X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłas pół litra zaraz po wypiciu glukozy i przed pobraniami krwi??

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAaaa wyłączcie mi ebaya bo za chwilę wydam wszystkie pieniądze z konta :D i znowu pralki nie kupimy :D

A upatrzy łam sobie wczoraj pralkę mam nadzieję, że będzie na nią promocja za 2 tygodnie jeszcze. W ogóle to w Pl tez już ciężko znaleźć pralkę na 5-6 kg? tutaj jak patrzę to większość jest min 7 kg o.O a ja nie potrzebuję takiej naprawdę...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czytam o Waszych krzywych cukrowych, już macie to za sobą, a moja gin nic o tym nie mówiła i nie dała mi skierowania (u nas do szpitala na to się idzie na pół dnia). Teraz będę u niej 30 czerwca, to będzie 27 tydzień, ale to chyba jeszcze zdążę, bo do 28 tyg się to robi tak??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, mi przed pobraniem zawsze każą wypić kubek wody, a nawet dwa...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    AAAAAAAAaaa wyłączcie mi ebaya bo za chwilę wydam wszystkie pieniądze z konta :D i znowu pralki nie kupimy :D

A upatrzy łam sobie wczoraj pralkę mam nadzieję, że będzie na nią promocja za 2 tygodnie jeszcze. W ogóle to w Pl tez już ciężko znaleźć pralkę na 5-6 kg? tutaj jak patrzę to większość jest min 7 kg o.O a ja nie potrzebuję takiej naprawdę...

wiedźma, my właśnie też poszukujemy pralki :D Musimy kupić nową w najbliższym czasie ;) Powodzenia w poszukiwaniach ;)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm co do dzwigania, moja coreczka wazy 11kg i sama sie z 5 pietra nie zniesie i nie wniesie na gore, ale zandych boli przy tym nie czuje.. no i oxzywiscie staram sie jak najmniej ja podnosic, ale czasami sie naprawde nie da... ostatnio np bolal ja brzuszek i chciala byc do mnie przytulona, a bylismy w Gdyni i cale miasto z nia przeszlam na rekach.

Ciekawe jak to jest z tym dzwiganiem.. moj lekarz mi ciagle mowi, ze kiedy z dzieciakiem na olecach i wielkim brzuche na polu siemniaki w wiadrach nosili i zyli xD. On wogole smieszny jest.

Rozmawiamy o plci i on mowi, " nooo dziewczynki z takimi workami to ja jeszcze nie widzialem, no chyba ze ta.. ta.. jak ona sie nazywa? Ta piosenkarka z broda?.."
    Ja mowie ze konczita(jakkolwieksie to pisze)
    ".. nooo, piekna kobieta, ale to cos musi byc w glowie z ta plcia, bo mozg tez moze miec plec.."

Takze tego :D

Aaai jeszcze mwoil, ze teraz jest lepiej jak za komuny bo chociaz jest zle to mozna do niemiec uciec hahaha

madu, jaroszka, soraya lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.

Ja na glukozę idę za tydzień ale pamiętam to badanie że jest do przeżycia. U mnie w przychodni tez nie można cytryny i krew pobierają przed podaniem i 2h po podaniu.

Jaroszka kochana fajnie ze mąż znalazł pracę na pewno lepiej będzie sie czuł ze zarabia na rodzinę niżeli miałby być kura domowa:) mój mąż by najmniej rak ma.
    Ile bym dała żeby mój M wracał do domu o 18-codziennie.(teraz akurat jest chwilowo na miejscu).ale...
    W następnym tygodniu wyjeżdża do pracy za granicę na co najmniej miesiąc lub dwa :(( masakra jakaś! Moja córcia będzie znów na maxa tęsknić i codziennie marudzić a ja nie będę lepsza :(( ale takie to życie pochrzanione niestety ze trzeba za chlebem wyjeżdżać:(((

Moja Nikola jak się urodziła miała 3300 i 59cm, była długa (co zresztą dr mówił mi na usg jak byłam w ciąży) ale ciuszki pasowały na 56 ale fakt faktem ze dużo ich na szczęście nie miałam...bo dziecko nóżki podkula wiec mogłam jej parę ciuszków założyć na 56 a tak to na 62.
    Teraz tez dr powiedział ze następna ma dłuuugie nogi wiec może historia sie powtórzy:)

jaroszka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Wiedzmama Kota uwielbiam takie magazyny ze starymi meblami :)
    Moj caly dom jest urzadzony w starym provancalskim stylu i meble mamy z odzysku . Wszystkie przrabialismy i malowalismy po swojemu .
    Ja dokładnie nie wiem co tam będzie ale mam nadzieję na upolowanie jakiejś komody, a najlepiej kilku bo nie mam ani jednej szafy tylko dwie takie w ścianę wbudowane (w większości mieszkań tutaj takie są) ale one są z drążkiem i jedną półką więc brakuje mi szuflad albo ogólnie pólek, po za tym może inne sofy do salonu i krzesła do kuchni bo takie nadające się do siedzenia mamy tylko jedno :D no i po cichu liczę też na to, że będzie jakieś łóżeczko ładne ;)

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma, a ja właśnie wywaliłam 3 komody z domu, bo nienawidzę półek i szafek!!! Dla mnie wszystko musi wisieć na wieszakach :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no to tutaj nie można więcej niż 3/4 kubeczka wody. Ja nie chciałam więcej niż 1/4 żeby na wszelki w nie wpłynęło na wynik.

My już po pierwszym pobraniu. Pielęgniarka się zachwycała jak pięknie widać kopniaki naszego piłkarza przez brzuch :D

estrella, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wiedźma, a ja właśnie wywaliłam 3 komody z domu, bo nienawidzę półek i szafek!!! Dla mnie wszystko musi wisieć na wieszakach :P
    Haha no widzisz :) ja to nie lubię wieszać takich rzeczy co się nie gniotą, po za tym mam dość sporą kolekcję płaszczy i spódnic więc moja szafa już się nie domyka :D a komoda jest też o tyle fajna, że można na niej świecznik postawić ;) Mój B. to w ogóle nie lubi wieszać nic na wieszakach i jego ubrania leżą u nas w sypialni rozje... rozwalonoe, no a ja chodze i zbieram i się denerwuję. jak będzie miał komodę to mu nie odpuszczę sprzątania :D

polkosia lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze poszukac szafy , bo zaczyna brakowac miejsca :)
    Matka jak to jest -zawsze czegos brakuje , cos trzeba dokupic i wez tu czlowieku odluz troche grosza na bok

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    hej dziewczyny, czytam o Waszych krzywych cukrowych, już macie to za sobą, a moja gin nic o tym nie mówiła i nie dała mi skierowania (u nas do szpitala na to się idzie na pół dnia). Teraz będę u niej 30 czerwca, to będzie 27 tydzień, ale to chyba jeszcze zdążę, bo do 28 tyg się to robi tak??

Chyba nie jest to badanie obowiązkowe, może dlatego nie dała skierowania?

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic jeszcze nie wiem o krzywej cukrowej i też mam kolejna wizytę 30tego.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

No co ty polkosia?? To żeś zaszalała.
    Ja mam dokładnie jak ma Wiedźma tez w ścianie szafę ale wszystko mam tak poupychane ze głowa mała. Komoda to dobra sprawa mi bynajmniej odpowiada można ciuchy poukładać w kostkę a jak jeszcze jest komoda pojemna...to ach tylko układać. :)

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    No co ty polkosia?? To żeś zaszalała.
    Ja mam dokładnie jak ma Wiedźma tez w ścianie szafę ale wszystko mam tak poupychane ze głowa mała. Komoda to dobra sprawa mi bynajmniej odpowiada można ciuchy poukładać w kostkę a jak jeszcze jest komoda pojemna...to ach tylko układać. :)
    No i dla maleństwa to też lepiej na półkach czy w szufladach

3i496iye8v37prd8.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziwne tylko, że krzywa nie ciążowa. Może źle skierowanie wypisał? Jak ja miałam dwupunktową, to w ramach poszukiwań czemu nie mogę w ciążę zajść. Ale może tak ma być, byle nie powtarzać :)
    oni mi powiedzieli ze na skierowaiu nie jest napisne w ogóle, ja mówiłam ze lekarka mi mówiła że po godz i po 2 ale się uparli że nie jest napisane i juz. Ale mam nadzieje ze nie bede powtarzac

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też na pewno będę kupować komodę(najlepiej używaną) do mojego (niestety małego pokoju) co by właśnie dla Fasolki mieć miejsce na ciuszki i podstawowe pierdołki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:40

3i49tgf6plfmlliy.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Chyba nie jest to badanie obowiązkowe, może dlatego nie dała skierowania?
    To chyba jest obowiązkowe badanie, bo nie znam kobiety w ciąży, która by go nie miała.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/621745097c9c.jpg A to z Tesco przecenione z 60 na 17... no oby nie było za wielkie te dziecię :-) na razie nie wybiega jakiś w przód a nawet zawsze wychodzi ciut mniejsze wg usg

Aguś26 kupiłam to samo ubranko:)Fajne promocje w tesco ale trafiłam już na końcówkę:/

relgh371rrya3inl.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ