X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 2,5-letnią córkę, już nie może się doczekać rodzeństwa ☺️

agniecha2101, mrsmiki lubią tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Mam 2,5-letnią córkę, już nie może się doczekać rodzeństwa ☺️
    Moja za miesiąc kończy 3 latka.
    Od lata tamtego roku zaczęła wypytywać o rodzeństwo. W końcu się doczeka. Teraz już wie, że dzidziuś siedzi w brzuchu i codziennie pyta kiedy się urodzi 😊

Nattalia, Paulina Ka, agniecha2101, mrsmiki lubią tę wiadomość

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Przed wizytą w ubiegłym tygodniu już myślałam, że jest po wszystkim, bo moje słabe objawy minęły, zupełnie jak przy poprzedniej ciąży. Nawet nie chciałam patrzeć w monitor, a tu piękne serduszko i nawet widać rączki i nóżki ❤️. Po tamtej stracie mam już chyba paranoję....
    Rozumiem Cię. Nie dość, że walka latami trwała to przeżyłam przed Bożym Narodzeniem najgorsze USG w życiu. Teraz mam też paranoję i stres ogromny, ciągle czuję, że jestem spięta. Nawet jak śpię, budzi mnie telefon od razu ciśnienie i puls mi skaczą. To silniejsze ode mnie. Wizytę i USG mam dopiero 2.03...

Joanna-Anna1992 lubi tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Ka wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja mam termin na 1.10.2022, ale po poronieniu w 2020 i moich wahaniach nastroju, wiem, że to będzie truuudne 9 miesięcy🤷

Witaj Paulina :) super że jesteś z nami. Mamy nawet ten sam termin porodu. Wiem że nie jest łatwo ale z czasem będzie już tylko lepiej

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrsmiki dużo sił i wytrwałości ci życzę, oby jutrzejszy dzień był o wiele przyjemniejszy 🙂

mrsmiki lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Dziękuje ale nadal leci ze mnie to brudne szare upławy albo nie ma albo leci jak szalone

Ja tez dziś kolejne plamienie 🙈 od rana 🙈 stresuje się, ale tłumacze sobie, ze jest ok bo nie czerwone 🙈 jutro mam wizytę u lekarza (co miałam zaplanowana od początku u lekarza od niepłodności 🙈) wiec wspomnę o tym 🙈 boje się strasznie 🥺

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym witam wszystkie nowe dziewczyny ❤️ Gratuluje i życzę spokojnych, zdrowych ciąż ❤️

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Moja za miesiąc kończy 3 latka.
    Od lata tamtego roku zaczęła wypytywać o rodzeństwo. W końcu się doczeka. Teraz już wie, że dzidziuś siedzi w brzuchu i codziennie pyta kiedy się urodzi 😊

Moje dziewczyny codziennie maltretują mój brzuch, jak nie całują, to robią puk puk 😂 młodsza to nawet daje dzidziusiowi chrupki przez brzuszek, można się wzruszyć i popłakać ze śmiechu jednocześnie 😄

Laura , agniecha2101, Mama_Basia lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:
    Ja tez dziś kolejne plamienie 🙈 od rana 🙈 stresuje się, ale tłumacze sobie, ze jest ok bo nie czerwone 🙈 jutro mam wizytę u lekarza (co miałam zaplanowana od początku u lekarza od niepłodności 🙈) wiec wspomnę o tym 🙈 boje się strasznie 🥺
    Ja dziś 19 dpt beta 12928,9 progesteron 40,2 a mimo to lecą ze mnie te upławy albo nie ma wcale dzień albo leci takie dosłownie brudne szare . Wiadomo człowiek się martwi

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia9212 wrote:

Będzie dobrze 🙂
    Trzymam kciuki za jutrzejsze pozytywne wieści i za piękne bijące serduszko ❤️

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Rozumiem Cię. Nie dość, że walka latami trwała to przeżyłam przed Bożym Narodzeniem najgorsze USG w życiu. Teraz mam też paranoję i stres ogromny, ciągle czuję, że jestem spięta. Nawet jak śpię, budzi mnie telefon od razu ciśnienie i puls mi skaczą. To silniejsze ode mnie. Wizytę i USG mam dopiero 2.03...

Doskonale Cię rozumiem mam taka panikę , ze obawiam się każdej wizyty w toalecie. W nocy męczą mnie koszmary. U mnie pod koniec 9 tyg był brak bicia serduszka i lekarz powiedział , ze organizm czasami niestety wie co robi , bo na tak wczesnym etapie mogły być już poważne schorzenia.
    Staram się myśleć pozytywnie jednak wiadomo strach zawsze zostaje. Nie miałam krwawień , żadnych boli brzucha po prostu na normalnej wizycie dowiedziałam się o stracie. Później szpital zabieg i tłumaczenie w pracy czemu nie jestem już na l4.
    Teraz chce pracować do min 3 miesiąca po prenatalnych

Gwiazdeczka30
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Ja dziś 19 dpt beta 12928,9 progesteron 40,2 a mimo to lecą ze mnie te upławy albo nie ma wcale dzień albo leci takie dosłownie brudne szare . Wiadomo człowiek się martwi

Brudne szare? A nie brązowe? A może to prawidłowa wydzielina? W ciąży jest ogólnie zazwyczaj więcej śluzu, który może być biały albo żółty w przypadku kiedy stosuje się luteinę

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Brudne szare? A nie brązowe? A może to prawidłowa wydzielina? W ciąży jest ogólnie zazwyczaj więcej śluzu, który może być biały albo żółty w przypadku kiedy stosuje się luteinę
    Tak kochana ciężko określić taka szarość / czekolada . Lekarz mówi żebym się bie martwiła. Beta rośnie pęcherzyk jest 1.03 usg

Klaudia9212 lubi tę wiadomość

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Doskonale Cię rozumiem mam taka panikę , ze obawiam się każdej wizyty w toalecie. W nocy męczą mnie koszmary. U mnie pod koniec 9 tyg był brak bicia serduszka i lekarz powiedział , ze organizm czasami niestety wie co robi , bo na tak wczesnym etapie mogły być już poważne schorzenia.
    Staram się myśleć pozytywnie jednak wiadomo strach zawsze zostaje. Nie miałam krwawień , żadnych boli brzucha po prostu na normalnej wizycie dowiedziałam się o stracie. Później szpital zabieg i tłumaczenie w pracy czemu nie jestem już na l4.
    Teraz chce pracować do min 3 miesiąca po prenatalnych
    Mam podobnie, co chwila sprawdzam w toalecie, czy wszystko ok, a że biorę Lutinus, to ciągle coś leci. Ja miałam 3bety piękne, zarodek macicy a tydzień później, przed BN brak serca. W święta czekaliśmy aż samo się zacznie. Nie zaczęło więc szpital. Tabletki nic nie dały, zabieg.
    Dziś żniw rano nic nie czuję, a teraz od pół h ból brzucha mocny, okresowy, wzielam nospe, ale niewiele dała. Muszę wrócić do domu i położyć się żniw w stresie...

• Mousie89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    U mnie pod koniec 9 tyg był brak bicia serduszka i lekarz powiedział , ze organizm czasami niestety wie co robi , bo na tak wczesnym etapie mogły być już poważne schorzenia.

Bardzo mi przykro 😞
    Przerażają mnie takie historie 😞 Zaczynam się stresować, ale wizytę mam za tydzień i nie pozostaje mi nic innego jak tylko cierpliwie czekać 😶

Czekamy na Ciebie, synku :*
    5djyugpji8lujvry.png
    l22nio4prrw560ty.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mousie89 wrote:
    Bardzo mi przykro 😞
    Przerażają mnie takie historie 😞 Zaczynam się stresować, ale wizytę mam za tydzień i nie pozostaje mi nic innego jak tylko cierpliwie czekać 😶
    To będziemy razem czekać, ja m w środę za tydzień;)

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam normalnie funkcjonować i stopniowo rezygnować z różnych aktywności. Mój sezon treningów na łyżwach chciałam pociągnąć do końca lutego ale dziś wróciłam z pracy i tylko leżę. Brzuch mnie kłuje, boli, sama nie wiem jak to opisać. Nie dam rady ćwiczyć i muszę dziś zrezygnować z zajęć. Szkoda mi bardzo ale zdrowy rozsądek podpowiada że powinnam odpoczywać.

Co do tych plamień to ja też bym się stresowała, ale dopóki nie ma żywej, czerwonej krwi to każde takie plamienie może być całkiem normalne w ciąży. Początki są trudne ale musimy wszyskie myśleć że będzie dobrze! 😊

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    To będziemy razem czekać, ja m w środę za tydzień;)

Ooo ja w czwartek dajcie koniecznie znać jak po wizycie :)

Gwiazdeczka30
  • Kath Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę za tydzień w środę i już mnie mega stres łapie 😕

f2d8c0bda4.png
    26.09.2022💙Michaś
    27.09.2018💖Julcia
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w piątek, mam nadzieje że u naszego maluszka też wszystko ok :(

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ