X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka, ja tam nocnych pobudek na siku to już nie liczę nawet. Codziennie po kilka razy wstaję. W sumie to się przyzwyczaiłam i wmowilam sobie, że organizm również do nocnego wstawania do dziecka się przyzwyczaja w ten sposób.

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek na infekcje bo mam bakterie w moczu. Serducho sprawdzają co 2h i bije miarowo ale byłam pytać i mi powiedziały ze nie powinno być od tego może słabsze dni ma

l22nhdgeccid541p.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :)
    Ja już nie śpię od 6.30 i zaraz się biorę za ciąg dalszy wypisywania arkuszy ocen, bo wczoraj już oczopląsu dostawałam od patrzenia na te oceny i sie bałam, żeby się gdzieś nie pomylić, bo troche przepisywania by było. Koło południa wezmę się za robienie wianka, żeby puścić na wodę wieczorem, bo to dzisiaj Noc Kupały :)Nie miałam za bardzo pomysłu jak to zrobić, ale dzisiaj w nocy przyszedł, więc...będę tworzyć :)

Co do sprzątania też mam mały bałagan, ale pod koniec sierpnia mamy się przeprowadzać, więc sprzątam tylko to, co muszę, bo i tak jak się zaczną wakacje będę wszystko po kolei przeglądać i ogarniać.

Kasiulka ja tez dzisiaj rano weszłam na wagę i o dziwo, od 1.5 tyg. waga w sumie taka sama :) ale ogólnie mam + 8kg.

Już sa marcowe mamusie 2016 :) ale ten czas szybko leci, dopiero był początek, a tu już 6 miesiąc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 08:13

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja według Belly jestem w 6. miesiącu od jakiegoś czasu, ale wygodniej mi liczyć pełne miesiące, więc początek 6. miesiąca według kalendarza przypada dzisiaj.

Nynusia, paula1, IviQ lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    mam pytanko do dziewczyn stosujących detektory tętna, jakie polecają i czy zawsze znajdują tentno bez trudu. Bo ja mam Humed ale za chiny nie mogę znależć 2 razy mi się udało na 100 prób chyba. I nie wiem czy to wynika z ułożenia dziecka czy złego sprzętu

IviQ ja mam detektor Angelsounds JPD i tylko na początku jak jeszcze nie wiedziałam gdzie przykładać to nie mogłam znaleźć tętna. Ale odkąd znalazłam to zawsze jest słychać. A mam go gdzieś od 10 tygodnia. Więc to nie prawda co Jaroszka chyba napisała ze musisz wydac kupe kasy na sprzet zeby byl dobry. Ja za swoj dałam 120 zl i nie narzekam, choc teraz juz nie slucham jak czuje ruchy Dzidzi :) ale moze faktycznie malenstwo jest tak ułozone ze ciezko wyłapac. A slyszysz chociaz "pukniecia" jakby jak sie rusza?:)

IviQ lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Was tak dzieciaki w brzuchu budzą? Ja to śpię jak zarznieta, raz tylko w nocy na siku wstaje, mój mały śpi razem ze mną, a budzi sie chwile po mnie, jeszcze mi sie nie zdarzyło żeby dzidzia obudziła mnie kopniakiem :) moze pózniej jak bedzie większy, albo to znak i bedzie przesypial noce, ale by było cudownie :)

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Jaroszka, to u mnie zupełnie jak u Ciebie. Mała się kręci ok 22-23 jak ją się klasę spać, a rano dopiero ok 8-9 daje znać o sobie, a budze się o 7 ;) no chyba, że mój mąż przed wyjściem do pracy coś do niej nawija i przykłada głowę do brzucha, to sprzeda mu kilka kopniakow i idzie spać dalej ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny witam się z Władysławowa :)

dojechaliśmy wczoraj po 7 godzinach ( niestety ze śląska trche km jest )
    podróż nie była najgorsza - kilka razy robił mi sie twardy brzuszek ale chyba wszytsko ok... zjadłam rybke smażoną na obiadek i mi zaszkodzila, strasznie dokuczały mi gazy wieczorem - mój mąż nie umiał ze mną wytrzymać ;) :/ do tego Malenstwo strasznie mnie skopało..
    dzisiaj jeszcze nie dał żadnych oznaków - czekam na kopniaczki ... pogoda nie najgorsza - raz slonezko raz deszczyk ale nareszcie razem na urlopie :)

jaroszka, BATTINKA, Little Frog, lojkalojka, Lexie, Natka88, lili_madlen, Magnosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim mamom :)
    Ja dzis się obudziłam o 5 wściekła jak cholera bo mi się śniło, ze mój mnie zdradza. W pierwszej chwili miałam go ochotę udusic :)ale zrobiłam siusiu, posiedzialam chwile i mi nerwy przeszly. Juz mam dość tych realistycznych snów :)
    Co do cieknięcia, to od ok miesiąca jestem na wkladkach, bo zdarzalo mi się ze przecieklo przez bieliznę i nawet spodnice, lekarz wie, sprawdzal wszystko ok.
    Miłego słonecznego dzionka dziewczyny :)

iv09hdge6yql001e.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja mała rusza się praktycznie cały dzień od rana do wieczora (szczególnie aktywna jest po posiłkach), ale nie są to jakieś uciążliwe ruchy, mogę spać nawet w ciągu dnia. W nocy myślę, ze raczej śpi bo kiedy ja wstaję do toalety nie czuję ruchów. W każdym razie na pewno mała mnie nie budzi.

awqhps.jpg

33abhox.jpg

aanaa, zakocona, polkosia, stelianka, ewwiel, BATTINKA, Little Frog, Nynusia, lojkalojka, Lexie, Natka88, lili_madlen, PauLLa, Magnosia, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady, ale brzuszek piękny <3

Czy któraś z was już ma wyciek mleka? Mogę sobie wyciskać z lewej piersi bez problemu (mało, bo mało, ale leci..).

My zaraz do roboty się zbieramy na spotkanie, ale potem lecimy do znajomych i dostaniemy od koleżanki wszystkie już jej niepotrzebne rzeczy dla dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 10:09

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

Czy któraś z was już ma wyciek mleka? Mogę sobie wyciskać z lewej piersi bez problemu (mało, bo mało, ale leci..).

My zaraz do roboty się zbieramy na spotkanie, ale potem lecimy do znajomych i dostaniemy od koleżanki wszystkie już jej niepotrzebne rzeczy dla dziecka :)

Dzięki.
    Ja już w 14 tyg jednego dnia poczułam straszne swędzenie sutków i od tego momentu po naciśnięciu z obu piersi mam już wyciek mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 10:13

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Wybaczcie długą nieobecność.
    Przyjechali do mnie rodzice w odwiedziny więc szykowałam wszystko na tzw picuś glancuś przez ostatni tydzień. Teraz są u nas przez kolejne trzy tygodnie ( widujemy się 2 x w roku ) więc pewnie też rzadko będę.
    U mnie ok, mała bryka, we wtorek jedziemy na USG 4D zobaczyć naszą Niuńkę :)
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, będę nadrabiać w lipcu, a w sierpniu to już w ogóle będę pisać na bieżąco, bo już na wolnym ( oł yeah ).
    Buziaki dla Was i Maluszków!

Little Frog, Nynusia, Magnosia, IviQ lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:

Mamyyy... i to dość spory wyciek...:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, piękny brzusio! :)

Muffinka, to korzystaj z czasu spędzonego z rodzicami :) No i byle do sierpnia i do urlopu :)

U mnie póki co czasami po nocy zostanie malutka plamka na piżamie - może 2 kropelki wyciekają, a jak nacisnę to nic.

Natalia, udanego pobytu. Ja za miesiąc jadę do Polski i też czeka mnie taka długa podróż. Ok 730 km... A później jeszcze powrót... Ale dam radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 10:48

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam a chciałabym juz mieć chociaż minimalny

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo duzo siary, jak wycisne to leci po piersi i splywa na brzuch..
    z corka bylo to samo, ale jedna piers zawsze jest troche opozniona i w niej jest narazie malutko i sutek jeszcze nie jest taki do konca "karmiacy"

A te co nie maja to wcale nie musza, nie martwcie sie.. i tak bedziecie karmic

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych wycieków nawet jak cisnę...ale wiem że to nic złego i mam jeszcze czas :)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka2 oby tak było ;) właśnie myślę nad laktatorem czy ręczny czy elektryczny

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam reczny laktator Avent i bylam bardzo zadowolona, swietnie dzialal nic nie bolalo...
    A o elektrycznych to slyszalam tylko negatywne opinie, ale sama stycznosci nie mialam.

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ