Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też wiatrzysko okropne, my na dodatek blisko morza to już w ogóle ciekawie 😅
Wczoraj siedziałam na dywanie i córka chciała usiąść mi na kolanach i nie trafiła i zahaczyła dość mocno o brzuch. Zabolało tylko przez chwilę , ale mam nadzieję, że na tym etapie to wszystko jest tak małe i jeszcze schowane,że jest niewielkie ryzyko , że coś się może stać
-
Mousie89 wrote:Chciałabym tyle płacić za wizytę 🙈 Ja wychodzę z przychodni lżejsza o 300 zł 😕
O matko.. ja mam i prywatnie i na nfz więc też trochę płacę niby tylko 200zł bo niestety u mnie w przychodni przysługują tylko 3 usg w ciągu całej ciąży więc za resztę muszę dopłacać jeśli na każdej wizycie chce mieć wizytę z usg. Dobrze że chociaż wszystkie badania mam refundowane a wiem że koszt pierwszych badań które muszą być wykonane w ciągu 1 trymestru trochę kosztują
-
Mousie89 ceny wizyt chyba głównie są uzależnione od miejscowości. Ja chodzę do miasta ale nie jakiegoś wielkiego tylko stosunkowo małego, więc i ceny wynajmu pewnie mniejsze. Ale ginekolog przyjeżdża z Lublina. Nie wiem jakie ma ceny w Lublinie.
mamamajeczki fakt dochodzą jeszcze badania. Mam to szczęście, że mam kartę luxmedu która gdy byłam w 1 ciązy po okazaniu karty ciąży uprawniała mnie do niektórych darmowych badań, więc nie płaciłam jakoś kosmicznie dużo, a czasami nawet nic . Teraz coś się w pracy pozmieniało z ubezpieczycielem, nie wiem czy ta karta nadal działa. Okaże się przy kolejnych badaniach, bo te co robiłam teraz niestety robiłam w placówce która nie honoruje tej karty.. ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 10:22
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
mamamajeczki wrote:Jestem w szoku że już od tygodnia nie mam mdłości, aż się martwię czy wszystko ok, dobrze że już za 5 dni wizyta
-
Mi też mdłości zaczynają odpuszczać i bardzo się cieszę, bo jutro wracam do pracy w biurze. Oby było dobrze również podczas jazdy samochodem, bo wiem że moja praca zdalna to w biurze trochę kłopot dla innych. W mojej pracy kontakt bezpośredni jest znaczący.
Co do cen za wizyty to w Krakowie przeważnie to około 200-250 zł. A do tego przecież dochodzą badania. Prowadzenie ciąży prywatnie tanie nie jest.
Ja miałam taki plan, że jak nie znajdę lekarza na NFZ to wykupię sobie roczny pakiet w jakiejś sieci placówek medycznych, bo to się bardziej opłaca wtedy. No ale na szczęście udało się na NFZ.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 11:49
-
Hej, mogę do Was dołączyć?
Szykuje mi się październikowy maluch. Wizytę potwierdzającą mam dopiero 4 marca 🙂 Mam już 2,5 letnią córcię.Eedzia11, mamamajeczki, Mama_Basia, paulina502, Mikoshi, Nattalia, Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
paulina502 wrote:U nas też wiatrzysko okropne, my na dodatek blisko morza to już w ogóle ciekawie 😅
Wczoraj siedziałam na dywanie i córka chciała usiąść mi na kolanach i nie trafiła i zahaczyła dość mocno o brzuch. Zabolało tylko przez chwilę , ale mam nadzieję, że na tym etapie to wszystko jest tak małe i jeszcze schowane,że jest niewielkie ryzyko , że coś się może stać
Myślę że nie masz powodu do niepokojupaulina502 lubi tę wiadomość
-
mamamajeczki wrote:Witaj
Na kiedy masz termin?
Również mam córkę z 2019 roku 😄
No właśnie taka różnica 3 lata to vhyba w sam raz, podziwiam jak ktoś się decyduje od razu jedno po drugim 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2022, 13:11
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida91 wrote:Właśnie nie jestem pewna, zależy od sposobu liczenia 😛 11 albo 14 października, ale potwierdzę po wizycie u lekarza 🙂 Ogólnie to nastawiam się na termin dużo później, córkę też urodziłam 13 dni po terminie 🙈
No właśnie taka różnica 3 lata to vhyba w sam raz, podziwiam jak ktoś się decyduje od razu jedno po drugim 😄agniecha2101 lubi tę wiadomość
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. 😂. Mam znajomych którzy mają dzieci 3 lata różnicy i wydaje mi się że juz nie dogaduja się że sobą tak jakbym chciała aby było. Ja najbardziej chciałam różnice 2 lat. (rocznikowo), zaczęliśmy się starać wczesniej bo o pierwsze zeszło się 4 lata i nie sadzilismy że tak szybko leczenie pomoże. Tym razem zeszło się tylko 3 Msc... I różnica będzie 1.5 roku. Nie ukrywam że chciałam rodzic dopiero w styczniu / lutym. Wyszło jak wyszło i się z tego niesamowicie cieszę. Wolę teraz niż później miało by nie byc.
Frida91 witamy i cieszymy się że jesteś z nami.
Mi też powoli opuszczają mdlosci. Nie wiem czy to cisza przed burza bo nie trwaly dlugo, jakiś niecały tydzień. Ale to dla mnie akurat nic stresujące go bo w 1 ciazy nie miałam ich wgl.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela -
Moim zdaniem każda różnica wieku jest dobra, wszystko ma swoje plusy i minusy 😁 tak jak rodzenie latem czy zima 😅 u nas będzie różnica 8 lat i prawie 5, między córkami jest niecałe 4 lata (rocznikowo 3) i na razie jest super, oczywiście raz się kłócą a raz kochają ale są bardzo za sobą, starsza opiekuje się młodsza i fajnie się dogadują, zobaczymy jak będzie dalej ☺️
Arjot zdrówka życzę,na gorączkę to jedynie paracetamol teraz.
Mama_Basia, Frida91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Ja też uważam że każda różnica wieku ma zarówno plusy jak i minusy. Nie każdy też może zaplanować różnicę wieku, bo są różne okoliczności które na to wpływają.
Najważniejsze żeby dzieciaczki zdrowo się rozwijały, a reszta nie ma tak naprawdę znaczenia 😊Frida91, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Bardziej mi chodziło o to że chłopak który ma 6 lat wgl nie jest zainteresowany siostra która ma 3. Nie chce się z nią bawić ani nic. Nie wiem jak jest jak są na osobnosci I może to taki wyjątek od regoly, ale w moim otoczeniu nie ma za bardzo dzieci i to oni byli moim wyznacznikiem.... No niestety.05/03/2021 Szymon
13/10/2022 Aniela