X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki mąż wrócił więc trzeba iść spać dobranoc

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    ja po usg. Wszystko wygląda książkowo :) Mała nadrobiła i termin porodu jest tylko o 2 dni później niż wg ostatniej miesiączki i wypada w moje urodziny :)
    Waży 430 g :D I ogólnie spała podczas badania, ale udało się Księżniczkę obudzić i do końca rozkosznie ziewała :) Echo serca też w porządku.

PS. Ja dalej nie wiem co u Ursy. No nic, może zdecyduje się też tu napisać.

Dobrej nocki :*

nenka2, polkosia, IviQ, Bąbelek, paula1, Lexie, Nynusia, nat_alia, estrella, lili_madlen, agu258 lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to powiedzieli mi ze ma duża glowe miała 35cm (wedlug mnie normalny łepuś) a obwod klatki 32cm
    jak wychodzilysmy ze szpitala to miala 3100g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 23:20

Kasia82 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Za to powiedzieli mi ze ma duża glowe miała 33cm (wedlug mnie normalny łepuś) a obwod klatki 32cm
    jak wychodzilysmy ze szpitala to miala 3100g

Aż zerknęłam do książeczki Dominiki. Moja miała głowę 36 cm, a obwód klatki piersiowej 33 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 23:22

w5wq8ribpvtivstd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole corka soe rodzila twarzyczkowo, a ja sie dowiedzialam o tym miesiac po porodzie z ksiazeczki.. super ze mnie informowali, bo przeciez to jest powiklanie.

No i przeczytalam sobie przed chwila, ze moj porod 1 faza trwal 4godziny i 55min a 2 faza 10minut. Wiec szybciutko ja wypchnelam hehe.. 3 skurcze to chyba byly i juz...
    jaka to jest ulga jak juz mozesz przec....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz smacznie spicie, a ja sie martwie o meza, zeby wrocil caly i zdrowy.

Dobranoc dziewczyny, milego dnia jutro :) i duzo dobrego samopoczucia :)

• IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróci wróci nenka2. Nie martw sie niepotrzebnie. idz spac:)

nenka2 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie spie.. moj lezy obok i oglada Gre o tron :D A ja Was troche nadrobilam w tym czasie. Pozatym mecze sie ze zgagą :|
    Jaroszka zazdroszcze wyjazdu!! Widac ze odpoczelas bo na kazdym zdjeciu jestes promienna :)

jaroszka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zbieram do wyrka żeby nie zaspać na krzywą cukrzycową..... choć ze stres chyba nie zasnę. Kurde dentysty się mniej bałam..
    dobranoc :)

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Wstałam dziś z nieodpartą chęcią na chleb z miodem i mleko - szok, bo ja od początku nie miałam parcia na nabiał.

Moja starsza przy porodzie miała 3kg i aż 55cm , była jak szczypiorek,obw gł i kl 32cm, przy wyjściu 100gr mniej i tak jej zostało- szczypior. Młodsza 3400 i 53cm obw gł 35 klatki 33cm, w porównaniu do siostry klops :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:31

IviQ, nenka2 lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ trzymaj sie dzielnie! Powodzenia

atdc6iyehd9qphks.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Bąbelek. Wypiłam to coś godz temu. Wypić z cytryną się dało. Ale walczę z mdłościami i spać mi sie chce strasznie. Do tego jakoś dziwnie bo mi nie chcą teraz p godz pobrać krwi tylko przed wypicia i od razu po 2h i się martwię ze będę musiała powtarzać gdzie indziej. Bleee

estrella lubi tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Dziękuję Bąbelek. Wypiłam to coś godz temu. Wypić z cytryną się dało. Ale walczę z mdłościami i spać mi sie chce strasznie. Do tego jakoś dziwnie bo mi nie chcą teraz p godz pobrać krwi tylko przed wypicia i od razu po 2h i się martwię ze będę musiała powtarzać gdzie indziej. Bleee
    ja miałam tak samo - przed wypiciem i po 2 h i lekarzowi to wystarczyło :)
    chyba wiedzą co robią :)

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;D

IviQ, ale wcześnie pojechałas na ta glukozę :) tez mnie to czeka, ale ja pójdę bliżej wizyty, która mam na 7 lipca!

Dziewczyny muszę sie Wam pochwalić, ze mój M znalazł prace!!!! Zaczyna od poniedziałku, zadzwonili do niego teraz jak byliśmy nad morzem...przez ROK był bez pracy, bo z poprzedniej sie zwolnił...byliśmy przerażeni, dziecko w drodze i tylko moja pensja....powtarzałam mu, ze damy radę przecież nie wszystko naraz nie ? Poszczęściło nam sie z dzidzia to i praca sie pojawi - mówiłam ;)
    Nie wiem tylko jak przywykne do jego nieobecności, bo przecież od początku ciazy jest przy mnie, skacze wokół, wozi mnie po lekarzach, pomaga sprzątać i gotuje obiadki...czuje sie mega bezpiecznie....a teraz będę codziennie do 18 sama :(
    No nic jakoś to bedzie, ale cieszę sie baaarrdzzzo :)

IviQ, nat_alia, lojkalojka, BATTINKA, nenka2, estrella, soraya, lili_madlen, Nynusia, agu258 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na glukozie obecnie. Okropne to jest ble ble ble. W medicoverze nie można było z cytryną. U mnie sprawdzają po 1h od wypicia i po 2h. Plus ja całą morfologie robię do kontroli. I mocz.

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) a mi się dziś z lóżka wstac nie chce. Wczoraj strachu się najadlam, bo bylam kupic impregnat do drewna. Kurczę, butelka 5l, niby nie aż tak ciężka a wróciłam z twardym brzuchem i bólem w podbrzuszu. Wzięłam nospe i starałam się leżeć. Jak leżałam bylo ok, ale jak tylko wstalam żeby się umyć czy coś zjeść to wszystko wracalo. Po nocce na szczęście spokój. A miałam w planach mycie okien. Trudno, przełożę to na później a dzisiaj oszczędzający tryb życia.

Moja Nadia urodziła się z waga 3800g i miala 54 cm. Obwód kl piersiowej 33 a obwód glowki 34. Byla strasznie okulana. Na nodze faldka na faldce :-)
    Chyba w końcu doszliśmy do porozumienia w sprawie imienia. U nas będzie Alicja :-)

nat_alia, IviQ, nenka2, estrella, Magnosia lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Czesc ;D

IviQ, ale wcześnie pojechałas na ta glukozę :) tez mnie to czeka, ale ja pójdę bliżej wizyty, która mam na 7 lipca!

Dziewczyny muszę sie Wam pochwalić, ze mój M znalazł prace!!!! Zaczyna od poniedziałku, zadzwonili do niego teraz jak byliśmy nad morzem...przez ROK był bez pracy, bo z poprzedniej sie zwolnił...byliśmy przerażeni, dziecko w drodze i tylko moja pensja....powtarzałam mu, ze damy radę przecież nie wszystko naraz nie ? Poszczęściło nam sie z dzidzia to i praca sie pojawi - mówiłam ;)
    Nie wiem tylko jak przywykne do jego nieobecności, bo przecież od początku ciazy jest przy mnie, skacze wokół, wozi mnie po lekarzach, pomaga sprzątać i gotuje obiadki...czuje sie mega bezpiecznie....a teraz będę codziennie do 18 sama :(
    No nic jakoś to bedzie, ale cieszę sie baaarrdzzzo :)
    Wow gratulacje dla męża. To na pewno duży kamień z serca:) teraz to się zakupy dla Michała posypać hihi
    co do glukozy to wiesz wstałam to poszłam a mam lab minute od domu :-) jeszcze 3min i spadam stąd. Uff nie zwymiotowalam. Nie zemdlalam e jest mi niedobrze i słabo.

jaroszka, soraya lubią tę wiadomość

• agaton Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    IviQ brawo, dałaś radę hehe! Teraz oby wyniki były dobre:)

Zakocona, ciekawe dlaczego nie można z cytryną? Ja nie wiem, czy bez dam rade wypić, mam nadzieje, że u mnie będzie można dodać cytrynę :)

Jaroszka, to swietnie, że mąż dostał pracę. Mój też był rok na bezrobociu i fajne to było, bo zawsze dom był posprzątany i obiad ugotowany, ale jednak facet musi mieć pracę, bo inaczej źle to znosi ;)
    BTW, piękna zdjęcia znad morza :)

Kasiulka, gratuluję udanej wizyty :)

LiliMadlen, nie martw się, ja mam narazie tylko ciuszki od szwagierki, matę edukacyjną i dzisiaj idę oglądać wózek ;) Też szału nie ma z rzeczami ;) Jeszcze jest czas :)

Aguś, śliczny masz brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 08:48

jaroszka, lili_madlen lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawoooo dla IviQ :) kiedy bedą wyniki ?

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka za 15 minut :)

jaroszka lubi tę wiadomość

‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ