Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Olkaa wrote:Cześć dziewczyny po 4 latach starań i 4 transferach ujrzałam światełko w tunelu 12 dpt beta 1222,25 15 dpt rano krwawienie szybka wizyta u lekarza widoczny pęcherzyk ciążowy w macicy beta 3501 progesteron 29,56 dziś 18 dpt nadal miewam jakieś szare upławy a nawet jak się podcieram czasami takie małe brazowe skrzepy Polozna mówi ze jest Ok ale ja bardzo to przeżywam może któraś z was tak miała czasami pobolewa mnie brzuch jakby rozpiera czy piecze i gniecie mnie na żołądku👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Olkaa wrote:Dziewczyny mój lekarz zapobiega żebym nie miałam mega zapalenia pęcherza i przepisał mi saszetkę monural oczywiście jest napisane nie stosować w ciąży zreszta jak z większością co myślicie👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
agniecha2101 wrote:Ale jak to zapobiega? Troszkę nie rozumiem... Przepisuje Ci antybiotyk tak na wszelki wypadek, bo może akurat Cię ZUM dopadnie...? Czy chodzi o to, że masz już jakieś objawy i masz wziąć antybiotyk, zanim się rozkręci...?Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Olkaa wrote:Ja bardzo często mam problem z pęcherzem dziś od rana przy sikaniu miałam mega parcie aż bolało i szczypało wiec przepisał mi ten lek dziś kazał wypić a jutro zrobić badanie moczy . Teraz jest lepiej piłam sok z żurawiny ale wiecie boje się ze rozkręci się bardziej i nie wiem co zrobić czy jutro badanie a potem zobaczę ?
mrsmiki lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Olka, tez najpierw bym zrobiła badanie.
W pierwszej ciąży miałam notorycznie jakieś infekcje i pieczenia/swędzenia.
Dostałam wtedy czopki i antybiotyk, ale to był 2 trymestr. Nawet nie pamietam jak to się nazywało.agniecha2101 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Nattalia wrote:Ja nie badalam progesteronu w ogole zeby sie nie stresowac niepotrzebnie. A stres to na samym początku chyba największe zagrożenie dla ciazy i zabójca progesteronu. Nie mniej jednak zawsze warto skonsultować z lekarzem jeśli coś jest niepokojącego aby właśnie się uspokoić i nie zamartwiac.
A ja mam pytanie z innej beczki - czy miała może któraś z Was problemy z bólem krzyza? Nie wiem jak to się mogło stac ale w sobotę pochylilam się po przodu i naciagnelam aby siegnac do czegoś i od tamtej pory tak mnie plecy bolą że nie jestem w stanie za długo siedzieć,tylko lezenie mi pomaga 😔 Bede musiała chyba umówić się na jakiś masaż czy coś bo obawiam się że samo nie przejdzie. Nie wiem co jeszcze mogłoby pomóc... porażka 😔 Pocieszam się tylko tym,że na babelka ta sytuacja nie wpłynie negatywnie. Uważajcie na siebie!
Z racji iż pracuje jako fizjoterapeuta to polecam ci zabieg plastrami Kinesiology Taping 🙂 pomaga w dolegliwościach kręgosłupa szyjnego, lędźwiowego i krzyżowego. Oczywiście zabieg ten jest całkowicie bezpieczny dla kobiet w ciąży 🙂Nattalia, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
mamamajeczki wrote:Z racji iż pracuje jako fizjoterapeuta to polecam ci zabieg plastrami Kinesiology Taping 🙂 pomaga w dolegliwościach kręgosłupa szyjnego, lędźwiowego i krzyżowego. Oczywiście zabieg ten jest całkowicie bezpieczny dla kobiet w ciąży 🙂
-
Kilka razy była mowa o przeziębieniach ale nie pamiętam czy była wzmianka o Tantum Verde-z tego co pamiętam można stosować w ciąży prawda? W necie są informacje, że niby można ale żeby zapytać lekarza itp. Coś mnie zaczyna pobolewac gardło i chciałabym zareagować wcześniej żeby się na dobre nie rozkręciło 😑
-
Olkaa wrote:Ja bardzo często mam problem z pęcherzem dziś od rana przy sikaniu miałam mega parcie aż bolało i szczypało wiec przepisał mi ten lek dziś kazał wypić a jutro zrobić badanie moczy . Teraz jest lepiej piłam sok z żurawiny ale wiecie boje się ze rozkręci się bardziej i nie wiem co zrobić czy jutro badanie a potem zobaczę ?
AMH - 1.18 ng/ml
NK 29%
05.01.2021 r. - transfer 8A
8 dpt - beta hcg 2.31
10 dpt - beta hcg 22.92
13 dpt - beta hcg 88.17
15 dpt - beta hcg 233.90
17 dpt - beta hcg 629.40
22 dpt pecherzyk ciążowy
27 dpt zarodek z ❤
16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
4.03 - 3.79 cm 💗
13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤ -
paulina502 wrote:Kilka razy była mowa o przeziębieniach ale nie pamiętam czy była wzmianka o Tantum Verde-z tego co pamiętam można stosować w ciąży prawda? W necie są informacje, że niby można ale żeby zapytać lekarza itp. Coś mnie zaczyna pobolewac gardło i chciałabym zareagować wcześniej żeby się na dobre nie rozkręciło 😑
-
paulina502 wrote:Kilka razy była mowa o przeziębieniach ale nie pamiętam czy była wzmianka o Tantum Verde-z tego co pamiętam można stosować w ciąży prawda? W necie są informacje, że niby można ale żeby zapytać lekarza itp. Coś mnie zaczyna pobolewac gardło i chciałabym zareagować wcześniej żeby się na dobre nie rozkręciło 😑
paulina502 lubi tę wiadomość
-
Olkaa ja bym nie brała antybiotyku skoro dopiero masz objawy że może się coś zaczyna a może nie.
Weź furaginę i może jakimiś naturalnymi sposobami się ratuj, zrób badania i jak coś wyjdzie to dopiero antybiotyk.
Ja bym tak zrobiła.agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Elllla wrote:Nie wiem jak z lekiem, ale ja miałam też dwa dni mocnego przeziembienie już wiedząc o ciąży. Ratowałam się płukaniem gardła woda z solą, piłam herbatę z cytryną, miodem, do tego syrop (cebula, imbir,kurkuma, pieprz, miód, czosnek) i olej z czarnuszki. Dwa dni i po sprawie. Zresztą w od dawna tak się kierujemy i pomaga. Polecam:)
Wypiłam herbatę z miodem, cytryną i imbirem i od razu lepiej 😉
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Cześć mogę do was dołączyć 😀
14 lutego zobaczyłam dwie kreski na teście ciążowym 😀aplikacja wyznaczyła termin na 24 październik.
Mam dwie córeczki 6 i 4 latka.Mama_Basia, mamamajeczki, Joanna-Anna1992, Nattalia, Kath, agniecha2101, mrsmiki, Paulina1106 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Ja również zobaczyłam dwie kreski w Walentynki. Będzie to moja druga ciąża (niestety pierwsza poroniłam pół roku temu pod koniec 9tc). Jestem wiec bardzo zestresowana. Pierwszą wizytę u lekarza mam za 10 dni. Staram się myśleć pozytywnie jednak to co przeszłam ostatnio nadal mnie paraliżuje.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
Joanna-Anna1992 wrote:Cześć dziewczyny Ja również zobaczyłam dwie kreski w Walentynki. Będzie to moja druga ciąża (niestety pierwsza poroniłam pół roku temu pod koniec 9tc). Jestem wiec bardzo zestresowana. Pierwszą wizytę u lekarza mam za 10 dni. Staram się myśleć pozytywnie jednak to co przeszłam ostatnio nadal mnie paraliżuje.
Znajdź zajęcie które zajmie głowę, żebyś się nie stresowała przez te najbliższe 10 dni. -
Tak badanie zrobione , mocz tez . Pije sok z żurawinyWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻