrsmiki lubi tę wiadomość