X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • DarKa35 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Cześć dziewczyny! 🥰 Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!

Ja się powoli zbieram, żeby jakieś pączki upolować 😅
    Co do tego ciągnięcia i kłucia w brzuchu to ja też tak czasami mam , ale z tego, co wiem to jest normalne w 1 trymestrze.
    A powiedzcie mi, czy Wam też jest czasami w nocy niedobrze? Ja ogólnie śpię zazwyczaj jak suseł, ale jak się wybudzę na chwilę to czuję takie dziwne jakby ssanie i tak, że właśnie trochę mi niedobrze, ale nie burczy mi w brzuchu, a kolację jem dość późno. Wtedy staram się szybko zasnąć, żeby minęło 😂 a jak wstaję to muszę szybko cokolwiek przegryźć i napić się wody bo mi słabo.
    Ja Mam podobnie 7+ 4 teraz. Właśnie nie rano tylko wieczorem albo w nocy tak jakby coś na żołądku stalo. A rano jak się obudzę muszę iść zjeść śniadanie ,leżąc w łóżku myślę ,co jest w lodówce 🤓

Judyta_ lubi tę wiadomość

ToJaa
  • Wdzięczna Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dawno po wizycie ale dopiero mogę wpaść dać znać co u nas😉
    No więc ciąża rozwija się książkowo 😁🤰 serduszko pięknie biło ale nie zapamiętałam ile 😉 dokładnie wyszło 6+4 tak jak mam z Om a z CRL nawet 7+1😁 popłakałam się ze wzruszenia, że w końcu coś dobrego usłyszałam. Dostałam tylko acard bo Pani doktor mówi, że nie ma podstaw aby dawać leki a be sensu się faszerować, jakby coś się działo to wtedy można włączyć.
    Bardzo miła i czuła ta Pani doktor 👐 przyjaciółka mi poleciła i jestem wdzięczna 🙏
    Kolejna wizyta z wynikami badań 20.03😁
    Dobrej nocy 😗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:23

assialbnn, OniloraK, Werson, ANIELKA, Papillon, ananas123, Kasia z., Helcia, szlamek, Patkaa94, Finch11, EwiczekM, Auricomka, pupuś, Zuzka :), Judyta_ lubią tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇
    2015♂️
    2017😇
    2017😇
    2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    7.02⏸️
    10.02-beta 1409,63, progesteron 18,60.
    12.02- beta 2947,86, progesteron 25,97
    14.02-beta 6523,27
    17.02 wizyta Medicover jest pęcherzyk
    27.02 wizyta Prywatnie-jest ❤️
    10.03 wizyta Medicover
    20.03 wizyta prywatnie
  • DarKa35 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaB87 wrote:
    Gratulacje! 🥰
    Też jestem dziś 7,5 :)
    Na kiedy masz termin?
    Na 12 go października 🙃

ToJaa
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    No więc ciąża rozwija się książkowo 😁🤰 serduszko pięknie biło ale nie zapamiętałam ile 😉 dokładnie wyszło 6+4 tak jak mam z Om a z CRL nawet 7+1😁 popłakałam się ze wzruszenia, że w końcu coś dobrego usłyszałam. Dostałam tylko acard bo Pani doktor mówi, że nie ma podstaw aby dawać leki a be sensu się faszerować, jakby coś się działo to wtedy można włączyć.
    Bardzo miła i czuła ta Pani doktor 👐 przyjaciółka mi poleciła i jestem wdzięczna 🙏
    Dobrej nocy 😗
    Super wiadomość 😍 gratuluję 🩷🩵

DarKa35, Wdzięczna lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • OniloraK Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Dobrej nocy 😗

Przepięknie ❤️

🙋🏻‍♀️83' 🙋🏼‍♂️85'
    Okolice Poznania
    17.01.2003 r. ♂️Mateusz
    17.12.2016 r. ♂️Antoni

25.01.2025 r. ⏸️🫣 yyyy to nie menopauza 🤯
    29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06.02.2025 r. I🩺👀🥚
    27.02.2025 r. II🩺 1,96 cm💓160bpm

⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
    https://zapodaj.net/plik-lFEJnzZ1YY

20.03.2025 r. III🩺⏳
    27.03.2025 r. I prenatalne 🩺⏳
    05.10.2025 r. ....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepiękne wieści z Waszych wizyt 🤞🩷🌸

Assialbnn i Papillon, za Was kochane silne dziewczyny trzymam mocno kciuki! Aby łatwo i szybko było już po! 🤞

Ja dziś już musiałam wziąć paracetamol. Tak mnie boli krzyż i ciągnie w pachwinach, że jest już to trochę uciążliwe. Apetyt mam kiepski. Boli mnie trochę gardło też. Córka jest przeziębiona, może mi coś sprzedała.
    Trochę pomogła ciepła kąpiel. Chciałabym się rozgrzać termoforem albo amolem, ale niestety ani jedno ani drugie nie zalecane. Wychodzę z założenia, że zniosę wszystko, tylko żeby było wszystko ok z Maluszkiem.
    Do poniedziałkowej wizyty juz bliżej niż dalej...
    W ten poniedziałek mam na NFZ, pierwsza moja wizyta u tej Pani dr, teoretycznie 6+0 TC, więc zobaczymy czy coś tam będzie widać, zarodek już powinien być, a za tydzień w poniedziałek u mojego lekarza prywatnie, to już na pewno powinno być serduszko 🩷
    Póki co mam opiekę na córkę do końca tygodnia, a jeśli tak się będę czuć to w poniedziałek poproszę jeszcze o l4 na siebie 😶

assialbnn, Herbatka95 lubią tę wiadomość

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    14.02 - 77.0 🌱
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do forum po kilku miesiącach przerwy.
    Uczestniczyłam w kilku wątkach miesięcznych ale musiałam trochę odpocząć i pyk udało się.
    Jestem w 5 tygodniu i 2 dniu ciąży, wczoraj na usg pęcherzyk ciążowy 0,6 mm. Czy to prawidłowa wielkość jak na ten wiek ciąży?
    Jest to moja pierwsza ciaza, szczerze mówiąc jestem przerażona ilością zmian jaką się zaczyna dziać 🙈 nie spodziewałam się takiego stresu w oczekiwaniu na kolejne usg. Lekarz mówił że widać przy pęcherzyku coś co może być początkiem pęcherzyka żółtkowego, ale w wypisie wpisał ciaza większego ryzyka i nie mam pojęcia o co chodzi, czy zawsze dodają taki wpis we wczesnej ciąży?

Kasia z., EwiczekM, Zuzka :), Patkaa94 lubią tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Kasia z. Znajoma

Wysłany: 27 lutego, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Dobrej nocy 😗
    Ale super 😍

Wdzięczna lubi tę wiadomość

29 lat 👩🏼

13.02 pozytywny test.

Wizyta 07.03

PAI-1, niedoczynność tarczycy.

Euthyrox 50, clexane 0,4 ml
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i Papilon- również w Was wierzę ❤️ jesteście silnymi kobietami!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Czekamy na kolejne !

Kc1234 powiem szczerze, że ja się nie spotkałam, żeby mieć taki wpis, a wpisał coś jeszcze ten lekarz? A moze tak sobie po prostu oznacza wiek kobiety lub nie wiem, któryś z wyników np. niedowagę lub ferrytynę? Lub po prostu wpisał omyłkowo? Myślę, że jakby było coś czym miałabyś się martwić to by Ci powiedział, lekarze chyba zawsze mówią od razu jak mają jakieś obawy...

Nadziejka, myślę, że nawet wskazany jest ten paracetamol skoro tak źle się czujesz.

assialbnn, Kc1234, Nadziejka26 lubią tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • OniloraK Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Uczestniczyłam w kilku wątkach miesięcznych ale musiałam trochę odpocząć i pyk udało się.
    Jestem w 5 tygodniu i 2 dniu ciąży, wczoraj na usg pęcherzyk ciążowy 0,6 mm. Czy to prawidłowa wielkość jak na ten wiek ciąży?
    Jest to moja pierwsza ciaza, szczerze mówiąc jestem przerażona ilością zmian jaką się zaczyna dziać 🙈 nie spodziewałam się takiego stresu w oczekiwaniu na kolejne usg. Lekarz mówił że widać przy pęcherzyku coś co może być początkiem pęcherzyka żółtkowego, ale w wypisie wpisał ciaza większego ryzyka i nie mam pojęcia o co chodzi, czy zawsze dodają taki wpis we wczesnej ciąży?

Myślę że jak najbardziej, ja w 5t4d miałam pęcherzyk 0,91 i "żółtko" 0,38 😉

Kc1234 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️83' 🙋🏼‍♂️85'
    Okolice Poznania
    17.01.2003 r. ♂️Mateusz
    17.12.2016 r. ♂️Antoni

25.01.2025 r. ⏸️🫣 yyyy to nie menopauza 🤯
    29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06.02.2025 r. I🩺👀🥚
    27.02.2025 r. II🩺 1,96 cm💓160bpm

⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
    https://zapodaj.net/plik-lFEJnzZ1YY

20.03.2025 r. III🩺⏳
    27.03.2025 r. I prenatalne 🩺⏳
    05.10.2025 r. ....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • Patkaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w GS w 5+5 było 0,88 cm

Kc1234 lubi tę wiadomość

Kaszuby ☺️

24.02.2018r. Ernest 👦
    01.03.2019r. Eliasz 👦

30.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️
    krwiaczek, bez plamień

preg.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dziękuję za odpowiedź ja to wogole jestem wystraszona bo u mnie bardzo dużo obciążeń utrudnień etc
    To umówię się na za tydzień
    Tak to prawda. U mnie tak realnie trudna sytuacja mam takie przeciwciała związane z blokiem serca dziecka nawrót boreliozy ryzykowne medykamenty i zespół Ashermana :( .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Zuzka :) Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaa94 wrote:
    Witajcie, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊🏻 ♥️
    Ja to raz czuję się w miare, a raz na siłę coś zjadam na śniadanie by gorzej nie było..
    U nas ostatnie dni ferii, szkoda bo znowu będzie trzeba wstać szybko, ogarniać się… a mi z rana tak źle :/
    Dziś mam 8+0 także liczę, że za miesiąc wróci energia.
    Na pączka dziś nawet nie mam ochoty :/

Pamiętacie, w jakim ostępie czasowym wchłonął się wam krwiaczek, bez plamien?

Dziewczyny, czy przed badaniem z krwii tsh mam wziąć euthyrox czy nie? Musze się w końcu wybrać na te badania.

Przed badaniem TSH nie bierzemy leków na tarczycę, bo wynik wyjdzie zakłamany- tak zawsze mówił mi endykrynolog :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 07:25

pupuś, Patkaa94 lubią tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

AMH- (10. 2024) - 0.61 ng ➡️ ( 01.2025) 0,75 ng
    TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Progesteron 28.01- 25.73 ng/ml
    BHCG - 30.01- 100 mlU/ ml
    Progesteron 30.01-29,4 ng/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Agaga94 Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂
    Dawno mnie tu nie było ale okropnie się czułam i tak na prawdę byłam w stanie tylko was czytać.

Wczoraj wgl przeszłam chwilę grozy. Byliśmy z mężem u koleżanki kiedy nagle poczułam mokro. Myślałam że popuściłam przy kichnięciu. Poszłam do łazienki i się okazało że jestem zalana krwią ze skrzepami. Od razu byłam pewna że to koniec. Podjęliśmy decyzję że jak najszybciej jedziemy do szpitala. Po drodze pojechaliśmy do domu, żeby się ogarnąć i spakować torbę w razie czego a tu się okazuje że krwawienie ustało całkowicie. Nie było nawet plamienia. Do szpitala pojechaliśmy mimo wszystko, bo bym sobie nie wybaczyła jakbym nie zareagowała. Musieliśmy niestety poczekać jakieś 3 godziny ale w końcu poszłam na badanie. Okazało się że wszystko w porządku, mamy serduszko jak dzwon i zarodek nawet ciut większy niż być powinien 🥳🥰
    Kamień spadł mi z serca. Pani doktor dała duphaston, zaleciła dużo odpoczynku i sugerowała że powinnam iść na zwolnienie.
    Dziś planową wizyta u lekarza prowadzącego więc pewnie od poniedziałku pójdę na l4.
    Przesłanek do niego jest sporo więc nie będę miała wyrzutów sumienia że tak szybko chociaż planowałam pracować jeszcze trochę.
    No ale najważniejsze że wszystko jest dobrze i tylko na strachu się skończyło ❤️❤️❤️

szlamek, Duśka202, OniloraK, ANIELKA, Judyta_, Kiki92, EwiczekM lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 & 🧔🏻‍♂️35

Okolice Trójmiasta

Starania o pierwsze bobo

09/24 ⏸ w 2CS
    11/24 poronienie zatrzymane (ok. 7 tyg.) 💔

25/01/2025 nieśmiałe dwie kreski ok. 8-9 dpo w 2 cs po poronieniu
    27/01/2025 beta 62,9
    29/01/2025 beta 111🤞
    31/01/2025 beta 275 ❤️
    05/02/2025 beta 1900 🥰
    11/02/2025 beta 12609 🥰

12/02/2025 mamy zarodek 0,32 cm z bijącym serduszkiem ❤️
    27/02/2025 jednorazowe krwawienie ze skrzepami, SOR, mamy 1,8 cm fasolki z serduszkiem jak dzwon ❤️‍🩹

Następna wizyta 28/02

preg.png

Wysłany: 28 lutego, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Czy mi się zdaje czy dawno nie było założycielki postu Zuzki?🤔🤔

Hej,

Jestem z Wami cały czas , czytam posty , po prostu nie zawsze mogę się przebić przez posty ;). Ostatnio czuję się gorzej nie tyle fizycznie , ale psychicznie, dlatego się nie udzielam i jest mnie tu mało. Mam jakieś dziwne przemyślenia, od kiedy się można przestać martwić, czy istnieje jakiś tydzień ciąży od skończenia ,którego można głośno odetchnąć? Wydaje mi się ,że nie. Martwię się jak sobie poradzę , czy nie zrobię dziecku jakiejś traumy, ile by człowiek na ten temat nie przeczytał i tak mam wrażenie ,że nie wiem nic o wychowaniu dziecka. Chcemy zacząć z partnerem budowę domu , ale koszt samych architektów , projektu i pozwoleń to kosmos a wiem ,że czeka mnie bieganina po urzędach w związku z tym. Dodatkowo jestem na ostatnim semestrze magistra z cyberbezpieczeństwa i tu też jest masa pracy z pisaniem magisterki kupa stresu bo to serio trudny kierunek :( . Nie wiem kiedy iść na L-4 jestem permanentnie niewyspana , zmęczona i wstawanie do pracy o 5:00 mnie dobija. Kłębi mi się to wszystko w głowie i mam natłok myśli co odbija się na mojej psychice znacząco. Ostatnio nie chce mi się po prostu kompletnie nic.

26.02 miałam wizytę . Robaczek -( bo tak go nazwał mój gin😍 ) ma 1,44 cm , serduszko bije 160/min, wszystko wygląda dobrze. Wg USG dziś 8+1 a wg OM 8+3, więc chyba niezbyt dużo się różni. Dostałam skierowanie na badania prenatalne i pojęcia nie mam gdzie dobrze w Warszawie się umówić. Nie mam zielonego pojęcia ,który szpital w Warszawie lub okolicach byłby najlepszy do porodu i czuję się trochę zagubiona ostatnio...

Dopiero nadrobiłam forum i zaraz uzupełnię Wasze daty porodu :)

OniloraK, Kiki92, Herbatka95 lubią tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png

Wysłany: 28 lutego, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga94 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂
    Dawno mnie tu nie było ale okropnie się czułam i tak na prawdę byłam w stanie tylko was czytać.

Wczoraj wgl przeszłam chwilę grozy. Byliśmy z mężem u koleżanki kiedy nagle poczułam mokro. Myślałam że popuściłam przy kichnięciu. Poszłam do łazienki i się okazało że jestem zalana krwią ze skrzepami. Od razu byłam pewna że to koniec. Podjęliśmy decyzję że jak najszybciej jedziemy do szpitala. Po drodze pojechaliśmy do domu, żeby się ogarnąć i spakować torbę w razie czego a tu się okazuje że krwawienie ustało całkowicie. Nie było nawet plamienia. Do szpitala pojechaliśmy mimo wszystko, bo bym sobie nie wybaczyła jakbym nie zareagowała. Musieliśmy niestety poczekać jakieś 3 godziny ale w końcu poszłam na badanie. Okazało się że wszystko w porządku, mamy serduszko jak dzwon i zarodek nawet ciut większy niż być powinien 🥳🥰
    Kamień spadł mi z serca. Pani doktor dała duphaston, zaleciła dużo odpoczynku i sugerowała że powinnam iść na zwolnienie.
    Dziś planową wizyta u lekarza prowadzącego więc pewnie od poniedziałku pójdę na l4.
    Przesłanek do niego jest sporo więc nie będę miała wyrzutów sumienia że tak szybko chociaż planowałam pracować jeszcze trochę.
    No ale najważniejsze że wszystko jest dobrze i tylko na strachu się skończyło ❤️❤️❤️

Super wiadomość , jak zaczęłam czytać Twój wpis to na chwilę wstrzymałam oddech. Jeśli lekarz zaleca odpoczynek to faktycznie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia z L-4 . Musisz się po prosu oszczędzać :) ❤️

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Palaczowa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim.
    Mój dzień zaczął się od wybudzenia z koszmaru i już głowa pełna myśli i obaw przed poniedziałkową wizytą.
    Ale to może kwesta tego że zbliża się tydzień w którym niestety poroniłam w zeszłym roku.
    Ale staram się być dobrej myśli.
    Zresztą młodości i ból piersi jest tak silny że mam nadzieję że kropek ładnie rośnie.
    Jeszcze raz wszystkiego dobrego i mniej stresu dla wszystkich mamusiek 🩵🩷

szlamek, Zuzka :), OniloraK lubią tę wiadomość

Poznań

36 👩

Mama Nastolatków 16 oraz 13

3 poronienia 😥👼

08.02 ⏸
    10.02 226- BHCG
    12.02 419- BHCG
    17.02 2801 - BHCG
    18.02 - 19;30 pusto
    20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞

Wysłany: 28 lutego, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:

Witaj wśród nas :)

Ja też byłam tak wcześnie na USG i u mnie był pęcherzyk podobnej wielkości ,ale bez śladów żółtka i zarodka , więc to moim zdaniem z perspektywy czasu generowanie sobie niepotrzebnego stresu i wydaje mi się teraz słuszne to ,że lekarze zalecają pierwsze usg oko 7-8 tyg bo wtedy są w stanie już coś konkretnie zobaczyć i powiedzieć co nie generuje dodatkowego stresu i nadmiernej analizy przez pacjentkę- ja sobie to zrobiłam i żałuję , bo potem właśnie całe 2 tygodnie byłam zestresowana i zajęta myśleniem czy na pewno jest dobrze i analizowałam każde słowo wypowiedziane lub napisane przez lekarza :) . Pamiętaj ,że każda ciąża jest inna , nawet u kobiet ,które są na tym samym etapie ciąży. Odetchnij i włącz jak najbardziej pozytywne myślenie , afirmuj sobie ,że wszystko jest dobrze i oswajaj się z myślą ,że wymagająca , ale cudowna rola przed Tobą 🥰

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaga94 wrote:
    Cześć dziewczyny 🙂

Kurczę super że skończyło się dobrze wszytko! Trzymam. Kciuki. A źle się czujesz tak ciążowo? Ja się okropnie czuję od dwóch tygodni prawdę mówiąc

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Korki Koleżanka

Wysłany: 28 lutego, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jakie historie przerażające!! Agaga 😬 cieszę się szczerze, że się dobrze skończyło!! ❤️Chyba bym dostała trzech zawałów.
    Ja dziś mam o 13 wizytę i jakoś mega się stresuję, w pierwszej ciąży jakoś było łatwiej, a teraz i te mdłości nonstop i życie w nieustannych zarazkach… młody drugi raz już kaszle niemiłosiernie i ma kolo 38, ja w kółko z nim, wycieram gluty i przyjmuje to kaszlenie na siebie… ehhh. Jak wewnętrzne dziecko przetrwa to będzie niezłym siłaczem

OniloraK lubi tę wiadomość

03.2021 synek

20.02.2025 7+3, termin 7.10

preg.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ