Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
madu wrote:U mnie będzie Synek.
Wiedźma, mnie by stresowało, że nie mogę zobaczyćJakoś tak od USG do USG życie mi leci
ale pewnie, gdybym nie mogła, to bym się przyzwyczaiła. Mi gin szyjkę sprawdzał na razie 3x. Teraz mam wizyty raz na msc, więc nie przeszkadza mi, że mi sprawdzi szyjkę, a nawet lepiej się czuję wiedząc, że jest tak, jak powinna być
Zakręcona, i ja teżWczoraj u położnej posłuchałam tętna i już do głowy mi przyszło, żeby choć sobie ten przenośny sprzęcik do słuchania serducha kupić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:43
polkosia, ZakręconaOna, madu lubią tę wiadomość
-
A u mnie córka, a termin to 23.10
U mnie też robią tylko dwa USG...ją miałam dodatkowo wcześniejsze, bo jestem po ciąży pozamacicznej i jeszcze to drugie musiała powtarzać, bo mała nie chciała się obrócić i dać sobie zbadać serduszka. Ale pod koniec lipca jadę do Polski, więc się zapisze na USG 4Dmam nadzieję, że uda mi się podgladnac i jakieś ładne zdjęcie dostać. Mój mąż twierdzi, że skoro tutaj robią tylko dwa, to jest wystarczająco, ale wytłumaczyła mu, że ją nie mam zdjęcia jak byłam noworodkiem, a bardzo chciałabym zobaczyć, a za kilka/kilkanaście lat to może nasze dziecko będzie zalowali, że nie ma zdjęcia z brzuszka
no i w sumie powiedział, że luzik
zakocona lubi tę wiadomość
-
Najlepiej właśnie 3/4 D robi po 30 tyg juz zdjęcia jak do porodu są lekarz mi mówił , Ja tez jade do Polski ale w połowie sierpnia i pójdę w 33 /34 tyg właśnie na takie USG
No wracają stare imiona wracają , niektóre są na prawdę piękne !
A co do Edwarda to mnie odrazy skojrzylo się z nozycorekim nie ze zmierzchu hihiLittle Frog, nenka2 lubią tę wiadomość
-
zakocona - chcę się dopisać
synek SUPER że listę zrobiłaś
Tylko Kaśku bym chyba usunęła z tej listy. Może to być dla niej przykrezakocona lubi tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Ja jak byłam w PL to chciałam iść ale lekarz chciał koniecznie też badanie ginekologiczne przeprowadzić a innego nie miałam czasu znaleźć i się wycofałam. Mnie grzebanie w małej zawsze stresowało, a że wiem, że nic się nie dziej to nie dam sobie zaglądać. Po tym ostatnim scanie chciałam zapisać się prywatnie bo to nie jakieś straszne pieniądze (37 funtów) ale póki co się rozmyśliłam, może mi się jeszcze odmieni
bo jak to mówią tylko krowa zdania nie zmienia
Robimy drugiego Dziedzica
-
Little Frog, a imię już wiecie? (zdążyłaś posta napisać przed moim
Mój chciał Henryk po dziadku, ale nie lubię nadawania imion po przodkach. Tadek mu się na szczęście podoba, więc wyszło, że będzie Tadeusz Henryk po prostuNad imieniem córki w ogóle się nie zastanawialiśmy (no oprócz mojego "nie zgadzam się na Maria" [po przodku]), bo w ogóle nie brałam pod uwagę, że może być córka i tylko myślałam, że będzie chłopiec
IviQ, dopisaneImię wybrane
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:52
Little Frog lubi tę wiadomość
-
37 f ? To mega tanio , Ja za USG placilam w Birmingham 100 f:)
Ja tez nie lubię grzebania ale to jedna z normalnych czynności ginekologicznych , wiesz Ja jestem zdania ze trzeba się sprawdzić chociaż co miesiąc bo szyjka itp może skrócić się albo zmieknac nawet dzień po badaniu i będzie problem ! -
No i rozumiem takie podejście, ja jednak mam doświadczenia mojej mamy, która zawsze po badaniu ginekologicznym w każdej ciąży miała plamienia i bardzo źle się czuła, dlatego ja sama wolę tego unikać, a widocznie nie jest to nam kobietom potrzebne skoro w wielu krajach się tego nie praktykuje.
Ta cena to jest badanie trwające 10 min, jakaś promocja w Glasgow.Robimy drugiego Dziedzica
-
WiedźmaMaKota, madu, Lucy7, nenka2, zakocona, ss, IviQ, Lexie, polkosia, Natka88, Little Frog, onka, PauLLa, Bąbelek, FreshMm, BATTINKA, nat_alia, Nynusia, paula1, szczesliwa_mamusia21, Rzodkiewka, kasiulka87, soraya, agu258 lubią tę wiadomość
-
Ojjjjj rośniecie rosniecie , pięknie !
Wiedźma nie no rozumiem strach i to wszystko:)
A no widzisz to promocja u nas jeszcze nie zrobili takiej buuu a do Glasgow za daleko mi hihi ale ogólnie planujemy kiedyś odwiedzić to miastododinka lubi tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Dodinka jaki piękny brzusio
ja to mam bardziej sadełkowy, jakbym nie miała sadełka to raczej wyglądałabym jakbym banana połknęła
I jak patrzę na wasze brzuszki to każdego chcę dotknąć
DziekujęKubuś rośnie skóra napięta na masę i zauważyłam że brzuch się rozlał i sięga już pod cycki
-
Dziewczyny,
a ja mam pytanie z innej beczki:) czy któraś z Was ma meliski? ostatnio jakoś tak mi sie spodobały i nie wiem... zastanawiam się czy sie w nich poci stopa, czy są odparzenia ( w końcu to nie skórano i czy zmieści się w nich moja szeroka ciązowa stopa:) Macie? Jakie opinie?
[/url]
[/url]
-
ZakręconaOna wrote:Ojjjjj rośniecie rosniecie , pięknie !
Wiedźma nie no rozumiem strach i to wszystko:)
A no widzisz to promocja u nas jeszcze nie zrobili takiej buuu a do Glasgow za daleko mi hihi ale ogólnie planujemy kiedyś odwiedzić to miastoja mam blisko do GL
może się spotkamy na kawkę
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualnyNiby 3 miesiace na nadanie imienia, ale w szpitalu wpisza byle jakie zeby dokumenty uzupelnic, a potem jak idziesz do urzedu to wszystko zmieniasz.
Wiem, bo mi sie urodzila corka, a liczylam na synka i za cholere mi sie imiona nie podobaly i dalam jej w 3 dobie zycia, z wielkim ale.. od strony pielegniarek.
co najgorsze, nie bardzo mi sie podoba, ale coz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:23