X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Patkaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Gratulacje 😊❤️
    Ładna kropeczka !!!
    Szkoda, że się trzeba naczekać na te pierwsze wizyty serduszkowe
    Wiedziałam, że tak będzie, ale nie chciałam czekać tak długo na te lekarstwa.. a wizyty za 2 tygodnie już nie było żadnej i najwcześniejsza to było 5.03 :/ prywatnie się chodzi-300 zł wizyta a i tak trzeba czekać długo.
    No ale dr zna moją historię z poprzednich ciąż i pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić także innej opcji na prowadzenie ciąży nie widziałam dla siebie ;)
    Ważne, że już mogę brać ten wyższy kwas foliowy i jestem dużo spokojniejsza. Musi być dobrze tym razem 🥰

Kaszuby ☺️

24.02.2018r. Ernest 👦
    01.03.2019r. Eliasz 👦

30.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️
    krwiaczek, bez plamień

preg.png
  • Monika Sz Znajoma

Wysłany: 12 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Mi dziś wskakuje 7+1, byłam sprawdzić co u maleństwa przy tak małym progesteronie i jego spadku, okazało się że moja dzidzia w przeciągu tygodnia z 0.25 cm urosła na 1.15cm i serduszko puka na 132 ( w tamtym tygodniu było 106 ) ❤️ już jest kawałek potężnego człowieka w brzuchu . Jak wcześniej było 2 dni do tyłu w porównaniu zkalendarzykiem miesiączkowym tak teraz poszło 3 dni do przodu i jest w efekcie o 1 dzień starsze bobo. Niby termin przewiduje teraz według USG na 29 wrzesień, ale to jeszcze się będzie zmieniać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:36

Palaczowa, Papillon, Wdzięczna, Zuzka :), Patkaa94, kasialinkaa, Judyta_ lubią tę wiadomość

• Herbatka95 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaa94 wrote:
    Wiedziałam, że tak będzie, ale nie chciałam czekać tak długo na te lekarstwa.. a wizyty za 2 tygodnie już nie było żadnej i najwcześniejsza to było 5.03 :/ prywatnie się chodzi-300 zł wizyta a i tak trzeba czekać długo.
    No ale dr zna moją historię z poprzednich ciąż i pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić także innej opcji na prowadzenie ciąży nie widziałam dla siebie ;)
    Ważne, że już mogę brać ten wyższy kwas foliowy i jestem dużo spokojniejsza. Musi być dobrze tym razem 🥰

Ekstra! Bardzo fajne zdjęcie 😊 jesteśmy na tym samym etapie - pęcherzyk jest i coś tak się zaczyna, ale jednak jeszcze czekamy na tętno. Nawet mamy ten sam rozmiar pęcherzyka ;) myślicie że jak mam wizytę 18.02 to już będzie tętno czy przesunąć później? Bardzo słabo z terminami do dobrych lekarzy w lux będzie w Krakowie :(

Patkaa94 lubi tę wiadomość

29, Kraków

preg.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Sz wrote:
    Cześć dziewczyny ! Mi dziś wskakuje 7+1, byłam sprawdzić co u maleństwa przy tak małym progesteronie i jego spadku, okazało się że moja dzidzia w przeciągu tygodnia z 0.25 cm urosła na 1.15cm i serduszko puka na 132 ( w tamtym tygodniu było 106 ) ❤️ już jest kawałek potężnego człowieka w brzuchu . Jak wcześniej było 2 dni do tyłu w porównaniu zkalendarzykiem miesiączkowym tak teraz poszło 3 dni do przodu i jest w efekcie o 1 dzień starsze bobo. Niby termin przewiduje teraz według USG na 29 wrzesień, ale to jeszcze się będzie zmieniać
    Przepięknie bobo urosło. Jak widać nie ma się co przejmować progesteronem. Łykaj tyle ile Ci zalecił lekarz, a bobo samo sobie poradzi. Mam nadzieję, że jesteś już spokojniejsza.
    Ale się cieszę, że dzisiaj tyle dobrych wieści 😍❤️

Monika Sz, Herbatka95 lubią tę wiadomość

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy.
  • Werson Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Przyszłam się przywitać i mam nadzieję, że tutaj zostanę. W poniedziałek zobaczyłam dwie bardzo jasne kreski. Dzisiejsza beta wyszła 51,03 w piątek zrobię jeszcze raz. Na pokładzie roczne dziecko i zaczynam się martwić, jak ja to wszystko ogarnę 🙈😅 z aplikacji wychodzi termin na 17.10

madziankaa, Mama4, Papillon, ananas123, Wdzięczna, kasialinkaa, Zuzka :), Palaczowa, Judyta_ lubią tę wiadomość

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️
    10.03 II wizyta

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaa94 wrote:
    Witajcie 🥰 ja dopiero się melduję, bo prosto od ginekologa musiałam dzieci zawieźć na Si i do psychologa. Teraz mam chwilę przerwy ;)
    Byłam na wizycie, u mnie to wczesna ciąża jeszcze, dopiero zaczyna się pojawiać zarodek, ale to było do przewidzenia. Termin póki co zostaje z om na 9.10.2025
    Dostałam kwas foliowy w wyższej dawce na receptę i euthyrox 25. Mam spokojniejsza głowę teraz, zabezpieczam się na to by kolejny rozszczep się nie trafił.
    Na ten moment wszystko wygląda dobrze. Ale wizyta kolejna dopiero 5.03 i wtedy zakładanie karty ciąży, serduszko już napewno wtedy będzie więc 3 tygodnie czekania.

https://zapodaj.net/plik-e3s1ftvbxE

Aga super wieści u Ciebie ♥️ gratulacje
    Piękny widok 😍 jeśli jest na co czekać to warto 😊

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Ania108 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny, że same dobre wiadomości 🫶🏼

Mam nadzieję, że po jutrzejszej wizycie dołączę do Waszego grona i w końcu zacznę się cieszyć, o ile będzie czym 🙄
    Osobiście odchodzę od zmysłów. Piszecie, że macie niskie wyniki progesteronu, to pocieszę Was. Jak dwa tygodnie temu badałam betę i proga, to beta była ponad 1790, a prog… 1,7 🙃 w laboratorium podano na pierwszy trymestr normy jako 2-2,5.

Od razu napisałam do mojej ginekolog, przepisała mi luteinę x2 po 100. Nie miałam żadnych plamien ani niepokojących objawów, aż do wczoraj.

Wczoraj i dzisiaj w nocy, mniej więcej o tych samych godzinach, miałam plamienie. Jednorazowe, „tylko” przy podtarciu, ale serce zamarło mi dwukrotnie.

Więc prawdę mówiąc czuję obrzydliwy strach i nawet nie wiem, czy chcę iść jutro na tę wizytę, bo boję się co usłyszę 🫠

30.01 ⏸️ 🥹♥️
    💊 cynk, magnez, wit. D, kwasy omega, selen, folian, jod
  • Palaczowa Koleżanka

Wysłany: 12 lutego, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam betę wzrost o 83% napisane że w normie jak myślicie;) ciesze się i boje się jednocześnie

Poznań

36 👩

Mama Nastolatków 16 oraz 13

3 poronienia 😥👼

08.02 ⏸
    10.02 226- BHCG
    12.02 419- BHCG
    17.02 2801 - BHCG
    18.02 - 19;30 pusto
    20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞
  • promykk Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania108 wrote:

Mam nadzieję, że po jutrzejszej wizycie dołączę do Waszego grona i w końcu zacznę się cieszyć, o ile będzie czym 🙄
    Osobiście odchodzę od zmysłów. Piszecie, że macie niskie wyniki progesteronu, to pocieszę Was. Jak dwa tygodnie temu badałam betę i proga, to beta była ponad 1790, a prog… 1,7 🙃 w laboratorium podano na pierwszy trymestr normy jako 2-2,5.

Od razu napisałam do mojej ginekolog, przepisała mi luteinę x2 po 100. Nie miałam żadnych plamien ani niepokojących objawów, aż do wczoraj.

Wczoraj i dzisiaj w nocy, mniej więcej o tych samych godzinach, miałam plamienie. Jednorazowe, „tylko” przy podtarciu, ale serce zamarło mi dwukrotnie.

Więc prawdę mówiąc czuję obrzydliwy strach i nawet nie wiem, czy chcę iść jutro na tę wizytę, bo boję się co usłyszę 🫠
    A ten prog na pewno w jednostkach ng/ml? Może być w innych. U mnie w labie była norma dla 1 trym. 11-43 ng/ml.

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    21.02 NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • Ania108 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ng/ml.
    Przepraszam, norma była 2,8-147,5 ng/ml

promykk lubi tę wiadomość

30.01 ⏸️ 🥹♥️
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palaczowa wrote:
    Odebrałam betę wzrost o 83% napisane że w normie jak myślicie;) ciesze się i boje się jednocześnie
    No pewnie, że jest ok 😊

Palaczowa lubi tę wiadomość

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Przyszłam się przywitać i mam nadzieję, że tutaj zostanę. W poniedziałek zobaczyłam dwie bardzo jasne kreski. Dzisiejsza beta wyszła 51,03 w piątek zrobię jeszcze raz. Na pokładzie roczne dziecko i zaczynam się martwić, jak ja to wszystko ogarnę 🙈😅 z aplikacji wychodzi termin na 17.10
    Gratulacje !
    Czasem lepiej za ciosem iść, potem mała różnica wieku jest i dzieciaki się szybciej sobą zajmą 😀 Dasz radę!

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaa94 wrote:
    Witajcie 🥰 ja dopiero się melduję, bo prosto od ginekologa musiałam dzieci zawieźć na Si i do psychologa. Teraz mam chwilę przerwy ;)
    Byłam na wizycie, u mnie to wczesna ciąża jeszcze, dopiero zaczyna się pojawiać zarodek, ale to było do przewidzenia. Termin póki co zostaje z om na 9.10.2025
    Dostałam kwas foliowy w wyższej dawce na receptę i euthyrox 25. Mam spokojniejsza głowę teraz, zabezpieczam się na to by kolejny rozszczep się nie trafił.
    Na ten moment wszystko wygląda dobrze. Ale wizyta kolejna dopiero 5.03 i wtedy zakładanie karty ciąży, serduszko już napewno wtedy będzie więc 3 tygodnie czekania.

https://zapodaj.net/plik-e3s1ftvbxE

Aga super wieści u Ciebie ♥️ gratulacje

Cudownie, piękny maluszek. Gratulacje!!! :)

Masz termin porodu wcześniej niż ja i Agaga94, a u Agagu94 już bije serduszko. Jakie my różne jesteśmy. Ale to pewnie wszystko zależy od czasu owulacji, bo termin wyliczają od czasu OM.

Zuzka :) ja rodziłam trzy razy siłami natury, tym razem chciałabym tak samo, więc nie podpowiem z cięciem. Ale widziałam inne panie po cięciach i nie ma reguły. Niektóre bardzo zadowolone z cc (planowane czy nie), wstały kiedy mogły i jak gdyby nigdy nic szły do łazienki i opiekowały się dzieckiem, a inne bardzo obolałe i oddawały maluszki na noc pod opiekę położnych.

preg.png
  • Monika Sz Znajoma

Wysłany: 12 lutego, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania108 wrote:

A jaki jest wiek ciąży? Współżyłaś może ? Jeśli było tulenie to też mogłaś przez to delikatnie krwawic. Tak przynajmniej wnioskuje po wypowiedzi mojej pani ginekolog, która pozwoliła mi współżyć z mężem, chyba że zacznę przez to krwawić to dać sobie spokój na jakiś czas. Tu niektóre kobietki mówiły że spora część ciąży krwawiły i urodziły zdrowe dzieciaczki. Osobiście znam dziewczynę która krwawiła prawie całą ciążę i ma zdrowego synka. Najważniejsze że masz luteinę, czyli ze swojej strony już robisz wszystko co tylko możesz. Trzymam kciuki, daj znać ❤️

Ania108 lubi tę wiadomość

• Ania108 Debiutantka

Wysłany: 12 lutego, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Sz dziękuję za dobre słowo ♥️
    W sumie to tak, dwa dni temu, więc może to z tego.
    Pocieszam się faktem, że było to tylko przy jednym podtarciu i poza tym żadnych niepokojących objawów nie mam.

Według ostatniej miesiączki wychodzi mi 7tc+1d.
    Dam znać, proszę trzymać kciuki 🫶🏼

Monika Sz, Palaczowa lubią tę wiadomość

30.01 ⏸️ 🥹♥️
  • kasialinkaa Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i pięknych bet ;) oby tak dalej ;)
    Pięknie nam się robi na grupie ;)

Zuzka :) to dzisiaj jeszcze My 😊
    Trzymajcie kciuki 🥰
    Damy znać wieczorem

Zuzka :), Palaczowa, assialbnn, Mama4 lubią tę wiadomość

35 👩 36 🧔🏻‍♂️

👩 16.09.2015 r MAJA

Starania o rodzeństwo .
    24.01.2025r ⏸️ 15dpo
    02/25 💔 6t

11/2024 badania
    Prolaktyna 4dc - 25,33
    Żelazo - 140,00
    Glukoza- 100
    Ferrytyna- 18,00
    TSH - 1,0828
    FT3- 3,00
    FT4- 1,01
    Insulina - 3,9
    Wit B12- 336
    Kwas foliowy- 6,90
    Wid D - 30,00
    wizyta kontrolna u gin i cytologia 27.11.2024 ✅ wsio wporzadku
    Progesteron 7 dpo 21,44
    Różyczka - przeciwciała IgG 79,50
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko wy wszystkie już prawie po wizytach a ja muszę czekać jeszcze tydzień… nie wiem czy dam radę 🤣

Palaczowa, Gracja29 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Zuzka :) Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Gratuluje udanych wizyt i pięknych bet ;) oby tak dalej ;)
    Pięknie nam się robi na grupie ;)

Zuzka :) to dzisiaj jeszcze My 😊
    Trzymajcie kciuki 🥰
    Damy znać wieczorem

Będzie dobrze :D oczywiście ,że dany znać :D mi zostały niecałe 2 godziny do wizyty i zaczynam się martwić z każdą minutą mocniej . Nie znam tego lekarza i nie wiem co zrobię jak mi powie,że nadal nic nie widać :(

Palaczowa lubi tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

AMH- (10. 2024) - 0.61 ng ➡️ ( 01.2025) 0,75 ng
    TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Progesteron 28.01- 25.73 ng/ml
    BHCG - 30.01- 100 mlU/ ml
    Progesteron 30.01-29,4 ng/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Palaczowa Koleżanka

Wysłany: 12 lutego, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Matko wy wszystkie już prawie po wizytach a ja muszę czekać jeszcze tydzień… nie wiem czy dam radę 🤣

Nie wszystkie. Ja póki co stresuje się BETĄ przyrost w normie ale jednak głowa się burzy a serce się cieszy.
    Jeszcze się nie zapisałam do lekarza

Poznań

36 👩

Mama Nastolatków 16 oraz 13

3 poronienia 😥👼

08.02 ⏸
    10.02 226- BHCG
    12.02 419- BHCG
    17.02 2801 - BHCG
    18.02 - 19;30 pusto
    20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja jutro mam wizytę ale w głowie siedzi już ta kolejna na 27 luty 😂 już tak bardzo chciałabym usłyszeć serduszko i być spokojniejsza 😊 no i chciałabym już moc powiedzieć mojej 10 latce że bedzie starszą siostra bo bardzo od dawna o tym marzy 🥰 a nie znała naszych planów na powiększenie rodziny więc napewno nie spodziewa się takiej niespodzinaki 😂

Palaczowa, Judyta_ lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ