X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Do tej pory byłam wrześniowa, ale wszystko wskazuje na to że jednak październik zostanie 😁.
    Z USG wychodzi 1.10
    To moja trzecia ciąża, ale ta od początku daje mi popalić.

Diancia99, kasialinkaa lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to ja się zestresowalam... Poszłam do łazienki a przy pocieraniu na papierze jakby plamienie 😪 w odcieniu czerwono brązowym rozwodnionym bez skrzepów czy coś. Nie czuję się jakoś niepokojąco więc obserwuje się do wizyty lekarza. 😮‍💨

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Teraz to ja się zestresowalam... Poszłam do łazienki a przy pocieraniu na papierze jakby plamienie 😪 w odcieniu czerwono brązowym rozwodnionym bez skrzepów czy coś. Nie czuję się jakoś niepokojąco więc obserwuje się do wizyty lekarza. 😮‍💨
    Czy to nie jest plamienie implantacyjne?
    Jeśli nie ustanie to spróbuj wcisnąć się gdzieś szybciej.
    Przede wszystkim staraj się mimo wszytko zachować spokój. Wszystko będzie dobrze

Diancia99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Czy to nie jest plamienie implantacyjne?
    Jeśli nie ustanie to spróbuj wcisnąć się gdzieś szybciej.
    Przede wszystkim staraj się mimo wszytko zachować spokój. Wszystko będzie dobrze
    Ponad tydzień temu wyszedł test pozytywny więc się zdziwiłam, wizytę mam w tą sobotę. Ciężko mi było wgl coś znaleźć więc muszę czekać 😪 mąż dopiero w piątek będzie to i tak nic nie zdziałam bez niego 🤷🏻‍♀️

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Ponad tydzień temu wyszedł test pozytywny więc się zdziwiłam, wizytę mam w tą sobotę. Ciężko mi było wgl coś znaleźć więc muszę czekać 😪 mąż dopiero w piątek będzie to i tak nic nie zdziałam bez niego 🤷🏻‍♀️
    Spokojnie. To jest właśnie ten czas kiedy mogło wystąpić krwawienie implantacyjne.

preg.png
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Spróbuj się położyć, odpocząć.
    Jeśli coś się dzieje nie tak to i tak nie masz na to wpływu. Wiem, że to dość brutalne ale też to usłyszałam i to mi pomogło.
    Odpocznij, zrób coś dla siebie. Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki, żeby szybko ustało.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Spokojnie. To jest właśnie ten czas kiedy mogło wystąpić krwawienie implantacyjne.
    Myślisz że tak późno 🤔 bo robiłam w dniu terminu okresu, od 3 dni mam mdłości ale czytałam że różnie może być jeśli nie ma żywej krwi i skrzepów jakaś nadzieja jest że okey 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Spróbuj się położyć, odpocząć.
    Jeśli coś się dzieje nie tak to i tak nie masz na to wpływu. Wiem, że to dość brutalne ale też to usłyszałam i to mi pomogło.
    Odpocznij, zrób coś dla siebie. Wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki, żeby szybko ustało.
    Na szczęście jestem w domu więc będę musiała tak robić i obserwować się 🤷🏻‍♀️

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie może wystąpić w dniu terminu albo blisko terminu, albo chwilę po terminie. Najgorsze co możesz teraz zrobić to panikować. Wiem, że to trudne ale musisz myśleć pozytywnie. Obserwuj.
    Betę robiłaś?

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 💛
    Nieśmiało się z Wami witam 💛

Po wielu miesiącach dziś ujrzałam w końcu dwie kreseczki, jestem już po pierwszej becie i w środę idę zrobić kolejną aby sprawdzić przyrost 🤞🏻

Narazie to dla mnie jakaś totalna abtrakcja🤭

Natka2025, Diancia99, kasialinkaa, Duśka202, Zuzka :), karczoch321 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Hej dziewczyny 💛
    Nieśmiało się z Wami witam 💛

Po wielu miesiącach dziś ujrzałam w końcu dwie kreseczki, jestem już po pierwszej becie i w środę idę zrobić kolejną aby sprawdzić przyrost 🤞🏻

Narazie to dla mnie jakaś totalna abtrakcja🤭
    Gratulacje❤️

Finch11 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Plamienie może wystąpić w dniu terminu albo blisko terminu, albo chwilę po terminie. Najgorsze co możesz teraz zrobić to panikować. Wiem, że to trudne ale musisz myśleć pozytywnie. Obserwuj.
    Betę robiłaś?
    Nie, nie miałam możliwości i nie chciałam, wolałam czekać na lekarza 🙈

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Nie, nie miałam możliwości i nie chciałam, wolałam czekać na lekarza 🙈
    Rozumiem, a który to będzie tydzień w dniu wizyty u lekarza?

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Rozumiem, a który to będzie tydzień w dniu wizyty u lekarza?
    7 tydzień się zacznie jakoś

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    7 tydzień się zacznie jakoś
    No to dobry czas na wizytę.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    No to dobry czas na wizytę.
    Właśnie tak słyszałam i żyłam spokojnie mimo objawów ale to plamienie mnie trochę zaniepokoiło 😪 ale na szczęście nie czuje bólu bo czytałam że wtedy to już trzeba się martwić 😶

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Właśnie tak słyszałam i żyłam spokojnie mimo objawów ale to plamienie mnie trochę zaniepokoiło 😪 ale na szczęście nie czuje bólu bo czytałam że wtedy to już trzeba się martwić 😶
    Tak, dopóki nie ma skurczów to nic strasznego się nie dzieje. Plamienia są częste we wczesnej ciąży.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2025 wrote:
    Tak, dopóki nie ma skurczów to nic strasznego się nie dzieje. Plamienia są częste we wczesnej ciąży.
    Zostaje mi tylko odpoczywać i się obserwować do soboty 🤷🏻‍♀️

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak nie jadam mięsa ani w ogóle zup gotowanych na mięsie. Nie lubię tego posmaku. Od małego miałam problem ze zjedzeniem. Dziś zrobiłam dzieciakom ogórkowa zupę. Jak się dorwałam tak myślałam że nie skończę 🤦‍♀️
    Aleee powiem Wam... Dobre było 😂

Diancia99, Finch11 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Zostaje mi tylko odpoczywać i się obserwować do soboty 🤷🏻‍♀️
    Tak dokładnie, bo na tym etapie nie jesteś w stanie nic zrobić innego.

preg.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ