X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka, ja tam nocnych pobudek na siku to już nie liczę nawet. Codziennie po kilka razy wstaję. W sumie to się przyzwyczaiłam i wmowilam sobie, że organizm również do nocnego wstawania do dziecka się przyzwyczaja w ten sposób.

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek na infekcje bo mam bakterie w moczu. Serducho sprawdzają co 2h i bije miarowo ale byłam pytać i mi powiedziały ze nie powinno być od tego może słabsze dni ma

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)
    Ja już nie śpię od 6.30 i zaraz się biorę za ciąg dalszy wypisywania arkuszy ocen, bo wczoraj już oczopląsu dostawałam od patrzenia na te oceny i sie bałam, żeby się gdzieś nie pomylić, bo troche przepisywania by było. Koło południa wezmę się za robienie wianka, żeby puścić na wodę wieczorem, bo to dzisiaj Noc Kupały :)Nie miałam za bardzo pomysłu jak to zrobić, ale dzisiaj w nocy przyszedł, więc...będę tworzyć :)

Co do sprzątania też mam mały bałagan, ale pod koniec sierpnia mamy się przeprowadzać, więc sprzątam tylko to, co muszę, bo i tak jak się zaczną wakacje będę wszystko po kolei przeglądać i ogarniać.

Kasiulka ja tez dzisiaj rano weszłam na wagę i o dziwo, od 1.5 tyg. waga w sumie taka sama :) ale ogólnie mam + 8kg.

Już sa marcowe mamusie 2016 :) ale ten czas szybko leci, dopiero był początek, a tu już 6 miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 08:13

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja według Belly jestem w 6. miesiącu od jakiegoś czasu, ale wygodniej mi liczyć pełne miesiące, więc początek 6. miesiąca według kalendarza przypada dzisiaj.

Nynusia, paula1, IviQ lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    mam pytanko do dziewczyn stosujących detektory tętna, jakie polecają i czy zawsze znajdują tentno bez trudu. Bo ja mam Humed ale za chiny nie mogę znależć 2 razy mi się udało na 100 prób chyba. I nie wiem czy to wynika z ułożenia dziecka czy złego sprzętu

IviQ ja mam detektor Angelsounds JPD i tylko na początku jak jeszcze nie wiedziałam gdzie przykładać to nie mogłam znaleźć tętna. Ale odkąd znalazłam to zawsze jest słychać. A mam go gdzieś od 10 tygodnia. Więc to nie prawda co Jaroszka chyba napisała ze musisz wydac kupe kasy na sprzet zeby byl dobry. Ja za swoj dałam 120 zl i nie narzekam, choc teraz juz nie slucham jak czuje ruchy Dzidzi :) ale moze faktycznie malenstwo jest tak ułozone ze ciezko wyłapac. A slyszysz chociaz "pukniecia" jakby jak sie rusza?:)

IviQ lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Was tak dzieciaki w brzuchu budzą? Ja to śpię jak zarznieta, raz tylko w nocy na siku wstaje, mój mały śpi razem ze mną, a budzi sie chwile po mnie, jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby dzidzia obudziła mnie kopniakiem :) moze pózniej jak bedzie większy, albo to znak i bedzie przesypial noce, ale by było cudownie :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jaroszka, to u mnie zupełnie jak u Ciebie. Mała się kręci ok 22-23 jak ją się klasę spać, a rano dopiero ok 8-9 daje znać o sobie, a budze się o 7 ;) no chyba, że mój mąż przed wyjściem do pracy coś do niej nawija i przykłada głowę do brzucha, to sprzeda mu kilka kopniakow i idzie spać dalej ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny witam się z Władysławowa :)

dojechaliśmy wczoraj po 7 godzinach ( niestety ze śląska trche km jest )
    podróż nie była najgorsza - kilka razy robił mi sie twardy brzuszek ale chyba wszytsko ok... zjadłam rybke smażoną na obiadek i mi zaszkodzila, strasznie dokuczały mi gazy wieczorem - mój mąż nie umiał ze mną wytrzymać ;) :/ do tego Malenstwo strasznie mnie skopało..
    dzisiaj jeszcze nie dał żadnych oznaków - czekam na kopniaczki ... pogoda nie najgorsza - raz slonezko raz deszczyk ale nareszcie razem na urlopie :)

jaroszka, BATTINKA, Little Frog, lojkalojka, Lexie, Natka88, lili_madlen, Magnosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim mamom :)
    Ja dzis się obudziłam o 5 wściekła jak cholera bo mi się śniło, ze mój mnie zdradza. W pierwszej chwili miałam go ochotę udusic :)ale zrobiłam siusiu, posiedzialam chwile i mi nerwy przeszly. Juz mam dość tych realistycznych snów :)
    Co do cieknięcia, to od ok miesiąca jestem na wkladkach, bo zdarzalo mi się ze przecieklo przez bieliznę i nawet spodnice, lekarz wie, sprawdzal wszystko ok.
    Miłego słonecznego dzionka dziewczyny :)

iv09hdge6yql001e.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja mała rusza się praktycznie cały dzień od rana do wieczora (szczególnie aktywna jest po posiłkach), ale nie są to jakieś uciążliwe ruchy, mogę spać nawet w ciągu dnia. W nocy myślę, ze raczej śpi bo kiedy ja wstaję do toalety nie czuję ruchów. W każdym razie na pewno mała mnie nie budzi.

awqhps.jpg

33abhox.jpg

aanaa, zakocona, polkosia, stelianka, ewwiel, BATTINKA, Little Frog, Nynusia, lojkalojka, Lexie, Natka88, lili_madlen, PauLLa, Magnosia, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady, ale brzuszek piękny <3

Czy któraś z was już ma wyciek mleka? Mogę sobie wyciskać z lewej piersi bez problemu (mało, bo mało, ale leci..).

My zaraz do roboty się zbieramy na spotkanie, ale potem lecimy do znajomych i dostaniemy od koleżanki wszystkie już jej niepotrzebne rzeczy dla dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 10:09

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

Czy któraś z was już ma wyciek mleka? Mogę sobie wyciskać z lewej piersi bez problemu (mało, bo mało, ale leci..).

My zaraz do roboty się zbieramy na spotkanie, ale potem lecimy do znajomych i dostaniemy od koleżanki wszystkie już jej niepotrzebne rzeczy dla dziecka :)

Dzięki.
    Ja już w 14 tyg jednego dnia poczułam straszne swędzenie sutków i od tego momentu po naciśnięciu z obu piersi mam już wyciek mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 10:13

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Wybaczcie długą nieobecność.
    Przyjechali do mnie rodzice w odwiedziny więc szykowałam wszystko na tzw picuś glancuś przez ostatni tydzień. Teraz są u nas przez kolejne trzy tygodnie ( widujemy się 2 x w roku ) więc pewnie też rzadko będę.
    U mnie ok, mała bryka, we wtorek jedziemy na USG 4D zobaczyć naszą Niuńkę :)
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, będę nadrabiać w lipcu, a w sierpniu to już w ogóle będę pisać na bieżąco, bo już na wolnym ( oł yeah ).
    Buziaki dla Was i Maluszków!

Little Frog, Nynusia, Magnosia, IviQ lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

Mamyyy... i to dość spory wyciek...:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, piękny brzusio! :)

Muffinka, to korzystaj z czasu spędzonego z rodzicami :) No i byle do sierpnia i do urlopu :)

U mnie póki co czasami po nocy zostanie malutka plamka na piżamie - może 2 kropelki wyciekają, a jak nacisnę to nic.

Natalia, udanego pobytu. Ja za miesiąc jadę do Polski i też czeka mnie taka długa podróż. Ok 730 km... A później jeszcze powrót... Ale dam radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 10:48

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam a chciałabym juz mieć chociaż minimalny

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo duzo siary, jak wycisne to leci po piersi i splywa na brzuch..
    z corka bylo to samo, ale jedna piers zawsze jest troche opozniona i w niej jest narazie malutko i sutek jeszcze nie jest taki do konca "karmiacy"

A te co nie maja to wcale nie musza, nie martwcie sie.. i tak bedziecie karmic

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych wycieków nawet jak cisnę...ale wiem że to nic złego i mam jeszcze czas :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka2 oby tak było ;) właśnie myślę nad laktatorem czy ręczny czy elektryczny

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam reczny laktator Avent i bylam bardzo zadowolona, swietnie dzialal nic nie bolalo...
    A o elektrycznych to slyszalam tylko negatywne opinie, ale sama stycznosci nie mialam.

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ