Październikowe mamy 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Herbatka95 wrote:Dziewczyny, a kiedy planujecie iść na l4? Mam mega stresującą pracę, cały dzień siedzę przy kompie a nie chciałabym dostać żylaków. Dodatkowo widzę jak ciężko mi się myśli i boję się, że narobię błędów w pracy
pierwsze dwa tygodnie marca mam urlop i rozważam żeby powiedzieć po powrocie i końcem miesiąca pójść na l4
lekarz mi proponował przy każdej wizycie, najwcześniej chcę na początku kwietnia
jeżeli masz skłonności do żylaków to polecam pończochy uciskowe, moje właśnie doszłyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 16:36
Herbatka95 lubi tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Hej . Nie znalazł pęcherzyka czy jak ? Na takim etapie powinien być on już chyba dobrze widoczny ? 🤔
No był trudno wykrywalny. dosłownie na sekundę i szybko zrobił zdjęcie, mam jutro zrobić betę i to jest teraz najważniejsze w tym momencie czy przyrost jest prawidłowy.Poznań
36 👩
Mama Nastolatków 16 oraz 13
3 poronienia 😥👼
08.02 ⏸
10.02 226- BHCG
12.02 419- BHCG
17.02 2801 - BHCG
18.02 - 19;30 pusto
20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞 -
Mama4 wrote:Właśnie też się nad tym zastanawiam cały czas. 🤔 Pierwszy raz też słyszę określenie "smocze endo".
Palaczowa może oprócz bety skonsultuj się z innym lekarzem?
nie ma sensu moim zdaniem kolejnych wizyt (grzebania tam) bo co ma być to i tak będzie. sam powiedział że na tym etapie nie ma złotego środka to nasz organizm i wszystko może być
Najważniejsze to sprawić czy ciąża się rozwija a na tym etapie to tylko beta i wykluczyć jajowód.
grzecznie czekam do jutra i zobaczymyPoznań
36 👩
Mama Nastolatków 16 oraz 13
3 poronienia 😥👼
08.02 ⏸
10.02 226- BHCG
12.02 419- BHCG
17.02 2801 - BHCG
18.02 - 19;30 pusto
20.02 BHCG 8960 🤞🤞🤞🤞 -
Mama4 wrote:Powodzenia na dzisiejszych wizytach i betach dziewczyny!!!
Dajcie znać po
Ja biorę tylko Folik (kwas foliowy). No i D3. Według mojej gin to wystarczy na razie.
Helcia, ja też mam większy apetyt, jem więcej i częściej. Widocznie dzidziuś głodny 😅😋
Wiesz co, ja gadałam z taką ogarniętą farmaceutką (ufam jej całym serduszkiem) i ona mi odradziła folik. Podobno to ciężko wchłanialna postać folianów i ogólnie bez sensu to brać. Ja biorę Folian (L-metylofolian wapnia), bo to lepiej przyswajalna forma. Ta sama laska poleciła mi osobno brać właśnie ten folian i dobrej jakości DHA (nie ten z pregny) bo podobno te gotowe mieszanki dla ciężarnych też nie są najlepsze. Że zdrowiej i taniej wychodzi sobie pokupować wszystko osobno.
A co do jedzenia to mnie od kilku dni męczą nudności (na szczęście bez wymiotów). Apetyt u mnie nie istnieje, tylko od czasu do czasu przyjdzie mi na coś ochota (typu pomarańcza, plasterek szynki, ŚLEDZIE - haha) i wtedy tylko to jedno mi w miarę wchodzi. Boję się żeby nie zacząć wymiotować bo właśnie jesteśmy u moich rodziców, a chciałabym im powiedzieć jak już będziemy mieli ładne zdjęcie bobasa 😅😅.Mama4 lubi tę wiadomość
-
Wróciłam już. Na szczęście szybko poszło. Lekarka powiedziała że faktycznie słabo przyrosła beta więc mam powtórzyć w piątek i sprawdzić. Zrobiła usg. Endometrium niejednorodne . Widoczny pęcherzyk w macicy pusty chyba 5,5mm z tego co pamiętam. Powiedziała że jest szansa ale że mam się też nastawić na to że nic z tego nie będzie i zacznę krwawić.
-
assialbnn wrote:Nie sądzę aby zwalniała na tym etapie. Ale nic na to nie poradzę. Jutro pójdę na usg . Łzy same płyną... Dziewczyny jaka dawce luteiny przyjmujecie ?
Ojejku, przykro mi assia. Mam nadzieję, że to błąd w laboratorium i jutro się okaże że wszystko będzie dobrze! Ja progesteronu biorę aktualnie 3x1 10mg duphastonu. Ale wydaje mi się, że beta nie jest zależna od progesteronu. -
Assia, jednak nadzieja ponad wszystko i mam nadzieję, że jutrzejsza beta będzie w kosmicznych wartościach! 🤞🌱
Zdaję sobie sprawę jaki to jest stres... Przytulam Cię najmocniej 🥰
Finch, jak Twoja wizyta? -
Duśka202 wrote:Wiesz co, ja gadałam z taką ogarniętą farmaceutką (ufam jej całym serduszkiem) i ona mi odradziła folik. Podobno to ciężko wchłanialna postać folianów i ogólnie bez sensu to brać. Ja biorę Folian (L-metylofolian wapnia), bo to lepiej przyswajalna forma. Ta sama laska poleciła mi osobno brać właśnie ten folian i dobrej jakości DHA (nie ten z pregny) bo podobno te gotowe mieszanki dla ciężarnych też nie są najlepsze. Że zdrowiej i taniej wychodzi sobie pokupować wszystko osobno.
A co do jedzenia to mnie od kilku dni męczą nudności (na szczęście bez wymiotów). Apetyt u mnie nie istnieje, tylko od czasu do czasu przyjdzie mi na coś ochota (typu pomarańcza, plasterek szynki, ŚLEDZIE - haha) i wtedy tylko to jedno mi w miarę wchodzi. Boję się żeby nie zacząć wymiotować bo właśnie jesteśmy u moich rodziców, a chciałabym im powiedzieć jak już będziemy mieli ładne zdjęcie bobasa 😅😅.
Dzięki Duśka za wskazówkęPodpytam znajomą farmaceutkę
Wydawało mi się, że Folik to taki najlepszy jest bo to lek.
-
assialbnn wrote:Wróciłam już. Na szczęście szybko poszło. Lekarka powiedziała że faktycznie słabo przyrosła beta więc mam powtórzyć w piątek i sprawdzić. Zrobiła usg. Endometrium niejednorodne . Widoczny pęcherzyk w macicy pusty chyba 5,5mm z tego co pamiętam. Powiedziała że jest szansa ale że mam się też nastawić na to że nic z tego nie będzie i zacznę krwawić.
Uff, dobrze, że to nie CP.
Trzymajmy się tej szansy 🫂 Rośnij rośnij Fasolko!!! 👶 -
assialbnn wrote:Wróciłam już. Na szczęście szybko poszło. Lekarka powiedziała że faktycznie słabo przyrosła beta więc mam powtórzyć w piątek i sprawdzić. Zrobiła usg. Endometrium niejednorodne . Widoczny pęcherzyk w macicy pusty chyba 5,5mm z tego co pamiętam. Powiedziała że jest szansa ale że mam się też nastawić na to że nic z tego nie będzie i zacznę krwawić.
assialbnn, Palaczowa lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😔 nie pozostaje nic innego jak czekać do piątku i do wyniku bety . Chociaż podejście lekarki do mnie podpowiada mi że nie skończy się to tak jakbym chciała 🥹 bol jajnika może być spowodowany tym że mam dość duże unaczynienie w okolicach jajnika, poleciła przyjnowac Cyclo3forte 🙂 ale to nic groźnego. Łeb mi pęka 🙄
-
assialbnn wrote:Dzięki dziewczyny 😔 nie pozostaje nic innego jak czekać do piątku i do wyniku bety . Chociaż podejście lekarki do mnie podpowiada mi że nie skończy się to tak jakbym chciała 🥹 bol jajnika może być spowodowany tym że mam dość duże unaczynienie w okolicach jajnika, poleciła przyjnowac Cyclo3forte 🙂 ale to nic groźnego. Łeb mi pęka 🙄
Herbatka95, Patkaa94 lubią tę wiadomość
-
assialbnn wrote:Dzięki dziewczyny 😔 nie pozostaje nic innego jak czekać do piątku i do wyniku bety . Chociaż podejście lekarki do mnie podpowiada mi że nie skończy się to tak jakbym chciała 🥹 bol jajnika może być spowodowany tym że mam dość duże unaczynienie w okolicach jajnika, poleciła przyjnowac Cyclo3forte 🙂 ale to nic groźnego. Łeb mi pęka 🙄
Trzymam za Ciebie kciuki żeby okazało się że maluch zrobil Ci tylko psikusa 😊
A wizytę kiedy masz ?
Aa ok juz widze ze 27, to pozostaje uzbroić się w cierpliwość 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 19:12
-
Ważne, że szybko poszło i że już po. Widzisz, nawet sama lekarka mówi, że szansa jest! Też pamiętaj, że jednak ta beta rosła, słabo, ale rosła. Dawaj znać jak się potoczy sytuacja! 🥰 -
Papillon wrote:Finch a jak u Ciebie na usg?
Mamy kropeczkę 1.6 mm ❤️
Niestety brak jeszcze akcji serduszka, lekarka powiedziała, że jest za malutka, ale zapewniła, że narazie wszystko wygląda tak jak powinno ❤️
https://zapodaj.net/images/aa4de4529c23b.jpg
To nasz mały Gremlin ❤️Judyta_, madziankaa, assialbnn, ananas123, kasialinkaa, Herbatka95, Palaczowa, Patkaa94, xoxo_14, Helcia lubią tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Mamy kropeczkę 1.6 mm ❤️
Niestety brak jeszcze akcji serduszka, lekarka powiedziała, że jest za malutka, ale zapewniła, że narazie wszystko wygląda tak jak powinno ❤️
To nasz mały Gremlin ❤️
Świetnie to czytać 😍 trzymam kciuki, żeby dalej kropeczka się pięknie rozwijała!Finch11, Zuzka :) lubią tę wiadomość
-
sofiz wrote:mam sporą wybiórczość pokarmową ostatnio ale mięso bardzo dobrze wchodzi, podobno to znaczy, że trzeba zadbać o ilości białka w diecie
Ja mam wstręt do niektórych rzeczy , ale jedyne co mi dziś wchodzi ze smakiem to sałatka z kurczakiem , fetą ,szpinakiem i suszonymi pomidorami . Zrobiłam wielką michę i wcinam to całe popołudnie i wieczór :o . Szpinak podobno zalecany jest w ciąży bo ma dużo żelaza i kwasu foliowego . Też jesteście ponadprzeciętnie wzdęte po jakimkolwiek jedzeniu? 😬 -
Finch11 wrote:Mamy kropeczkę 1.6 mm ❤️
To nasz mały Gremlin ❤️
Tak zdecydowanie 5+4 to za wcześnie na serduszko, więc na dniach się pojawi bicie ❤️❤️❤️
Cudownie 😀Finch11 lubi tę wiadomość