Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny.
Prace czas zacząć 😉 dzieci w szkole i przedszkolu a ja już startujesz pracą w domu. Dzisiaj mam wizytę u endokrynologa z uwagi na problemy z nerkami i kamicę nerkową. Szukamy przyczyny już od roku skąd mi się tyle kamieni i wapnienia robi w nerkach bo to niestety idzie w stronę niewydolności ☹️
Jutro wieczorem kolejna wizyta, będę w 5+4 czyli tak jak ty Finch. Ciekawe co zobaczymy.
Momentami myślę, że dzieciątko jeszcze po prostu rośnie i ma czas na pokazanie się a momentami, że to już przegrana sprawa. Ale złe myśli odpychamy a chwtym się dobrych 😁🙏🕊️✝️🤰
Dobrego dnia 😁Finch11, OniloraK, xoxo_14, Papillon lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry .
Wykończy mnie ta bezsennosc 😭 nie śpię większość nocy, jest mi źle w każdej możliwej pozycji 🥹 leżę i nic się nie dzieje 😐 jak usnę to myślę że max 30 min to trwa . W ciągu dnia nie jestem z tego powodu zmęczona nawet jeśli nie zrobię sobie drzemki. Ale wykończy mnie to leżenie i czekanie na dzień.
FINCH trzymam mocno kciuki i z nie cierpliwością czekam na wieści po wizycie 💜
Ja lecę właśnie na badania 🙂👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Dzień dobry .
Wykończy mnie ta bezsennosc 😭 nie śpię większość nocy, jest mi źle w każdej możliwej pozycji 🥹 leżę i nic się nie dzieje 😐 jak usnę to myślę że max 30 min to trwa . W ciągu dnia nie jestem z tego powodu zmęczona nawet jeśli nie zrobię sobie drzemki. Ale wykończy mnie to leżenie i czekanie na dzień.
Ja lecę właśnie na badania 🙂 -
Finch11 wrote:Hej dziewczyny! Dzisiaj ten dzień 🤭
Na 17:30 mam USG, spać nie mogłam już dziś całą noc 🫣
Trzymamy kciuki i czekamy na piękne wieści 🥰Finch11 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️41 🫣
Okolice Poznania
17.01.2003 r. ♂️Mateusz
17.12.2016 r. ♂️Antoni
25.01.2025 r. ⏸️🫣 yyyy to nie menopauza 🤯
29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
06.02.2025 r. I🩺👀🥚
27.02.2025 r. II🩺 1,96 cm💓160bpm
⬇️ pierwsza focia dzidziula ⬇️
https://zapodaj.net/plik-lFEJnzZ1YY
20.03.2025 r. III🩺⏳
27.03.2025 r. I prenatalne 🩺⏳
05.10.2025 r. ....🤰🏻...🤱🏻
-
assialbnn wrote:Dzień dobry .
Ja lecę właśnie na badania 🙂
Kurcze to ja zasypiam wszędzie 😅😅😅 od razu 😅😅
Assia 🤞🏼🤞🏼 za betę 😊🙋🏻♀️41 🫣
Okolice Poznania
17.01.2003 r. ♂️Mateusz
17.12.2016 r. ♂️Antoni
29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
06.02.2025 r. I🩺👀🥚
20.03.2025 r. III🩺⏳
-
dzisiaj badanie krzywej cukrowej - było trudniej wypić niż przed ciążą
nadal trochę krwawienia - niby wiem, że to ten polip (no mam nadzieję, że tylko) ale stres jestwięc przesunęłam wizytę u ginekologa na poniedziałek
-
Finch11 wrote:Ja dziś też bezsenna noc, druga z kolei już 🫣 na początku zwalałam to na złe samopoczucie bo walczyłam z bólem gardła ale to chyba po prostu kwestia hormonów i drzemek w ciągu dnia 😅👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
OniloraK wrote:Kurcze to ja zasypiam wszędzie 😅😅😅 od razu 😅😅
Assia 🤞🏼🤞🏼 za betę 😊👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Finch kciuki za wizytę.
U mnie jest dzisiaj równo 8 tygodni. Co do witamin ja przyjmuję mamadha, znalazłam artykuł, w którym Pan Tabletka sprawdza witaminy dla kobiet w ciąży. Jest z czego wybierać. Oprócz tego przyjmuje olej omega 3.
Dziewczyny czy Wam też tak chce się żreć? 🙈 sorry za wyrażenie, ale ja jestem non stop głodna, po prostu co 2-3h.... oprócz tego mam mega nudności (na szczęście nie wyniotuję), ale niedobrze mi cały dzień. A jak w dodatku ssie mnie w żołądku z głodu, to jeszcze bardziej... no i przespałabym i przeleżała cały dzień...
U mnie jutro wizyta na NFZ a w przyszłym tyg prywatnie. Też muszę zrobić krzywą cukrową, chociaż do najmilszych rzeczy to ona nie należy...OniloraK, assialbnn lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Trzymam kciuki za bety i za wizyty 😀❤️
Ja mogłabym spać, ale wróciliśmy z ferii i młody z gilem i kaszlem. Nie śpię już też kolejną noc. Także łączę się w bólu ❤️
Współczuję bezsenności, bo dobrze wiem co to znaczy. Ja musiałam dostać tabletki nasenne, bo nie mogłam tego wyregulować. Ale na szczęście, problem minął i pomimo, że już ich nie biorę to nie powraca.34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
assialbnn wrote:Usnę to i ja w ciągu dnia o każdej porze ale staram się tego nie robić mimo że mam ochotę bo później w nocy jest jeszcze gorzej 🙄 właśnie czekam w luxmedzie 🙂
assialbnn lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️41 🫣
Okolice Poznania
17.01.2003 r. ♂️Mateusz
17.12.2016 r. ♂️Antoni
29.01.2025 r. ⏸️⏸️⏸️🫣😅
06.02.2025 r. I🩺👀🥚
20.03.2025 r. III🩺⏳
-
Papillon wrote:Trzymam kciuki za bety i za wizyty 😀❤️
Ja mogłabym spać, ale wróciliśmy z ferii i młody z gilem i kaszlem. Nie śpię już też kolejną noc. Także łączę się w bólu ❤️
Współczuję bezsenności, bo dobrze wiem co to znaczy. Ja musiałam dostać tabletki nasenne, bo nie mogłam tego wyregulować. Ale na szczęście, problem minął i pomimo, że już ich nie biorę to nie powraca.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Trzymam kciuki za Wasze bety i wizyty 🥰
Ja się obudziłam z bólem gardłaświetnie, to już 2 raz w tej ciąży… czuję się dziś słabo, dalej spać mi się chce. No maskara… śpię całą noc a dalej śpiąca 😴
Dzieciaki mają ferie, nic ciekawego nie porobimy 🥲
Ja biorę pueria uno active + 5mg kwasu foliowego na receptęassialbnn, Palaczowa lubią tę wiadomość
-
Palaczowa wrote:no a u mnie lipa.
lekarz mimo bardzo dużych chęci i starań zobaczył jak to nazwał "smocze endo" wiec ciąża jest ale miał problemy zlokalizować przez moją budowę. nie dość że tyłozgięcie to nadwaga spora. boi się czy też nie jest w jajowodzie.
w czwartek mam zrobić betę i sprawdzić przyrost i wysłać mu sms. jeżeli prawidłowy to mam przyjść za 4 tyg a jak nie będziemy się poważnie martwić. także najchętniej bym przespała najbliższy czas.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Powodzenia na dzisiejszych wizytach i betach dziewczyny!!!
Dajcie znać po
Ja biorę tylko Folik (kwas foliowy). No i D3. Według mojej gin to wystarczy na razie.
Helcia, ja też mam większy apetyt, jem więcej i częściej. Widocznie dzidziuś głodny 😅😋
assialbnn, Palaczowa, Helcia lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Hej . Nie znalazł pęcherzyka czy jak ? Na takim etapie powinien być on już chyba dobrze widoczny ? 🤔
Właśnie też się nad tym zastanawiam cały czas. 🤔 Pierwszy raz też słyszę określenie "smocze endo".
Palaczowa może oprócz bety skonsultuj się z innym lekarzem?Palaczowa lubi tę wiadomość
-
Ja też non stop bym jadła, chociaż nachodzą mnie czarne myśli że zawiodę się w poniedziałek i nic nie zobaczymy 🙈 nie wiem dlaczego tak jest, chyba ta ciaza przyszła nam tak "łatwo", że boje się w nią uwierzyć. Po prostu podjęliśmy decyzję o dziecku podeszliśmy do transferu i jest 🤷🏼♀️
Do tego córka od poniedziałku goraczka, wczoraj u lekarza nic a dziś po fatalnej nocy zrobiłam jej test i grypa typu A 😏 jestem przerażona, że coś od niej złapie 😔 -
assialbnn wrote:Teraz w ciąży brałaś tabletki na sen ? Ja musze poprosić o coś lekarkę bo jest katastrofa 😱34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
Hej wszystkim 🥰
Finch, mocne kciuki za wizytę, wiem, jakie nerwy czujesz, ja mam moją w najbliższy poniedziałek a jak tylko o niej myślę to mi słabo 😆
Assia, ja miewałam przed ciąża problemy ze snem, takie właśnie powracające, kilka miesiąców problemów, potem dobrze spałam itd. Wiem, jakie jest to frustrujące. Polecam spróbować wyciszyć się przed snem, może jakaś delikatna joga, na youtubie jest dużo relaksacji prowadzonych, no ale nie wiem co Ci pomaga się zrelaksować
Za to co do objawów ja wczoraj miałam jazdę, jak wyszłam wieczorem spod prysznica to nagle zrobiło mi się słabo, mroczki przed oczami, myślałam, że się przewrócę zaraz 🤯
Głowa w dół i głębokie oddechy pomogły, ale też to, że poszły wymioty 😬
Dzisiaj już spoko, tylko czekam na kolejne wyniki badania moczu, żeby potwierdzić lub wykluczyć te bakterie