X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znam kobiety, które nie miały testu z glukozą - 2 znajome wymiotowały przy pierwszym podejściu i gin powiedział, że nie muszą już go robić, bo po co miałyby się męczyć.

Nawet mój gin powiedział przed drugim podejściem: "proszę przyjść z wynikami, jeśli uda się pani zrobić badanie" - jeśli bym znów zwymiotowała, miałam przyjść na umówioną już normalną wizytę za 4 tygodnie.

Gdzieś w necie czytałam też, że lekarz musi na to badanie skierować, jeśli wcześniej glukoza na czczo wychodziła za duża. Więc może kierowanie wszystkich kobiet na badanie to kwestia mody bądź lekarze wiedzą, że dobrze by było je zrobić, nawet jeśli nie jest obowiązkowe.
    Szpitale też nie wymagają wyniku tego badania do porodu.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej obowiązkowe...

Ja właśnie uzbrajam garderobę w paxy i chciałabym, żeby tylko bielizna i jakieś domowe "dresy" były w szufladach. Tak to mi się nie chce prasować, a z wieszaka wszystko gładkie ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polemizowalabym z modą na to badanie. Cukrzyca ciążowa może wykształcić się u każdej kobiety ciężarnej i jest niebezpieczna dla płodu.

No, ale nie wiem gdzie znaleźć info, że jest obowiązkowe badanie czy nie, więc się spierać nie będę.

BATTINKA lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jade w sobote do Ikei po szafę - 4 metry :) My nie mamy żadnej, bo się jeszcze nie dorobiliśmy hehe ;) i wiecznie jest bałagan, bo wszystko na wierzchu :P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie spytałam pielęgniarek z medicoveru i badanie od wielu lat jest obowiązkowe.

Jadę do domu. Wow jak mi się pić chciało.

FreshMm lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka aż mi sie głupio zrobiło, ze narzekam.....a ty bidulko siedzisz przez tygodnie sama....wielki szacun kochana :)

Ja mam w każdym pokoju garderobę, ale jakoś kiepsko są zaprojektowane... Dom budował jeszcze mój dziadek i to było 32 lata temu....wiec garderobę dla synka przerabiamy tak, ze dorabiam podwieszane 4 szuflady i dużo półek oraz możliwość wysunięcia rurek na wieszaki i bedzie nas to kosztować 1500 płn...masakra....a myślałam, ze za te 1500 pln zrobię tez drzwi przesuwne do garderoby, bo mam takie normalne masywne.

relgh371crdcdbv2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to myslicie, że przez to, ze wypilam tą wodę po wypiciu glukozy mogę mieć fałszywy wynik? cholerka jasna

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • soraya Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś/jakaś Palvin hejtuje wypowiedzi :)

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się nad rozmieszczeniem dziecięcych ciuszków, będę musiała wydzielić w szafkach pokoju syna trochę miejsca bo nie mam możliwości dostawienia dodatkowych mebli. A tak mi się marzy garderoba ale mieszkamy w wieżowcu i ciężko jest coś wygospodarować.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Jakiś/jakaś Palvin hejtuje wypowiedzi :)
    Zaczynaja sie wakacje, dzieci musza sobie zajecie znalezc

Giannaa, Blondik lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jakiś bot? Ocb?

Blondik, zapytałabym o to twojego gina na wszelki wypadek. Pielęgniarki tutaj powiedziały że nie można więcej niż 300ml wypić.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)

ja dziś w lepszym nastroju po tej nieszczęsnej krzywej, dziękuję Wam za dobre słowo wczoraj, :* :*, dam radę bo dieta ma też swoje pozytywne strony ;).

Życzę powodzenia i dobrych wyników bo widzę że teraz krzywe się rozkręciły :).

Blondik - mi pielęgniarki pozwoliły wypić po badaniu troszkę (też w Medicover), a później jak źle znosiłam bo mną szarpało to jeszcze troszkę może 2 cm plastikowego kubeczka popijałam bo za dużo nie pozwoliły żeby nie wpłynęło błędnie na wynik.

Życzę wszystki miłego dnia, ja lecę do dentysty bo mam jeden ząbek do zrobienia :/.
    Buziaki dla Was!!

Magnosia, IviQ, BATTINKA lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja mam dziś wizytę u gina na 16:30. Ciekawe czy poznam płeć... Ale najważniejsze żeby pomiary były w porządku. Stresuję się już...

polkosia, BATTINKA lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    To chyba jest obowiązkowe badanie, bo nie znam kobiety w ciąży, która by go nie miała.

W Anglii wogole niema tego badania...i cale szczesce bo bym pewnie nie przelknela,z poprzedniej ciazy tez go niepamietam,moze wtedy nie robili jeszcze..chyba jakby sie taka cukrzyca pojawila to sa jakies objawy,prawda i mozna zadzialac cos na to.
    My kupujemy zestaw mebli dzieciecych KLUPŚ,bardzo ladne,ale to dopiero jak bedziemy w Polsce latem to zamowie,narazie tapetujemy-malujemy pokoj,bedzie bardzo kolorowy,kazda sciana inna :D

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    A ja znam kobiety, które nie miały testu z glukozą - 2 znajome wymiotowały przy pierwszym podejściu i gin powiedział, że nie muszą już go robić, bo po co miałyby się męczyć.

Nawet mój gin powiedział przed drugim podejściem: "proszę przyjść z wynikami, jeśli uda się pani zrobić badanie" - jeśli bym znów zwymiotowała, miałam przyjść na umówioną już normalną wizytę za 4 tygodnie.

Gdzieś w necie czytałam też, że lekarz musi na to badanie skierować, jeśli wcześniej glukoza na czczo wychodziła za duża. Więc może kierowanie wszystkich kobiet na badanie to kwestia mody bądź lekarze wiedzą, że dobrze by było je zrobić, nawet jeśli nie jest obowiązkowe.
    Szpitale też nie wymagają wyniku tego badania do porodu.

Większość kobiet z cukrzyca ciążową ma cukier na czczo dobry, a nawet bardzo niski. Podejscie lekarza na zasadzie, o jak pani zwymiotuje, to sobie darujmy, jest nieodpowiedzialne, bo cukrzyca ciążową nieleczona moze byc naprawde niebezpieczna i tu nie chodzi tylko o to, ze dziecko rodzi sie duże, ale uszkadza trzuske, serce dziecka itd.
    Jezeli kobiecie robi sie nie dobrze przy tym badaniu, slabo itd. To może oznaczać, ze wlasnie organizm nie radzi sobie z tym cukrem. Jak czytałam opis oli, ze jej się robilo slabo i niedobrze, to tak sobie pomyślałam, ze pewnie wyjdzie jej ponad normę i masz. Ja tez tak miałam. Teraz bylo wszystko ok, wiec mam nadzieje, ze wyniki będą dobre

FreshMm, BATTINKA, IviQ, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Blondik, Agania - oby się udało poznać płeć. Pewnie potem od razu zakupy jakieś ;) My jak tylko dowiedzieliśmy się, że będzie chłopiec, to pognaliśmy do sklepu. A co najśmieszniejsze, większość ubranek kupiliśmy w kolorach unisex, bo takie nam się spodobały... ;)

Jaroszka, ja też w ciągu dnia siedzę sama. G. koło 17-18 wraca z pracy. Będzie dobrze ;) Chociaż wiadomo, że najbezpieczniej, gdy jest blisko.

Ja mam krzywą cukrową zrobić po skończonym 24 tygodniu. Więc jeszcze dwa tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 11:12

Blondik, jaroszka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że wystarczyłoby, żeby każda ciężarna dostała glukometr na tydzień czy dwa i robiła pomiary, zamiast się obciążać... Ale ja nie jestem lekarzem ;)

IviQ, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja krzywa mam terazi uwaga, jak wyjdzie dobrze będę musiała powtórzyć w 28tc :/

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze względu na cukrzycę w pierwszej ciąży?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny czy Wy też macie takie dziwne uczucie jakby ktoś brzuch Wam ciągnął przy chodzeniu i takie mega napięcie brzucha może raczej skóry na nim) i strasznie niewygodnie mi się zrobiło pod żebrami :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ