X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Ah te lekarze , mam nadzieję że dzie mnie w konia nie zrobi 😂 dlatego chodzę do lekarzy jak muszę bo mnie tylko wkurzają 😂 kiedyś np leżałam w szpitalu chorując na nie wiadomo co ale mnie wyleczyli 🤣 tak mi powiedziała lekarka na koniec : że nie wiedzą co mi było, leczyli mnie na chorobę która powinna trwać pół roku a wyleczyli mnie w sumie w miesiąc chyba ale to nie była ta choroba ale nie wiedzą co to było Grunt że wyleczona 😂
    Jak widać lekarzom do końca nie można wierzyć, zawsze warto skonsultować się z innym 🙂
    Ja dziwne przypadki ciąży mam chyba wpisane w życiorys 😂 z córka jak byłam w ciąży sądziłam że mam cyrkl bezowulacyjny . Dzień spóźniała się miesiaczka negatyw kolejnego negatyw 3 dni później negatyw, stwierdziłam zrobie bete i pojde z ujemnym wynikiem zeby lekarz dal cos na wywolanie miesiaczki i tak jak tydzień się spóźniała poszłam na betę I wynosiła 56 😂 tydzień przed terminem miesiączki zaszłam w ciążę także wtedy też owulacja mocno spóźniona 😆

Diancia99 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Jak widać lekarzom do końca nie można wierzyć, zawsze warto skonsultować się z innym 🙂
    Ja dziwne przypadki ciąży mam chyba wpisane w życiorys 😂 z córka jak byłam w ciąży sądziłam że mam cyrkl bezowulacyjny . Dzień spóźniała się miesiaczka negatyw kolejnego negatyw 3 dni później negatyw, stwierdziłam zrobie bete i pojde z ujemnym wynikiem zeby lekarz dal cos na wywolanie miesiaczki i tak jak tydzień się spóźniała poszłam na betę I wynosiła 56 😂 tydzień przed terminem miesiączki zaszłam w ciążę także wtedy też owulacja mocno spóźniona 😆
    Ale przeboje 😂

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Ale przeboje 😂
    Dlatego kończę produkcję na dwójce 😆 mimo że nadal do mnie nie dociera że jestem w ciąży to strasznie się cieszę że tak szybko się udało 😍 teraz czekam na wizytę u lekarza 13 lutego i na kolejnej 27 już powinnam usłyszeć serduszko 🩷🩵 mam taką nadzieję 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłybyście mi powiedzieć jakie są wasze dolegliwości "bólowe" w dole brzucha ? Mnie od 5dpo dokucza tylko jeden jajnik aż do tej pory. Nie zawsze go czuję ale bardzo często. Kilka razy w ciagu dnia. Bol to może nie jest ale takie klucie ciągnięcie rwanie,które niekiedy promienuje w rosne strony. Najbardziej dokucza mi wieczorem gdy leże na boku po której znajduje się ten jajnik .

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dlatego kończę produkcję na dwójce 😆 mimo że nadal do mnie nie dociera że jestem w ciąży to strasznie się cieszę że tak szybko się udało 😍 teraz czekam na wizytę u lekarza 13 lutego i na kolejnej 27 już powinnam usłyszeć serduszko 🩷🩵 mam taką nadzieję 🙂
    Ja chcę chociaż jedno i będę mega szczęśliwa, więcej wymagań nie mam 🤣 ja mam dziś wizytę i się zobaczę czy będzie kolejna czy nie 🙈 aby mi coś doradziła na mdłości to dla mnie teraz najważniejsze 😂

• madziankaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Mogłybyście mi powiedzieć jakie są wasze dolegliwości "bólowe" w dole brzucha ? Mnie od 5dpo dokucza tylko jeden jajnik aż do tej pory. Nie zawsze go czuję ale bardzo często. Kilka razy w ciagu dnia. Bol to może nie jest ale takie klucie ciągnięcie rwanie,które niekiedy promienuje w rosne strony. Najbardziej dokucza mi wieczorem gdy leże na boku po której znajduje się ten jajnik .

Mnie właśnie tak ciągnął i kol jajnik na początku jak się dowiedziałam. Był to lewy jajnik z którego była owulacja (potwierdzone USG w 8 dpo). Natomiast teraz to mam czasem lekkie bóle w podbrzuszu jakby ktoś tam mi rozpychał, czasem też lekkie skurcze i bóle bardziej w pachwinach ale też nie cały czas.

Warszawa
    👩🏻 28 👱🏻‍♂️ 31

starania od 12.2024

2cs
    24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
    27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
    29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
    03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml

14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
    25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
    26.03.2025 USG prenatalne ⏳

preg.png
  • kasialinkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Tak ja też na początku czułam ciągnięcie w podbrzuszu , ból jajnika i zazwyczaj jak się kładłam leżeć to wtedy najbardziej . Macicą się rozciąga i robi sobie miejsce . Wszystko jest oki ;)
    W przyszłym tygodniu dużo wizyt wszystkie mamy . Więc będziemy zdawać relacje jak poszło ;) trzeba się w tym wspierać .

Diancia99 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę dawaj znaka jak poszło 😊😊.

Karczoch321 bardzo mi przykro 🤗 z całego serduszka trzymamy kciuki abyś szybciutko ogarnęła ten progesteron i brała się za kolejne starania . Na pewno się uda 😘

35 👩 36 🧔🏻‍♂️

👩 16.09.2015 r MAJA

Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 15dpo
    02/25 💔 6t

11/2024 badania
    Prolaktyna 4dc - 25,33
    Żelazo - 140,00
    Glukoza- 100
    Ferrytyna- 18,00
    TSH - 1,0828
    FT3- 3,00
    FT4- 1,01
    Insulina - 3,9
    Wit B12- 336
    Kwas foliowy- 6,90
    Wid D - 30,00
    wizyta kontrolna u gin i cytologia 27.11.2024 ✅ wsio wporzadku
    Progesteron 7 dpo 21,44
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50

Wysłany: 8 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @karczoch przykro mi bardzo, trzymam kciuki aby kolejny cykl był szczęśliwszy 😘

Warszawa
    👩🏻 28 👱🏻‍♂️ 31

starania od 12.2024

2cs

preg.png
  • Gracja29 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Na początku rzeczywiście miałam rwanie jajnika po jednej stronie, później czułam raz jeden, raz drugi a teraz to jest ogólne uczucie rozciągania w dole brzucha z okazjonalnymi mocniejszymi „ukłuciami” po stronie jajników

👩🏻 28 🧔🏻‍♂️34 🐈

⏸️ 02.02.2025
    Beta 04.02.2025 - 71,40 mIU/ml
    Beta 07.02.2025 - 316 mIU/ml
    Beta 14.02.2025 - 3995 mIU/ml
    🩺 Pierwsza wizyta - 21.02.2025 - 0,29 CRL
    🩺 07.03.2025 - 🤞🏻
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Ja chcę chociaż jedno i będę mega szczęśliwa, więcej wymagań nie mam 🤣 ja mam dziś wizytę i się zobaczę czy będzie kolejna czy nie 🙈 aby mi coś doradziła na mdłości to dla mnie teraz najważniejsze 😂
    Trzymam kciuki ❤️ daj znać jak po wizycie 😉

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziankaa wrote:
    Mnie właśnie tak ciągnął i kol jajnik na początku jak się dowiedziałam. Był to lewy jajnik z którego była owulacja (potwierdzone USG w 8 dpo). Natomiast teraz to mam czasem lekkie bóle w podbrzuszu jakby ktoś tam mi rozpychał, czasem też lekkie skurcze i bóle bardziej w pachwinach ale też nie cały czas.
    Mi się wydaje że właśnie z lewego była owulacja czyli z tego który mi dokucza. W pierwszej ciąży nic totalnie nie czułam więc nie mam porównania. Dzięki za odpowiedź ❤️

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Tak ja też na początku czułam ciągnięcie w podbrzuszu , ból jajnika i zazwyczaj jak się kładłam leżeć to wtedy najbardziej . Macicą się rozciąga i robi sobie miejsce . Wszystko jest oki ;)
    W przyszłym tygodniu dużo wizyt wszystkie mamy . Więc będziemy zdawać relacje jak poszło ;) trzeba się w tym wspierać .

Diancia99 trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę dawaj znaka jak poszło 😊😊.

Karczoch321 bardzo mi przykro 🤗 z całego serduszka trzymamy kciuki abyś szybciutko ogarnęła ten progesteron i brała się za kolejne starania . Na pewno się uda 😘
    Tylko dziwi mnie ze odczuwam to aby z jednej strony . Najbardziej czuję właśnie gdy pozostaje w bezruchu podczas leżenia czy siedzenia.

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Patkaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Mnie od owulacji ciągnie ten sam jajnik do teraz. Nie jest to duży ból więc myślę że to jest normalne. 12.02 mam ginekologa to zapytam o to.

Kaszuby ☺️

24.02.2018r. Ernest 👦
    01.03.2019r. Eliasz 👦

30.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️
    krwiaczek, bez plamień

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 8 lutego, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaa94 wrote:
    Mnie od owulacji ciągnie ten sam jajnik do teraz. Nie jest to duży ból więc myślę że to jest normalne. 12.02 mam ginekologa to zapytam o to.
    Daj koniecznie znać jak po wizycie 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Patkaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Daj koniecznie znać jak po wizycie 🙂

Strasznie dłuży się do tego 12.02 🙈
    Ja w sumie około 4 dnia po owulacji się naczytałam, że torbiel rośnie i byłam umówiona na 30.01 do ginekologa żeby zobaczył co z tą torbielą… a tu zaczęły mnie cycki boleć od około 28.01 więc postanowiłam, że rano zrobię test bo dziwne to było..
    no i się okazało 29.01 że jest jakiś cień na teście to zrobiłam 30.01 drugi no i było już bardziej widać więc odmówiłam odrazu bo by i tak by nie było widać na USG ciąży. W poprzednich ciążach 0 objawów przed testowaniem, jedynie brak okresu.

Kaszuby ☺️

24.02.2018r. Ernest 👦
    01.03.2019r. Eliasz 👦

30.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️
    krwiaczek, bez plamień

preg.png
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Zapowiada nam się trzecia wizyta 13 lutego 😁. Trzymam kciuki ❤️ jeśli chodzi o dolegliwości to wcześniej męczące bóle podbrzusza, uczucie takiego napięcia, ale to jest w granicach normy. Nawet może ciężko nazwać to bólem ale dyskomfortem po prostu.

Diancia daj znać koniecznie po wizycie co i jak, trzymam kciukasy 🤗

Hej! Ale mam dziś energii, jak nigdy. Wzięłam się za sprzątanie całego domu, córa biega za matka ze ścierką i jakoś lecimy.
    Miłego dnia ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 11:19

preg.png
  • kasialinkaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 12.02 też nas jest kilka, co mamy w ten sam dzień wizyty 😊 także szykują się dwa intensywne dni wizyt 💪😊
    Ja jestem nastawiona pozytywnie a nie powiem bo wcześniej byłam zestresowana max . Także dziewczyny jeszcze kilka dni 😊 i będziemy po ;)

Ja dzisiaj jadę na mały shopping . Kupić jakąś wygodną piżamkę hehe 😛 i zjeść coś hmm smacznego chodzą za mną lody i truskawki 🍓 taka ochota hehe.

35 👩 36 🧔🏻‍♂️

👩 16.09.2015 r MAJA

Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 15dpo
    02/25 💔 6t

11/2024 badania
    Prolaktyna 4dc - 25,33
    Żelazo - 140,00
    Glukoza- 100
    Ferrytyna- 18,00
    TSH - 1,0828
    FT3- 3,00
    FT4- 1,01
    Insulina - 3,9
    Wit B12- 336
    Kwas foliowy- 6,90
    Wid D - 30,00
    wizyta kontrolna u gin i cytologia 27.11.2024 ✅ wsio wporzadku
    Progesteron 7 dpo 21,44
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jestem już po, chyba dobrze🤣. Naczytałam się że Luxmed zły a mi się trafiła taka ogarnięta babka że szok. Nie miałam USB ale zbadała że wszystko okey , ładnie się umiejscowiła, wszystko czysto i jak trzeba. Mam się nie przejmować i robić armię badań do mi dała. Przepisała mi lek i ma mi też na mdłości pomóc. Mam się nie martwić że mało jem i nawet tym plamieniem, mówi że to normalne i widzi że się oczyściło. Jedynie jakbym miała ból jak na okres to wtedy do lekarza bo może być poronienie. Kazała wstrzymać się z współżyciem żeby ciąża dobrze się rozwinęła. Mówiła że to jakiś 6/7 tydzień i założyła mi kartę ciąży( tak mi się wydaje że ta książeczka to znaczy🤣) 😅

Natka2025, ananas123 lubią tę wiadomość

• Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:
    Dobra jestem już po, chyba dobrze🤣. Naczytałam się że Luxmed zły a mi się trafiła taka ogarnięta babka że szok. Nie miałam USB ale zbadała że wszystko okey , ładnie się umiejscowiła, wszystko czysto i jak trzeba. Mam się nie przejmować i robić armię badań do mi dała. Przepisała mi lek i ma mi też na mdłości pomóc. Mam się nie martwić że mało jem i nawet tym plamieniem, mówi że to normalne i widzi że się oczyściło. Jedynie jakbym miała ból jak na okres to wtedy do lekarza bo może być poronienie. Kazała wstrzymać się z współżyciem żeby ciąża dobrze się rozwinęła. Mówiła że to jakiś 6/7 tydzień i założyła mi kartę ciąży( tak mi się wydaje że ta książeczka to znaczy🤣) 😅
    Cieszę się!
    Nie miałaś usg?

preg.png

Wysłany: 8 lutego, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diancia99 wrote:

Diancia ale żeby zobaczyć gdzie jest umiejscowiona ciąża to da się to zrobić tylko przez USG 🤔

Warszawa
    👩🏻 28 👱🏻‍♂️ 31

starania od 12.2024

2cs

preg.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ