X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba najmniej zorientowana jestem, Jakiemu balonikowi?

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Jak kupiłaś detektor za 150 pln to niestety tak kto wyglada....dlatego ja nie kupuje, bo nie stać mnie na dobry sprzęt, ceny zaczynaja sie od 500 płn.

Ja kupiłam za 160 chyba i za każdym razem znajduję... Chociaż za pierwszym razem było ciężko, bo nie wiedziałam gdzie szukać. Potem już w podobnych okolicach :) Czasem może więcej cierpliwości wystarczy ;) Nie tylko drogi sprzęt.

Kasia, ja też mam fioła na punkcie różowego :D

Kasia82 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82, szczerze to już nie pamiętam na ktorym cm kuzynka miala podane ZZO. Bylo to 7lat temu.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    ja chyba najmniej zorientowana jestem, Jakiemu balonikowi?

Baloniki do rozciągania przed porodem :) Używa się przez 3-4 tygodnie przed PTP. To coś podobnego do masażu (masaż też rozciąga), tylko z pomocą przedmiotu.

IviQ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doula powiedziała, że generalnie nie wiadomo czy by i tak nie pękła kobieta lub nie miałaby małego pęknięcia sama z siebie niż zawdzieczala to balonikowi. Ale to powtarzam jej słowa tylko :)

Mój gin np uważa, że masaż krocza to głupota i najlepszym masażem jest regularny sex :P

Tak, czytałam jej wpis, ale to również nie wiadomo czy to na pewno zasługa balonika ;)

Czy któraś będzie stosować autohipnoze? Ja chcę spróbować. Będę kupowała w necie autohipnoze dla porodu

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia dziekuje:)

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • haen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tu listopadowka:)
    czasami Was podczytuje (przyznam sie;P) i widzialam w Waszych ostatnich wpisach (a dokładnie dziewczyn z Warszawy), że robiłyście usg w Babce Medice - czy możecie kogoś konkretnie polecić?

Chcę zrobić "wczesne" połówkowe w nast.tygodniu (będę w 19+) - dla samej siebie, bo potem planuję już takie "właściwe" w 21-22 tc na Łuckiej (gdzie część lekarzy się powtarza;))
    Będę wdzięczna za podpowiedzi

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ale jak nie użyję i pęknę na kilkanaście szwów, to będę miała wyrzuty sumienia :P A tak poużywam i zobaczymy ;)

A co to jest autohipnoza?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, doktor Chmielewski :) 12 min filmu mam, wszystko dokładnie mierzył i sprawdzał.

haen lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, jasne, że jeśli chcesz tego próbować, to próbuj :) Sama nadal o tym myślę szczerze mówiąc, choć już mniej entuzjastycznie niż przed tym warsztatem o łagodzeniu bólu w porodzie ;)

Podaję jedną ze stron n/t autohipnozy. Jest ich kilka, ale ta mi najbardziej podpasowała :)
    http://cud-narodzin.pl/

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Haen, doktor Chmielewski :) 12 min filmu mam, wszystko dokładnie mierzył i sprawdzał.

dzięki;) po przestudiowaniu lekarzy+konkretnego dnia, kiedy mi pasuje, wstepnie go wytypowałam;)
    ja ze swojej strony mogę polecic do Lewczuka (u niego robilam usg w 12-13 tyg. prenatalne)

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze bym chciala sie dopisac do listy :) synek TP 27.10.2015 :)

Dobrze ze tu jestem codziennie sie człowiek czegos uczy :) chociazby dzis ten balonik ..:)

IviQ, zakocona lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, o autohipnozie też było na tym warsztacie, bo to jedna z metod na niefarmakologiczne łagodzenie bólu. Doula mówiła, że asystowała przy takich porodach i wg niej kobiety naprawdę łagodniej przechodziły ten poród i była pod wrażeniem. Oczywiście w autohipnozę też trzeba jakoś uwierzyć itp, ale ja chętnie spróbuję wszystkiego, byleby sobie przejść poród pomóc ;)
    I na mnie to demo, co jest na stronie dostępne zadziałało :)

madlen, dopisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 20:44

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Podczytuje Was na bieżąco ale nie mam okazji pisać. Ja jestem zupełnie zielona jeśli chodzi o poród i trochę się boję więc piszcie piszcie, może się nauczę czegoś :)

Iviq ja mam detektor angel sounds - Nowy kupiłam za 150 zł- i łapie tętno w 99 proc. Może Twoja dzidzia jest tak ustawiona ze ciężko złapać.

IviQ lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu mężowi chyba coś się stało, przeglądaliśmy pościel w internecie i wybierał tylko różową. Najbardziej mu się podobała. ;) Albo się tak napatrzył, albo mu awersja minęła. Muszę to wykorzystać, póki się nie nawróci. ;)

IviQ, ZakręconaOna, estrella, lojkalojka lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a kupiłaś juz ten balonik ?? Jaka cena ? Tez go chce.

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez patrzylam właśnie na ten balonik i chętnie uzyskam info o nim .
    Jakoś sorka ale podczytuje na bierzaco a słabo z pisaniem , weny wgle nie mam . Myslalam mojego D po mleko i petitki czekoladowe no oszaleje jak nie zjem heh ...
    Polecacie jakąś dobra komedie na wieczór ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wywolany porod oksytocyna, o 7 rano kazali sie wstawic w szpitalu, nie moglam nic jesc wszystko spisali zbadali wypytali pomierzyli, i podali kroplowke i jakas globolke dopochwowo nie wiem co to bylo, chyba na zmiekczenie szyjki, ja od 6 miesiaca ciazy chodzilam z rozwarciem na dwa palce, takze zaczynalam z rozwarciem.. lezalam sobie na ktg na porodowce i nagle mnie cos mocno zabolalo, tak ukłolo w srodku. Nie bolalo mocno a ja sama nie wiedzialam co to bylo.. powoedzialam poloznek ze chyba mialam skurcz, a ona do mnie ze to niemozliwe bo ktg by pokazalo.. te bole zaczely sie powtarzac i za 5 razem zaczely byc bardzo bolesne, a co ciekawe ona dalej uparta ze ktg nic nie pokazuje, ale widziala ze sie zwijam z bolu.. i liczyla co ile wystepuja. Stwierdzila, ze to jednak sa skurcze.
    Znow kazali przyjsc na porodowke( musialm latac w te i spowrotem i nosic ten wieszak na kroplowke bo sie w futrynie nie miescil xD)
    Podpieli ktg.. a mi zachcialo sie wymiotowac.. ledwo podali mi ta nerke, a ja chlusnelam na swoja koszule i wszystko dookola :P
    Poloxna do mnie mowi, ty idz pod prysznic bo bedziesz smierdziec, a ja ze nie ma mowy! Nie dam rady.. dali mi szpitalna koszule i sie przebralam, a po 10 minitach corka byla na swiecie.
    Gdybym miala sily i ich posluchala i poszla pod ten prysznic to mala by glowa wyladowala w brodziku.
    Ale porod byl szybki i nie byl az tak bolesny, tylko bardzo meczacy, a moja kacja postepowala bardzo syzbko, polozna powiedziala ze to zapewne genetyczne bo moja mama tez tak miala.. jak dosrawala pierwsze skorcze to tylko te co 5min i tata jak wzywal karetke to zawsze sie darli ze aapozno dzwoni, a on sie zali ze zona tylko takie skorcze ma heheh

Nynusia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Polkosia, a kupiłaś juz ten balonik ?? Jaka cena ? Tez go chce.

Nie kupiłam jeszcze. Są różne, i po 200 zł i po 350...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei musieli dwa razy przebijać pęcherz płodowy, bo nie chciał pęknąć, tylko się wody sączyły. Zwątpiłam na widok wielkich nożyc, ale nic nie bolało. ;)

w5wq8ribpvtivstd.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ