X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Natka2025 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Jestem po wizycie .. i mam mieszanie uczucia .
    Pęcherzyk jest ale nie ma zarodka , ginekolog powiedział że może być tak że ciąża jest o tydzień młodsza . Na jego to taki 5 tydzień . Moje cykle zazwyczaj 26-28 dni ale ten ostatni przed robieniem bejbika byl 31 . Więc może przez to . Kazał przyjść za tydzień czy pojawi się zarodek . Ale ja się obawiam najgorszego bo jestem 6+5 więc już powinno być serduszko 🥺 był zmieszany że poczekajmy do przyszłej soboty ale może być że się ciąża zatrzymała albo jest młodsza .

Ale mam załamke 😭
    Spokojnie, owulacja mogła się przesunąć. Nie martw się na zapas. Wystarczy kilka dni i już się wtedy nie zgadza. Zobaczysz, za tydzień zobaczysz serduszko ❤️

Zuzka :) lubi tę wiadomość

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Pęcherzyk jest ale nie ma zarodka , ginekolog powiedział że może być tak że ciąża jest o tydzień młodsza . Na jego to taki 5 tydzień . Moje cykle zazwyczaj 26-28 dni ale ten ostatni przed robieniem bejbika byl 31 . Więc może przez to . Kazał przyjść za tydzień czy pojawi się zarodek . Ale ja się obawiam najgorszego bo jestem 6+5 więc już powinno być serduszko 🥺 był zmieszany że poczekajmy do przyszłej soboty ale może być że się ciąża zatrzymała albo jest młodsza .

Ale mam załamke 😭
    Nie stresuj się narazie 🥹 i staraj sie na spokojnie doczekac do kolejnej wizyty 🫂 chociaż wiem że to pewnie nie mozliwe. Masz zaufanie do tego lekarza i jego sprzetu usg ? Mnie po ostatnim doswidczeniu z lekarzem durniem i dziadowskim sprzetem nic juz nie zdziwi . Albo może faktycznie ciąża młodsza niż wypada z miesiączki. Wiesz może kiedy była owulacja?

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    27.05- progesteron 31 ng/ml
    29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
    31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
    progesteron 21 ng/ml
    03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
    05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
    progesteron 18,9 ng/ml
  • kasialinkaa Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam testy owulacyjne i owulacja wypadała 12dc .

Tak ufam lekarzowi prowadził mi pierwszą ciąże i bylo ok .

Pójdę chyba jutro na betę sprawdzić .

35 👩 36 🧔🏻‍♂️ 👩 2015
    .
    17.05.2025r ⏸️ Beta 220,0 mIU/ml
    19.05.2025r Beta 571,00 mlU/ml
    23.05.2025r Beta 2738,0 mlU/ml
    29.05 Beta 15'556,00 mlU/ml
    04.06. CRL 4,4 mm z <3

02/25 💔 6/7 t
    Żelazo - 120 Ferrytyna- 18,00
    Glukoza- 87, Insulina - 3,9
    TSH - 1,40 FT3- 3,49 FT4- 1,28
    Wit B12- 738 ,Wid D - 55,00 Kwas foliowy- 17,70
    preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:

Zrób może jutro i w piątek 🤔 aby mieć takie wyniki na świeżo po 48h. Trzymaj się 🫂 ❤️ a my będziemy trzymać mocno kciuki 🩵💙

kasialinkaa, Palaczowa, Zuzka :) lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    progesteron 21 ng/ml
    progesteron 18,9 ng/ml
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Pęcherzyk jest ale nie ma zarodka , ginekolog powiedział że może być tak że ciąża jest o tydzień młodsza . Na jego to taki 5 tydzień . Moje cykle zazwyczaj 26-28 dni ale ten ostatni przed robieniem bejbika byl 31 . Więc może przez to . Kazał przyjść za tydzień czy pojawi się zarodek . Ale ja się obawiam najgorszego bo jestem 6+5 więc już powinno być serduszko 🥺 był zmieszany że poczekajmy do przyszłej srody ale może być że się ciąża zatrzymała albo jest młodsza .

Ale mam załamke 😭

Oj, współczuję takich przeżyć. Ale może faktycznie ciąża jest młodsza. Głowa do góry. :) Czasami to godziny decydują czy coś się na USG pojawi. ;) Mi w drugiej i trzeciej ciąży lekarz zalecił przyjście na USG dopiero po skończonym 7 tygodniu, aby było coś widać. Może to ma sens.

preg.png
  • Maltra Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka :) wrote:
    Ja się też właśnie zastanawiam nad prywatnym CC , niby naturalny poród uszlachetnia jeśli chodzi o ból i ja totalnie tego nie neguję, ale ja chciałabym to przejść jak najmniej traumatycznie i wyeliminować chociażby na to szansę, wszyscy mnie straszą ,że mega długo się dochodzi do siebie po CC , mogłabyś się na ten temat podzielić swoją osobistą opinią? ☺️

Ja bardzo chciałam naturalnie no ale niestety 3 lekarzy mi to odradziło.
    Wiesz co ja o 12 urodziłam a o 18 już stałam pod prysznicem, ciągnie ta rana pierwsze dni i praktycznie regularnie tabletki brałam, ale po 4 dni już funkcjonowałam "normalnie", no i nieoceniona pomoc męża przez te pierwsze dni. Nie powiedziałabym że długo dochodziłam do siebie, po prostu gdy mnie ciągnęło kładłam się i przechodziło. Później długo pracowałam z fizjo uroginekologiczna ale ze względu na ewentualną kolejna ciążę. Myślę że to jak szybko dojdziesz do siebie to kwestia też tego co siedzi w głowie 😊

Mama4, Zuzka :) lubią tę wiadomość

age.png
  • Maltra Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Sz wrote:
    Cześć dziewczyny ! Mi dziś wskakuje 7+1, byłam sprawdzić co u maleństwa przy tak małym progesteronie i jego spadku, okazało się że moja dzidzia w przeciągu tygodnia z 0.25 cm urosła na 1.15cm i serduszko puka na 132 ( w tamtym tygodniu było 106 ) ❤️ już jest kawałek potężnego człowieka w brzuchu . Jak wcześniej było 2 dni do tyłu w porównaniu zkalendarzykiem miesiączkowym tak teraz poszło 3 dni do przodu i jest w efekcie o 1 dzień starsze bobo. Niby termin przewiduje teraz według USG na 29 wrzesień, ale to jeszcze się będzie zmieniać

Lekarz Cie uspokoił?
    Zacznij wierzyć w tego swojego malucha, że wszystko bedzie dobrze kto jak nie Mama 😊

Mama4, Monika Sz, Ania108 lubią tę wiadomość

age.png
  • Maltra Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Przyszłam się przywitać i mam nadzieję, że tutaj zostanę. W poniedziałek zobaczyłam dwie bardzo jasne kreski. Dzisiejsza beta wyszła 51,03 w piątek zrobię jeszcze raz. Na pokładzie roczne dziecko i zaczynam się martwić, jak ja to wszystko ogarnę 🙈😅 z aplikacji wychodzi termin na 17.10

Jest nas tu coraz więcej z roczniakami już na pokładzie 😊
    Będzie wesoło 🙃

Werson, Zuzka :) lubią tę wiadomość

age.png
  • Maltra Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Ja jutro mam wizytę ale w głowie siedzi już ta kolejna na 27 luty 😂 już tak bardzo chciałabym usłyszeć serduszko i być spokojniejsza 😊 no i chciałabym już moc powiedzieć mojej 10 latce że bedzie starszą siostra bo bardzo od dawna o tym marzy 🥰 a nie znała naszych planów na powiększenie rodziny więc napewno nie spodziewa się takiej niespodzinaki 😂

Mam to samo! Wizytę mamy 24 i liczę na piękne serce ❤️
    Planujesz jakoś w wyjątkowy sposób to zrobić? Czy takpo prostu?

age.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z objawami? :) Ja wczoraj czułam się bardzo źle, a dzisiaj zdecydowanie lepiej, niemal jakbym w ciąży nie była.

preg.png
  • Maltra Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Pęcherzyk jest ale nie ma zarodka , ginekolog powiedział że może być tak że ciąża jest o tydzień młodsza . Na jego to taki 5 tydzień . Moje cykle zazwyczaj 26-28 dni ale ten ostatni przed robieniem bejbika byl 31 . Więc może przez to . Kazał przyjść za tydzień czy pojawi się zarodek . Ale ja się obawiam najgorszego bo jestem 6+5 więc już powinno być serduszko 🥺 był zmieszany że poczekajmy do przyszłej srody ale może być że się ciąża zatrzymała albo jest młodsza .

Ale mam załamke 😭

Sprawdzenie bety w dwóch dniach to dobry pomysł, trzymam ogromnie kciuki 🍀

kasialinkaa, Zuzka :) lubią tę wiadomość

age.png
  • OniloraK Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ❤️
    Dołączamy do grupy z datą na 5.10.
    Wg @ mamy 6t3d i przeogromne zaskoczenie 😳🫢
    USG z 6.02 czyli w 5t4d pokazało pęcherzyk z "żółteczkiem" lekki falstart 😅
    https://zapodaj.net/plik-2SxxxiXg79
    nie było jeszcze diamenciku 🫤
    Kolejna wizyta 27.02 więc cierpliwie czekamy 🤗🤗 i damy znać czy zostajemy 🤔
    Cierpimy ze zmęczenia (mogłabym spać cały czas 😅) braku apetytu i od samego patrzenia na jedzenie 🤢🤢🤢 mega problemy z 💩 nawet śliwki, ogórki i sok z kapusty kiszonej nie dają rady 😅
    A reszta cała, całkiem ok 😊😊
    Pozdrawiamy ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 20:50

Maltra, Mama4, Papillon, ananas123, Wdzięczna lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17/01/03♂️Mateusz
    17/12/16♂️Antoni
    25/01/25⏸️🫣 to nie menopauza 🤯
    29/01/25⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06/02/25🩺👀🥚
    27/02/25🩺1,96cm💓160bpm

⬇️ focia dzidziula ⬇️
    https://zapodaj.net/plik-D6weXFhtIq

20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
    27/03/25 🩺I prenet. 6,00cm💓176bpm, kość 👃🏻👍🏻, NT 1,7mm,
    PAPPA 👎🏻 ryzyko pośrednie t21
    10/04/25🩺7,86, 💓146bpm,
    11/04/25 pobranie nifty pro -> niskie ryzyka -> będzie 🩵
    08/05/25 🩺 210 g 🩵140 bpm 🥰
    21/05/25 II prenet. 340 g 🩵 wszystko dobrze, wieeeeelkie uffffff 😃
    29/05/25 🩺⏳
    05/10/25⏳....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • Monika Sz Znajoma

Wysłany: 12 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Kurczę nie wiem co robić, mam co jakiś czas dość mocne skurcze w podbrzuszu które mnie martwią i chciałam sprawdzić czy wszystko jest w porządku ale nie wiem czy to nie strata czasu i kasy
    Jak dla mnie nie ma czegoś takiego jak strata czasu czy pieniędzy jeśli chodzi o dziecko. Wszystko co robisz to dla bobasa. Twój komfort psychiczny jest bardzo ważny. Pójdziesz, będzie dobrze - uspokoisz się . Jeśli coś wyjdzie nie tak - jesteś w stanie szybko zareagować ☺️

Mama4 lubi tę wiadomość

• Maltra Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    A jak u Was z objawami? :) Ja wczoraj czułam się bardzo źle, a dzisiaj zdecydowanie lepiej, niemal jakbym w ciąży nie była.

Ja prócz zmęczenia- mogłabym cały dzień przespać to mam ogromny apetyt 😂 non stop bym coś jadła 😁
    Korzystam bo na początku poprzedniej ciazy też tak miałam 😊

age.png
  • Monika Sz Znajoma

Wysłany: 12 lutego, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltra wrote:
    Lekarz Cie uspokoił?
    Zacznij wierzyć w tego swojego malucha, że wszystko bedzie dobrze kto jak nie Mama 😊
    Moja lekarz od samego początku walczy ze mną i moim pesymistycznym nastawieniem po poronieniu 🥲 to samo mi dziś powiedziała "uwierz w dziecko i w tą ciążę w końcu i daj temu szansę ", będę się starać całą sobą zacząć się w końcu cieszyć tą ciąża ❤️

assialbnn, Mama4, Judyta_ lubią tę wiadomość

• assialbnn Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltra wrote:
    Mam to samo! Wizytę mamy 24 i liczę na piękne serce ❤️
    Planujesz jakoś w wyjątkowy sposób to zrobić? Czy takpo prostu?
    Oh sama nie wiem jak to rozegrać 🙈 myślałam że pójdziemy we troje gdzieś na obiad lub kolacje i damy jej kopertę że zdjęciem usg 😊 podpisze aby wiedziała na co konkretnie patrzy i wiem że będzie szczęśliwa ale jakoś nie umiem sobie wyobrazić jej reakcji 🙊

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    progesteron 21 ng/ml
    progesteron 18,9 ng/ml
  • Maltra Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Sz wrote:
    Moja lekarz od samego początku walczy ze mną i moim pesymistycznym nastawieniem po poronieniu 🥲 to samo mi dziś powiedziała "uwierz w dziecko i w tą ciążę w końcu i daj temu szansę ", będę się starać całą sobą zacząć się w końcu cieszyć tą ciąża ❤️

W czasie starań przeczytałam kiedys takie zdanie "biegnę bo moja mama też by biegła dla mnie" to mi dało siłę nie poddawać się, później w czasie ciąży też miałam chwilę zwatpienia, "niby czemu miało by się teraz udać?" Ale wtedy szybko myślałam czy na prawdę chciałabym żeby moje dziecko widziało taką mamę ? Prócz wizyt u lekarza, reakcji na niepożądane objawy nie możesz nic zrobić, to trochę tak będzie co ma być, a będzie na pewno dobrze 😊

Monika Sz, Mama4 lubią tę wiadomość

age.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OniloraK wrote:
    Hej Dziewczyny ❤️
    Dołączamy do grupy z datą na 5.10.
    Wg @ mamy 6t3d i przeogromne zaskoczenie 😳🫢
    USG z 6.02 czyli w 5t4d pokazało pęcherzyk z "żółteczkiem" lekki falstart 😅 nie było jeszcze diamenciku 🫤
    Kolejna wizyta 27.02 więc cierpliwie czekamy 🤗🤗 i damy znać czy zostajemy 🤔
    Cierpimy ze zmęczenia (mogłabym spać cały czas 😅) braku apetytu i od samego patrzenia na jedzenie 🤢🤢🤢 mega problemy z 💩 nawet śliwki, ogórki i sok z kapusty kiszonej nie dają rady 😅
    A reszta cała, całkiem ok 😊😊
    Pozdrawiamy ❤️
    Wizytujemy razem 27 lutego 🤚 też jestem mega zmęczona w ciągu dnia i nie mam jakoś apetytu 🙄 u mnie z miesiączki wiek ciąży też różni się od tego faktycznego bo miałam późno owulacje 🙂 Trzymaj się ❤️

OniloraK lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

26.05- ⏸️🌷 10dpo
    progesteron 21 ng/ml
    progesteron 18,9 ng/ml
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:

Kochana też bym poszła na Twoim miejscu na betę. Kiedyś czytałam też, że jest możliwa podwójna owulacja w cyklu. Trzeba mieć nadzieję

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy.
  • Zuzka :) Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduję się po wizycie . Mamy jakieś 2 mm zarodka , ale jeszcze za wcześnie na serduszko . Mam wrócić za 2 tygodnie ,wtedy już powinno bić ❤️. Fajny lekarz odpowiedział na wszystkie moje pytania i jakoś mnie uspokoił , powiedział ,że wszystko rozwija się bardzo dobrze i kompletnie nie mam się czym martwić ❤️.

https://zapodaj.net/plik-hHgWfsgfPx

kasialinkaa , ja tydzień temu przeszłam dokładnie to samo co Ty , był tylko pęcherz bez cech zarodka . Lekarz uspokoił ,że po prostu za wcześnie i ,żeby nastawić się , że za tydzień już będzie , uważam kochana ,że u Ciebie dokładnie tak jest i wszystko idzie swoim rytmem ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 20:32

OniloraK, Mama4, Ania108, sofiz, Natka2025, kasialinkaa, Wdzięczna, Papillon lubią tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

AMH- (10. 2024) - 0.61 ng ➡️ ( 01.2025) 0,75 ng
    TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Progesteron 28.01- 25.73 ng/ml
    BHCG - 30.01- 100 mlU/ ml
    Progesteron 30.01-29,4 ng/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ