Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
sofiz wrote:OM 8t3d, usg 7t5d
Rano zobaczyłam delikatne krwawienie, dobrze, że lekarz wspomniał że przez tego polipa to możliwe po badaniu bo nawet wiedząc o tym w pierwszym momencie spanikowałam 🙈
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Fajnie że wszystkie jest jak trzeba 🙂 skoro lekarz Cię ostrzegał to nie ma co się martwić 🙃 kiedy kolejna wizyta ?
03.03
a pomiędzy jeszcze badania krwi, kardiolog, dentysta, usg piersi więc zleci szybko -
sofiz wrote:03.03
a pomiędzy jeszcze badania krwi, kardiolog, dentysta, usg piersi więc zleci szybko -
Finch11 wrote:A ten polip Ci wyszedł dopiero w ciąży? Czy wcześniej już ktoś go zauważył na USG?
przy pierwszym badaniu go nie było więc musiał w ostatnich dwóch tygodniach, wcześniej nigdy nie miałam polipów. on jest na szyjce mavicy więc widać przy badaniu z wziernikiem -
sofiz wrote:przy pierwszym badaniu go nie było więc musiał w ostatnich dwóch tygodniach, wcześniej nigdy nie miałam polipów. on jest na szyjce mavicy więc widać przy badaniu z wziernikiem
-
Cześć dziewczyny
Ja dowiedziałam się o ciąży 11 lutego.
W Walentynki pierwsze USG.
Aktualnie 2 dzień 5 tygodnia.
Z pierwszej wizyty u lekarza termin porodu 19.10.2025
Jestem totalnie nowa w temacie, nie planowaliśmy dziecka jeszcze, ale cieszę się.
Jest dużo stresu, bo nie wiem czy do końca jestem gotowa, ale mam jeszcze 8 miesięcy, żeby się przygotowaćFinch11, ananas123, Papillon, Mama4, Herbatka95, Zuzka :), Gracja29, xoxo_14, OniloraK, Palaczowa, Judyta_, Werson, Kasia z. lubią tę wiadomość
-
NowaNela wrote:Cześć dziewczyny
Jestem totalnie nowa w temacie, nie planowaliśmy dziecka jeszcze, ale cieszę się.
Jest dużo stresu, bo nie wiem czy do końca jestem gotowa, ale mam jeszcze 8 miesięcy, żeby się przygotować
gratuluję ❤️ a skąd jesteś i ile masz lat? -
Jest dużo stresu, bo nie wiem czy do końca jestem gotowa, ale mam jeszcze 8 miesięcy, żeby się przygotować -
Oooo i mi się udzieliło od Was 🙃 piersi prawie wcale mnie nie bolą 🙄 chyba muszę się od Was odciąć na parę godzin bo za bardzo się z Wami utożsamiam 😂😂😂😂 żarcik oczywiście 😆😅
Finch11, Palaczowa, Nowucjuszka lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Finch11 wrote:Hej! A jak tam na USG? Coś było już widoczne? ☺️
Trochę się lekarz naszukał, ale się udało
Był widoczny pęcherzyk.
Kolejną wizytę mam 4 marca.
Jutro idę na betę, bo tak mi dziwnie, jak nie mam pojęcia co się dzieje w środku mnie, a do marca jeszcze trochę)
assialbnn, Finch11, sofiz lubią tę wiadomość
-
Jest dużo stresu, bo nie wiem czy do końca jestem gotowa, ale mam jeszcze 8 miesięcy, żeby się przygotować
Gratuluję!!! Witaj wśród nasNowaNela lubi tę wiadomość
-
Gratulacje, witamy 😀NowaNela lubi tę wiadomość
Warszawa
👩🏻 28 👱🏻♂️ 31
starania od 12.2024
2cs
24.01.2025 😳 ⏸️ 12 dpo beta HCG 98 mlU/ml
27.01.2025 15 dpo beta HCG 446,5 mlU/ml
29.01.2025 beta HCG 1076,6 mlU/ml
03.02.2025 beta HCG 8122,0 mlU/ml
14.02.2025 dzidziulek o CRL 5mm z bijącym serduszkiem ❤️
25.02.2025 8+2 fasolka o CRL 1,8 cm 172 u/min ❤️
26.03.2025 USG prenatalne ⏳
-
Z moich obliczeń też mi wychodzi 19.10 🙂
U mnie usg było 13 lutego ale nic nie było widać ..
Masz na imię Nela ? Jeśli tak to tak samo jak moja córka 😍
Trzymaj się 😉NowaNela lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Witamy ❤️
Z moich obliczeń też mi wychodzi 19.10 🙂
U mnie usg było 13 lutego ale nic nie było widać ..
Masz na imię Nela ? Jeśli tak to tak samo jak moja córka 😍
Trzymaj się 😉
Nie haha, nie mogłam żadnego wolnego nicku z moim imieniem dać, więc ustawiłam sobie imię mojej suni
Swoją drogą, mam dwa psy i powiem Wam, że wiedziały o ciąży wcześniej niż ja, bo ostatnimi czasy, chodzą za mną krok w krok i często kładą mi pyszczki na brzuchu.
Macie pieski? Też się tak zachowują? -
NowaNela wrote:Nie haha, nie mogłam żadnego wolnego nicku z moim imieniem dać, więc ustawiłam sobie imię mojej suni
Swoją drogą, mam dwa psy i powiem Wam, że wiedziały o ciąży wcześniej niż ja, bo ostatnimi czasy, chodzą za mną krok w krok i często kładą mi pyszczki na brzuchu.
Macie pieski? Też się tak zachowują?👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Haha 🤣 jak moja córka miała 3-4 lata zauważyłam że coraz więcej psów nazywa się Nela 😂 swoją drogą zawsze fascynowało mnie dlaczego ludzie nazywają zwierzęta ludzkimi imionami 😁 dobrze że nikt z najbliższego otoczenia nie ma psa o imieniu mojej córki bo wtedy byłaby klapa 😂😂😂👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
💔2024 (11tc)
(3cs po poronieniu)
⏸️ 04.02 🥹
PCOS. -
Finch11 wrote:Dziewczyny, macie jakieś sposoby na ból gardła w ciąży? Wszystkie leki które mam w domu do ssania odpadają
a ja czuję z godziny na godzinę coraz większy ból
Mi pomaga dużo picie rumianku, tabletki mam dla kobiet w ciąży z propolisem i lekarz mi wczoraj zapisał Respero Myrtol mieszanka olejków eterycznych. No i dużo pić. No i tylko paracetamol bo ja dodatkowo miałam przez weekend temp.
Dużo zdrówkaFinch11 lubi tę wiadomość
Poznań
36 👩
Mama Nastolatków 16 oraz 13
3 poronienia 😥👼
08.02 ⏸
10.02 226- BHCG
12.02 419- BHCG
17.02 2801 - BHCG
18.02 - 19;30 pusto
20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞