X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki mąż wrócił więc trzeba iść spać dobranoc

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    ja po usg. Wszystko wygląda książkowo :) Mała nadrobiła i termin porodu jest tylko o 2 dni później niż wg ostatniej miesiączki i wypada w moje urodziny :)
    Waży 430 g :D I ogólnie spała podczas badania, ale udało się Księżniczkę obudzić i do końca rozkosznie ziewała :) Echo serca też w porządku.

PS. Ja dalej nie wiem co u Ursy. No nic, może zdecyduje się też tu napisać.

Dobrej nocki :*

nenka2, polkosia, IviQ, Bąbelek, paula1, Lexie, Nynusia, nat_alia, estrella, lili_madlen, agu258 lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to powiedzieli mi ze ma duża glowe miała 35cm (wedlug mnie normalny łepuś) a obwod klatki 32cm
    jak wychodzilysmy ze szpitala to miala 3100g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 23:20

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Za to powiedzieli mi ze ma duża glowe miała 33cm (wedlug mnie normalny łepuś) a obwod klatki 32cm
    jak wychodzilysmy ze szpitala to miala 3100g

Aż zerknęłam do książeczki Dominiki. Moja miała głowę 36 cm, a obwód klatki piersiowej 33 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 23:22

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole corka soe rodzila twarzyczkowo, a ja sie dowiedzialam o tym miesiac po porodzie z ksiazeczki.. super ze mnie informowali, bo przeciez to jest powiklanie.

No i przeczytalam sobie przed chwila, ze moj porod 1 faza trwal 4godziny i 55min a 2 faza 10minut. Wiec szybciutko ja wypchnelam hehe.. 3 skurcze to chyba byly i juz...
    jaka to jest ulga jak juz mozesz przec....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz smacznie spicie, a ja sie martwie o meza, zeby wrocil caly i zdrowy.

Dobranoc dziewczyny, milego dnia jutro :) i duzo dobrego samopoczucia :)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróci wróci nenka2. Nie martw sie niepotrzebnie. idz spac:)

nenka2 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie spie.. moj lezy obok i oglada Gre o tron :D A ja Was troche nadrobilam w tym czasie. Pozatym mecze sie ze zgagą :|
    Jaroszka zazdroszcze wyjazdu!! Widac ze odpoczelas bo na kazdym zdjeciu jestes promienna :)

jaroszka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zbieram do wyrka żeby nie zaspać na krzywą cukrzycową..... choć ze stres chyba nie zasnę. Kurde dentysty się mniej bałam..
    dobranoc :)

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Wstałam dziś z nieodpartą chęcią na chleb z miodem i mleko - szok, bo ja od początku nie miałam parcia na nabiał.

Moja starsza przy porodzie miała 3kg i aż 55cm , była jak szczypiorek,obw gł i kl 32cm, przy wyjściu 100gr mniej i tak jej zostało- szczypior. Młodsza 3400 i 53cm obw gł 35 klatki 33cm, w porównaniu do siostry klops :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:31

IviQ, nenka2 lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ trzymaj sie dzielnie! Powodzenia

atdc6iyehd9qphks.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bąbelek. Wypiłam to coś godz temu. Wypić z cytryną się dało. Ale walczę z mdłościami i spać mi sie chce strasznie. Do tego jakoś dziwnie bo mi nie chcą teraz p godz pobrać krwi tylko przed wypicia i od razu po 2h i się martwię ze będę musiała powtarzać gdzie indziej. Bleee

estrella lubi tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Dziękuję Bąbelek. Wypiłam to coś godz temu. Wypić z cytryną się dało. Ale walczę z mdłościami i spać mi sie chce strasznie. Do tego jakoś dziwnie bo mi nie chcą teraz p godz pobrać krwi tylko przed wypicia i od razu po 2h i się martwię ze będę musiała powtarzać gdzie indziej. Bleee
    ja miałam tak samo - przed wypiciem i po 2 h i lekarzowi to wystarczyło :)
    chyba wiedzą co robią :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;D

IviQ, ale wcześnie pojechałas na ta glukozę :) tez mnie to czeka, ale ja pójdę bliżej wizyty, która mam na 7 lipca!

Dziewczyny muszę sie Wam pochwalić, ze mój M znalazł prace!!!! Zaczyna od poniedziałku, zadzwonili do niego teraz jak byliśmy nad morzem...przez ROK był bez pracy, bo z poprzedniej sie zwolnił...byliśmy przerażeni, dziecko w drodze i tylko moja pensja....powtarzałam mu, ze damy radę przecież nie wszystko naraz nie ? Poszczęściło nam sie z dzidzia to i praca sie pojawi - mówiłam ;)
    Nie wiem tylko jak przywykne do jego nieobecności, bo przecież od początku ciazy jest przy mnie, skacze wokół, wozi mnie po lekarzach, pomaga sprzątać i gotuje obiadki...czuje sie mega bezpiecznie....a teraz będę codziennie do 18 sama :(
    No nic jakoś to bedzie, ale cieszę sie baaarrdzzzo :)

IviQ, nat_alia, lojkalojka, BATTINKA, nenka2, estrella, soraya, lili_madlen, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na glukozie obecnie. Okropne to jest ble ble ble. W medicoverze nie można było z cytryną. U mnie sprawdzają po 1h od wypicia i po 2h. Plus ja całą morfologie robię do kontroli. I mocz.

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) a mi się dziś z lóżka wstac nie chce. Wczoraj strachu się najadlam, bo bylam kupic impregnat do drewna. Kurczę, butelka 5l, niby nie aż tak ciężka a wróciłam z twardym brzuchem i bólem w podbrzuszu. Wzięłam nospe i starałam się leżeć. Jak leżałam bylo ok, ale jak tylko wstalam żeby się umyć czy coś zjeść to wszystko wracalo. Po nocce na szczęście spokój. A miałam w planach mycie okien. Trudno, przełożę to na później a dzisiaj oszczędzający tryb życia.

Moja Nadia urodziła się z waga 3800g i miala 54 cm. Obwód kl piersiowej 33 a obwód glowki 34. Byla strasznie okulana. Na nodze faldka na faldce :-)
    Chyba w końcu doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia. U nas będzie Alicja :-)

nat_alia, IviQ, nenka2, estrella, Magnosia lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Czesc ;D

IviQ, ale wcześnie pojechałas na ta glukozę :) tez mnie to czeka, ale ja pójdę bliżej wizyty, która mam na 7 lipca!

Dziewczyny muszę sie Wam pochwalić, ze mój M znalazł prace!!!! Zaczyna od poniedziałku, zadzwonili do niego teraz jak byliśmy nad morzem...przez ROK był bez pracy, bo z poprzedniej sie zwolnił...byliśmy przerażeni, dziecko w drodze i tylko moja pensja....powtarzałam mu, ze damy radę przecież nie wszystko naraz nie ? Poszczęściło nam sie z dzidzia to i praca sie pojawi - mówiłam ;)
    Nie wiem tylko jak przywykne do jego nieobecności, bo przecież od początku ciazy jest przy mnie, skacze wokół, wozi mnie po lekarzach, pomaga sprzątać i gotuje obiadki...czuje sie mega bezpiecznie....a teraz będę codziennie do 18 sama :(
    No nic jakoś to bedzie, ale cieszę sie baaarrdzzzo :)
    Wow gratulacje dla męża. To na pewno duży kamień z serca:) teraz to się zakupy dla Michała posypać hihi
    co do glukozy to wiesz wstałam to poszłam a mam lab minute od domu :-) jeszcze 3min i spadam stąd. Uff nie zwymiotowalam. Nie zemdlalam e jest mi niedobrze i słabo.

jaroszka, soraya lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    IviQ brawo, dałaś radę hehe! Teraz oby wyniki były dobre:)

Zakocona, ciekawe dlaczego nie można z cytryną? Ja nie wiem, czy bez dam rade wypić, mam nadzieje, że u mnie będzie można dodać cytrynę :)

Jaroszka, to swietnie, że mąż dostał pracę. Mój też był rok na bezrobociu i fajne to było, bo zawsze dom był posprzątany i obiad ugotowany, ale jednak facet musi mieć pracę, bo inaczej źle to znosi ;)
    BTW, piękna zdjęcia znad morza :)

Kasiulka, gratuluję udanej wizyty :)

LiliMadlen, nie martw się, ja mam narazie tylko ciuszki od szwagierki, matę edukacyjną i dzisiaj idę oglądać wózek ;) Też szału nie ma z rzeczami ;) Jeszcze jest czas :)

Aguś, śliczny masz brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:48

jaroszka, lili_madlen lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawoooo dla IviQ :) kiedy bedą wyniki ?

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka za 15 minut :)

jaroszka lubi tę wiadomość

‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ