Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie... Gdybym chciała pójść prywatnie żeby sprawdzić płeć dziecka, to wystarczy zapłacić za samo USG ciąży i lekarz mi powie, czy jeszcze trzeba dopłacić za konsultację żeby dostać info o płci? Pytam bo różnych rzeczy się można spodziewać w tych prywatnych gabinetach
-
Aszzz wrote:Mam pytanie... Gdybym chciała pójść prywatnie żeby sprawdzić płeć dziecka, to wystarczy zapłacić za samo USG ciąży i lekarz mi powie, czy jeszcze trzeba dopłacić za konsultację żeby dostać info o płci? Pytam bo różnych rzeczy się można spodziewać w tych prywatnych gabinetach
To chyba różnie bywa, co miejsce to zasady, ja raz poszłam tylko i wyłącznie zrobić usg żeby zobaczyć czy dzidziuś urósł względem poprzedniego tygodnia, to było na samym początku ciąży ale lekarz w międzyczasie i tak mówił sam z siebie różne rzeczy i zapłaciłam ostatecznie 600zl, na paragonie miałam 350zl za usg i 250zl za konsultacje której w sumie nie oczekiwałam ale wiem ze to często idzie w parze i inaczej sie nie da wiec najlepiej jak dowiesz się u źródła, np przez rejestrację może.Aszzz lubi tę wiadomość
👩🏼29 🧔🏻♂️31
01.2023 Eurofertil CZ 6x❄️
02.2023 I FET bhcg 0
03.2023 II FET bhcg 0, 1❄️ źle rozmrożona
07.2023 I histeroskopia dr Janowiec (zapalenie endometrium)
09.2023 II histeroskopia dr Janowiec (adenomioza -> 6xDipherline)
12.2023 immunologia, dr Paśnik
02.2024 III FET CB💔 bhcg max 650 i spadek
03.2024 IV FET CB💔 bhcg 23 i złe przyrosty
05.2024 ciąża naturalna, puste jajo💔
07.2024 V FET 2x❄️ 💔bhcg 220, złe przyrosty
09.2024 Invimed Warszawa 6x❄️
09.2024 immunologia, dr Jarosz
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia
01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
12+0 prenatalne 5,44cm, niskie ryzyka 🩵🧸
-
przyszłamama96 wrote:To chyba różnie bywa, co miejsce to zasady, ja raz poszłam tylko i wyłącznie zrobić usg żeby zobaczyć czy dzidziuś urósł względem poprzedniego tygodnia, to było na samym początku ciąży ale lekarz w międzyczasie i tak mówił sam z siebie różne rzeczy i zapłaciłam ostatecznie 600zl, na paragonie miałam 350zl za usg i 250zl za konsultacje której w sumie nie oczekiwałam ale wiem ze to często idzie w parze i inaczej sie nie da wiec najlepiej jak dowiesz się u źródła, np przez rejestrację może.
Omg, 600zl za wizytę USG + konsultacja? Brzmi kosmicznie 🫣🫢 ja prywatnie za to płacę 300zl. Ale tak jak piszesz, co lekarz to inaczej i każdy ma swój cennik. Trzeba uważać właśnie szczególnie na takich co to od razu nie mają podanych cenników na stronie czy w recepcji. Ja umawiałam online, maja super na stronie to rozwiązane i od razu wiem ile zapłacę za konkretną wizytę (wiadomo, rozróżnienie na ciazowe itd).
A ja czekam w kolejce na USG piersi, też miałyście takie zalecenie od gin? Mimo, że moja bada palcami to i tak wysyła do specjalisty ultrasonografa czy jakoś tak to mowila.Korki, Anettka10 lubią tę wiadomość
-
Carolyn wrote:Omg, 600zl za wizytę USG + konsultacja? Brzmi kosmicznie 🫣🫢 ja prywatnie za to płacę 300zl. Ale tak jak piszesz, co lekarz to inaczej i każdy ma swój cennik. Trzeba uważać właśnie szczególnie na takich co to od razu nie mają podanych cenników na stronie czy w recepcji. Ja umawiałam online, maja super na stronie to rozwiązane i od razu wiem ile zapłacę za konkretną wizytę (wiadomo, rozróżnienie na ciazowe itd).
A ja czekam w kolejce na USG piersi, też miałyście takie zalecenie od gin? Mimo, że moja bada palcami to i tak wysyła do specjalisty ultrasonografa czy jakoś tak to mowila.
Tak ceny kosmos, prowadzę ciążę prywatnie i niestety każda wizyta z USG u mojej dr to też 550zl, dobrze że wizyty są już raz w miesiącu 🙈
Co do USG piersi to robię raz w roku bodajże od liceum więc już sporo czasu, tak samo jak cytologię, teraz robiłam w kwietniu, kolejne też zrobię za rok, mój lekarz od usg mówił żeby nie słuchać jeśli ktoś twierdzi że ciąży i podczas karmienia się nie wykonuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:22
Korki, Zło_snica lubią tę wiadomość
👩🏼29 🧔🏻♂️31
02.2023 I FET bhcg 0
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia
01.2025 VI FET 6dpt - 38; 7dpt - 84; 9dpt - 256; 10dpt - 370; 12dpt - 926; 14dpt - 2475; 16dpt - 4973; 20dpt mamy ❤️; 29dpt- CRL 1,12cm, FHR 150 ; 7+5 1,62cm; 8+5 2,27cm; 9+5 3,21cm; 10+5 4,13cm
-
przyszłamama96 wrote:Tak ceny kosmos, prowadzę ciążę prywatnie i niestety każda wizyta z USG u mojej dr to też 550zl, dobrze że wizyty są już raz w miesiącu 🙈
Co do USG piersi to robię raz w roku bodajże od liceum więc już sporo czasu, tak samo jak cytologię, teraz robiłam w kwietniu, kolejne też zrobię za rok, mój lekarz od usg mówił żeby nie słuchać jeśli ktoś twierdzi że ciąży i podczas karmienia się nie wykonuje.
Kosmiczne kwoty 😵💫
Ja tez prowadzę i prowadziłam poprzednią prywatnie, ale takie kwoty są powalające 😐 -
Ja po wizycie. Dzidzia 9,65 cm i wychodzi +4 dni. Serduszko 140. Niestety nie było widać co ma między nogami 🫣😂 mam zalecenie iść do diabetologa prywatnie albo właśnie wziąć skierowanie od lekarza rodzinnego.
W związku ze wyszła ta cukrzyca dostałam też skierowanie do poradni patologii ciąży by w 24-26 tyg zrobić echo serca płodu.
Ciśnienie nie zmierzone bo padły baterie 😂 ale że to domowe super więc narazie jest ok.
Ja prywatnie płacę 250 zł, za każdym razem miałam USG i badanie na fotelu. Tyle że muszę dojechać jakieś 35 km 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:29
przyszłamama96, Helcia, Aszzz, Judyta_, Palaczowa, ananas123, szlamek, Anettka10, Patkaa94, Zło_snica lubią tę wiadomość
-
przyszłamama96 wrote:To chyba różnie bywa, co miejsce to zasady, ja raz poszłam tylko i wyłącznie zrobić usg żeby zobaczyć czy dzidziuś urósł względem poprzedniego tygodnia, to było na samym początku ciąży ale lekarz w międzyczasie i tak mówił sam z siebie różne rzeczy i zapłaciłam ostatecznie 600zl, na paragonie miałam 350zl za usg i 250zl za konsultacje której w sumie nie oczekiwałam ale wiem ze to często idzie w parze i inaczej sie nie da wiec najlepiej jak dowiesz się u źródła, np przez rejestrację może.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 13:38
-
Redrum wrote:A sprawdzałaś tutaj? https://www.fetalmedicine.org/research/assess/trisomies
Lekarze korzystają z tego programu, tzn z bardziej rozbudowanej wersji, ale wpisując dane z badania prenatalnego powinnaś uzyskać podobne wyniki. U mnie różnica w ryzykach jest, ale nie jakaś straszna, u lekarza 1:151, wg strony 1:270 chyba, więc tak czy siak wysokie ryzyko. Wpisz sobie w te rubryki wyniki pomiarów z USG i wyniki badań krwi (w jednostkach z lab, z zaznaczeniem jaka metoda - roche/kryptor itp). No i przejrzyj, czy lekarz dobrze wpisał np Twoją wagę, wiek i pozostałe dane, spotkałam się z sytuacją, że jakaś dziewczyna miała źle wpisaną wagę (dodana jedna cyferka, więc pomyłka istotna).
Ooo, dziękuję za tę stronę! Kojarzyłam to, a zapomniałam jeszcze tam sprawdzić!
No więc nie wiem co lekarz wpisał, że wyszło mu co wyszło, ale skorygowany wynik z tej oficjalnej strony wychodzi mi w zaokrągleniu 2,5 razy mniejsze ryzyko niż lekarzowi.... Danych do wpisywania do programu na tych wynikach z jakich korzystał dużo więcej nie było, a jeśli już, to raczej nie było tam nic niepokojącego, także chyba trochę odetchnę. DziękujęRedrum lubi tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2 -
Carolyn wrote:Omg, 600zl za wizytę USG + konsultacja? Brzmi kosmicznie 🫣🫢 ja prywatnie za to płacę 300zl. Ale tak jak piszesz, co lekarz to inaczej i każdy ma swój cennik. Trzeba uważać właśnie szczególnie na takich co to od razu nie mają podanych cenników na stronie czy w recepcji. Ja umawiałam online, maja super na stronie to rozwiązane i od razu wiem ile zapłacę za konkretną wizytę (wiadomo, rozróżnienie na ciazowe itd).
A ja czekam w kolejce na USG piersi, też miałyście takie zalecenie od gin? Mimo, że moja bada palcami to i tak wysyła do specjalisty ultrasonografa czy jakoś tak to mowila.Carolyn lubi tę wiadomość
03.2021 synek
20.02.2025 7+3, termin 7.10…. A jednak już 2.10 😬
Następna wizyta 14.10
Prenatalne 26.03
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Widzę te ceny to są mega różne. Ale 600 zł to w Trójmieście nawet tyle się nie cenią. Ja płacę 370 zł za całą wizytę już z usg. Jedynie za cytologię się dopłaca dodatkowo jeśli jest pobierana. W Trójmieście jak sie orientowałam to ceny jakoś w granicach 300- 500 zł.
@Aszzzz nie jest powiedziane, że prywatnie ginekolog Ci poda płeć. U mnie do tej pory nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka a już 19tc i chodzę cały czas prywatnie. Kwestia widoczność iż ja podobno mam taką tkankę, że nie widać dobrze i już. Na prenatalnych to samo mi powiedziano...
@Judyta dzięki 😘 mam nadzieję, że jest git. Ogólnie to czuję się jakbym była w ciąży oczywiście ale jakoś te ruchy ostatnio mało odczuwalne...Judyta_ lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Helcia wrote:Widzę te ceny to są mega różne. Ale 600 zł to w Trójmieście nawet tyle się nie cenią. Ja płacę 370 zł za całą wizytę już z usg. Jedynie za cytologię się dopłaca dodatkowo jeśli jest pobierana. W Trójmieście jak sie orientowałam to ceny jakoś w granicach 300- 500 zł.
@Aszzzz nie jest powiedziane, że prywatnie ginekolog Ci poda płeć. U mnie do tej pory nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka a już 19tc i chodzę cały czas prywatnie. Kwestia widoczność iż ja podobno mam taką tkankę, że nie widać dobrze i już. Na prenatalnych to samo mi powiedziano...
@Judyta dzięki 😘 mam nadzieję, że jest git. Ogólnie to czuję się jakbym była w ciąży oczywiście ale jakoś te ruchy ostatnio mało odczuwalne...
Wiem, że nie mam gwarancji, że akurat będzie cokolwiek widać. Pytając chodziło mi o przypadek gdy będzie widać płeć. -
Patkaa94 wrote:Pobowalam wczoraj ciepłą kąpiel, ale nie pomogło. Wzięłam Apap i poszłam spać, rano znowu mnie bolał żołądek ale to już znośny ból.
Co do kwadratowego brzucha to ja miałam taki w poprzedniej ciąży ;p to był jakiś 36tc więc dalej niż teraz jesteśmy no ale śmiesznie to wyglądało 😅
https://zapodaj.net/plik-KutrZnFN1Q
Dobrze, że już trochę lepiej z brzuchem, mam nadzieję, że niedługo odpuści zupełnie!
W ogóle ja najpierw nie czytając całości spojrzałam na zdjecie i sobie myślę: matko czemu ona już ma taki brzuch 🤣 potem doczytałam haha.
No to też jest ciekawe i piękne, że co kobieta to inaczej ten brzuszek może wyglądać 🙂Aszzz, Patkaa94 lubią tę wiadomość
-
Ja płacę 250zl za wizytę ciążowa prywatnie, w tym jest badanie ginekologiczne, usg (4d tez w tym robi) i omówienie, no i wiadomo badania ale ze zniżką 20%
Ale i tak to tyle pieniędzy wychodzi... i właśnie czekam w kolejce
Zazdroszczę wam caly czas tych ruchów, ja jeszcze nic nie czuje i przez to stresuję zeby bylo wszystko dobrzeJudyta_ lubi tę wiadomość
30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie, Kir Bx
09.2024 poronienie zatrzymane w 9+3 💔👼
22.01.2025- pozytywny test ciążowy
24.01 Pierwsze 🩺 - w usg nic nie widać
7.02 - Drugie 🩺 6+1 -widać serduszko ❤️, dzieciątko 4mm
25.02 Trzecie 🩺 8+6 -dzieciątko 2,19 cm 🥰❤️pięknie bije
11.03 🩺 10+6, 4,08 cm szczęścia 🫶
25.03 USG prenatalne 12+6, CRL 6,59cm, 159 ❤️ czyżby 🩷?
31.03 🩺 13+5, CRL 7,5 cm ❤️
26.05 🧬 II prenatalne
-
ANIELKA wrote:Ja płacę 250zl za wizytę ciążowa prywatnie, w tym jest badanie ginekologiczne, usg (4d tez w tym robi) i omówienie, no i wiadomo badania ale ze zniżką 20%
Ale i tak to tyle pieniędzy wychodzi... i właśnie czekam w kolejce
Zazdroszczę wam caly czas tych ruchów, ja jeszcze nic nie czuje i przez to stresuję zeby bylo wszystko dobrze
Trzymamy kciuki za wizytę ✊🏻👩🏼29 🧔🏻♂️31
02.2023 I FET bhcg 0
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia
-
Pdes wrote:Ja po wizycie. Dzidzia 9,65 cm i wychodzi +4 dni. Serduszko 140. Niestety nie było widać co ma między nogami 🫣😂 mam zalecenie iść do diabetologa prywatnie albo właśnie wziąć skierowanie od lekarza rodzinnego.
W związku ze wyszła ta cukrzyca dostałam też skierowanie do poradni patologii ciąży by w 24-26 tyg zrobić echo serca płodu.
Ciśnienie nie zmierzone bo padły baterie 😂 ale że to domowe super więc narazie jest ok.
Ja prywatnie płacę 250 zł, za każdym razem miałam USG i badanie na fotelu. Tyle że muszę dojechać jakieś 35 km 🫣
Ooo to już niedługo dzidzia przekroczy magiczną barierę 10 cm 😁 super 😍 z tym skierowaniem do poradni patologii ze wzgledu na cukrzyce ciazową pierwsze słyszę. Albo mi jeszcze nie zdążyli o tym powiedzieć albo będę musiała dopytać. Dobrze Was tutaj poczytać i wiedzieć co i jak.
Jeju dziewczyny jak ja się wkurzyłam! Babsko, bo inaczej nazwać nie mogę tej lekarki odmówiła mi zrobienia USG piersi ze względu na ciążę. No skłóciłam się z wredną kobietą. Chciałam żeby mi pisemnie napisała, że odmawia badania, bo przeciez mialam skierowanie NFZ. A ona, że nie.. i badania nie wykona do widzenia. Powiedziała żebym wróciła po porodzie to powiedziałam, że do niej nigdy nie wrócę i wyszłam. Później w rejestracji pożaliłam się na tą sytuację, to tam taka miła babeczka powiedziała, że faktycznie nie jestem pierwszą ciężarną, której nie przyjęła. Koniec końców zapisala mnie do innej lekarki, która już podobno na pewno robi ciężarnym i jest stokroć milsza od tej wrednej baby. Także pojechałam niepotrzebnie, nerwy tylko straciłam, a wrócić mam za 3 tygodnie...
A to w tej samej przychodni do której chodzę do ginekolog swojej, więc na następnej wizycie jestem ciekawa co powie ta moja doktor... najchętniej bym skargę napisala tak mnie niemiło potraktowała. Żadnego logicznego uzasadnienia nie podała...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 14:50
-
A ja czekam w kolejce na USG piersi, też miałyście takie zalecenie od gin? Mimo, że moja bada palcami to i tak wysyła do specjalisty ultrasonografa czy jakoś tak to mowila.
Ja na szczęście też za konsultacje + badanie na fotelu + usg płacę zawsze 300zł, ostatnio w cenie nawet piersi mi zbadał, a do tego lekarz mega!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:00
-
Carolyn wrote:Ooo to już niedługo dzidzia przekroczy magiczną barierę 10 cm 😁 super 😍 z tym skierowaniem do poradni patologii ze wzgledu na cukrzyce ciazową pierwsze słyszę. Albo mi jeszcze nie zdążyli o tym powiedzieć albo będę musiała dopytać. Dobrze Was tutaj poczytać i wiedzieć co i jak.
Jeju dziewczyny jak ja się wkurzyłam! Babsko, bo inaczej nazwać nie mogę tej lekarki odmówiła mi zrobienia USG piersi ze względu na ciążę. No skłóciłam się z wredną kobietą. Chciałam żeby mi pisemnie napisała, że odmawia badania, bo przeciez mialam skierowanie NFZ. A ona, że nie.. i badania nie wykona do widzenia. Powiedziała żebym wróciła po porodzie to powiedziałam, że do niej nigdy nie wrócę i wyszłam. Później w rejestracji pożaliłam się na tą sytuację, to tam taka miła babeczka powiedziała, że faktycznie nie jestem pierwszą ciężarną, której nie przyjęła. Koniec końców zapisala mnie do innej lekarki, która już podobno na pewno robi ciężarnym i jest stokroć milsza od tej wrednej baby. Także pojechałam niepotrzebnie, nerwy tylko straciłam, a wrócić mam za 3 tygodnie...
A to w tej samej przychodni do której chodzę do ginekolog swojej, więc na następnej wizycie jestem ciekawa co powie ta moja doktor... najchętniej bym skargę napisala tak mnie niemiło potraktowała. Żadnego logicznego uzasadnienia nie podała...03.2021 synek
20.02.2025 7+3, termin 7.10…. A jednak już 2.10 😬
Następna wizyta 14.10
Prenatalne 26.03
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Carolyn wrote:Ooo to już niedługo dzidzia przekroczy magiczną barierę 10 cm 😁 super 😍 z tym skierowaniem do poradni patologii ze wzgledu na cukrzyce ciazową pierwsze słyszę. Albo mi jeszcze nie zdążyli o tym powiedzieć albo będę musiała dopytać. Dobrze Was tutaj poczytać i wiedzieć co i jak.
A to w tej samej przychodni do której chodzę do ginekolog swojej, więc na następnej wizycie jestem ciekawa co powie ta moja doktor... najchętniej bym skargę napisala tak mnie niemiło potraktowała. Żadnego logicznego uzasadnienia nie podała...
Masakra, to co Cię spotkało to takie średniowieczne podejście .. w karcie ciąży nawet jest miejsce na wpis o USG piersi, przynajmniej w mojej, jak robiłam te usg to ten radiolog wpisał mi to w książeczkę i się pod tym podbił. Masakra tyle się trąbi o tym że profilaktyka obejmuje także kobiety w ciąży i karmiące piersią bo nowotwory wtedy nie robią sobie przerwy a dalej zdarzają się tacy lekarze jak Pani na którą trafiłaś … wiem że tak bywa dlatego wcześniej pisałam o tym że nie można sobie pozwolić wmówić że tak jest. Babka może nie potrafi wykonywać takie USG bo jednak piersi są wtedy trochę zmienione i stąd te jej bezpodstawne decyzje o odmowie .. szkoda że straciłaś czasCarolyn, Nati_96 lubią tę wiadomość
👩🏼29 🧔🏻♂️31
02.2023 I FET bhcg 0
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia
-
Dziwna sprawa z tym usg piersi. Ja ostatnio miałam taki full wypas z pracy usg tarczycy, piersi, brzucha i węzłów chłonnych. Umawiałam się jeszcze zanim byłam w ciąży. Doktor dopiero powiedziałam podczas USG że jestem w ciąży. Zrobiła mi tak dokładne usg że szok, byłam dosłownie cała wyżelowana, a usg trwało chyba pół godziny 🙈 nawet mówiła kiedy po ciąży się zgłosić na usg jakbym miała zapalenie albo ropień piersi.
Carolyn, Anettka10 lubią tę wiadomość
-
W takim razie zazdroszczę Wam tych cen, nie wiem czy to kwestia tzw Warszawki? 😅😅😅 nie wybierałam jakiś niewiadomo jakich klinik a w obu miejscach w których byłam ceny podobne 🙈👩🏼29 🧔🏻♂️31
02.2023 I FET bhcg 0
10.2024 polip w USG
12.2024 histeroskopia