Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
kasialinkaa wrote:Jestem po wizycie .. i mam mieszanie uczucia .
Pęcherzyk jest ale nie ma zarodka , ginekolog powiedział że może być tak że ciąża jest o tydzień młodsza . Na jego to taki 5 tydzień . Moje cykle zazwyczaj 26-28 dni ale ten ostatni przed robieniem bejbika byl 31 . Więc może przez to . Kazał przyjść za tydzień czy pojawi się zarodek . Ale ja się obawiam najgorszego bo jestem 6+5 więc już powinno być serduszko 🥺 był zmieszany że poczekajmy do przyszłej soboty ale może być że się ciąża zatrzymała albo jest młodsza .
Ale mam załamke 😭Zuzka :) lubi tę wiadomość
-
Pęcherzyk jest ale nie ma zarodka , ginekolog powiedział że może być tak że ciąża jest o tydzień młodsza . Na jego to taki 5 tydzień . Moje cykle zazwyczaj 26-28 dni ale ten ostatni przed robieniem bejbika byl 31 . Więc może przez to . Kazał przyjść za tydzień czy pojawi się zarodek . Ale ja się obawiam najgorszego bo jestem 6+5 więc już powinno być serduszko 🥺 był zmieszany że poczekajmy do przyszłej soboty ale może być że się ciąża zatrzymała albo jest młodsza .
Ale mam załamke 😭👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Robiłam testy owulacyjne i owulacja wypadała 12dc .
Tak ufam lekarzowi prowadził mi pierwszą ciąże i bylo ok .
Pójdę chyba jutro na betę sprawdzić .
35 👩 36 🧔🏻♂️
👩 16.09.2015 r MAJA
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 15dpo
02/25 💔 6t
11/2024 badania
Prolaktyna 4dc - 25,33
Żelazo - 140,00
Glukoza- 100
Ferrytyna- 18,00
TSH - 1,0828
FT3- 3,00
FT4- 1,01
Insulina - 3,9
Wit B12- 336
Kwas foliowy- 6,90
Wid D - 30,00
wizyta kontrolna u gin i cytologia 27.11.2024 ✅ wsio wporzadku
Progesteron 7 dpo 21,44
Różyczka - przeciwciała IgG 79,50 -
kasialinkaa wrote:Robiłam testy owulacyjne i owulacja wypadała 12dc .
Pójdę chyba jutro na betę sprawdzić .kasialinkaa, Palaczowa, Zuzka :) lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Pęcherzyk jest ale nie ma zarodka , ginekolog powiedział że może być tak że ciąża jest o tydzień młodsza . Na jego to taki 5 tydzień . Moje cykle zazwyczaj 26-28 dni ale ten ostatni przed robieniem bejbika byl 31 . Więc może przez to . Kazał przyjść za tydzień czy pojawi się zarodek . Ale ja się obawiam najgorszego bo jestem 6+5 więc już powinno być serduszko 🥺 był zmieszany że poczekajmy do przyszłej srody ale może być że się ciąża zatrzymała albo jest młodsza .
Ale mam załamke 😭
Oj, współczuję takich przeżyć. Ale może faktycznie ciąża jest młodsza. Głowa do góry.Czasami to godziny decydują czy coś się na USG pojawi.
Mi w drugiej i trzeciej ciąży lekarz zalecił przyjście na USG dopiero po skończonym 7 tygodniu, aby było coś widać. Może to ma sens.
-
Zuzka :) wrote:Ja się też właśnie zastanawiam nad prywatnym CC , niby naturalny poród uszlachetnia jeśli chodzi o ból i ja totalnie tego nie neguję, ale ja chciałabym to przejść jak najmniej traumatycznie i wyeliminować chociażby na to szansę, wszyscy mnie straszą ,że mega długo się dochodzi do siebie po CC , mogłabyś się na ten temat podzielić swoją osobistą opinią? ☺️
Ja bardzo chciałam naturalnie no ale niestety 3 lekarzy mi to odradziło.
Wiesz co ja o 12 urodziłam a o 18 już stałam pod prysznicem, ciągnie ta rana pierwsze dni i praktycznie regularnie tabletki brałam, ale po 4 dni już funkcjonowałam "normalnie", no i nieoceniona pomoc męża przez te pierwsze dni. Nie powiedziałabym że długo dochodziłam do siebie, po prostu gdy mnie ciągnęło kładłam się i przechodziło. Później długo pracowałam z fizjo uroginekologiczna ale ze względu na ewentualną kolejna ciążę. Myślę że to jak szybko dojdziesz do siebie to kwestia też tego co siedzi w głowie 😊Mama4, Zuzka :) lubią tę wiadomość
-
Monika Sz wrote:Cześć dziewczyny ! Mi dziś wskakuje 7+1, byłam sprawdzić co u maleństwa przy tak małym progesteronie i jego spadku, okazało się że moja dzidzia w przeciągu tygodnia z 0.25 cm urosła na 1.15cm i serduszko puka na 132 ( w tamtym tygodniu było 106 ) ❤️ już jest kawałek potężnego człowieka w brzuchu . Jak wcześniej było 2 dni do tyłu w porównaniu zkalendarzykiem miesiączkowym tak teraz poszło 3 dni do przodu i jest w efekcie o 1 dzień starsze bobo. Niby termin przewiduje teraz według USG na 29 wrzesień, ale to jeszcze się będzie zmieniać
Lekarz Cie uspokoił?
Zacznij wierzyć w tego swojego malucha, że wszystko bedzie dobrze kto jak nie Mama 😊Mama4, Monika Sz, Ania108 lubią tę wiadomość
-
Werson wrote:Cześć dziewczyny
Przyszłam się przywitać i mam nadzieję, że tutaj zostanę. W poniedziałek zobaczyłam dwie bardzo jasne kreski. Dzisiejsza beta wyszła 51,03 w piątek zrobię jeszcze raz. Na pokładzie roczne dziecko i zaczynam się martwić, jak ja to wszystko ogarnę 🙈😅 z aplikacji wychodzi termin na 17.10
Jest nas tu coraz więcej z roczniakami już na pokładzie 😊
Będzie wesoło 🙃Werson, Zuzka :) lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Ja jutro mam wizytę ale w głowie siedzi już ta kolejna na 27 luty 😂 już tak bardzo chciałabym usłyszeć serduszko i być spokojniejsza 😊 no i chciałabym już moc powiedzieć mojej 10 latce że bedzie starszą siostra bo bardzo od dawna o tym marzy 🥰 a nie znała naszych planów na powiększenie rodziny więc napewno nie spodziewa się takiej niespodzinaki 😂
Mam to samo! Wizytę mamy 24 i liczę na piękne serce ❤️
Planujesz jakoś w wyjątkowy sposób to zrobić? Czy takpo prostu? -
Pęcherzyk jest ale nie ma zarodka , ginekolog powiedział że może być tak że ciąża jest o tydzień młodsza . Na jego to taki 5 tydzień . Moje cykle zazwyczaj 26-28 dni ale ten ostatni przed robieniem bejbika byl 31 . Więc może przez to . Kazał przyjść za tydzień czy pojawi się zarodek . Ale ja się obawiam najgorszego bo jestem 6+5 więc już powinno być serduszko 🥺 był zmieszany że poczekajmy do przyszłej srody ale może być że się ciąża zatrzymała albo jest młodsza .
Ale mam załamke 😭
Sprawdzenie bety w dwóch dniach to dobry pomysł, trzymam ogromnie kciuki 🍀kasialinkaa, Zuzka :) lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny ❤️
Dołączamy do grupy z datą na 5.10.
Wg @ mamy 6t3d i przeogromne zaskoczenie 😳🫢
USG z 6.02 czyli w 5t4d pokazało pęcherzyk z "żółteczkiem" lekki falstart 😅
https://zapodaj.net/plik-2SxxxiXg79
nie było jeszcze diamenciku 🫤
Kolejna wizyta 27.02 więc cierpliwie czekamy 🤗🤗 i damy znać czy zostajemy 🤔
Cierpimy ze zmęczenia (mogłabym spać cały czas 😅) braku apetytu i od samego patrzenia na jedzenie 🤢🤢🤢 mega problemy z 💩 nawet śliwki, ogórki i sok z kapusty kiszonej nie dają rady 😅
A reszta cała, całkiem ok 😊😊
Pozdrawiamy ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 20:50
Maltra, Mama4, Papillon, ananas123, Wdzięczna lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️83' 🙋🏼♂️85'
Okolice Poznania
17.01.2003 r. ♂️Mateusz
17.12.2016 r. ♂️Antoni
25.01.2025 r. ⏸️🫣 yyyy to nie menopauza 🤯
29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
06.02.2025 r. I🩺👀🥚
27.02.2025 r. II🩺 1,96 cm💓160bpm
⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️ ⬇️
https://zapodaj.net/plik-lFEJnzZ1YY
20.03.2025 r. III🩺⏳
27.03.2025 r. I prenatalne 🩺⏳
05.10.2025 r. ....🤰🏻...🤱🏻
-
Finch11 wrote:Kurczę nie wiem co robić, mam co jakiś czas dość mocne skurcze w podbrzuszu które mnie martwią i chciałam sprawdzić czy wszystko jest w porządku ale nie wiem czy to nie strata czasu i kasy
Mama4 lubi tę wiadomość
-
Mama4 wrote:A jak u Was z objawami?
Ja wczoraj czułam się bardzo źle, a dzisiaj zdecydowanie lepiej, niemal jakbym w ciąży nie była.
Ja prócz zmęczenia- mogłabym cały dzień przespać to mam ogromny apetyt 😂 non stop bym coś jadła 😁
Korzystam bo na początku poprzedniej ciazy też tak miałam 😊 -
Maltra wrote:Lekarz Cie uspokoił?
Zacznij wierzyć w tego swojego malucha, że wszystko bedzie dobrze kto jak nie Mama 😊assialbnn, Mama4, Judyta_ lubią tę wiadomość
-
Maltra wrote:Mam to samo! Wizytę mamy 24 i liczę na piękne serce ❤️
Planujesz jakoś w wyjątkowy sposób to zrobić? Czy takpo prostu?👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Monika Sz wrote:Moja lekarz od samego początku walczy ze mną i moim pesymistycznym nastawieniem po poronieniu 🥲 to samo mi dziś powiedziała "uwierz w dziecko i w tą ciążę w końcu i daj temu szansę ", będę się starać całą sobą zacząć się w końcu cieszyć tą ciąża ❤️
W czasie starań przeczytałam kiedys takie zdanie "biegnę bo moja mama też by biegła dla mnie" to mi dało siłę nie poddawać się, później w czasie ciąży też miałam chwilę zwatpienia, "niby czemu miało by się teraz udać?" Ale wtedy szybko myślałam czy na prawdę chciałabym żeby moje dziecko widziało taką mamę ? Prócz wizyt u lekarza, reakcji na niepożądane objawy nie możesz nic zrobić, to trochę tak będzie co ma być, a będzie na pewno dobrze 😊Monika Sz, Mama4 lubią tę wiadomość
-
OniloraK wrote:Hej Dziewczyny ❤️
Dołączamy do grupy z datą na 5.10.
Wg @ mamy 6t3d i przeogromne zaskoczenie 😳🫢
USG z 6.02 czyli w 5t4d pokazało pęcherzyk z "żółteczkiem" lekki falstart 😅 nie było jeszcze diamenciku 🫤
Kolejna wizyta 27.02 więc cierpliwie czekamy 🤗🤗 i damy znać czy zostajemy 🤔
Cierpimy ze zmęczenia (mogłabym spać cały czas 😅) braku apetytu i od samego patrzenia na jedzenie 🤢🤢🤢 mega problemy z 💩 nawet śliwki, ogórki i sok z kapusty kiszonej nie dają rady 😅
A reszta cała, całkiem ok 😊😊
Pozdrawiamy ❤️OniloraK lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
kasialinkaa wrote:Robiłam testy owulacyjne i owulacja wypadała 12dc .
Pójdę chyba jutro na betę sprawdzić .34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
Hej melduję się po wizycie . Mamy jakieś 2 mm zarodka , ale jeszcze za wcześnie na serduszko . Mam wrócić za 2 tygodnie ,wtedy już powinno bić ❤️. Fajny lekarz odpowiedział na wszystkie moje pytania i jakoś mnie uspokoił , powiedział ,że wszystko rozwija się bardzo dobrze i kompletnie nie mam się czym martwić ❤️.
https://zapodaj.net/plik-hHgWfsgfPx
kasialinkaa , ja tydzień temu przeszłam dokładnie to samo co Ty , był tylko pęcherz bez cech zarodka . Lekarz uspokoił ,że po prostu za wcześnie i ,żeby nastawić się , że za tydzień już będzie , uważam kochana ,że u Ciebie dokładnie tak jest i wszystko idzie swoim rytmem ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 20:32
OniloraK, Mama4, Ania108, sofiz, Natka2025, kasialinkaa, Wdzięczna, Papillon lubią tę wiadomość