X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    U mnie w sumie sam poród trwał 3 godziny. O 14 zaczęło mnie coś pobierać, ale nie sądziłam, że to już, bo jeszcze miałam 3 dni do terminu. Koło 20 nastawiłam się, że obejrzę jeszcze film, ale po chwili jak weszłam pod prysznic się wykąpać, to już nie moglam wyjść. Na izbie byłam przed 21, a o 23.58 urodziłam, także w sumie 3 h i młody był. No, ale mi go nie dali, bo się okazało, że wody już były zielone i dawali mu tlen. Także dali mi młodego dopiero koło południa następnego dnia.
    Krocze też miałam nacinane, bólu nie czułam, tylko słyszałam jak nacinali skórę, ale wygoiło się bardzo szybko. I na początku może wydawało się, że jest trochę luźniej, ale za jakiś czas było wszystko ok.
    Także każdy poród inny...ale ja swój wspominam dobrze. Oby ten był taki sam, to bedzie fajnie.
    Wszystkie damy radę urodzić, bo kto jak nie my :)

Paula czy wody płodowe nie stoją sie zielone dużo po terminie? Ty przecież byłaś przed terminem...

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ej macie tak , ze czujecie ciągle mokro w majtkach ?
    Jakby wam tak dużo śluzu leciało ?
    Kurde ja jakas chyba przewrazliwiona jestem ale ciągle mam wrażenie ze cos ze mnie cieknie , niby nie mam jakoś zalanych wkładek ale tak jakby śluz wyciekal owszem ... Byłam parę dni temu w szpitalu z tym sprawdzali szyjkę , wody wszystko dobrze a ja nadal się boje: (

Taaaaa mam tak samo !! Za pierwszym razem myślałam, ze sie sikałam!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ej macie tak , ze czujecie ciągle mokro w majtkach ?
    Jakby wam tak dużo śluzu leciało ?
    Kurde ja jakas chyba przewrazliwiona jestem ale ciągle mam wrażenie ze cos ze mnie cieknie , niby nie mam jakoś zalanych wkładek ale tak jakby śluz wyciekal owszem ... Byłam parę dni temu w szpitalu z tym sprawdzali szyjkę , wody wszystko dobrze a ja nadal się boje: (
    Ja też tak czasami mam, że jak tylko mam przerwę to lęcę sprawdzić do łazienki. Tyle, że ja mam złe wspomnienia po pierwszej ciąży, jak mi w połowie 6 miesiąca częśc wód odeszła i musiałam bardzo uważać, żeby się nie przewrócić, bo ochrony prawie żadnej nie miałam.

A z tym spojeniem, to widze, że nie jestem sama...bo juz zaczełam sie martwić. Ale w sumie każda ma to po odpoczynku, wiec moze tak musi byc. Polkosia spytaj lekarza swojego, bo ja wizyta dopiero 10 lipca.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody zielone staja się jak cos się dzieje z dzieckiem np. Niedotlenienie pewnie stad tlen małemu podawali albo smukłe walnal w woreczek dzieciaszek:) takie moje male wtracenie się znów w temat

paula1 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Paula czy wody płodowe nie stoją sie zielone dużo po terminie? Ty przecież byłaś przed terminem...
    no właśnie tak mi się też wydawało, i tak myslę czy miałam dobrze termin porodu wyliczony. No miałam niby 3 dni do terminu

no to zakręconaOna dała nam odpowiedź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 22:41

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde: ( masakra ... Boje się z tymi wodami strasznie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    A u mnie w szpitalu którym mam zamiar rodzic ubranko po porodzie daje szpital dziwnie no nie

Wcale nie dziwne :) po prostu tak maja, a niektorzy ida na latwizne i nie maja

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka2 no ale w przypadku kiedy masz ubranko powinni Ci pozwolić założyć swoje a nie koniecznie ich

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam wiele szpitali, gdzie tak jest, ze nie mozna miec swoich rzeczy bo potem dziecko biora do kapania i wrzucaj do prania, a kobiety maja pretensje, ze im zginelo to i tamto :) dlatego tak jest.
    Znam wiele szpitali gdzie to stousuja, w poprzednim szpitalu tak mialam, a w tym to musze miec kosmetyki recznik kocyk i wszystko swoje dla maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej znalazlam taki oto komentarz na stronie o ciazach

Dziewczyny czytajcie składy zanim polecicie dany specyfik na rozstępy...Mustela do niedawna zawierała w składzie polyacrylamide -konserwant- jest to pochodna formaldechydu-toksyczna substancja. Obecnie chyba go usunięto ze składu, jednak składników aktywnych za taką cenę mamy w tym produkcie znikome ilości. Palmers- tutaj mamy w składzie diazolidinyl urea konserwant- podejrzany o toksyczność bowiem pod wpływem temperatury może wytwarzać formaldechyd. Nie wszystko co drogie jest warte swojej ceny i zdrowia naszych maluszków. Bądźmy odpowiedzialne. Bio Oil zawiera parafinę i to na pierwszym miejscu w składzie, nie polecam nawet kobietom nie będącym w ciąży. Kosmetyki naturalne np. masło shea lub olej migdałowy czy z kiełków pszenicy są wspaniałymi nawilżaczami łagodnymi dla naszych dzieci. Nie wspomnę o tym, że cenowo wychodzą taniej od osławionej Musteli...Jeśli nie lubicie kosmetyków naturalnych, skuteczny (patrząc na skład) i bezpieczny w ciąży jest balsam Babydream Fur Mama. Choć zapach ma specyficzny. Jeśli chcecie poczytać na temat składów różnych kosmetyków- również dziecięcych, polecam bloga "Sroka O", to prawdziwa skarbnica wiedzy.

ewwiel, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny , klade się juz ... Bola mnie znów jelita , zaparze siemię lniane i klade się spać , glowa pęka dosłownie !
    Dobrej nocy mamusia i dzidziolka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A reszta tez juz spi?

Dobranoc zakrecona..

• ss Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisala ktoras dzis o mdlosciach, ja tez nadal mam i juz sie nie łudze ze minie.powiedzialam mojej gin w czw na wizycie o tym i powiedziala ze niestety tak jest choc bardzo zadko sie to zdaża ze utrzymują się do końca ciąży, zwłaszcza gdy byly od początku tak uciążliwe jak u mnie:(
    Co do wilgoci w majtach to tez tak mam od jakiegos czasu.
    U nas w szpitalu tez daja swoje ciuchy i tylko na wyjscie sa potrzebne nasze.Jest tak jak mowi nenka, ze biora do kapania wrzucaja do prania i gina te rzeczy.
    Jejku dziewczyny i prosze wiecej takich pozytywnych historii porodowych, fajnie sie to czyta;)

nenka2 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witalam z rana to teraz ładnie powiem dobranoc ;)
    Podczytalam was o tych przezyciach z porodow i nastawień. Bratowa mi dzis opowiadala jak to u niej bylo przy CC. No coz narazie sie jeszcze tym nie martwię.Jestesmy u rodzicow, byl grill-moj zoladek wołał pomocy ale na szczescie juz przeszlo. Mąż śpi bo popilo mu sie z moim bratem i tatą;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 00:01

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże to znowu ja :D od 5 Antek daje czadu! Wszyscy w domu spia.. nawet 8 miesięczny Franek. Za oknem ptaki koncert dają a mi juz w brzuchu burczy ;(

Nynusia, aagatkaa1984 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz wstałam ;) Dzień dobry;)

Moja odkąd biorę antybiotyk nic nie szaleje nawet słodycze nie działają właśnie musze to dziś zgłosić

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co ten antybiotyk? Na pewno z małą jest ok, ale jak Cie niepokoi to lepiej sprawdzić, bedziesz spokojniejsza :)

Zjadłabym krokiety...

atdc6iyehd9qphks.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również ;)

Bąbelek też musiałaś narobić smaka :P choć bardziej chodzom za mną pierogi z kapustą :D jak tylko ogarne kuchnie w kwestii mebli to kupie co trzeba i ulepię pare :P aktualnie nawet mąki nie mam :D

Nynusia napewno jest wszystko ok ale jak możesz sprawdzić to kto zabroni :*

Wczoraj od 17,od obiadu strasznie bolał mnie żołądek ale poleciły koleżanki rumianek i nospe i dziś jest lepiej choć nie tak jakbym chciała :/

Spać nie umiem i męczę się tylko...

Ciekawe jak tam Agu po swoim wielkim dniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 06:44

Bąbelek lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy się położyli po 2, bo znajomi u nas byli. Ja już wstałam. Wczoraj po raz pierwszy pociekla mi siara z piersi i aż ostawila plamę na bluzce. I mogłam sobie wycisnąć też trochę..

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam pobudkę o 1, potem o 3, 4.30 i od 6.30 nie śpię… Heh. Te 3 pierwsze to oczywiście wizyty w toalecie :P Mała chyba jest aktywna w nocy albo pęcherz już ma tak mało miejsca że co chwilę się wypełnia…

Miłego dnia! :)

Ja po wczorajszym sprzątaniu (zeszło mi cały dzień, ale jest błysk :)) cierpię z powodu bólów pleców.. No ale wreszcie czysto, a w przyszłym tygodniu chcemy kupić część mebelków (komoda + półka z koszami wiklinowymi na najpotrzebniejsze rzeczy) :) I zamawiamy wózek też na początku lipca (kupujemy Hartan VIP XL a na niego czeka się 12-14 tyg)

Stanęłam rano na wagę a tam 75… czyli +9! Heh co to będzie do końca :P

Buziaki :*

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ