X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Tak jak nie jadam mięsa ani w ogóle zup gotowanych na mięsie. Nie lubię tego posmaku. Od małego miałam problem ze zjedzeniem. Dziś zrobiłam dzieciakom ogórkowa zupę. Jak się dorwałam tak myślałam że nie skończę 🤦‍♀️
    Aleee powiem Wam... Dobre było 😂
    Też mam podobne wymagania smakowe, rzadko która mi zupa smakuje z mięsem też wybrzydzam ale ostatnio to mi prawie nic nie smakuje 🙄

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Też mam podobne wymagania smakowe, rzadko która mi zupa smakuje z mięsem też wybrzydzam ale ostatnio to mi prawie nic nie smakuje 🙄
    Może Ci się zaraz znowu odmieni i będziesz jadła wszystko co pod ręką😁.

Diancia99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Może Ci się zaraz znowu odmieni i będziesz jadła wszystko co pod ręką😁.
    O nie krew , cała wkładka czerwona 😱

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    O nie krew , cała wkładka czerwona 😱
    Masz możliwość zadzwonienia do tego lekarza do którego jesteś umówiona?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Masz możliwość zadzwonienia do tego lekarza do którego jesteś umówiona?
    Nie mam pojęcia , jest on w luxmedzie, zapisałam się przez stronę... Przeraziło mnie to... Ale dziwne że nie czuje bólu czy skurczy że zastanawiam się czy ja byłam w ciąży czy co 🤷🏻‍♀️ niby objawy się zgadzały, 40 DC a tu takie coś 🤦🏻‍♀️

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Nie mam pojęcia , jest on w luxmedzie, zapisałam się przez stronę... Przeraziło mnie to... Ale dziwne że nie czuje bólu czy skurczy że zastanawiam się czy ja byłam w ciąży czy co 🤷🏻‍♀️ niby objawy się zgadzały, 40 DC a tu takie coś 🤦🏻‍♀️
    Pamiętaj że to jest bardzo wczesna ciąża. Jeśli krwawienie się rozkręca to wszystko wskazuje na to, że się po prostu oczyszczasz....

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Pamiętaj że to jest bardzo wczesna ciąża. Jeśli krwawienie się rozkręca to wszystko wskazuje na to, że się po prostu oczyszczasz....
    Czyli że już popij wodą nici z tego 🤷🏻‍♀️

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Czyli że już popij wodą nici z tego 🤷🏻‍♀️
    Tego Ci nie powiem. Sama mówisz, że nie dasz rady się wcześniej dostać do lekarza, więc póki co niczego więcej się nie dowiemy. Bądź dobrej myśli. Może to nadal tylko implantacja.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Tego Ci nie powiem. Sama mówisz, że nie dasz rady się wcześniej dostać do lekarza, więc póki co niczego więcej się nie dowiemy. Bądź dobrej myśli. Może to nadal tylko implantacja.
    No tak, co by nie było i tak muszę iść do lekarza i mi wszystko opowiedzieć bo nawet jak strata musi ocenić czy się oczyściło itd 🤷🏻‍♀️

• Noname96 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99
    Ja bym jechała na szpital przyjmą sprawdzą i zbadają.
    Może nie być to poważne bo zdąża się że kobiety krwawią w ciąży .
    Ale ja bym nie siedziała i nie czekała, mimo wszystko jedz na szpital.
    Masz blisko szpital ? Oni maja obowiazek Cię przyjąć .

Diancia99, Zuzka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noname96 wrote:
    Diancia99
    Ja bym jechała na szpital przyjmą sprawdzą i zbadają.
    Może nie być to poważne bo zdąża się że kobiety krwawią w ciąży .
    Ale ja bym nie siedziała i nie czekała, mimo wszystko jedz na szpital.
    Masz blisko szpital ? Oni maja obowiazek Cię przyjąć .
    No właśnie nie, męża nie ma dopiero wróci na piątek 🙄 zostaje mi tylko czekać na wizytę 🤷🏻‍♀️ na szczęście nie mam jakichś niepokojących objawów oprócz tego, czuję się normalnie

• madziankaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    No właśnie nie, męża nie ma dopiero wróci na piątek 🙄 zostaje mi tylko czekać na wizytę 🤷🏻‍♀️ na szczęście nie mam jakichś niepokojących objawów oprócz tego, czuję się normalnie

Ja też bym nie czekała tylko jechała do szpitala. Nie masz kogoś kto mógłby Cię podwieźć albo taxi? Bo jeżeli to np zbyt niski progesteron to można szybko zaradzić lekiem.

Warszawa
    👩🏻 28 👱🏻‍♂️ 31

starania od 12.2024

2cs
    24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
    27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
    29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
    03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml

14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
    25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
    26.03.2025 USG prenatalne ⏳

preg.png
  • Redrum Debiutantka

Wysłany: 3 lutego, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:

Ja przy poronieniu mialam silne bóle, nospa nie pomagała. Wszyscy mnie pocieszali, że też krwawili mocno i było okej, więc samo krwawienie się zdarza, podobne do okresu, ale bez bólu. Póki nie boli - jest dobrze (raczej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 16:05

Diancia99, karczoch321 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziankaa wrote:
    Ja też bym nie czekała tylko jechała do szpitala. Nie masz kogoś kto mógłby Cię podwieźć albo taxi? Bo jeżeli to np zbyt niski progesteron to można szybko zaradzić lekiem.
    Nikt nie wie o ciąży to ciężko 🤷🏻‍♀️ jak będzie gorzej to postaram się żeby mąż szybciej wrócił 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrum wrote:
    Ja przy poronieniu mialam silne bóle, nospa nie pomagała. Wszyscy mnie pocieszali, że też krwawili mocno i było okej, więc samo krwawienie się zdarza, podobne do okresu, ale bez bólu. Póki nie boli - jest dobrze (raczej).
    Też czytałam o tym, chyba już każdy wątek i temat na ten temat przeczytałam, dowiedziałam się żeby odpoczywać, nie wysilać się jeśli nie ma się możliwości szybkiej interwencji lekarza więc to mi pozostaje , zapisuje sobie co mi dolega i kiedy i powiem lekarzowi 🤷🏻‍♀️ eh aż szkoda że akurat dziś a nie a czwartek to bym bez wachania męża wygoniła żeby mnie zawiózł 🙄

• madziankaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozostając jeszcze w temacie objawów, to ja mam dość nietypowy (chyba nietypowy jak na początek ciąży?). Od kliku dni bolą mnie nogi, a dokładniej w kolanach i kostkach/stopach. Nie jest to jakiś duży ból ale bardziej takie uczucie ciężkości nóg, jakbym nie wiem przeszła np 10 km 😅 czy Wy tez tak macie lub miałyscie w poprzednich ciążach?

Warszawa
    👩🏻 28 👱🏻‍♂️ 31

starania od 12.2024

2cs
    24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
    27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
    29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
    03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml

14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
    25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
    26.03.2025 USG prenatalne ⏳

preg.png
  • Herbatka95 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz czy Ci się będzie to utrzymywać, u mnie tak wyglądało wczesne poronienie. Bez bólu brzucha (minimalne skurcze, jak przy okresie które też dość lekko przechodzę) tylko sama krew i taki dziwny skrzep ze śluzu/skóry. Później się dowiedziałam, że organizm w samoistny sposób tak się oczyszcza jeśli chromosomy nie wykształciły się w prawidłowy sposób. Mam nadzieje, że u Ciebie będzie inaczej i to po prostu jakieś lekkie krwawienie, które się zdążają. Jeśli by się utrzymywało lub nasilało to dobrze jakbyś się udała do lekarza na dniach, nawet autobusem daleko dla bezpieczeństwa ze nic złego się nie dzieje. Trzymam kciuki Diancia za Ciebie ❤️

Diancia99, Zuzka :) lubią tę wiadomość

29, Kraków

preg.png
  • Duśka202 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Teraz to ja się zestresowalam... Poszłam do łazienki a przy pocieraniu na papierze jakby plamienie 😪 w odcieniu czerwono brązowym rozwodnionym bez skrzepów czy coś. Nie czuję się jakoś niepokojąco więc obserwuje się do wizyty lekarza. 😮‍💨

Diancia99, jeżeli to plamienie Ci nie ustanie to nie czekaj tylko idź na SOR. Na ginekologii w szpitalu muszą cię przyjąć, tam zrobią Ci USG, mogą przepisać progesteron na podtrzymanie ciąży. Kilka miesięcy temu też byłam w podobnej sytuacji - dzwoniłam po ginekologach i też polecili mi jaknajszybciej jechać. W moim przypadku skończyło się akurat poronieniem, ale tamta ciąża od początku była zagrożona i dzika (owulacja w 50 dniu, i tak dalej). Myślę, że w Twoim przypadku będzie inaczej, a może dzidzia potrzebuje po prostu trochę więcej progesteronu - ja teraz też profilaktycznie biorę 2xduphaston na podtrzymanie.

Diancia99, karczoch321 lubią tę wiadomość

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    13.02 🩺 -> dwa pęcherzyki (jedno ❤️ widoczne)
    03.03 -> następna wizyta 🩺
  • Duśka202 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie możesz spróbować zadzwonić do tego lekarza do którego idziesz w sobotę i poprosić o wypisanie recepty na duphaston...

18 cs o ciąże

29.01 -> ⏸️
    Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
    13.02 🩺 -> dwa pęcherzyki (jedno ❤️ widoczne)
    03.03 -> następna wizyta 🩺
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie każdy ma możliwość pojechania do szpitala. Gdyby taka opcje miała, na pewno by się nie zastanawiała..

Diancia, jak sytuacja?

preg.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ