X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Zuzka :) Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszłamama96 wrote:
    Zuzka nie wiem czy to pocieszenie ale może dobrze obyć się też z takimi prawdziwymi historiami, jeśli tylko masz ochotę. Sama mam w rodzinie chłopca urodzonego w 30tc, spędził kilka tygodni w szpitalu ale teraz jest żywiołowym, mądrym 4 latkiem i wszystko z nim w porządku. Z takich świeżych sytuacji to jeśli chcesz to na instagramie jest dziewczyna o nicku: czekajacna2kreski która około 2-3tyg temu urodziła dziecko w 28tc. Wiem że jest bardzo sympatyczna i otwarta, bo mam z nią kontakt więc jeśli potrzebujesz rozmowy z kimś kto coś takiego przeżył to myślę że śmiało możesz do niej napisać ❤️ Ale pamiętaj że u Was nic nie jest przesądzone i tego czasu w brzuszku możecie mieć dużo więcej, lekarze zrobią wszystko co w ich mocy, a i Wasza siła na pewno ma znaczenie, niezmiennie mocno trzymam kciuki ✊🏻

Bardzo Ci dziękuję , całą noc szukałam i czytałam o podobnych historiach i faktycznie mi to pomaga uwierzyć ,że nawet jeśli się zdarzy najgorsze czyli urodzi się mocno niebawem to damy radę , że ona da radę ❤️❤️❤️

przyszłamama96, Nati_96, szlamek, Herbatka95 lubią tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

AMH- (10. 2024) - 0.61 ng ➡️ ( 01.2025) 0,75 ng
    TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Progesteron 28.01- 25.73 ng/ml
    BHCG - 30.01- 100 mlU/ ml
    Progesteron 30.01-29,4 ng/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, jesteś bardzo silną i odważną kobietą. Już jesteś najlepszą matką, jaką mogłabyś być. A Hania kopie, daje Ci znać, że jest z Tobą i też jest silna! 🥰
    Bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić, ale bardzo ważne jest też to, że trafiłaś do miejsca, gdzie otaczają Cię profesjonalną i życzliwą opieką.

Ja niedawno od znajomej pielęgniarki slyszałam historię o dziewczynce, która urodziła się w 23t (!!!) i miała ogromną siłę życia, tak ogromną, że potem po czasie jak ta Pani widziała jej zdjęcia to mówiła, że była w szoku - miała piękny żywy kolor skóry, wszystko było dobrze. Medycyna, również ginekologia, naprawdę mocno poszła do przodu. Właśnie tak jak ktoś napisał, jeśli nawet 30 lat temu zadbali o to, by wcześniak wyszedł ze szpitala zdrowy, to co dopiero teraz.

Jesteśmy z Tobą, pamiętaj, że masz tu wsparcie 😘

Nati_96, Zuzka :) lubią tę wiadomość

preg.png
  • Lovi25 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zuzka trzymaj się tam! Myślimy o Tobie i trzymamy kciuki!! ❤️ bedzie dobrze, musi byc 😘

Zuzka :) lubi tę wiadomość

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    14.04 I prenatalne: 5,3 cm bejbika 🍀
    16.06 II prenatalne
    __
    20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka, mi się też wydaje, że mój kleszcz był stosunkowo krótko, nie wbił się mocno, wyglądał na nieopitego. Na razie odpuszczam temat, bo w tym momencie i tak nic nie przetestuję, ale jeśli nie będę miała objawów to chyba też spasuję. Dużo teraz mamy na głowie i nie chcę sobie dokładać stresu testami wątpliwej rzetelności. Gdyby to był wcześniejszy etap ciąży to pewnie bym zadziałała.

Herbatka95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Redrum Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy kojarzycie Anetę Żuchowską ze Ślubu od pierwszego wejrzenia, ale ona urodziła córkę w 24tc, dzisiaj dziewczynka wygląda na całkiem zdrową. Jeżdżą całą rodziną na wakacje i mała rozwija się w miarę okej, ja się kiedyś "pocieszałam" ich instagramem, bo też mam wysokie ryzyko przedwczesnego porodu. Trzymam kciuki Zuzka, będzie dobrze!

Co do kleszczy, ja w ciągu tygodnia wyciągnęłam z siebie 6 kleszczy! One chyba lubią krew ciężarnych, bo byliśmy większą ekipą na wycieczce i z całej paczki tylko mnie pokąsały. Badań nie robię, obserwuję. Wyszły gładko i dość szybko je znalazłam.

Korki, Zuzka :), szlamek, Judyta_ lubią tę wiadomość

👧🏻37 + 👨🏻45

preg.png
  • Emusiowa Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zuzka jestem z Tobą i Twoją córką całym serduszkiem. Trzymajcie się ! Jesteś pod dobrą opieką i postaraj się na tym skupić. Bardzo dobrze, że masz przy sobie wspierające Cię osoby. Mnie codziennie zadziwia to, że w brzuchu jest mała istotka, która swoimi ruchami przypomina o sobie. Jeszcze kilka miesięcy temu nie było jej, a teraz wszystko co robimy jest z myślą o niej. W Twoim brzuchu jest walczak, który daje Ci znać, że jest. Może chce Cię tym uspokoić. Lekarze przygotowują się na każdą ewentualność i dobrze, że działają. Najważniejsze, że jesteś pod ich opieką. Zrobią to co najlepsze dla Was

• Korki Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka :) wrote:
    I nie ma żadnych objawów ubocznych wcześniactwa ? Długo byli w szpitalu ? To pocieszające co mówisz
    Właśnie jak dotąd jest wszystko super i mam nadzieję że tak zostanie. W tym 32 już musieli go wywołać, urodził się tak 2100 ważąc, leżał jakiś czas głównie w inkubatorze karmiony przez sonde mlekiem z banku mleka i zdaje się że też takim co przyjaciółce się udało odciągnąć. ale szybko miał fajny odruch ssania, i też mogli zaraz próbować po trochu karmić go butelką. Od początku sobie dobrze radził z oddychaniem więc szybko też zaczęli mu odłączać tlen i sobie sam oddychał, albo leżał tylko z maską tlenowa nie na buzi, a włożona w inkubator żeby miał milsze powietrze. I nieboakietam dokładnie ale wydaje mi się że po 2 tygodniach już normalnie leżał koło mamy w łóżeczku. Na pewno już od 4 tygodni są w domu i młody ciągnie cyca aż miło i widać po nim że rośnie jak szalony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 09:53

Zuzka :), szlamek, Nati_96 lubią tę wiadomość

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze pocieszająco - mój pasierb też był wcześniakiem, co prawda nie aż tak skrajnym, ale też koło 2 kg jak się urodził, tam był bodajże atak woreczka żółciowego u mamy i musieli go wyciągnąć, bo się zaczynał dusić przez to. Pierwsze tygodnie wiadomo, musiał spędzić w szpitalu, ale nie miał żadnych powikłań, do tej pory wszystko okej, już ma ponad cztery lata :)

OlgaB87, Zuzka :), szlamek, Nati_96 lubią tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe

Wysłany: 10 lipca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korki wrote:
    Właśnie jak dotąd jest wszystko super i mam nadzieję że tak zostanie. W tym 32 już musieli go wywołać, urodził się tak 2100 ważąc, leżał jakiś czas głównie w inkubatorze karmiony przez sonde mlekiem z banku mleka i zdaje się że też takim co przyjaciółce się udało odciągnąć. ale szybko miał fajny odruch ssania, i też mogli zaraz próbować po trochu karmić go butelką. Od początku sobie dobrze radził z oddychaniem więc szybko też zaczęli mu odłączać tlen i sobie sam oddychał, albo leżał tylko z maską tlenowa nie na buzi, a włożona w inkubator żeby miał milsze powietrze. I nieboakietam dokładnie ale wydaje mi się że po 2 tygodniach już normalnie leżał koło mamy w łóżeczku. Na pewno już od 4 tygodni są w domu i młody ciągnie cyca aż miło i widać po nim że rośnie jak szalony :)

Jak miło takie coś czytać ❤️❤️❤️ aż się uśmiecham jak myślę o tym silnym chłopcu 😍

Korki, Judyta_ lubią tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Anettka10 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, robisz wszystko żeby było jak najlepiej! Jesteś już cudowną Mamą i absolutnie za nic siebie nie obwiniaj. Hania nie mogła lepiej trafić! ❤️

Zuzka :), Patkaa94, szlamek, sofiz lubią tę wiadomość

👩🏻32

preg.png
  • Klaudia89 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, jesteś super silna! Trzymam kciuki, żeby Hania posiedziała w brzuchu jak najdłużej. Najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką ❤️

Kraków

👱‍♀️35 👦 41

Pierwsza ciąża ❤️
    ⏸️ 31/01

Czekamy na Zuzię 🩷

preg.png

Wysłany: 10 lipca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkim Wad z osobna dziękuję za tą energię , czuję ją i mam wrażenia , że psychicznie dzięki temu i historiom przez Was opisywanym rosnę w siłę. Był obchód . Potwierdzono stan przedrzucawkowy i zahamowanie wzrostu płodu ,więc nie jest kolorowo i wszystko teraz zależy od mojego organizmu bo morfologia jest ok czyli wątroba i nerki trzymają się w normach, zwiększa się białkomocz za to i pojawiły się bóle głowy co też jest symptomem za to ciśnienie na tą chwilę mam 125/ 86 , więc jak na moje wyskoki po 150/110 jest całkiem nieźle myślę. Dziś lub jutro mam mieć znowu USG w kierunku badania przepływów bo to one są najgorszym elementem i głównym zagrożeniem i problemem - są mega słabe co powoduje niewydolność łożyska. Już potwierdzili ,że nie donoszę ciąży na 90% i mała będzie wcześniakiem , walczymy o to jak bardzo skrajnym . Czuję się jak tykająca bomba bo mała może zostać przywitana na świecie za tydzień , dwa , lub miesiąc , tego lekarz nie jest w stanie mi określić . Zaproponowano mi wizytę neonatologa ,który wyjaśni mi możliwości ewentualnych powikłań i zagrożeń gdyby niunia miała się pojawić w ciągu np tygodnia lub dwóch . Będę spokojniejsza z tą wiedzą bo przygotuję się psychicznie .

Mam ogromną prośbę ,( myślałam ,że mam jeszcze sporo czasu ). Chce zająć głowę i dokończyć wyprawkę . Nie mam totalnie apteki dla siebie i małej . Wrzucę listę i jeśli któraś mama by mi ją skomentowała i ewentualnie uzupełniła braki wynikające z mojej niewiedzy to będę wdzięczna ❤️

Pieluchy rozmiar 1 - 56 szt. x 2 ✔️
    Pieluchy Dada 1- 26 szt. X2 ✔️
    Bepanten baby 30g
    Linomag zielony
    Gaziki jałowe medicomp 50 szt.
    Sól fizjologiczna symphar
    Vitamina D3 Vigantol
    Octanisept 100 ml
    Zestaw do paznokci babyono
    Szczotka ?
    Termofor z pestek wiśni
    Pałeczki do uszu Kindii x 2
    Bawełniane płatki Kindii x 2
    Woreczki na pieluchy
    Płyn do kąpieli AA Baby (ma lepszy skład niż HiPP/Mustella)
    Olejek migdałowy do kąpieli
    Kremik sztyft do twarzy mustella
    Płyn do mycia butelek canpol
    Tami baby ręczniki bawełniane
    Mleko modyfikowane do szpitala Nan pro ( na wszelki wypadek )
    Delicol na kolkę ( tylko jak Espumisan nie da rady )
    Espumisan dla niemowląt
    Smoczek lovi ✔️
    Etui na smoczek silikonowy
    Termometr do wody akuku
    Termometr bezdotykowy neno
    Chusteczki pampers ✔️
    Chusteczki waterwipes x 4 op.
    Lovela baby kolor proszek X2 ✔️
    Lovela baby kolor mleczko X2✔️
    Lovela baby białe proszek x2✔️
    Lovela baby białe mleczko x2✔️
    Butelka lovi mammafeel 150 ml x1✔️
    Butelka szklana Avent 125 bezkolkowe ml x2
    Woreczki do przechowywania mleka akuku lub neno
    Probiotyk z humany

UBRANKA /INNE

Ubranka 56 x 18 kompletów ✔️
    Skarpetki x 10 szt ✔️
    Czapeczki cienkie x 4 ✔️
    Kombinezon ocieplany ✔️
    Ubranka 44-50 (gdyby poród był wcześniej -kilka szt.)
    Ubranka 62 - w trakcie mam kilka sztuk ( docelowo ok 15 kpl)
    Prześcieradło do łóżeczka x 3
    Prześcieradło do gondoli x 3
    Pieluszki tetrowe x 10 ✔️
    Pieluszki muślinowe x 15✔️
    Otulacz na rzepy ?
    Kocyk bambusowy cienki x 2✔️
    Śpiworek do spania ✔️
    Otulacz do fotelika samochodowego
    Kokon ✔️
    Rożek ✔️
    Grubszy kocyk ✔️
    Ręcznik kąpielowy ✔️
    Przewijak na komodę w formie maty✔️
    Materac do łóżeczka 120x60 do Grześka rodziców
    Materac do dostawki (jeśli ten z Neno okaże się słaby )
    Mata nieprzemakalna do łóżeczka
    Pościel do łóżeczka
    Wanienka ✔️
    Łóżeczko Neno 4w1 ( zarezerwowane czeka w sklepie )
    Fotelik samochodowy Avionaut Pixel Pro 2.0 C
    Baza do fotelika obrotowa
    Wózek Espiro Code 2w1 ( zarezerwowany czeka w sklepie )
    Podgrzewacz do butelki i sterylizator NENO 5w1
    Termos utrzymujący konkretną temperaturę
    Niania elektroniczna ( ale raczej jako alternatywa dobra kamerka domowa na Wifi)
    Organizery na komodę na rzeczy do przewijania
    Organizery do komody IKEA na ubranka i inne akcesoria
    Przemyśl komodę np 120 cm ( bo 80 cm może być za mała , żeby wszystko na niej umieścić )

APTEKA dla mnie

Multi-Mam, kompresy do pielęgnacji sutków matek karmiących, 12 sztuk
    Koszula do szpitala x 2 ✔️
    Majtki horizon fioketowe rozm. 38 i 44
    Lanolina do sutków
    Ginoxin
    Laktator Momcozy s12 pro
    Podpaski poporodowe Bella mama x 2
    Spray znieczulający z Lansing
    Szlafrok ✔️
    Na rozkręcenie laktacji Nutropharma Femaltiker Plus
    Butelka do podmywania

Starałam się iść w minimalizm żeby mi nagle nie przyszły 4 wielkie kartony bo obstawie się jak na wojnę , uważam ,że zawsze jak czegoś zabraknie to można dokupić. Zaptaszkowane pozycje to te ,które już mam w domu :)

przyszłamama96 lubi tę wiadomość

👩🏻31 🧔🏻‍♂️31 +🐕
    Okolice Warszawy

TSH 0.63 IU/ml
    FT3 2,96
    FT4 1,46
    Hashimoto
    01.2025 - 1 cs
    ⏸️- 28.01
    BHCG - 28.01- 45 mlU/ml
    Ginekolog 12.02 ⏳

preg.png
  • Anettka10 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkim Wad z osobna dziękuję za tą energię , czuję ją i mam wrażenia , że psychicznie dzięki temu i historiom przez Was opisywanym rosnę w siłę. Był obchód . Potwierdzono stan przedrzucawkowy i zahamowanie wzrostu płodu ,więc nie jest kolorowo i wszystko teraz zależy od mojego organizmu bo morfologia jest ok czyli wątroba i nerki trzymają się w normach, zwiększa się białkomocz za to i pojawiły się bóle głowy co też jest symptomem za to ciśnienie na tą chwilę mam 125/ 86 , więc jak na moje wyskoki po 150/110 jest całkiem nieźle myślę. Dziś lub jutro mam mieć znowu USG w kierunku badania przepływów bo to one są najgorszym elementem i głównym zagrożeniem i problemem - są mega słabe co powoduje niewydolność łożyska. Już potwierdzili ,że nie donoszę ciąży na 90% i mała będzie wcześniakiem , walczymy o to jak bardzo skrajnym . Czuję się jak tykająca bomba bo mała może zostać przywitana na świecie za tydzień , dwa , lub miesiąc , tego lekarz nie jest w stanie mi określić . Zaproponowano mi wizytę neonatologa ,który wyjaśni mi możliwości ewentualnych powikłań i zagrożeń gdyby niunia miała się pojawić w ciągu np tygodnia lub dwóch . Będę spokojniejsza z tą wiedzą bo przygotuję się psychicznie .

Mam ogromną prośbę ,( myślałam ,że mam jeszcze sporo czasu ). Chce zająć głowę i dokończyć wyprawkę . Nie mam totalnie apteki dla siebie i małej . Wrzucę listę i jeśli któraś mama by mi ją skomentowała i ewentualnie uzupełniła braki wynikające z mojej niewiedzy to będę wdzięczna ❤️

Bepanten baby 30g
    Linomag zielony
    Vitamina D3 Vigantol
    Octanisept 100 ml
    Szczotka ?
    Termofor z pestek wiśni
    Woreczki na pieluchy
    Espumisan dla niemowląt
    Smoczek lovi ✔️
    Termometr do wody akuku
    Chusteczki pampers ✔️
    Probiotyk z humany

UBRANKA /INNE

Skarpetki x 10 szt ✔️
    Czapeczki cienkie x 4 ✔️
    Kombinezon ocieplany ✔️
    Otulacz na rzepy ?
    Śpiworek do spania ✔️
    Kokon ✔️
    Rożek ✔️
    Grubszy kocyk ✔️
    Ręcznik kąpielowy ✔️
    Pościel do łóżeczka
    Wanienka ✔️
    Niania elektroniczna ( ale raczej jako alternatywa dobra kamerka domowa na Wifi)
    Przemyśl komodę np 120 cm ( bo 80 cm może być za mała , żeby wszystko na niej umieścić )

APTEKA dla mnie

Lanolina do sutków
    Ginoxin
    Laktator Momcozy s12 pro
    Szlafrok ✔️
    Butelka do podmywania

Starałam się iść w minimalizm żeby mi nagle nie przyszły 4 wielkie kartony bo obstawie się jak na wojnę , uważam ,że zawsze jak czegoś zabraknie to można dokupić. Zaptaszkowane pozycje to te ,które już mam w domu :)

Musisz być cały czas dobrej myśli! Domyślam się jak Ci ciężko, ale nie masz na to co się dzieje teraz wpływu, ale na emocje które Ci towarzyszą i które przekazujesz małej już masz. ✊🏼❤️
    Jestem na zakupach i tak na szybko rzuciłam okiem, odniosę się co do pampersow, to z tego co kojarzę, dla wczesniaków jest chyba rozmiar 0. Jeśli Hania będzie malutka, to te 1 mogą być na nią za duże.

👩🏻32

preg.png
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zuzka dziewczyny napisały już tak dużo, że ja nic nowego od siebie nie dodam prócz tego, ze mocno kibicuję ,aby Hania jeszcze troszke poczekała u Ciebie w brzuszku. 😊

Co do wyprawki, też mam w rodzinie wcześniaków i stąd podpowiem, że są ciuszki dla wcześniaka w rozmiarze 44. Może warto zamówić chociaz po dwie, trzy sztuki? Mój chrześniak urodzil sie ok 1600 gram i ten rozmiar po wyjściu ze szpitala byl dobry.

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne 6,3 cm 🩵
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • Nati_96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zuzka wierzę, że wszystko będzie dobrze, postaraj się w tym wszystkim być dobrej myśli! Trzymam kciuki, żeby Hania jeszcze jakiś czas pobyła w Twoim brzuszku.

Co do listy wyprawkowej ja się nie przydam, bo jestem daleko w tyle, ale mam nadzieję, że dziewczyny tutaj są lepiej przygotowane i Ci pomogą. 🫶🏻 Ściskam na odległość i Ciebie i Hanię!

28 👩🏼 + 28 🧔🏻‍♂️ + 🐶
  • pupuś Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za polecenie różnych rzeczy do jedzenia i także leków pod kątem zaparć... Na razie próbuję jedzeniem, dzisiaj jestem po owsiance z łuską babki jajowatej, po bobasowym słoiczku z suszonej śliwki i po kefirze, przede mną jeszcze kapusta kiszona i ogórki kiszone XD A nie mam już wcale apetytu nawet i brzuch wielki i twardy jak piłka. Dobrze się złożyło, że akurat przyszły mi pierwsze ciuchy ciążowe z H&M (jeansy, spodnie dresowe i gacie). Wzięłam o rozmiar większe niż przed ciążą i ogólnie był to błąd, bo leżą nieładnie, są za luźne, ale nie będę zwracać, tylko dokupię w swoim rozmiarze.

szlamek, Nati_96 lubią tę wiadomość

34 👩🏼‍❤️‍👨🏻 56
    Świnoujście 🏖

12.02.2025 ⏸️
    06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
    26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
    09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
    14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka
    16.06.2025 (21+1) II prenatalne! wszystko w normie
    ⏳ 25.08.2025 (31+1) III prenatalne!
    preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka, jaką Ty jesteś silną babką! 💪🏻 Szczerze - aż chciałoby się uronić łzę i to nie smutku, a wzruszenia, że Hania ma tak silną i kochającą mamę!
    Spójrz, nawet w takim momencie jesteś w stanie trzeźwo zająć się wyprawką. Twoja dziewczynka będzie miała super start, niezależnie od tego, kiedy postanowi pojawić się na świecie 🙂

Nie komentuję wyprawki, bo ja też jestem w tyle i nie mam doświadczenia.
    Pisz tutaj kochana jak tylko potrzebujesz 😘

Zuzka :), Nana11, Nati_96, sofiz, Anettka10 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Patkaa94 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka kochana ♥️ jesteś już najwspanialsza mama dla Hani. Głęboko wierzę, że uda się być jej chociaż do 30tc w brzuszku🙏🏻🙏🏻
    Napewno musisz przygotować ubranka dużo nniejsze i te pampersy 0. Mogę ci moją listę wyprawkowa wysłać, to będziesz miała jakiś podgląd.

Zło_snica lubi tę wiadomość

02.2018r. 👦
    03.2019r. 👦

29.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️ krwiaczek, bez plamień
    13.03 🩺 maluch nadgonił do terminu Om, wszystko ok ❤️
    19.03 NIPT 🩺 bardzo niskie ryzyka 🌸 dziewczynka
    26.03 USG prenatalne, wszystko super ❤️ maluszek ma 5,45 cm (11+6)
    02.04 USG prenatalne Invicta 🩺
    (12+6)
    6,4 cm ❤️ wysokie ryzyko preeklampsji 1:4 , trismomie niskie ryzyka 🥰 acard 150
    10.04 (14+0) 7,74 cm 🌸
    23.04 🩺

preg.png
  • Herbatka95 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia ściskam was bardzo mocno. Najważniejsze że lekarze szybko podjęli działania i jesteś w dobrej placówce która na pewno umożliwi jak najdłuższe podtrzymanie ciąży. Jesteście silne Babki i wiem że będzie dobrze! Duzo zdrowia i spokoju ducha dla Ciebie i Hani

29, Kraków

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bepanten baby 30g
    Linomag zielony
    Vitamina D3 Vigantol
    Octanisept 100 ml
    Szczotka ?
    Termofor z pestek wiśni
    Woreczki na pieluchy
    Espumisan dla niemowląt
    Smoczek lovi ✔️
    Termometr do wody akuku
    Chusteczki pampers ✔️
    Probiotyk z humany

UBRANKA /INNE

Skarpetki x 10 szt ✔️
    Czapeczki cienkie x 4 ✔️
    Kombinezon ocieplany ✔️
    Otulacz na rzepy ?
    Śpiworek do spania ✔️
    Kokon ✔️
    Rożek ✔️
    Grubszy kocyk ✔️
    Ręcznik kąpielowy ✔️
    Pościel do łóżeczka
    Wanienka ✔️

APTEKA dla mnie

Lanolina do sutków
    Ginoxin
    Laktator Momcozy s12 pro
    Szlafrok ✔️
    Butelka do podmywania

Ta lista jest jakaś mega pełna i porządna :D dodałabym jescze wkładki laktacyjne, inosobiscie mega polecam termometr Braun do ucha, ale może ten co masz na liście też jest fajny.

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ