X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Biorę luteinę 3x3 raz jest czysto raz leci mega

Myśle ze z częścią luteiny może wychodzić więcej wydzieliny. Może masz bardziej ukrwiona macice i dlatego jest wrażliwa na ruch. 🙈 specjalista nie jestem, a to moja pierwsza ciąża 🙈 już o 2 dni dłuższa jak poprzednia 🙈

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja dziś założyłam dżinsy po tygodniu noszenia dresów. Coprawda dopiely się, ale było mi ciasno, niewygodnie. Ja myślę, że to nabrzmiałe podbrzusze-chociaz teraz tego nie mam, a u mnie niestety mniej ruchu więcej jedzenia i to nie koniecznie najzdrowszego niestety. Odrzuca mnie od surowych warzyw, owoców, a jak nigdy w ciąży ciągnie do słodkiego:( Na kawę jeszcze mam ochotę, choć pije 1/2 a nie 4/5 dziennie i to często zrobię i tylko trochę wypije, bo niby mi się chce, ale smak coś nie taki. Dziwne to.
    Ale dziś jak zdjęłam biustonosz znów mam powód do zmartwien, biust mniej bolesny, jakiś mały się zrobił:(
    I jak tu nie oszaleć?!?
    Mi przeszły objawy w 7 tyg, piersi przestały boleć i oklaply. Wyłam cały dzień, bo myślałam że to koniec. A teraz jest 9 TC, piersi znowu bolą i spuchły bardziej niż przedtem, a ja swoje dziecko nafaszerowałam kortyzolem. Nie martw się na zapas, organizm przystosowuje się do poziomu hormonów a objawy pojawiają się i znikają, a my mamy na tym punkcie bzika 😉

Elllla lubi tę wiadomość

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że na 1.10 mamy już niezła ekipę 💪

mamamajeczki, agniecha2101 lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie ciotki wczoraj mamy pytały czy przypadkiem babcia nie zostanie... Hit:D

Trzymajcie kciuki, ja jutro idę do gina, zobaczymy, musi być mocno bijące serducho !

Elllla, mamamajeczki, Kath, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Ja dziś założyłam dżinsy po tygodniu noszenia dresów. Coprawda dopiely się, ale było mi ciasno, niewygodnie. Ja myślę, że to nabrzmiałe podbrzusze-chociaz teraz tego nie mam, a u mnie niestety mniej ruchu więcej jedzenia i to nie koniecznie najzdrowszego niestety. Odrzuca mnie od surowych warzyw, owoców, a jak nigdy w ciąży ciągnie do słodkiego:( Na kawę jeszcze mam ochotę, choć pije 1/2 a nie 4/5 dziennie i to często zrobię i tylko trochę wypije, bo niby mi się chce, ale smak coś nie taki. Dziwne to.
    Ale dziś jak zdjęłam biustonosz znów mam powód do zmartwien, biust mniej bolesny, jakiś mały się zrobił:(
    I jak tu nie oszaleć?!?

Nie martw się, często tak jest że objawy występujące na początku ciąży mogą ustąpić, zmniejszyć się lub nadal występować, jest to normalne. Ja miałam normalne objawy ciąży zanim dowiedziałam się o jej zatrzymaniu, raczej nie miałam zaniku objawów więc głowa do góry :) jeśli chodzi o jedzenie to ja też mam ochotę często na pizze, zapiekanki, frytki :D słodyczami też nie pogardzę

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie może któraś coś wie ja 1.02 przyklejam plastry systen 50 one były na endometrium i słuchajcie ja nadal je mam przyklejac na pośladki jeden na jeden drugi na drugi co 24 h zmieniać i tak już 22 dni może to od tego te plamienia

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że w pierwszej ciąży już około 9-10 tygodnia miałam taki jakiś nabrzmiały brzuch, może trochę wzdęcia też. Ale przerzuciłam się wtedy na dżinsy o rozmiar większe i ma gumce. Siedząc w pracy przy biurku było mi w nich wygodniej niż w standardowym rozmiarze. Chociaż faktycznie brzuch zaczął rosnąć trochę później.

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeśli chodzi o jedzenie to mam odwrotnie... Na nic nie mam ochoty i zupełnie nie wiem co mam jeść 🤦

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:
    Moje dwie ciotki wczoraj mamy pytały czy przypadkiem babcia nie zostanie... Hit:D

Trzymajcie kciuki, ja jutro idę do gina, zobaczymy, musi być mocno bijące serducho !
    Trzymamy mocno!🤞🤞

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Dziewczyny a mam pytanie może któraś coś wie ja 1.02 przyklejam plastry systen 50 one były na endometrium i słuchajcie ja nadal je mam przyklejac na pośladki jeden na jeden drugi na drugi co 24 h zmieniać i tak już 22 dni może to od tego te plamienia
    A lekarz kazał Ci nadal stosować te plastry? Konsultowałaś to?
    Z tego co wyczytałam to powinno się je odstawić w razie zajścia w ciążę, ale ja lekarzem nie jestem i nie znam się. Słuchałabym lekarza w tym temacie.

mamamajeczki lubi tę wiadomość

• Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Nie martw się, często tak jest że objawy występujące na początku ciąży mogą ustąpić, zmniejszyć się lub nadal występować, jest to normalne. Ja miałam normalne objawy ciąży zanim dowiedziałam się o jej zatrzymaniu, raczej nie miałam zaniku objawów więc głowa do góry :) jeśli chodzi o jedzenie to ja też mam ochotę często na pizze, zapiekanki, frytki :D słodyczami też nie pogardzę
    W pierwszej ciąży tak wymiotowałam, że schudłam dwa kilo na początku. W sumie przytyłam tylko 9 kg, czyli spoko. W tej ciąży praktycznie żadnych mdłości, wręcz przeciwnie: mam apetyt jak głupia, ciągle bym jadła, a jestem jeszcze głodna. Pół godziny po obiedzie burczy mi w brzuchu. W nocy muszę coś zjeść bo aż mnie skręca. Aż się boje ile mi się przytyje....

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farmaceutka95 wrote:

Trzymam mocno kciuki :D

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Kamila91 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że mogło się coś stać? Byłam dzis na spacerze z psem waży 36kg podbiegł do niego inny pies, a mój szarpnął się całą siła do niego aż zabolał mnie cały brzuch i podbrzusze, teraz czuję cały czas takie jakby ciągnięcie w podbrzuszu. Jutro mam wizytę u ginekologa, ale zastanawiam się czy wszystko będzie dobrze.

7433a51e04.png
  • Cyntia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dopiero wróciłam do domu po wizycie. Ciąża potwierdzona. Młodsza o tydzień niż wynika z miesiączki z racji nieregularnych cyklu czyli to 7+2.
    CRL 11.5mm. Serduszko bije 136u/min.
    Cieszę się ogromnie. ❤❤❤

mamamajeczki, Mama_Basia, Klaudia9212, Paulina Ka, Kath, paulina502, Swatka, mrsmiki, Paulina1106, agniecha2101 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgu2mom4gu.png
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    A lekarz kazał Ci nadal stosować te plastry? Konsultowałaś to?
    Z tego co wyczytałam to powinno się je odstawić w razie zajścia w ciążę, ale ja lekarzem nie jestem i nie znam się. Słuchałabym lekarza w tym temacie.
    Kochana właśnie dałaś mi do myślenia tez to przeczytałam mi leki dalej zawsze przepisuje Polozna . Ale ja jutro napisze do niego bo tak zaczęłam czytać i właśnie doszłam do tego ze może krwawię od tego mam nadzieje ze mi nie zaszkodzą

2020-1IUI 😑
    2021 immunolog
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Witajcie. Dopiero wróciłam do domu po wizycie. Ciąża potwierdzona. Młodsza o tydzień niż wynika z miesiączki z racji nieregularnych cyklu czyli to 7+2.
    Cieszę się ogromnie. ❤❤❤

Ale super <3 Rośnijcie zdrowo :)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Kochana właśnie dałaś mi do myślenia tez to przeczytałam mi leki dalej zawsze przepisuje Polozna . Ale ja jutro napisze do niego bo tak zaczęłam czytać i właśnie doszłam do tego ze może krwawię od tego mam nadzieje ze mi nie zaszkodzą
    Lepiej skonsultuj, bo jednak to jednak hormony. Lepiej niech się lekarz wypowie.
    Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!

• Olkaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Basia wrote:
    Lepiej skonsultuj, bo jednak to jednak hormony. Lepiej niech się lekarz wypowie.
    Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki!
    Myśle czy teraz napisać czy tak głupio bo późno

2020-1IUI 😑
    2021 immunolog
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Paulina Ka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Cieszę się ogromnie. ❤❤❤
    Gratulacje ❤️

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Myśle czy teraz napisać czy tak głupio bo późno
    Najwyżej jutro odpisze. Ale jak napiszesz rano to nic to pewnie nie zmieni.

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ