X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Mama4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OniloraK wrote:
    A jakie macie zdanie o piciu tej herbatki z liści malin? Działa czy tylko placebo?

Wspomaga czynność skurczową macicy ale nie wywołuje porodu. ;) Nie wiem czy słyszałyście kiedyś o koktajlu położnych na bazie oleju rycynowego. Na wywołanie porodu. Ale ja bym się nie zdecydowała na takie coś.

Zło_snica lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mama4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Ja chciałam wybrać najlepsze mleko mm, a po drodze na stronach o tym jak wybrać właśnie mm przeczytałam że:
    1. Jestem leniwa
    2. mm zabiło dzieci w Afryce
    3. mm to pokarm porzuconych dzieci w domach dziecka/ niekochanych tylko w takim przypadku można je stosować, więc ja swojego nie kocham
    4. Dziewicza flora bakteryjna mojego dziecka została doszczętnie zniszczona przez moją głupotę.

Od pediatry usłyszałam „nie potrafi pani wykarmić swojego dziecka”.

Wiesz… nie czytaj. Chociaż oczywiście mogą Cię wziąć z zaskoczenia jw. więc najlepiej omijać sekcje komentarzy.

W normalnych okolicznościach to machniesz na to ręką, ale w ciąży i po ciąży to może wpakować w depresję.

Nikt nie ma prawa mówić Ci co masz robić ani osądzać Twojej decyzji, bo nikt nie jest Tobą ani nie zna Twojej historii.

A te wszystkie (przepraszam) nawiedzone kretynki powinny się zastanowić zanim coś takiego umieszczą w sieci, bo nigdy nie wiedzą ile zła mogą tym wyrządzić.

W internecie to swoją drogą a ja słyszałam na oddziale jak chodziła CDL i mówiła do matek, które karmiły mm, że krzywdzą swoje dzieci. :/ Smutne to moim zdaniem było, bo większość z nich naprawdę chciała karmić tylko piersią ale dokarmiały z różnych powodów.
    A poza tym to nie mleko zabija dzieci w Afryce tylko zła jakość wody użytej do mieszanki. I tam faktycznie karmienie wyłącznie piersią za wszelką cenę ma sens.

preg.png
  • OniloraK Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    Wspomaga czynność skurczową macicy ale nie wywołuje porodu. ;) Nie wiem czy słyszałyście kiedyś o koktajlu położnych na bazie oleju rycynowego. Na wywołanie porodu. Ale ja bym się nie zdecydowała na takie coś.

🥺🥺 zostanę przy herbatce z liści, olejek rycynowy do picia do mnie też nie przemawia 😱

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    29/01/25⏸️🫣😅 ---> 05/10/25🤱🏻
    06/02/25🩺👀🥚
    27/02/25🩺1,96cm💓160bpm
    20/03/25 🩺4,62cm💓162bpm
    27/03/25 I prenet. 6,00cm💓176bpm, kość👂🏻👍🏻NT 1,7mm,
    PAPPA 👎🏻 ryzyko pośrednie t21
    10/04/25🩺7,86 cm💓146bpm,
    11/04/25 pobranie nifty pro -> niskie ryzyka -> będzie 🩵 Tymon
    08/05/25 🩺 210g 🩵140bpm,
    21/05/25 II prenet. 340g 🩵 wszystko dobrze, wieeeeelkie uffffff 😃
    29/05/25 🩺 390g🩵145bpm,
    17/06/25 🩺 660g🩵143bpm,
    15/07/25 🩺 983g🩵149bpm, Doppler ✅👌🏻
    29/07/25 🩺1516g🩵151bpm, KTG ✅👌🏻
    04/08/25 III prenet. 1625g, Doppler ✅👌🏻
    12/08/25🩺1867g, Doppler ✅👌🏻
    26/08/25 🩺⏳
    08/09/25🩺⏳
    21/09/25⏳planowana indukcja w 38tc ....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • Korki Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OniloraK wrote:
    A jakie macie zdanie o piciu tej herbatki z liści malin? Działa czy tylko placebo?
    Ja mam póki co doświadczenie, że niezbyt działają na wywołanie: herbatka z liści malin, olej z wiesiołka (ale podobno dopochwowo lepiej, nie mam pojęcia czy są jakieś kapsułki), seks, chodzenie mega szybko, jedzenie świeżych daktyli, masowanie kostek. Chyba te próbowałam
    I nic ;p ale też naprawdę jestem przekonana, że ch*owo przyspieszają nam te terminy lekarze i mega często można by spokojnie poczekać. bardzo mnie wkurza taki pośpiech, też czytałam ostatnio takie zwierzenia położnej jak się okropnie czuje, gdy już poród się zaczął, wszystko idzie dobrze swoim tempem, z dzieckiem dobrze, z mamą dobrze ale lekarz nagle postanawia wkroczyć bo „za długo” 🤮😭
    Także indukcja to taki mój mentalny wróg którego mam nadzieję uniknąć tym razem(wiadomo że inaczej w przypadku jakichś poważniejszych powodów które to mega usprawiedliwiają)

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • Zło_snica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OniloraK wrote:
    🥺🥺 zostanę przy herbatce z liści, olejek rycynowy do picia do mnie też nie przemawia 😱

Moja koleżanka się porwała na koktail położnych - poza sraczką nic nie uzyskała 😂

Olej z wiesiołka jest spoko 😉 dopochwowo (przy masażu krocza np) i do picia również.

Słoneczko nie zamartwiaj się na zapas❤️ równie dobrze samo z siebie może się zacząć w 38tc ❤️

Starania od 06.2021
    21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie 🩵

15.02.2025 ⏸️, 18.02.2025: beta 400,54mIU/ml, 10.03.2025 ❤️, 14.04.2025 usg prenatalne, 15.04.2025 SANCO „dzień dobry Chłopczyku” 💙😉

preg.png

To Ty, mamo,
    moja żywa kołysko,
    byłaś bliżej niż blisko,
    gdy serdeczne stukanie,
    Twoje ciche śpiewanie
    było pierwszym kochaniem.
  • Mama4 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zło_snica wrote:
    Moja koleżanka się porwała na koktail położnych - poza sraczką nic nie uzyskała 😂

Olej z wiesiołka jest spoko 😉 dopochwowo (przy masażu krocza np) i do picia również.

Słoneczko nie zamartwiaj się na zapas❤️ równie dobrze samo z siebie może się zacząć w 38tc ❤️

Moja gin mówiła to samo. :) Żebym się nie martwiła na zapas, bo natura może sama to rozwiązać i poród może rozpocząć się wcześniej.

Zło_snica lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 627 628 629 630 631
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ