WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Emusiowa Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy też macie takie wrażenie, ale jak dotąd spotkani przeze mnie ginekolodzy traktują niejedzenie mięsa po macoszemu. Sama muszę sprawdzać czy wszystko mam w normie. P.s. fajnie wiedzieć, że w naszej grupie nie tylko ja nie jem mięsa ;)

@Wdzięczna polecono mi laktator z Rossmanna

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:48

Wdzięczna lubi tę wiadomość

• Korki Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emusiowa wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy też macie takie wrażenie, ale jak dotąd spotkani przeze mnie ginekolodzy traktują niejedzenie mięsa po macoszemu. Sama muszę sprawdzać czy wszystko mam w normie. P.s. fajnie wiedzieć, że w naszej grupie nie tylko ja nie jem mięsa ;)

@Wdzięczna polecono mi laktator z Rossmanna
    Ja w sumie nie jem więcej niż pół życia i nawet z nikim o tym nie rozmawiam w sensie z lekarzami ;)
    Laktatora nie planuje, mam nadzieję że pójdzie mi tak dobrze jak poprzednio z laktatorem-bobasem :D (wtedy miałam taką produkcję, że serio się bałam czegokolwiek co jeszcze mogłoby wskoczyć ten mlekotrysk). Ale tak całkiem poważnie, to moim zdaniem naprawdę najlepszy laktator to dziecko, jeśli chodzi o rozkręcanie laktacji. Fajnie mi to poukładało wszystko przeczytanie książki z Natuli o karmieniu. Nie pamiętam już dokładnie ale tam było fajnie opisane, jak dzieciak nawet ssac nieefektywnie, w sensie jak nie pije tylko memla jak smoczka tak naprawdę sobie „zamawia” zapasy. I faktycznie jak były takie dni, że tak wisiał i wisiał to na następne dni postępowała mega produkcja. I w ogóle fajne ciekawostki o mleku tam były w tej książce.
    Ale oczywiście jak ktoś planuje i potrzebuje zbierać mleko mrozić itd itd, to inna sprawa i pewnie się przyda.

Emusiowa lubi tę wiadomość

03.2021 synek

20.02.2025 7+3, termin 7.10…. A jednak już 2.10 😬

Następna wizyta 6.06
    Prenatalne 2 16.05
    🩷

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Patkaa94 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w ciąży nie jem mięsa 🙈 najpierw mnie odrzuciło w 1 trymestrze a teraz to muszę jeść gotowane więc nie robię obiadów z mięsem, bo nikt nie lubi takiego 😅 ale nie jestem wegetarianką tylko tak poprostu mi się odmieniło.

02.2018r. 👦
    03.2019r. 👦

29.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
    13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
    19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
    26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
    02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
    (12+6)
    6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
    10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
    23.04 🩺

preg.png
  • Emusiowa Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Korki wydawało mi się, że to ważna informacja, ale w ogóle ich to nie interesuje. Sama to kontroluję. Co do laktatora to jeszcze nie podjęłam decyzji czy kupię, ale polecajkę już dostałam. Jeśli zdecyduję się to wezmę ten z Rossmanna

• Korki Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emusiowa wrote:
    @Korki wydawało mi się, że to ważna informacja, ale w ogóle ich to nie interesuje. Sama to kontroluję. Co do laktatora to jeszcze nie podjęłam decyzji czy kupię, ale polecajkę już dostałam. Jeśli zdecyduję się to wezmę ten z Rossmanna
    Mi się w sumie wydaje, że, zwłaszcza w „dzisiejszych czasach” to całkiem normalna dieta i nie ma zbyt wpływu; w sensie że dobrze mieć różne rzeczy na odpowiednich poziomach, niezależnie od tego jaka się ma dietę, i tyle ;) bo wiesz, są też pewnie osoby co jedzą mięso a np w ogóle nie jedzą żadnych warzyw; czy coś tam w tym stylu i też nie mówią o tym
    Ale jak coś to w poprzedniej ciąży było wszystko ok ;) a młody miał jak skończył 6 msc jakaś mała anemie w badaniach krwi, ale potem wyczytałam i powiedział mi jeden pediatra, że to w zasadzie zupełna norma w tym wieku, jak dzieciom przestaje wystarczać samo mleko, a jeszcze nie jedzą na tyle sensownie żeby sobie to żelazo nadrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:36

03.2021 synek

Następna wizyta 6.06
    Prenatalne 2 16.05
    🩷

• Wdzięczna Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie stronkę blizejciebie.pl?
    Ja w poprzednich ciążach kupowałam tam pieluchy, chusteczki i takie higieniczne rzeczy. Muszę tylko sprawdzić czy nadal mają fajne ceny 😉
    A myslalyscie już o kosmetykach dla bobasa? Mnie to trochę męczy bo stawiam na naturalne produkty, lubię kupować z jednej serii wszystko ale nie zawsze się da. Zapytałam chata gpt i podpowiedział mi 3 marki😉
    46dc905c757be.jpghttps://zapodaj.net/plik-w9YAbEePR9
    6cdf796b0fdf0.jpghttps://zapodaj.net/plik-BVMHhYNg3b
    f8ee3d733c0da.jpghttps://zapodaj.net/plik-zBCdPKQlrB
    f31e9fa2b5b14.jpghttps://zapodaj.net/plik-iAdW0y4z6U

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
    20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
    31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
    17.04- 8 cm szczęścia ❤️
    🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
    🩺 05.06 połówkowe
  • Carolyn Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wdzieczna najczęściej wśród znajomych widzę, że stawiali na emolium i mustele. Też będę szla w tym kierunku. ;)

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne 6,3 cm 🩵
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Korki Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kwestii kosmetyków absolutny minimal; płyn do kąpieli Hagi (bo cudnie pachnie i miły dla skóry) i w sumie na tym kończę :D

03.2021 synek

Następna wizyta 6.06
    Prenatalne 2 16.05
    🩷

• Wdzięczna Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie, marka Mustela ma super opinie. Zapomniałam o nich😉 ja raczej też będę używać coś do kapania i mycia włosów i jakiś balsam do ciała bo rodziny jesienią to jakieś nawilżenie się przyda 😉

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
    20.03- 3.14 cm szczęścia ❤️
    31.03- 4.90 cm szczęścia ❤️
    17.04- 8 cm szczęścia ❤️
    🩺 15.05 207 g szczęścia🩷
    🩺 05.06 połówkowe
‹‹ 420 421 422 423 424
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ