Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe mamy 2025
Odpowiedz

Październikowe mamy 2025

Oceń ten wątek:
  • sofiz Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    Co gotujecie dzisiaj na obiad? Ja myślę nad zupą gulaszową, bo ostatnio to mam taką chęć na mięso. Chyba rośnie mały mięsożerca, bo ja ogólnie nie przepadam za mięsem.

mam sporą wybiórczość pokarmową ostatnio ale mięso bardzo dobrze wchodzi, podobno to znaczy, że trzeba zadbać o ilości białka w diecie :)

Mama4 lubi tę wiadomość

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 3x500, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
  • ananas123 Znajoma

Wysłany: 19 lutego, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Ritkaa, mocno Cię przytulam, i wierzę w to że i dla Ciebie wyjdzie słońce - tak jak i u mnie.

Jestem po wizycie, wszystko dobrze, Maluszek rośnie, serduszko bije tak jak powinno (choć z radości i wzruszenia nie zapytałam o dokładne tętno 🙈).
    Wiem że to dopiero początek drogi ale ogromny ciężar spadł z serca ❤️ wg OM dziś mam 7+1, ale wg wielkości Maluszka to 6+5.

Oby to był dzień dobrych wieści dla Was wszystkich 😘

Herbatka95, Papillon, Wdzięczna, xoxo_14, Mama4, Gracja29, Patkaa94, OniloraK, Palaczowa lubią tę wiadomość

• Herbatka95 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzień dziś zaczął się trochę smutno, bo pierwszy raz aż mnie cofnęło przy piciu kawy 😭 chyba się za szybko cieszyłam że dobrze wszystko toleruję…

Co do jedzenia to też mam takie nieustanne napady głodu, ale żołądek szybko się wypełnia. Staram się też kontrolować żeby nie jest za dużo i zbyt często, chociaż wczoraj pierwszy raz od chyba pół roku poszłam do Maka i zjadłam 20 nuggetsów 😅 bardzo mnie ciągnie do mięsa i ryb, ale odrzuca mnie ich przyrządzanie.

Wczoraj znowu zaczęły mnie boleć piersi, ale inaczej niż wcześniej. Wcześniej bolały mnie sutki, teraz cała pierś, a sutki są takie nabrzmiałe strasznie.

29, Kraków

preg.png

Wysłany: 19 lutego, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ananas123 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Ritkaa, mocno Cię przytulam, i wierzę w to że i dla Ciebie wyjdzie słońce - tak jak i u mnie.

Jestem po wizycie, wszystko dobrze, Maluszek rośnie, serduszko bije tak jak powinno (choć z radości i wzruszenia nie zapytałam o dokładne tętno 🙈).
    Wiem że to dopiero początek drogi ale ogromny ciężar spadł z serca ❤️ wg OM dziś mam 7+1, ale wg wielkości Maluszka to 6+5.

Świetne wieści! ❤️

Ja już powoli odliczam godziny do mojej wizyty jutro ;)

29, Kraków

preg.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ananas123 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Cudownie ❤️🙂

Tak przyjmujemy same dobre wieści !!!

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy.
  • Patkaa94 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    Co gotujecie dzisiaj na obiad? Ja myślę nad zupą gulaszową, bo ostatnio to mam taką chęć na mięso. Chyba rośnie mały mięsożerca, bo ja ogólnie nie przepadam za mięsem.

Ja próbuje ugotować Żurek z Tm.. ale zaczyna mi śmierdzieć trochę 🙈 a miałam ochotę na niego.

Mama4 lubi tę wiadomość

Kaszuby ☺️

24.02.2018r. Ernest 👦
    01.03.2019r. Eliasz 👦

30.01.2025 ⏸️
    30.01 betaHCG 23,5 progesteron 19
    1.02 betaHCG 65,2
    6.02 betaHCG 744 progesteron 29
    12.02 sam pęcherzyk ciążowy
    20.02 maluch 0,61 cm ♥️
    krwiaczek, bez plamień

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Dzień dobry .
    Wykończy mnie ta bezsennosc 😭 nie śpię większość nocy, jest mi źle w każdej możliwej pozycji 🥹 leżę i nic się nie dzieje 😐 jak usnę to myślę że max 30 min to trwa . W ciągu dnia nie jestem z tego powodu zmęczona nawet jeśli nie zrobię sobie drzemki. Ale wykończy mnie to leżenie i czekanie na dzień.

FINCH trzymam mocno kciuki i z nie cierpliwością czekam na wieści po wizycie 💜

Ja lecę właśnie na badania 🙂
    Dawaj znać jak wyniki ☺️

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ananas123 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Cudownie!!! ☺️ Oby już tylko takie dobre wiadomości. 💛

preg.png
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sofiz wrote:
    mam sporą wybiórczość pokarmową ostatnio ale mięso bardzo dobrze wchodzi, podobno to znaczy, że trzeba zadbać o ilości białka w diecie :)

O, dziękuję Ci za info, to ma sens, w końcu buduje się tam gniazdko dla maluszka :)

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest nie tak . Beta 891. U mnie to już chyba totalnie pozamiatane .....

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

​ Ale podobno w którymś momencie beta zwalnia. A kiedy masz wizytę?
    Trzymaj się! 🫂

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama4 wrote:
    ​ Ale podobno w którymś momencie beta zwalnia. A kiedy masz wizytę?
    Trzymaj się! 🫂
    Wiem że tak jest ale robiłam w odstępie 48h i to mnie martwi . Zapisałam się na jutro na usg prywatnie . Według mnie jutro będę 5+4 więc jeśli coś tam jest to będzie widać. Prosteron też mam nie za wysoki bo 16 z groszem

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • xoxo_14 Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Wiem że tak jest ale robiłam w odstępie 48h i to mnie martwi . Zapisałam się na jutro na usg prywatnie . Według mnie jutro będę 5+4 więc jeśli coś tam jest to będzie widać. Prosteron też mam nie za wysoki bo 16 z groszem

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, postaraj nie martwić się na zapas wiem, że łatwo powiedzieć gorzej zrobić 🙏🏻
    Trzymaj się!

28👩🏻 29🧔🏻‍♂️

Starania na luzie od 01.2024
    Na poważnie od 09.2024

On
    10.2024 morfologia plemników 0% reszta w normie, hormony ok.
    11.2024 operacja żylaków powrózka - dodatnia próba valsalvy
    02.2025 badanie kontrolne nasienia

08.02.2025 pierwszy raz ⏸️
    Beta 68,7 —> 185,9—> 498—> 1073
  • Nadziejka26 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Cześć!
    Nie chcę Cię absolutnie martwic, ale przyrost jest za mały. Może jakiś błąd, kurcze, nie zakładaj od razu, że jest bardzo źle. Trzymam za Ciebie kciuki! Rośnij fasolko. 🩷

Ja też się martwię, do wizyty jeszcze 1.5 tyg, a mnie dość mocno boli lewa strona, tak samo jak w grudniu, kiedy koniec był za szybki. Oprócz tego jestem bardzo śpiąca, nic mi się nie chce totalnie. Bolą piersi i to wszystko...

👩26 👨 29
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    03/12 ...💔👼
    .........

1 CS po poronieniu
    12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
    14.02 - 77.0 🌱
  • Mama4 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Rozumiem. Dobrze, że jutro idziesz na USG to napewno dużo się wyjaśni 🫂

preg.png
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    Kurcze 🥺 a masz możliwość jakoś skonsultować ten wynik ze swoim lekarzem dziś? Może na tym etapie to nie jest przesadzone jeśli beta się nie podwaja? Tu na Ovu jest tez kalkulator bety, może zobacz co tam Ci powie? Czy jest w normie czy za niski?
    Fasolko nie rób sobie jaj, walcz ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 13:25

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    24.02 3.2 mm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:
    O nie 😞 tak bardzo trzymałam kciuki za Twoją betę dziś.
    Czekamy do jutrzejszej wizyty! Może faktycznie już beta zwalnia teraz

34 👩🏼‍🦰34 👨🏻‍🦰
    2021 synek ❤️
    09.02 ⏸️ 12dpo
    11.02 beta 114 14 dpo
    13.02 beta 258 16dpo
    13.02 Progesteron 31
    21.02 beta 2651 i próg 17,8
    22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
    3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy.
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Kurcze 🥺 a masz możliwość jakoś skonsultować ten wynik ze swoim lekarzem dziś? Może na tym etapie to nie jest przesadzone jeśli beta się nie podwaja? Tu na Ovu jest tez kalkulator bety, może zobacz co tam Ci powie? Czy jest w normie czy za niski?
    Fasolko nie rób sobie jaj, walcz ❤️
    Nie mam możliwości kontaktu z lekarzem. Tu na ovu patrzyłam, przyrost 23% . Włożyłam sobie luteine bo mam w domu. Nie wiem czy nie za mało bo aby 2 tabletki po 50mg. Zapisałam się na jutro na usg .

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon wrote:
    O nie 😞 tak bardzo trzymałam kciuki za Twoją betę dziś.
    Czekamy do jutrzejszej wizyty! Może faktycznie już beta zwalnia teraz
    Nie sądzę aby zwalniała na tym etapie. Ale nic na to nie poradzę. Jutro pójdę na usg . Łzy same płyną... Dziewczyny jaka dawce luteiny przyjmujecie ?

Rudzieleec lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc

Wysłany: 19 lutego, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assialbnn wrote:

Trzymam kciuki kochana ❤️ moja beta też wolno rosła w pewnym momencie i wszystko jej ok! Nie nastawiaj się na nic złego, daj sobie czas. Może tego Twój organizm potrzebuje

29, Kraków

preg.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ