X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2022! 💜
Odpowiedz

Październikowe mamy 2022! 💜

Oceń ten wątek:
  • Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , a co polecacie na zaparcia ? Nigdy nie miałam z tym problemu , a teraz pije hektolitry maślanek i nic :(

Gwiazdeczka30
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Dziewczyny , a co polecacie na zaparcia ? Nigdy nie miałam z tym problemu , a teraz pije hektolitry maślanek i nic :(

Mi pomaga kawa na czczo. Słyszałam też o zalaniu wody do śliwek suszonych, wypić tą wodę i podobno niektórym to pomaga. Śliwki suszone też można podjadać

Joanna-Anna1992 lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia nawet nie wiesz jak się cieszę że u was wszystko ok :)

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzemka i Farmaceutka95 cudowne wieści z waszych dzisiejszych wizyt ❤️

Drzemka lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Mi już nic nie pomaga, nawet kapusta kiszona😭

• Nattalia Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia - Uff,dobrze że ostatecznie wszystko w porządku! Oby to dziwne krwawienie szybko ustapilo. Trzymaj się!

Super wieści z pozostałych wizyt 😊 Oby tak dalej!

Z zaparciami akurat nie mam problemów-
    wystarczy trochę stresu w pracy i są skłonności wręcz w druga stronę 😅

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś lewy jak ok kloje, wzięłam nospe, ale nadal czuję, znow stres:(

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miała któraś z Was silne klocie jednego jajnik? Boli mnie cały czas, mam wrażenie, że bardziej, albo się stresuje i spinam i dlatego.

• Joanna-Anna1992 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elllla wrote:
    Miała któraś z Was silne klocie jednego jajnik? Boli mnie cały czas, mam wrażenie, że bardziej, albo się stresuje i spinam i dlatego.
    Miałam ginekolog zapisał mi 2x1 duphaston i jak ręka odjął :)

Gwiazdeczka30
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Na pewno dużo wody trzeba pić. Jedz jabłka i kiwi to też podobno dobre. W ostatecznosci w aptece można kupić syrop Laktuloza czy jakoś tak, bezpieczny w ciąży.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Miałam ginekolog zapisał mi 2x1 duphaston i jak ręka odjął :)
    Ja biorę 3x1 duofaston i 2x2 lutinus, do tego magnez, nispe jak boli...

• Klaudia9212 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia wrote:
    Jestem po badaniu ginekologicznym, z dzieckiem wszystko w porządku, a krwawienie jest z drog rodnych. Lekarka twierdzi, że czasem tak bywa. Przepisała luteinę i mam leżeć.

Kamień z serca 😘 maluszek jest silny ❤️❤️

I FET: 17.09 ❄️5.1.1 ❤️
    Najwspanialszy 🩵 [18.04]

age.png
  • Elllla Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że to jak oni przestawiają się, przyzwyczajone, że zawsze owulacja była. Stąd może być klocie w jajnikach. Zaniepokoiło mnie tylko, że dziś tak mocno,ale ja mam lewy jajnik przyrośnięty z tyłu i ona zawsze mocniej wszystko odczuwał🤷

• Elllla Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do lekarza, kazał mi brać regularnie 3x dziennie nispe, a jak nie pomorze maks 6 tabletek dziennie

• Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 7 marca 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyntia dobre wiadomości,teraz musisz odpoczywać i się oszczędzać ☺️

Dziewczyny ja nie mam zaparć ale za to straszne wzdęcia mnie męczą,tez sobie poradzić nie mogę...zawsze rano na czczo wypijam szklankę ciepłej wody i to na mnie działa z rana ale potem gorzej
    Jutro mam wizytę na NFZ ciekawa jestem co i jak u maluszka😊macie jakies przeczucia co do płci?ja jakoś czuje że będzie chłopak 😁

• Swatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:

Dziewczyny ja nie mam zaparć ale za to straszne wzdęcia mnie męczą,tez sobie poradzić nie mogę...zawsze rano na czczo wypijam szklankę ciepłej wody i to na mnie działa z rana ale potem gorzej
    Jutro mam wizytę na NFZ ciekawa jestem co i jak u maluszka😊macie jakies przeczucia co do płci?ja jakoś czuje że będzie chłopak 😁
    Ja w pierwszej ciąży wiedziałam ze bedzie chlopak od początku. Teraz mam przeczucia ze dziewczynka.
    Jutro mam usg i mam nadzieję że będzie serduszko 🙏

age.png

age.png
    AMH - 1.18 ng/ml
    NK 29%
    05.01.2021 r. - transfer 8A
    8 dpt - beta hcg 2.31
    10 dpt - beta hcg 22.92
    13 dpt - beta hcg 88.17
    15 dpt - beta hcg 233.90
    17 dpt - beta hcg 629.40
    22 dpt pecherzyk ciążowy
    27 dpt zarodek z ❤
    16.02 - całe 1.63 cm szczęścia 💗
    4.03 - 3.79 cm 💗
    13.03 - 4.80 cm 💗 rośnie kruszynka
    16.03 - prenatalne, zdrowy chłopczyk ❤
  • Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna-Anna1992 wrote:
    Jak już nic z naturalnych sposobów nie pomaga to z tego co wiem można syrop Lactulosum, jest bezpieczny dla dzieci i niemowląt, a w poprzedniej ciąży mi go kiedyś poleciła farmaceutka.
    Teraz też mam z tym problem, na razie próbuję naturalnych sposobów, ale nie bardzo działają.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Mama_Basia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:
    Ja mam przeczucie od samego początku, że będzie dziewczynka, nawet mi się dwa razy śniło już, raz że urodziłam dziewczynkę, a raz że na USG było widać płeć.
    No ciekawe czy się sprawdzi takie przeczucie 🤔

• Farmaceutka95 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtii87 wrote:

Ja też mam przeczucie ze będzie chłopak:D

• Kejtii87 Znajoma

Wysłany: 7 marca 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swatka wrote:
    Ja w pierwszej ciąży wiedziałam ze bedzie chlopak od początku. Teraz mam przeczucia ze dziewczynka.
    Jutro mam usg i mam nadzieję że będzie serduszko 🙏
    Napewno będzie ☺️tylko się nie stresuje nie potrzebnie,wiem łatwo mówić 😁
    Ja teraz SB przypomniałam że w 1szej ciąży też brałam ten syrop na zaparcia ale chyba słabo na mnie działał...
    Co do płci to jakoś tak podświadomie czuje że chłopiec a tu jeszcze kupę czasu zanim się dowiem, córeczka w 5tym MSC się pokazała😁

Swatka lubi tę wiadomość

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ