Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Olkaa wrote:Biorę luteinę 3x3 raz jest czysto raz leci mega
Myśle ze z częścią luteiny może wychodzić więcej wydzieliny. Może masz bardziej ukrwiona macice i dlatego jest wrażliwa na ruch. 🙈 specjalista nie jestem, a to moja pierwsza ciąża 🙈 już o 2 dni dłuższa jak poprzednia 🙈 -
Elllla wrote:Ja dziś założyłam dżinsy po tygodniu noszenia dresów. Coprawda dopiely się, ale było mi ciasno, niewygodnie. Ja myślę, że to nabrzmiałe podbrzusze-chociaz teraz tego nie mam, a u mnie niestety mniej ruchu więcej jedzenia i to nie koniecznie najzdrowszego niestety. Odrzuca mnie od surowych warzyw, owoców, a jak nigdy w ciąży ciągnie do słodkiego:( Na kawę jeszcze mam ochotę, choć pije 1/2 a nie 4/5 dziennie i to często zrobię i tylko trochę wypije, bo niby mi się chce, ale smak coś nie taki. Dziwne to.
Ale dziś jak zdjęłam biustonosz znów mam powód do zmartwien, biust mniej bolesny, jakiś mały się zrobił
I jak tu nie oszaleć?!?Elllla lubi tę wiadomość
-
Elllla wrote:Ja dziś założyłam dżinsy po tygodniu noszenia dresów. Coprawda dopiely się, ale było mi ciasno, niewygodnie. Ja myślę, że to nabrzmiałe podbrzusze-chociaz teraz tego nie mam, a u mnie niestety mniej ruchu więcej jedzenia i to nie koniecznie najzdrowszego niestety. Odrzuca mnie od surowych warzyw, owoców, a jak nigdy w ciąży ciągnie do słodkiego:( Na kawę jeszcze mam ochotę, choć pije 1/2 a nie 4/5 dziennie i to często zrobię i tylko trochę wypije, bo niby mi się chce, ale smak coś nie taki. Dziwne to.
Ale dziś jak zdjęłam biustonosz znów mam powód do zmartwien, biust mniej bolesny, jakiś mały się zrobił
I jak tu nie oszaleć?!?
Nie martw się, często tak jest że objawy występujące na początku ciąży mogą ustąpić, zmniejszyć się lub nadal występować, jest to normalne. Ja miałam normalne objawy ciąży zanim dowiedziałam się o jej zatrzymaniu, raczej nie miałam zaniku objawów więc głowa do góry jeśli chodzi o jedzenie to ja też mam ochotę często na pizze, zapiekanki, frytki słodyczami też nie pogardzę
-
Dziewczyny a mam pytanie może któraś coś wie ja 1.02 przyklejam plastry systen 50 one były na endometrium i słuchajcie ja nadal je mam przyklejac na pośladki jeden na jeden drugi na drugi co 24 h zmieniać i tak już 22 dni może to od tego te plamieniaWalka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Ja pamiętam że w pierwszej ciąży już około 9-10 tygodnia miałam taki jakiś nabrzmiały brzuch, może trochę wzdęcia też. Ale przerzuciłam się wtedy na dżinsy o rozmiar większe i ma gumce. Siedząc w pracy przy biurku było mi w nich wygodniej niż w standardowym rozmiarze. Chociaż faktycznie brzuch zaczął rosnąć trochę później.
-
Olkaa wrote:Dziewczyny a mam pytanie może któraś coś wie ja 1.02 przyklejam plastry systen 50 one były na endometrium i słuchajcie ja nadal je mam przyklejac na pośladki jeden na jeden drugi na drugi co 24 h zmieniać i tak już 22 dni może to od tego te plamienia
Z tego co wyczytałam to powinno się je odstawić w razie zajścia w ciążę, ale ja lekarzem nie jestem i nie znam się. Słuchałabym lekarza w tym temacie.mamamajeczki lubi tę wiadomość
-
mamamajeczki wrote:Nie martw się, często tak jest że objawy występujące na początku ciąży mogą ustąpić, zmniejszyć się lub nadal występować, jest to normalne. Ja miałam normalne objawy ciąży zanim dowiedziałam się o jej zatrzymaniu, raczej nie miałam zaniku objawów więc głowa do góry jeśli chodzi o jedzenie to ja też mam ochotę często na pizze, zapiekanki, frytki słodyczami też nie pogardzę
-
Myślicie, że mogło się coś stać? Byłam dzis na spacerze z psem waży 36kg podbiegł do niego inny pies, a mój szarpnął się całą siła do niego aż zabolał mnie cały brzuch i podbrzusze, teraz czuję cały czas takie jakby ciągnięcie w podbrzuszu. Jutro mam wizytę u ginekologa, ale zastanawiam się czy wszystko będzie dobrze.
-
Witajcie. Dopiero wróciłam do domu po wizycie. Ciąża potwierdzona. Młodsza o tydzień niż wynika z miesiączki z racji nieregularnych cyklu czyli to 7+2.
CRL 11.5mm. Serduszko bije 136u/min.
Cieszę się ogromnie. ❤❤❤mamamajeczki, Mama_Basia, Klaudia9212, Paulina Ka, Kath, paulina502, Swatka, mrsmiki, Paulina1106, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Mama_Basia wrote:A lekarz kazał Ci nadal stosować te plastry? Konsultowałaś to?
Z tego co wyczytałam to powinno się je odstawić w razie zajścia w ciążę, ale ja lekarzem nie jestem i nie znam się. Słuchałabym lekarza w tym temacie.Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
2020-1IUI 😑
2021 immunolog
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Cyntia wrote:Witajcie. Dopiero wróciłam do domu po wizycie. Ciąża potwierdzona. Młodsza o tydzień niż wynika z miesiączki z racji nieregularnych cyklu czyli to 7+2.
CRL 11.5mm. Serduszko bije 136u/min.
Cieszę się ogromnie. ❤❤❤
Ale super Rośnijcie zdrowo
-
Olkaa wrote:Kochana właśnie dałaś mi do myślenia tez to przeczytałam mi leki dalej zawsze przepisuje Polozna . Ale ja jutro napisze do niego bo tak zaczęłam czytać i właśnie doszłam do tego ze może krwawię od tego mam nadzieje ze mi nie zaszkodzą
Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki! -
Mama_Basia wrote:Lepiej skonsultuj, bo jednak to jednak hormony. Lepiej niech się lekarz wypowie.
Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
2020-1IUI 😑
2021 immunolog
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻