X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • PannaJoanna Znajoma

Wysłany: 8 marca 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Cyntia dobre wiadomości,teraz musisz odpoczywać i się oszczędzać ☺️

Dziewczyny ja nie mam zaparć ale za to straszne wzdęcia mnie męczą,tez sobie poradzić nie mogę...zawsze rano na czczo wypijam szklankę ciepłej wody i to na mnie działa z rana ale potem gorzej
    Jutro mam wizytę na NFZ ciekawa jestem co i jak u maluszka😊macie jakies przeczucia co do płci?ja jakoś czuje że będzie chłopak 😁

HEj Kejtii :) zycze bezproblemowej ciazy:) Ja w pierwszej od poczatku wiedzialam ze chlopak, nawet nie wiem dlaczego, poprostu bylam 100% pewna (chociaz jak to kobieta troszke marzylam o dziewczynce ). Teraz znowu mam to przeczucie ze chlopak :) zobaczymy co to sie urodzi, Gabriel czy Emilka:)

7cbc0e7858.png[/url]
    c9b9c58053.png[/url]
  • PannaJoanna Znajoma

Wysłany: 8 marca 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    U nas to był 9 transfer invitro, ostatni zresztą...
    Przed córka 7inseminacji. Ale córka ma już 8 lat i nie pamiętam kiedy zaczęłam odczuwać jakieś symptomy ciąży, kiedy zaczęłam się czuć jak w ciąży. Zaciera się to wszystko jednak

Super ze sie udalo :) trzymam kciuki :) Ja jakies 2 tygodnie po owulacji zaczelam czuc tkliwosc piersi i lekkie skurcze w podbrzuszu, ale test byl jeszcze negatywny wiec tlumaczylam sobie ze to moja glowa.
    Za to dzis w pracy kolezanka w pracy zapytala mnie czy jestem w ciazy :D a ja takie wielkie oczy (przeciez to 7my tydzien), i sie pytam jak sie domyslila XD powiedziala ze cycki mi tak urosly ze od razu zauwazyla XD hahaha

agniecha2101 lubi tę wiadomość

7cbc0e7858.png[/url]
    c9b9c58053.png[/url]
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaJoanna wrote:
    Super ze sie udalo :) trzymam kciuki :) Ja jakies 2 tygodnie po owulacji zaczelam czuc tkliwosc piersi i lekkie skurcze w podbrzuszu, ale test byl jeszcze negatywny wiec tlumaczylam sobie ze to moja glowa.
    Za to dzis w pracy kolezanka w pracy zapytala mnie czy jestem w ciazy :D a ja takie wielkie oczy (przeciez to 7my tydzien), i sie pytam jak sie domyslila XD powiedziala ze cycki mi tak urosly ze od razu zauwazyla XD hahaha
    Na razie boje się dziękować;)
    Mi piersi urosły, ale nie tak dużo jak np.czasem podczas stymulacji invitro, ale jak ściągam wieczorem biustonosz to muszę je takimi podtrzymywać, bo mam wrażenie, że w środku są kamienie i mi się skóra przerwie. Ale po jakimś czasie wracają do normy. W ciąży z córką bolały mnie tak, że w nocy nie mogłam się na bok odrwocic, bo mnie boli budził, ale nie pamiętam, kiedy takie bóle się zaczęły.

• mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze w dniu naszego Święta 😘🌷

PannaJoanna, agniecha2101 lubią tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • PannaJoanna Znajoma

Wysłany: 8 marca 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamamajeczki wrote:
    Wszystkiego co najlepsze w dniu naszego Święta 😘🌷

Dokladam sie do zyczen :) Bezproblemowych ciaz, udanych staran i pieknych wspomnien zycze wszystkim kolezankom:)

Elllla, paulina502, agniecha2101 lubią tę wiadomość

7cbc0e7858.png[/url]
    c9b9c58053.png[/url]
  • PannaJoanna Znajoma

Wysłany: 8 marca 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Na razie boje się dziękować;)
    Mi piersi urosły, ale nie tak dużo jak np.czasem podczas stymulacji invitro, ale jak ściągam wieczorem biustonosz to muszę je takimi podtrzymywać, bo mam wrażenie, że w środku są kamienie i mi się skóra przerwie. Ale po jakimś czasie wracają do normy. W ciąży z córką bolały mnie tak, że w nocy nie mogłam się na bok odrwocic, bo mnie boli budził, ale nie pamiętam, kiedy takie bóle się zaczęły.
    U mnie piersi ok, troche bola ale nie tak zeby mi to urtudnialo zycie :) NA razie czekam na pierwsza wizyte ktora mam dopiero 21 marca (juz nie moge sie doczekac), do tego jeszcze jutro jade na wycinanie pieprzyka bo wyglada podejrzanie i lekarz kazal mi nie czekac tylko od razu wyciac :)

7cbc0e7858.png[/url]
    c9b9c58053.png[/url]
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaJoanna wrote:
    U mnie piersi ok, troche bola ale nie tak zeby mi to urtudnialo zycie :) NA razie czekam na pierwsza wizyte ktora mam dopiero 21 marca (juz nie moge sie doczekac), do tego jeszcze jutro jade na wycinanie pieprzyka bo wyglada podejrzanie i lekarz kazal mi nie czekac tylko od razu wyciac :)
    Obrany, to się naczekasz na wizytę... Ja miałam w środę, teraz muszę jechać w pt, bo dzidzia mniejsza o 5 dni była i lekarz chcę sprawdzić czy wyrośnie równomiernie. 2 dni po wizycie byłam spokojna, ale już mi się na nowo stres włączył ci tam się dzieje na dole, czy wszystko w porządku..

• paulina502 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które są w 10 albo 11 tygodniu ciąży - czy macie jeszcze mdłości i bóle podbrzusza? Czy już Wam powoli objawy ustępują? Tak pytam z ciekawości 😉 ja jeszcze mam mdłości chociaż niecodzienie ale czasami to czuję się jakbym była chora... No i bóle krzyża, choć nie są jakoś szczególnie dotkliwe

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Dziewczyny, które są w 10 albo 11 tygodniu ciąży - czy macie jeszcze mdłości i bóle podbrzusza? Czy już Wam powoli objawy ustępują? Tak pytam z ciekawości 😉 ja jeszcze mam mdłości chociaż niecodzienie ale czasami to czuję się jakbym była chora... No i bóle krzyża, choć nie są jakoś szczególnie dotkliwe

Od 9 tygodnia mam w miarę spokojny czas. Czasem tylko mnie zemdli jak już bardzo jestem głodna. Ból podbrzusza czasami doskwiera ale to tak bardziej po całym dniu jak się położę no i czasem w dzień coś kłuje ale to jest raczej chwilowe

paulina502 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja mam często bóle podbrzusza, zwłaszcza jak siedzę w pracy przy biurku.
    A mdłości już odpuściły, ale jestem ciągle głodna. Po 2h od posiłku dosłownie burczy mi w brzuchu 🙈
    No i to zmęczenie, cały czas ziewam

• Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Ja tak samo w głębi duszy wolała bym córeczkę wszystko po starszej zostało ale to już nie zależy ode mnie jak będzie synek też będę szczęśliwa 😊
    Ja właśnie wróciłam z USG na nfz,ile stresu się najadłam to szok, nie życzę nikomu.Lekarz patrzy i patrzy i mówi że on tu ciąży nie widzi i czy nie miałam kiedyś tak długo miesiączki,zamarłam😱😔ale wkoncu mówi no jest, ciężko było zobaczyć ale żywa ciąża 7 tydzień,masakra myślalam że tam zemdleje.Ogolnie chyba słabej jakości USG ,lekarz też nie pierwszej młodości nie wróciła bym tam już gdyby nie to że chce mieć badania na NFZ bo to jednak troche ulga dla portfela

Super, że wszystko dobrze ❤️

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Czekamy na Ciebie 🩵

preg.png
  • Nattalia Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    Ja się czuje o wiele lepiej niż na początku. Przede wszystkim już nie jestem tak zmeczona i śpiąca. Bole brzucha się zdarzają ale nie na tyle silne aby brać nospe. Mdlosci mam tylko jak jestem bardzo głodna. Piersi urosły co najmniej o 1 rozmiar ale już nie są tak bolesne jak na początku. Ja tylko mam duży problem z krzyżami ale to ponoć za wcześnie aby było spowodowane ciaza.

• PannaJoanna Znajoma

Wysłany: 8 marca 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Obrany, to się naczekasz na wizytę... Ja miałam w środę, teraz muszę jechać w pt, bo dzidzia mniejsza o 5 dni była i lekarz chcę sprawdzić czy wyrośnie równomiernie. 2 dni po wizycie byłam spokojna, ale już mi się na nowo stres włączył ci tam się dzieje na dole, czy wszystko w porządku..

No niestety, mieszkam w szwajcarii i u nas jest calkiem inaczej niz w polsce. Troche mi brakuje tego polskiego dbania o ciaze :) Tutaj ani zwolnien z pracy nie daja ( w pierwszej ciazy dopiero w 9tym miesiacu wydebilam zwolnienie) ani nie ma jakichs czestych wizyt kontrolnych (pierwsza wizyte umawiaja pod koniec 1 trymestru). Za to porod w szpitalu, bajka.

Trzymam kciuki za wizyte. Na pewno dzidzia bedzie rosla jak na drozdzach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2022, 14:04

7cbc0e7858.png[/url]
    c9b9c58053.png[/url]
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arjot wrote:
    Byłam wczoraj na USG, ostatnio pisałam, że w 7+0tc nie było jeszcze zarodka. Wczoraj 7+4 tc i pojawił się dzidziuś z bijącym serduszkiem 😊 owulacja przesunęła się aż o 11 dni, wg pomiarów pęcherzyka, zarodka i nawet bety jest to 6 tydzień. Czy któraś z Was ma aż taką rozbieżność między OM w USG? OM 7+4, USG 6+0
    Gdybym patrzyłam na termin z OM zakładając standardowy cykl, to u mnie ciąża powinna być ponad tydzień starsza. No ale u mnie ostatnie cykle były nawet 35 dniowe i miałam dwie owulację w jednym cyklu z kilkudniowym odstępem, a ciąża jest z tej drugiej owulacji, która wypadła dość późno, więc po przeliczeniu się wszystko ładnie z USG pokryło.
    Ogólnie takie rozbieżności się dość często zdarzają. Każda z nas ma różne cykle, zagnieżdżenie też mogło mieć miejsce u jednej szybciej u drugiej później.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Dziewczyny , a co polecacie na zaparcia ? Nigdy nie miałam z tym problemu , a teraz pije hektolitry maślanek i nic :(
    Mi nic z domowych sposobów nie pomaga 🙁 Piję syrop z laktulozą, to jest trochę lżej. Ale możesz spróbować najpierw suszone śliwki, dużo kiwi 🥝 i ogólnie dużo płynów.

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Kobietki z okazji naszego święta 😊❤️❤️❤️💐💐💐

mamamajeczki lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaJoanna wrote:
    Hej Joanna Anna:) Ja robie muffiny z duza iloscia platkow owsianych:) dzialaja jak naturalna miotla :) A i moj 2 latek sie nimi zajada. Ja niestety naleze do tych co maja w ciazy na zmiane zaparcia i biegunki ...
    Daj przepis 😉

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja a pro po zaparć, właśnie spędziłam godzinę w toalecie i nie daje rady. Przepraszam za opis, ale mam wrażenie, że jakieś kamienie wielkie we mnie siedzą, nie mogę się ich pozbyć. Boje się mocno napinać, a bez tego nie jest w stanie nic zrobić, tak mogę siedzieć do wieczora o nic.
    A moje dziecko ma od piątku jelitowke i problemy w drugą stronę🤦

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina502 wrote:
    U mnie mdłości już trochę lżejsze, ale poza tym nadal czuję się fatalnie 🙁 Bóle podbrzusza mam sporadycznie, ale ogólnie w tej ciąży, w porównaniu do dwóch poprzednich, to dużo mniej mnie to podbrzusze boli. Chyba już macica wyćwiczona 😅

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaJoanna wrote:
    No niestety, mieszkam w szwajcarii i u nas jest calkiem inaczej niz w polsce. Troche mi brakuje tego polskiego dbania o ciaze :) Tutaj ani zwolnien z pracy nie daja ( w pierwszej ciazy dopiero w 9tym miesiacu wydebilam zwolnienie) ani nie ma jakichs czestych wizyt kontrolnych (pierwsza wizyte umawiaja pod koniec 1 trymestru). Za to porod w szpitalu, bajka.

Trzymam kciuki za wizyte. Na pewno dzidzia bedzie rosla jak na drozdzach :)
    Dopiero teraz jak doczytałam, że też mieszkasz w CH, to skojarzyłam, że kiedyś już na jednym wątku się poznałyśmy 😉
    Powiem Ci , że ja teraz mam spoko lekarza i miałam już 3 wizyty, a jestem w 11tyg. dopiero 🙂

PannaJoanna lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ