Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nenka, ja nie chcę na fb, sorry
Nynusia, tez niezbyt rozumiem po co byś mleko już chciałaja się bardzo zdziwiłam, że już mi leci i myślałam, że może jestem w tym jedyna, że tak szybko
polkosia, ja również zawsze miałam dużo śluzu, ale teraz w ciąży to mooookrooooWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 12:21
polkosia lubi tę wiadomość
-
nat_alia udanego wypoczynku we Władysławowie:)
bursztynowa uroczy okraglaczek
zakręcona - smacznego u mnie tez dzis tarta truskawkowa
Jesli chodzi o śluz to u mnie bez drastycznych zmian , wszystko tak w normiea siary nie mam nawet jak zduszam
jedyne co troche dokucza to nietrzymanie moczu ( mimo cwiczen mięśni kegla ) miałam z tym problem juz przed ciąża potem cwiczyłam regularnie iesnie i jakoś przeszło prawie calkowicie a teraz w ciazy tak od miesiaca sie nasiliłonormalnie w spoczynku nic , ale kiedy psikne lub zakaszle mocniej albo bym sie intensywnie np śmiała ....
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5dec9a08b0e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cc9adf1cfa4.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e868b8b7050.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/875e9e568965.jpg
A tutaj to co wspominałam że ostatnio upolowałam w ciucholandzie wszystko za jedyne 15 złna razie chomikuje wszystko do worków a prać i prasować bede juz całe zapasy żeby Niko miał na świeżo
Magnosia lubi tę wiadomość
-
Nynusia wrote:Polkosia, zakocona dużo osób mówiło mi ze im wcześniej siara tym dłużej się karmi dziecko i jakoś tak sobie to wbilam do głowy
Nigdy o tym nie słyszałamMi wiele osób mówiło, że lepiej jak najpóźniej właśnie. Ale nie wiem w sumie gdzie leży prawda. Mi tam się nie spieszy, żeby staniki i bluzki sobie brudzić
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
lili_madlen wrote:jedyne co troche dokucza to nietrzymanie moczu ( mimo cwiczen mięśni kegla ) miałam z tym problem juz przed ciąża potem cwiczyłam regularnie iesnie i jakoś przeszło prawie calkowicie a teraz w ciazy tak od miesiaca sie nasiliło
normalnie w spoczynku nic , ale kiedy psikne lub zakaszle mocniej albo bym sie intensywnie np śmiała ....
Lili, też mam problem z nietrzymaniem moczu (wysiłkowe), już od kilku lat... A teraz w ciąży jakby się pogorszyło, dlatego m.in. wkładki muszę mieć.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Cześc dziewczyny! Pierwszy raz, chyba od miesiąca, udało mi się Was nadrobic
Dumnam z siebie.
Jeśli chodzi o siarę to ja niczego nie obserwuję, a czasem pod prysznicem sprawdzam (koleżanka mówiła, że często siara jest, tylko niewprawna przyszła mama nie umie jej wycisnąc dlatego to czy jest czy jej nie ma warto sprawdzac pod strumieniem ciepłej wody bo wtedy leciutkie naciśniecie powoduje jej wypływ).
U mojej mamy nie było pokarmu jeszcze 2 dni po porodzie a potem jak się zaczęło to była wręcz klęska urodzaju. Ja mam laktator Avent z zestawem do przechowywania pokarmu (woreczki). Kupiłam na wypadek gdyby i u mnie laktacja się spóźniła i trzeba by było ją stymulowac.
Nynusia super, że już Cię puszczają. A ja jutro idę na oddział będą szukac tego zapalenia więc pewnie sobie posiedzę
Bursztynowa Lady przepiękny brzunio
Co do dziewczyn, które lękają się o ten śluz. Są dostępne wkładki testowe, które zabarwiają się na zielono lub niebiesko gdy przepływają wody a jeśli nie ma gdzie ich zakupic to warto pojechac na IP. Wiem coś o tym bo w czwartek zaliczyłam wizytę w Zdrojach, bo nagle podczas zakupów w Szczecinie wyleciało ze mnie sporo wodnistej bezbarwnej wydzieliny i się przestraszyłam, że może te wody uciekają i stąd to małowodzie dzień wcześniej na konsultacji z Prof. Respondek-Liberską. W każdym razie warto to skontrolowac jeśli nie jest się pewnym. Oni po prostu sprawdzają listkiem lakmusowym ph przy szyjce, jak jest żółte to wraca się do domu, nie zostawiają na oddziale.
Lil_Madlen cudownościMuszę pstryknąc wynik wczorajszych zakupów
Kupiłam małemu w H&M 4 x pajacyki w tym jedne w pieski
Oprócz tego kupiłam tez koszule do karmienia, jedną koszulę nocną na ciążę i szlafroczek
lili_madlen, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość
-
A i używałam tylko laktatora zwykłego ręcznego za około 15zł. Używałam tylko na początku jak pojawiła się siara a mały leżał na noworodkach pod kroplówką i nie mogłam często przystawiać. Jak się laktacja rozhuśtała to po naciśnięciu piersi mogłam wzory na ścianach malować
Młodego karmiłam wyłącznie piersią przez 6 miesięcy bez dopajania i dokarmiania, po 6 miesiącu zaczęłam rozszerzać dietę. Pięknie przybierał na wadze, teraz największy w grupie.Little Frog, IviQ lubią tę wiadomość
-
zetaaa wrote:Ja wole dodawac zdiecia na fb niestety tutaj zadne zdiecie mi nie wchodzi .uzywam neta z tel moze dlatego nie wiem
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ursa dokładnie ! takie maluśkie ubranka to saaame słodkości
Życze Ci że skoro musza Tobie cos poszukac to zeby poszukali szybko i żebyście prędko wrócili do domku z dobrymi wieściami
I może jak juz bedziesz tak czy siak w tym szpitalu to daj im sugestie np na boleriozę .. nie wiem tak mi jakoś przyszło do głowy
Ja tez wole nie majdrowac przy piersiachJeszcze troche czasu zostało
-
polkosia wrote:Ursa, a ta koszula do karmienia to z H&M też?
Nie. Nie. Kupiłam takie zwykłe w bieliźniarskim.
ss wrote:No ale chyba nie trzeba sciskac piersi by wywolywac siare? Ja tam wole nie, nie potrzebne mi to narazie, jest czas na to.
Nie potrzeba. Chodziło mi o to, że czasem kobiety mówią, że siary nie mają a mają tylko źle sprawdzają
Lili Madlen przy boreliozie CRP byłoby wysokie i przeciwciała też. A ja mam CRP 6 i przeciwciała w normie dla ciężarnych. Wydaje mi się, że nic nie znajdą... może coś w wymazie pochwy.