Październikowe mamy 2022! 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale mamy wizyt w nadchodzących dniach 🙈
Ja muszę przyznać, że dzięki temu ze mam mdłości i jest mi niedobrze mogę domniemywać, ze wszystko jest raaavzej dobrze.
Ale zawsze z tylu głowy jest obawa, co zobaczę. A serce będę miała pewnie w gardle pod gabinetem..
coś mi nie pozwala się cieszyć jeszcze tak ciąża jakbym chciała, mam nadzieje ze to tylko niepewność.
Myśle, czy robić jutro ostatnią betę czy już sobie odpuścić i cierpliwie czekać?Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
A ja znowu czuje się dobrze nie mam mdłości kawa dalej mi smakuje i się martwię czy na pewno wszystko ok
Juro mam wizytę o 13 a rano zrobię betę i będę miała jasność czy jest powód do zmartwień. -
A ja cała wkłada brązowa nie wiem wczoraj już było w miarę dziś od rana tez a teraz leci 😓Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
2020-1IUI 😑
2020.06 punkcją -4blastki
2020.08 transfer 5AA beta zero
2020.11 transfer 5 AA beta zero
2021 immunolog
2021 histeroskopia - stany zapalne
2021.09 transfer 4AA beta zero
2022.02 transfer 4 CB na atosiban
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
3 ciążą wrote:A ja znowu czuje się dobrze nie mam mdłości kawa dalej mi smakuje i się martwię czy na pewno wszystko ok
Juro mam wizytę o 13 a rano zrobię betę i będę miała jasność czy jest powód do zmartwień.
Zazdroszczę. Tak bardzo kochałam kawę.. 😏Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
mrsmiki wrote:Konsultowałas?Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
2020-1IUI 😑
2021 immunolog
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻
22 dpt 27147,8🙏🏻
26 dpt mamy serduszko ❤️ -
Joanna-Anna1992 wrote:Doskonale Cię rozumiem mam taka panikę , ze obawiam się każdej wizyty w toalecie. W nocy męczą mnie koszmary. U mnie pod koniec 9 tyg był brak bicia serduszka i lekarz powiedział , ze organizm czasami niestety wie co robi , bo na tak wczesnym etapie mogły być już poważne schorzenia.
Staram się myśleć pozytywnie jednak wiadomo strach zawsze zostaje. Nie miałam krwawień , żadnych boli brzucha po prostu na normalnej wizycie dowiedziałam się o stracie. Później szpital zabieg i tłumaczenie w pracy czemu nie jestem już na l4.
Teraz chce pracować do min 3 miesiąca po prenatalnych -
Joanna-Anna1992 wrote:Doskonale Cię rozumiem mam taka panikę , ze obawiam się każdej wizyty w toalecie. W nocy męczą mnie koszmary. U mnie pod koniec 9 tyg był brak bicia serduszka i lekarz powiedział , ze organizm czasami niestety wie co robi , bo na tak wczesnym etapie mogły być już poważne schorzenia.
Staram się myśleć pozytywnie jednak wiadomo strach zawsze zostaje. Nie miałam krwawień , żadnych boli brzucha po prostu na normalnej wizycie dowiedziałam się o stracie. Później szpital zabieg i tłumaczenie w pracy czemu nie jestem już na l4.
Teraz chce pracować do min 3 miesiąca po prenatalnych
Również straciłam ciąże w 9 tygodniu, obecnie za 2 dni 9 tydzień i również pełno myśli ale nic myślami nie pomogę, muszę wierzyć że wszystko będzie ok. Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszkaJoanna-Anna1992 lubi tę wiadomość
-
Teraz coś bardziej tajemniczego:
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak to jest, że inne kobiety widzą, że ktoś jest w ciąży? Dzisiaj przyszła ciocia i prawie z drzwi stwierdziła ciążę. Jutro widzę się z inną ciotką i na bank powie to samo, bo przy pierwszej ciąży zauważyła, choć widziała mnie dwie minuty i to pod warstwa zimowych ubrań. Nawet mój tata mówi, że to widać. Ale nikt mi nie chce powiedzieć co to jest i jak to odczytać. Ja nie zauważyłam ciąży u mojej ciotki chociaż była już w prawie piątym miesiącu i dość mocno odstawał jej brzuch, a ja spędziłam z nią kilka godzin. Nie wiem, wy to jakoś dostrzegacie? Bo ja chyba mam popsutą antenę i do mnie te sygnały nie docierają. Trzeba być chyba wiedźma na wyzszym levelu 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 20:20
Joanna-Anna1992 lubi tę wiadomość
-
Paulina Ka wrote:U mnie było to samo. W 6+2 tc nie było jeszcze serduszka przy regularnych 28-dniowych cyklach. Wiem, że to jeszcze nic, ale już miałam jakieś dziwne przeczucie. W 9 TC USG i bicie serca 60 ud/min, a rozwój na poziomie 6 tygodnia. Tydzień później serduszko przestało bić 😞 Niestety skończyło się zabiegiem , bo nawet po tabletkach i trzech dniach pobytu w szpitalu organizm nie mógł się oczyścić. Skutek tego był taki, że owulacja nie pojawiła się przez rok, jak się okazuje. Dopiero badania hormonalne to potwierdziły. Pół roku na Bromergonie, owu wróciła i udało się już w pierwszym cyklu po "błogosławieństwie" p. Doktor. Na razie 9 tydzień i wszystko jest ok
Trzymam za Was kciuki dziewczyny !Paulina Ka lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
mamamajeczki wrote:Również straciłam ciąże w 9 tygodniu, obecnie za 2 dni 9 tydzień i również pełno myśli ale nic myślami nie pomogę, muszę wierzyć że wszystko będzie ok. Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maluszka
Dziękuje bardzo trzymam mocno kciuki !Paulina Ka lubi tę wiadomość
Gwiazdeczka30 -
Dziewczyny współczuję Waszych przeżyć, jesteście mega dzielne i teraz musi być dobrze ❤️ Wiem, że łatwo się mówi ale postarajcie się myśleć pozytywnie, trzymam mocno kciuki za wszystkie nasze październikowe maleństwa ☺️
Paulina niektóre kobiety mają jakis 6 zmysł co do ciąży 😅 też się parę razy z tym spotkałam.
A czy to możliwe że już w 9 tygodniu widać brzuszek? 🙆 Podobno w kolejnych ciążach brzuszek uwydatnia się szybciej ale aż tak szybko? Ja już się w spodnie nie dopinam 🤦
-
Ulalala wrote:Dziewczyny współczuję Waszych przeżyć, jesteście mega dzielne i teraz musi być dobrze ❤️ Wiem, że łatwo się mówi ale postarajcie się myśleć pozytywnie, trzymam mocno kciuki za wszystkie nasze październikowe maleństwa ☺️
Paulina niektóre kobiety mają jakis 6 zmysł co do ciąży 😅 też się parę razy z tym spotkałam.
A czy to możliwe że już w 9 tygodniu widać brzuszek? 🙆 Podobno w kolejnych ciążach brzuszek uwydatnia się szybciej ale aż tak szybko? Ja już się w spodnie nie dopinam 🤦 -
Ja dziś założyłam dżinsy po tygodniu noszenia dresów. Coprawda dopiely się, ale było mi ciasno, niewygodnie. Ja myślę, że to nabrzmiałe podbrzusze-chociaz teraz tego nie mam, a u mnie niestety mniej ruchu więcej jedzenia i to nie koniecznie najzdrowszego niestety. Odrzuca mnie od surowych warzyw, owoców, a jak nigdy w ciąży ciągnie do słodkiego:( Na kawę jeszcze mam ochotę, choć pije 1/2 a nie 4/5 dziennie i to często zrobię i tylko trochę wypije, bo niby mi się chce, ale smak coś nie taki. Dziwne to.
Ale dziś jak zdjęłam biustonosz znów mam powód do zmartwien, biust mniej bolesny, jakiś mały się zrobił
I jak tu nie oszaleć?!? -
Olkaa wrote:Ja dziś 19 dpt beta 12928,9 progesteron 40,2 a mimo to lecą ze mnie te upławy albo nie ma wcale dzień albo leci takie dosłownie brudne szare . Wiadomo człowiek się martwi
Jak wyczytałam w necie to szare upławy mogą być spowodowane jakaś infekcja. A bierzesz luteinę czy inny progesteron dopochwowe? Może to mieszanka proga i brązowych upływie? Nie wiem sama.
Oby było wszystko dobrze ❤️
Edit; doczytałam ze brązowo-szare wiec może to od luteiny. Skoro lekarz mówi ze jest dobrze to musi być dobrze ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 20:30
-
A pro po wyczuwania ciąży. Ja kiedyś pisałam z koleżanką, że śniło mi się, że w ciąży jest. Ta potem opowiadała, że aż parsknela kawa w pracy, bo dopiero co się dowiedziała o ciąży, ale jeszcze nikt nie wiedział. Także można i tak wyczuć
Klaudia9212, Paulina Ka, obnoxious, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Klaudia9212 wrote:Jak wyczytałam w necie to szare upławy mogą być spowodowane jakaś infekcja. A bierzesz luteinę czy inny progesteron dopochwowe? Może to mieszanka proga i brązowych upływie? Nie wiem sama.
Oby było wszystko dobrze ❤️
Edit; doczytałam ze brązowo-szare wiec może to od luteiny. Skoro lekarz mówi ze jest dobrze to musi być dobrze ❤️Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
2020-1IUI 😑
2021 immunolog
12dpt 1222,26🙏🏻
15 dpt 3502,36🙏🏻
19 dpt 12928,9🙏🏻