Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama4 wrote:Co gotujecie dzisiaj na obiad? Ja myślę nad zupą gulaszową, bo ostatnio to mam taką chęć na mięso. Chyba rośnie mały mięsożerca, bo ja ogólnie nie przepadam za mięsem.
mam sporą wybiórczość pokarmową ostatnio ale mięso bardzo dobrze wchodzi, podobno to znaczy, że trzeba zadbać o ilości białka w diecieMama4 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Ritkaa, mocno Cię przytulam, i wierzę w to że i dla Ciebie wyjdzie słońce - tak jak i u mnie.
Jestem po wizycie, wszystko dobrze, Maluszek rośnie, serduszko bije tak jak powinno (choć z radości i wzruszenia nie zapytałam o dokładne tętno 🙈).
Wiem że to dopiero początek drogi ale ogromny ciężar spadł z serca ❤️ wg OM dziś mam 7+1, ale wg wielkości Maluszka to 6+5.
Oby to był dzień dobrych wieści dla Was wszystkich 😘Herbatka95, Papillon, Wdzięczna, xoxo_14, Mama4, Gracja29, Patkaa94, OniloraK, Palaczowa lubią tę wiadomość
-
Mój dzień dziś zaczął się trochę smutno, bo pierwszy raz aż mnie cofnęło przy piciu kawy 😭 chyba się za szybko cieszyłam że dobrze wszystko toleruję…
Co do jedzenia to też mam takie nieustanne napady głodu, ale żołądek szybko się wypełnia. Staram się też kontrolować żeby nie jest za dużo i zbyt często, chociaż wczoraj pierwszy raz od chyba pół roku poszłam do Maka i zjadłam 20 nuggetsów 😅 bardzo mnie ciągnie do mięsa i ryb, ale odrzuca mnie ich przyrządzanie.
Wczoraj znowu zaczęły mnie boleć piersi, ale inaczej niż wcześniej. Wcześniej bolały mnie sutki, teraz cała pierś, a sutki są takie nabrzmiałe strasznie. -
ananas123 wrote:Cześć dziewczyny!
Ritkaa, mocno Cię przytulam, i wierzę w to że i dla Ciebie wyjdzie słońce - tak jak i u mnie.
Jestem po wizycie, wszystko dobrze, Maluszek rośnie, serduszko bije tak jak powinno (choć z radości i wzruszenia nie zapytałam o dokładne tętno 🙈).
Wiem że to dopiero początek drogi ale ogromny ciężar spadł z serca ❤️ wg OM dziś mam 7+1, ale wg wielkości Maluszka to 6+5.
Oby to był dzień dobrych wieści dla Was wszystkich 😘
Świetne wieści! ❤️
Ja już powoli odliczam godziny do mojej wizyty jutro -
Tak przyjmujemy same dobre wieści !!!34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
Mama4 wrote:Co gotujecie dzisiaj na obiad? Ja myślę nad zupą gulaszową, bo ostatnio to mam taką chęć na mięso. Chyba rośnie mały mięsożerca, bo ja ogólnie nie przepadam za mięsem.
Ja próbuje ugotować Żurek z Tm.. ale zaczyna mi śmierdzieć trochę 🙈 a miałam ochotę na niego.Mama4 lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Dzień dobry .
Wykończy mnie ta bezsennosc 😭 nie śpię większość nocy, jest mi źle w każdej możliwej pozycji 🥹 leżę i nic się nie dzieje 😐 jak usnę to myślę że max 30 min to trwa . W ciągu dnia nie jestem z tego powodu zmęczona nawet jeśli nie zrobię sobie drzemki. Ale wykończy mnie to leżenie i czekanie na dzień.
FINCH trzymam mocno kciuki i z nie cierpliwością czekam na wieści po wizycie 💜
Ja lecę właśnie na badania 🙂 -
Cudownie!!! ☺️ Oby już tylko takie dobre wiadomości. 💛 -
Mama4 wrote: Ale podobno w którymś momencie beta zwalnia. A kiedy masz wizytę?
Trzymaj się! 🫂👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Wiem że tak jest ale robiłam w odstępie 48h i to mnie martwi . Zapisałam się na jutro na usg prywatnie . Według mnie jutro będę 5+4 więc jeśli coś tam jest to będzie widać. Prosteron też mam nie za wysoki bo 16 z groszem
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, postaraj nie martwić się na zapas wiem, że łatwo powiedzieć gorzej zrobić 🙏🏻
Trzymaj się!28👩🏻 29🧔🏻♂️
Starania na luzie od 01.2024
Na poważnie od 09.2024
On
10.2024 morfologia plemników 0% reszta w normie, hormony ok.
11.2024 operacja żylaków powrózka - dodatnia próba valsalvy
02.2025 badanie kontrolne nasienia
08.02.2025 pierwszy raz ⏸️
Beta 68,7 —> 185,9—> 498—> 1073 -
assialbnn wrote:Wiem że tak jest ale robiłam w odstępie 48h i to mnie martwi . Zapisałam się na jutro na usg prywatnie . Według mnie jutro będę 5+4 więc jeśli coś tam jest to będzie widać. Prosteron też mam nie za wysoki bo 16 z groszem
Cześć!
Nie chcę Cię absolutnie martwic, ale przyrost jest za mały. Może jakiś błąd, kurcze, nie zakładaj od razu, że jest bardzo źle. Trzymam za Ciebie kciuki! Rośnij fasolko. 🩷
Ja też się martwię, do wizyty jeszcze 1.5 tyg, a mnie dość mocno boli lewa strona, tak samo jak w grudniu, kiedy koniec był za szybki. Oprócz tego jestem bardzo śpiąca, nic mi się nie chce totalnie. Bolą piersi i to wszystko...👩26 👨 29
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
03/12 ...💔👼
.........
1 CS po poronieniu
12.02 - ⏸️ 14.1 🌱
14.02 - 77.0 🌱 -
Rozumiem. Dobrze, że jutro idziesz na USG to napewno dużo się wyjaśni 🫂 -
Fasolko nie rób sobie jaj, walcz ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 13:25
-
assialbnn wrote:Coś jest nie tak . Beta 891. U mnie to już chyba totalnie pozamiatane .....
Czekamy do jutrzejszej wizyty! Może faktycznie już beta zwalnia teraz34 👩🏼🦰34 👨🏻🦰
2021 synek ❤️
09.02 ⏸️ 12dpo
11.02 beta 114 14 dpo
13.02 beta 258 16dpo
13.02 Progesteron 31
21.02 beta 2651 i próg 17,8
22.02 usg jest pecherzyk 6mm(prawdopodobnie 5+1)
3.03 jest maluch 0,69 cm i serduszko ❤️. Kosmówka się odkleja, ale walczymy. -
Finch11 wrote:Kurcze 🥺 a masz możliwość jakoś skonsultować ten wynik ze swoim lekarzem dziś? Może na tym etapie to nie jest przesadzone jeśli beta się nie podwaja? Tu na Ovu jest tez kalkulator bety, może zobacz co tam Ci powie? Czy jest w normie czy za niski?
Fasolko nie rób sobie jaj, walcz ❤️👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Papillon wrote:O nie 😞 tak bardzo trzymałam kciuki za Twoją betę dziś.
Czekamy do jutrzejszej wizyty! Może faktycznie już beta zwalnia terazRudzieleec lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Coś jest nie tak . Beta 891. U mnie to już chyba totalnie pozamiatane .....
Trzymam kciuki kochana ❤️ moja beta też wolno rosła w pewnym momencie i wszystko jej ok! Nie nastawiaj się na nic złego, daj sobie czas. Może tego Twój organizm potrzebuje