Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatka2025 wrote:Tak jak nie jadam mięsa ani w ogóle zup gotowanych na mięsie. Nie lubię tego posmaku. Od małego miałam problem ze zjedzeniem. Dziś zrobiłam dzieciakom ogórkowa zupę. Jak się dorwałam tak myślałam że nie skończę 🤦♀️
Aleee powiem Wam... Dobre było 😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka2025 wrote:Masz możliwość zadzwonienia do tego lekarza do którego jesteś umówiona?
-
Diancia99 wrote:Nie mam pojęcia , jest on w luxmedzie, zapisałam się przez stronę... Przeraziło mnie to... Ale dziwne że nie czuje bólu czy skurczy że zastanawiam się czy ja byłam w ciąży czy co 🤷🏻♀️ niby objawy się zgadzały, 40 DC a tu takie coś 🤦🏻♀️
Diancia99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Diancia99 wrote:Czyli że już popij wodą nici z tego 🤷🏻♀️
Diancia99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka2025 wrote:Tego Ci nie powiem. Sama mówisz, że nie dasz rady się wcześniej dostać do lekarza, więc póki co niczego więcej się nie dowiemy. Bądź dobrej myśli. Może to nadal tylko implantacja.
-
Diancia99
Ja bym jechała na szpital przyjmą sprawdzą i zbadają.
Może nie być to poważne bo zdąża się że kobiety krwawią w ciąży .
Ale ja bym nie siedziała i nie czekała, mimo wszystko jedz na szpital.
Masz blisko szpital ? Oni maja obowiazek Cię przyjąć .Diancia99, Zuzka :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoname96 wrote:Diancia99
Ja bym jechała na szpital przyjmą sprawdzą i zbadają.
Może nie być to poważne bo zdąża się że kobiety krwawią w ciąży .
Ale ja bym nie siedziała i nie czekała, mimo wszystko jedz na szpital.
Masz blisko szpital ? Oni maja obowiazek Cię przyjąć . -
Diancia99 wrote:No właśnie nie, męża nie ma dopiero wróci na piątek 🙄 zostaje mi tylko czekać na wizytę 🤷🏻♀️ na szczęście nie mam jakichś niepokojących objawów oprócz tego, czuję się normalnie
Ja też bym nie czekała tylko jechała do szpitala. Nie masz kogoś kto mógłby Cię podwieźć albo taxi? Bo jeżeli to np zbyt niski progesteron to można szybko zaradzić lekiem.Warszawa
👩🏻 28 👱🏻♂️ 31
starania od 12.2024
2cs
24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml
14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
26.03.2025 USG prenatalne ⏳
-
Diancia99 wrote:No właśnie nie, męża nie ma dopiero wróci na piątek 🙄 zostaje mi tylko czekać na wizytę 🤷🏻♀️ na szczęście nie mam jakichś niepokojących objawów oprócz tego, czuję się normalnie
Ja przy poronieniu mialam silne bóle, nospa nie pomagała. Wszyscy mnie pocieszali, że też krwawili mocno i było okej, więc samo krwawienie się zdarza, podobne do okresu, ale bez bólu. Póki nie boli - jest dobrze (raczej).Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 16:05
Diancia99, karczoch321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziankaa wrote:Ja też bym nie czekała tylko jechała do szpitala. Nie masz kogoś kto mógłby Cię podwieźć albo taxi? Bo jeżeli to np zbyt niski progesteron to można szybko zaradzić lekiem.
-
nick nieaktualnyRedrum wrote:Ja przy poronieniu mialam silne bóle, nospa nie pomagała. Wszyscy mnie pocieszali, że też krwawili mocno i było okej, więc samo krwawienie się zdarza, podobne do okresu, ale bez bólu. Póki nie boli - jest dobrze (raczej).
-
A pozostając jeszcze w temacie objawów, to ja mam dość nietypowy (chyba nietypowy jak na początek ciąży?). Od kliku dni bolą mnie nogi, a dokładniej w kolanach i kostkach/stopach. Nie jest to jakiś duży ból ale bardziej takie uczucie ciężkości nóg, jakbym nie wiem przeszła np 10 km 😅 czy Wy tez tak macie lub miałyscie w poprzednich ciążach?Warszawa
👩🏻 28 👱🏻♂️ 31
starania od 12.2024
2cs
24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml
14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
26.03.2025 USG prenatalne ⏳
-
Zobacz czy Ci się będzie to utrzymywać, u mnie tak wyglądało wczesne poronienie. Bez bólu brzucha (minimalne skurcze, jak przy okresie które też dość lekko przechodzę) tylko sama krew i taki dziwny skrzep ze śluzu/skóry. Później się dowiedziałam, że organizm w samoistny sposób tak się oczyszcza jeśli chromosomy nie wykształciły się w prawidłowy sposób. Mam nadzieje, że u Ciebie będzie inaczej i to po prostu jakieś lekkie krwawienie, które się zdążają. Jeśli by się utrzymywało lub nasilało to dobrze jakbyś się udała do lekarza na dniach, nawet autobusem daleko dla bezpieczeństwa ze nic złego się nie dzieje. Trzymam kciuki Diancia za Ciebie ❤️
Diancia99, Zuzka :) lubią tę wiadomość
-
Diancia99 wrote:Teraz to ja się zestresowalam... Poszłam do łazienki a przy pocieraniu na papierze jakby plamienie 😪 w odcieniu czerwono brązowym rozwodnionym bez skrzepów czy coś. Nie czuję się jakoś niepokojąco więc obserwuje się do wizyty lekarza. 😮💨
Diancia99, jeżeli to plamienie Ci nie ustanie to nie czekaj tylko idź na SOR. Na ginekologii w szpitalu muszą cię przyjąć, tam zrobią Ci USG, mogą przepisać progesteron na podtrzymanie ciąży. Kilka miesięcy temu też byłam w podobnej sytuacji - dzwoniłam po ginekologach i też polecili mi jaknajszybciej jechać. W moim przypadku skończyło się akurat poronieniem, ale tamta ciąża od początku była zagrożona i dzika (owulacja w 50 dniu, i tak dalej). Myślę, że w Twoim przypadku będzie inaczej, a może dzidzia potrzebuje po prostu trochę więcej progesteronu - ja teraz też profilaktycznie biorę 2xduphaston na podtrzymanie.Diancia99, karczoch321 lubią tę wiadomość
18 cs o ciąże
29.01 -> ⏸️
Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
13.02 🩺 -> dwa pęcherzyki (jedno ❤️ widoczne)
03.03 -> następna wizyta 🩺 -
Ewentualnie możesz spróbować zadzwonić do tego lekarza do którego idziesz w sobotę i poprosić o wypisanie recepty na duphaston...18 cs o ciąże
29.01 -> ⏸️
Beta -> 285 (31.01) -> 885 (03.02) -> 10 134 (10.02)
13.02 🩺 -> dwa pęcherzyki (jedno ❤️ widoczne)
03.03 -> następna wizyta 🩺