Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • Wdzięczna Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Prace czas zacząć 😉 dzieci w szkole i przedszkolu a ja już startujesz pracą w domu. Dzisiaj mam wizytę u endokrynologa z uwagi na problemy z nerkami i kamicę nerkową. Szukamy przyczyny już od roku skąd mi się tyle kamieni i wapnienia robi w nerkach bo to niestety idzie w stronę niewydolności ☹️
    Jutro wieczorem kolejna wizyta, będę w 5+4 czyli tak jak ty Finch. Ciekawe co zobaczymy.
    Momentami myślę, że dzieciątko jeszcze po prostu rośnie i ma czas na pokazanie się a momentami, że to już przegrana sprawa. Ale złe myśli odpychamy a chwtym się dobrych 😁🙏🕊️✝️🤰
    Dobrego dnia 😁

Finch11, OniloraK, xoxo_14, Papillon lubią tę wiadomość

Okolice Poznania 👐
    2013😇2015♂️2017😇2017😇2018♂️
    "Jeśli Bóg z Nami któż przeciwko nam" ❤️✝️🕊️
    preg.png
    7.02⏸️
    27.02- jest ❤️
    10.03- 2.1 cm szczęścia ❤️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Wykończy mnie ta bezsennosc 😭 nie śpię większość nocy, jest mi źle w każdej możliwej pozycji 🥹 leżę i nic się nie dzieje 😐 jak usnę to myślę że max 30 min to trwa . W ciągu dnia nie jestem z tego powodu zmęczona nawet jeśli nie zrobię sobie drzemki. Ale wykończy mnie to leżenie i czekanie na dzień.

FINCH trzymam mocno kciuki i z nie cierpliwością czekam na wieści po wizycie 💜

Ja lecę właśnie na badania 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dzień dobry .
    Wykończy mnie ta bezsennosc 😭 nie śpię większość nocy, jest mi źle w każdej możliwej pozycji 🥹 leżę i nic się nie dzieje 😐 jak usnę to myślę że max 30 min to trwa . W ciągu dnia nie jestem z tego powodu zmęczona nawet jeśli nie zrobię sobie drzemki. Ale wykończy mnie to leżenie i czekanie na dzień.

Ja dziś też bezsenna noc, druga z kolei już 🫣 na początku zwalałam to na złe samopoczucie bo walczyłam z bólem gardła ale to chyba po prostu kwestia hormonów i drzemek w ciągu dnia 😅

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • OniloraK Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Hej dziewczyny! Dzisiaj ten dzień 🤭
    Na 17:30 mam USG, spać nie mogłam już dziś całą noc 🫣

Trzymamy kciuki i czekamy na piękne wieści 🥰

Finch11 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17.01.2003 r. ♂️Mateusz
    17.12.2016 r. ♂️Antoni

25.01.2025 r. ⏸️🫣 yyyy to nie menopauza 🤯
    29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06.02.2025 r. I🩺👀🥚
    27.02.2025 r. II🩺 1,96 cm💓160bpm

⬇️ pierwsza focia dzidziula ⬇️
    https://zapodaj.net/plik-lFEJnzZ1YY

20.03.2025 r. III🩺⏳
    27.03.2025 r. I prenatalne 🩺⏳
    05.10.2025 r. ....🤰🏻...🤱🏻

preg.png
  • OniloraK Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dzień dobry .

Kurcze to ja zasypiam wszędzie 😅😅😅 od razu 😅😅
    Assia 🤞🏼🤞🏼 za betę 😊

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17.01.2003 r. ♂️Mateusz
    17.12.2016 r. ♂️Antoni

29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06.02.2025 r. I🩺👀🥚

20.03.2025 r. III🩺⏳

preg.png
  • sofiz Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj badanie krzywej cukrowej - było trudniej wypić niż przed ciążą

nadal trochę krwawienia - niby wiem, że to ten polip (no mam nadzieję, że tylko) ale stres jest :/ więc przesunęłam wizytę u ginekologa na poniedziałek

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 3x500, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Ja dziś też bezsenna noc, druga z kolei już 🫣 na początku zwalałam to na złe samopoczucie bo walczyłam z bólem gardła ale to chyba po prostu kwestia hormonów i drzemek w ciągu dnia 😅
    Ja cierpię na bezsennosc bardzo długo. Jeszcze zanim zobaczyłam 2 kreski. Początkowo myślałam że to z nerwów oczekiwanie czy się udało, liczenie dni po owulacji ale jak się okazało to chyba objaw ciąży. Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio dobrze spałam 😱

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OniloraK wrote:
    Kurcze to ja zasypiam wszędzie 😅😅😅 od razu 😅😅
    Assia 🤞🏼🤞🏼 za betę 😊
    Usnę to i ja w ciągu dnia o każdej porze ale staram się tego nie robić mimo że mam ochotę bo później w nocy jest jeszcze gorzej 🙄 właśnie czekam w luxmedzie 🙂

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch kciuki za wizytę.
    U mnie jest dzisiaj równo 8 tygodni. Co do witamin ja przyjmuję mamadha, znalazłam artykuł, w którym Pan Tabletka sprawdza witaminy dla kobiet w ciąży. Jest z czego wybierać. Oprócz tego przyjmuje olej omega 3.

Dziewczyny czy Wam też tak chce się żreć? 🙈 sorry za wyrażenie, ale ja jestem non stop głodna, po prostu co 2-3h.... oprócz tego mam mega nudności (na szczęście nie wyniotuję), ale niedobrze mi cały dzień. A jak w dodatku ssie mnie w żołądku z głodu, to jeszcze bardziej... no i przespałabym i przeleżała cały dzień...

U mnie jutro wizyta na NFZ a w przyszłym tyg prywatnie. Też muszę zrobić krzywą cukrową, chociaż do najmilszych rzeczy to ona nie należy...

OniloraK, assialbnn lubią tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.

Ona- badania ok
    On- badania ok

Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy

8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za bety i za wizyty 😀❤️
    Ja mogłabym spać, ale wróciliśmy z ferii i młody z gilem i kaszlem. Nie śpię już też kolejną noc. Także łączę się w bólu ❤️
    Współczuję bezsenności, bo dobrze wiem co to znaczy. Ja musiałam dostać tabletki nasenne, bo nie mogłam tego wyregulować. Ale na szczęście, problem minął i pomimo, że już ich nie biorę to nie powraca.

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy.
  • OniloraK Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Usnę to i ja w ciągu dnia o każdej porze ale staram się tego nie robić mimo że mam ochotę bo później w nocy jest jeszcze gorzej 🙄 właśnie czekam w luxmedzie 🙂
    🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼🤞🏼

assialbnn lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️41 🫣
    Okolice Poznania
    17.01.2003 r. ♂️Mateusz
    17.12.2016 r. ♂️Antoni

29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
    06.02.2025 r. I🩺👀🥚

20.03.2025 r. III🩺⏳

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    Trzymam kciuki za bety i za wizyty 😀❤️
    Ja mogłabym spać, ale wróciliśmy z ferii i młody z gilem i kaszlem. Nie śpię już też kolejną noc. Także łączę się w bólu ❤️
    Współczuję bezsenności, bo dobrze wiem co to znaczy. Ja musiałam dostać tabletki nasenne, bo nie mogłam tego wyregulować. Ale na szczęście, problem minął i pomimo, że już ich nie biorę to nie powraca.
    Teraz w ciąży brałaś tabletki na sen ? Ja musze poprosić o coś lekarkę bo jest katastrofa 😱

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Patkaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze bety i wizyty 🥰
    Ja się obudziłam z bólem gardła :/ świetnie, to już 2 raz w tej ciąży… czuję się dziś słabo, dalej spać mi się chce. No maskara… śpię całą noc a dalej śpiąca 😴
    Dzieciaki mają ferie, nic ciekawego nie porobimy 🥲

Ja biorę pueria uno active + 5mg kwasu foliowego na receptę

assialbnn, Palaczowa lubią tę wiadomość

Kaszuby ☺️

24.02.2018r. Ernest 👦
    01.03.2019r. Eliasz 👦

30.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️
    krwiaczek, bez plamień

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palaczowa wrote:
    no a u mnie lipa.
    lekarz mimo bardzo dużych chęci i starań zobaczył jak to nazwał "smocze endo" wiec ciąża jest ale miał problemy zlokalizować przez moją budowę. nie dość że tyłozgięcie to nadwaga spora. boi się czy też nie jest w jajowodzie.
    w czwartek mam zrobić betę i sprawdzić przyrost i wysłać mu sms. jeżeli prawidłowy to mam przyjść za 4 tyg a jak nie będziemy się poważnie martwić. także najchętniej bym przespała najbliższy czas.
    Hej . Nie znalazł pęcherzyka czy jak ? Na takim etapie powinien być on już chyba dobrze widoczny ? 🤔

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Mama4 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach i betach dziewczyny!!! :) Dajcie znać po ;)

Ja biorę tylko Folik (kwas foliowy). No i D3. Według mojej gin to wystarczy na razie. :)

Helcia, ja też mam większy apetyt, jem więcej i częściej. Widocznie dzidziuś głodny 😅😋

assialbnn, Palaczowa, Helcia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Hej . Nie znalazł pęcherzyka czy jak ? Na takim etapie powinien być on już chyba dobrze widoczny ? 🤔

Właśnie też się nad tym zastanawiam cały czas. 🤔 Pierwszy raz też słyszę określenie "smocze endo".

Palaczowa może oprócz bety skonsultuj się z innym lekarzem?

Palaczowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Maltra Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też non stop bym jadła, chociaż nachodzą mnie czarne myśli że zawiodę się w poniedziałek i nic nie zobaczymy 🙈 nie wiem dlaczego tak jest, chyba ta ciaza przyszła nam tak "łatwo", że boje się w nią uwierzyć. Po prostu podjęliśmy decyzję o dziecku podeszliśmy do transferu i jest 🤷🏼‍♀️

Do tego córka od poniedziałku goraczka, wczoraj u lekarza nic a dziś po fatalnej nocy zrobiłam jej test i grypa typu A 😏 jestem przerażona, że coś od niej złapie 😔

age.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Teraz w ciąży brałaś tabletki na sen ? Ja musze poprosić o coś lekarkę bo jest katastrofa 😱
    Nie kochana. Brałam jakiś czas temu jak nie byłam w ciąży, więc nie mam pojęcia, ale myślę, że na pewno są jakieś bezpieczne w ciąży

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy.
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co gotujecie dzisiaj na obiad? Ja myślę nad zupą gulaszową, bo ostatnio to mam taką chęć na mięso. Chyba rośnie mały mięsożerca, bo ja ogólnie nie przepadam za mięsem.

preg.png
  • Judyta_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim 🥰

Finch, mocne kciuki za wizytę, wiem, jakie nerwy czujesz, ja mam moją w najbliższy poniedziałek a jak tylko o niej myślę to mi słabo 😆

Assia, ja miewałam przed ciąża problemy ze snem, takie właśnie powracające, kilka miesiąców problemów, potem dobrze spałam itd. Wiem, jakie jest to frustrujące. Polecam spróbować wyciszyć się przed snem, może jakaś delikatna joga, na youtubie jest dużo relaksacji prowadzonych, no ale nie wiem co Ci pomaga się zrelaksować :)

Za to co do objawów ja wczoraj miałam jazdę, jak wyszłam wieczorem spod prysznica to nagle zrobiło mi się słabo, mroczki przed oczami, myślałam, że się przewrócę zaraz 🤯
    Głowa w dół i głębokie oddechy pomogły, ale też to, że poszły wymioty 😬
    Dzisiaj już spoko, tylko czekam na kolejne wyniki badania moczu, żeby potwierdzić lub wykluczyć te bakterie :/

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ