Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
OniloraK wrote:A jakie macie zdanie o piciu tej herbatki z liści malin? Działa czy tylko placebo?
Wspomaga czynność skurczową macicy ale nie wywołuje porodu.Nie wiem czy słyszałyście kiedyś o koktajlu położnych na bazie oleju rycynowego. Na wywołanie porodu. Ale ja bym się nie zdecydowała na takie coś.
Zło_snica lubi tę wiadomość
-
Zło_snica wrote:Ja chciałam wybrać najlepsze mleko mm, a po drodze na stronach o tym jak wybrać właśnie mm przeczytałam że:
1. Jestem leniwa
2. mm zabiło dzieci w Afryce
3. mm to pokarm porzuconych dzieci w domach dziecka/ niekochanych tylko w takim przypadku można je stosować, więc ja swojego nie kocham
4. Dziewicza flora bakteryjna mojego dziecka została doszczętnie zniszczona przez moją głupotę.
Od pediatry usłyszałam „nie potrafi pani wykarmić swojego dziecka”.
Wiesz… nie czytaj. Chociaż oczywiście mogą Cię wziąć z zaskoczenia jw. więc najlepiej omijać sekcje komentarzy.
W normalnych okolicznościach to machniesz na to ręką, ale w ciąży i po ciąży to może wpakować w depresję.
Nikt nie ma prawa mówić Ci co masz robić ani osądzać Twojej decyzji, bo nikt nie jest Tobą ani nie zna Twojej historii.
A te wszystkie (przepraszam) nawiedzone kretynki powinny się zastanowić zanim coś takiego umieszczą w sieci, bo nigdy nie wiedzą ile zła mogą tym wyrządzić.
W internecie to swoją drogą a ja słyszałam na oddziale jak chodziła CDL i mówiła do matek, które karmiły mm, że krzywdzą swoje dzieci.Smutne to moim zdaniem było, bo większość z nich naprawdę chciała karmić tylko piersią ale dokarmiały z różnych powodów.
A poza tym to nie mleko zabija dzieci w Afryce tylko zła jakość wody użytej do mieszanki. I tam faktycznie karmienie wyłącznie piersią za wszelką cenę ma sens. -
Mama4 wrote:Wspomaga czynność skurczową macicy ale nie wywołuje porodu.
Nie wiem czy słyszałyście kiedyś o koktajlu położnych na bazie oleju rycynowego. Na wywołanie porodu. Ale ja bym się nie zdecydowała na takie coś.
🥺🥺 zostanę przy herbatce z liści, olejek rycynowy do picia do mnie też nie przemawia 😱🙋🏻♀️41 🫣
Okolice Poznania
29/01/25⏸️🫣😅 ---> 05/10/25🤱🏻
06/02/25🩺👀🥚
27/02/25🩺1,96cm💓160bpm
20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
27/03/25 I prenet. 6,00cm💓176bpm, kość👂🏻👍🏻NT 1,7mm,
PAPPA 👎🏻 ryzyko pośrednie t21
10/04/25🩺7,86 cm💓146bpm,
11/04/25 pobranie nifty pro -> niskie ryzyka -> będzie 🩵 Tymon
08/05/25 🩺 210g 🩵140bpm,
21/05/25 II prenet. 340g 🩵 wszystko dobrze, wieeeeelkie uffffff 😃
29/05/25 🩺 390g🩵145bpm,
17/06/25 🩺 660g🩵143bpm,
15/07/25 🩺 983g🩵149bpm, Doppler ✅👌🏻
29/07/25 🩺1516g🩵151bpm, KTG ✅👌🏻
04/08/25 III prenet. 1625g, Doppler ✅👌🏻
12/08/25🩺1867g, Doppler ✅👌🏻
26/08/25 🩺⏳
08/09/25🩺⏳
21/09/25⏳planowana indukcja w 38tc ....🤰🏻...🤱🏻
-
OniloraK wrote:A jakie macie zdanie o piciu tej herbatki z liści malin? Działa czy tylko placebo?
I nic ;p ale też naprawdę jestem przekonana, że ch*owo przyspieszają nam te terminy lekarze i mega często można by spokojnie poczekać. bardzo mnie wkurza taki pośpiech, też czytałam ostatnio takie zwierzenia położnej jak się okropnie czuje, gdy już poród się zaczął, wszystko idzie dobrze swoim tempem, z dzieckiem dobrze, z mamą dobrze ale lekarz nagle postanawia wkroczyć bo „za długo” 🤮😭
Także indukcja to taki mój mentalny wróg którego mam nadzieję uniknąć tym razem(wiadomo że inaczej w przypadku jakichś poważniejszych powodów które to mega usprawiedliwiają)03.2021 synek 👦🏼
🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼
Prenatalne 3 17.07
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
OniloraK wrote:🥺🥺 zostanę przy herbatce z liści, olejek rycynowy do picia do mnie też nie przemawia 😱
Moja koleżanka się porwała na koktail położnych - poza sraczką nic nie uzyskała 😂
Olej z wiesiołka jest spoko 😉 dopochwowo (przy masażu krocza np) i do picia również.
Słoneczko nie zamartwiaj się na zapas❤️ równie dobrze samo z siebie może się zacząć w 38tc ❤️
Starania od 06.2021
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵
moja żywa kołysko,
byłaś bliżej niż blisko,
gdy serdeczne stukanie,
Twoje ciche śpiewanie
było pierwszym kochaniem. -
Zło_snica wrote:Moja koleżanka się porwała na koktail położnych - poza sraczką nic nie uzyskała 😂
Olej z wiesiołka jest spoko 😉 dopochwowo (przy masażu krocza np) i do picia również.
Słoneczko nie zamartwiaj się na zapas❤️ równie dobrze samo z siebie może się zacząć w 38tc ❤️
Moja gin mówiła to samo.Żebym się nie martwiła na zapas, bo natura może sama to rozwiązać i poród może rozpocząć się wcześniej.
Zło_snica lubi tę wiadomość
-