X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie czego ja nie kupię? Pościeli :D Ponoc to całkiem zbędna rzecz. Rożki mam 3 :D dwa bawełniane, wypchane czymś ocieplającym i jeden polarowy z dziurkami na pasy fotelika. Te bawełniane dostałam używane, nie sądzę bym je używała poza szpitalem, bo są faktycznie sztywne i nieprzyjemne ale ten polarowy jest bardzo fajny :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala biore kocyk :) bedzie przyjemniej mi i dzidzi :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Jeszcze troszke i bedzie 100dni do konca ciazy :) wyobrażacie sobie to?

A mi zostało 96 a przez te stresy z serduchem Kornela jakoś nawet tego nie zauważyłam.

nenka2, IviQ lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubilam to ze zostalo ci juz tylko 96 oczywiscie :)

• ss Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poscieli narazie nie kupuje tylko ze 2 kocyki, rozek,przescieradla ze 3 i ochraniacz do lozeczka a koldre i poduszke sie kiedys dokupi;)

Ursa lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Polubilam to ze zostalo ci juz tylko 96 oczywiscie :)

Oczywiście :*

SS, ja mam też kocyki i jeszcze śpiworek. Jeśli nie okaże się, że Kornelek nie lubi śpiworków to dokupimy ich więcej bo ponoc są najbezpieczniejsze i najbardziej funkcjonalne :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis styknal 26£tydzien i 105dni do porodu...a co dopiero byl styczen i dowiedzialam sie o ciazy :-)

Ursa, Lexie lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tez moze jeden spiworek kupimy i zobaczymy czy dzidzia lubi w tym spac, chociaz narazie nie bede kupowac bo mam dostac od szwagierek jeszcze troche rzeczy moze akurat tam bedzie spiworek, wiec sie wstrzymam.wogole u nas jeszcze malutko rzeczy czeka na maluszka.nie mam gdzie tego trzymac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy od znajomych wzbogaceni o dwie wielkie torby ciuszków, nosidełko, chustę kółkową, siatkę czapeczek+skarpetek+rękawiczek i poduszkę do karmienia :D Ależ jestem happy :D

Nadal nie mamy śpiworka żadnego.. I potrzebny będzie jeszcze taki, który można do fotelika wsadzić, bo w kombinezonie mówili na warsztatach "bezpieczny maluch", że nie wolno dziecka wsadzać.

Pościeli nie mamy, bo młody pierwsze miesiące będzie spał w tym:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ee3a4b1b844.jpg
    albo po prostu z nami w łóżku. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie.

Pościel będziemy kupować, jak dostaniemy łóżeczko (o ile dostaniemy) lub je kupimy, a to będzie dopiero jak Tadek zacznie wyrastać z kołyski.

soraya, Nynusia, stokrotka25, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A po co? :) Zbędny kłopot. Ja nie mam, nawet nie ściskam i nie sprawdzam, po co pobudzać...

Polkosia uwielbiam te Twoje komentarze :) krótko, zwięzłe i na temat heh :D

aanaa, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na pewno kupię rożek bo naprawdę jakoś lepiej się taką kruszynkę na rękach trzyma choć na początku a później można wykorzystać to jako przykrycie

Pościel mam po pierwszej córci i gruby koc to są rzeczy,które ja będę na pewno używać od początku ta jak i z pierwszą córcia
    Musze kupic tylko kocyk do wózka z Minky bo są super i zwariować idzie przy ich wyborze ;)
    Dziś ostatnia niedziela spędzona z mężem (ale on oczywiście pojechał na pól dnia na ryby:( ). W następna sobotę wyjeżdża no i w sobotę mam tez wizytę które się nie mogę doczekać...taki dzień będzie na wesoło i na smutno...ajjj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 20:28

3i49tgf6plfmlliy.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka wiem co czujesz Kochana :( mój mąż już jest od 2 maja poza domem i dopiero przyjedzie 10 lipca. No, ale jak chcemy się przeprowadzić pod koniec sierpnia, to niestety tak musi być. Cieszę się, że jeszcze tylko niecałe 3 tyg zostały i będzie. I ja mam w ten dzień, co on przyjedzie wizytę.
    Ja podgrzewacza do butelek ani sterylizatora nie używałam, a laktator miałam ręczny ( jak on nie pomagał, to wtedy mąż działał i było ok). Pierwszy zastój pokarmu miałam w grudniu, czyli 2 miesiące po urodzeniu młodego. Ból cholerny, ale prysznic, okłady z kapusty, mąż i jakoś się ruszyło.
    Co do rożka miałam dwa i używałam często.
    Jedno co mi nie pasowało, to baldachim na łóżeczku i zdjęłam, bo masa kurzu była, mimo częstego prania.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Was czytam i sie zastanawiam, czy mozna dziecko kłaść spać w rożku ? Tylko takim mniej usztywnionym ? Kołderki napewno nie będę kupować, jeszcze rozważam kładzenie go spać w śpiworku. Czy kupować ochraniacze na szczebelki?
    Ktoś coś doradzi ?

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam ochraniacz na szczebelki, ze wzgledu ze balam sie o przewiew na maluszka... bo wiadomo taki maly bobuś i tak sie nie kreci :) A potem tez nie widzialam jakos szczegolnie zeby dziecko po scianach od lozeczka walilo hehe

jaroszka lubi tę wiadomość

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :-) Widzę, że mało aktywne dziś jesteście, po prostu Was nie poznaję :-P Ja na dzisiaj jestem już po wszelkich konferencyjnych wystąpieniach i odpoczywam sobie w łóżeczku z laptopikiem. Tak porządnie nas tu karmią, że się turlam zamiast chodzić - czuję, że mąż mnie nie pozna, jak w piątek wrócę do domu. Pomyśleć, że do tej pory nikt na uczelni nie skapował, że jestem w ciąży, a tu już 6 miesiąc :-D No cóż, teraz już nie ma wątpliwości, w żadnym stroju tego nie ukryję ;-)

Dzisiaj mieliśmy zorganizowany koncert - 3 dziewczynki (11 - 15 lat) grały muzykę klasyczną. Anastazji chyba podobała się wiolonczela i gitara klasyczna, bo urządziła sobie dyskotekę, tylko mi brzuch podskakiwał :-D Skrzypce chyba mniej - wydaje mi się, że ją uśpiły. Swoją drogą zawsze się zastanawiam, czy jej wzmożona aktywność świadczy o zadowoleniu, czy wręcz przeciwnie...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra, tez się nad tym zastanawiam jak cos zjem i mala skacze. Znaczy sie zadowolenie czy bunt- matka, nie jedz tego więcej? :D

Aleksandra90 lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja bylam niania i widzialam ze ochraniacze sie przydawaly bo dziecko jak zaczyna sie przekrecac to wedruje po lozeczku;p zreszta w zlobku ( pracuje w zlobku) maluszki czesto budzily sie ze szczebelkiem na czole odgniecionym bo nie mamy ochraniaczy;p ja tam kupie tez ze wzgledu wlasnie na ochrone tak jak nenka mowi przed jakims zawianiem ale nic nie narzucam;)

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra a ja jakoś tak podświadomie czuję po ruchach czy jest ok czy nie. Jak czegoś Kornelek się przestraszy to te ruchy są jakby bardziej nerwowe. Np. jak byliśmy na Wieku Adeline w chwilach gdy były bardzo głośne huki wypadku samochodowego te ruchy były takie gwałtowne.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa - no dokładnie takie same myśli mi przychodzą wtedy do głowy! Ale chyba nie ma sposobu żeby to sprawdzić...

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa - to ja niestety nie rozróżniam... Może jeszcze za delikatne są te ruchy u mnie? Właściwie dopiero od jakichś dwóch tygodni czuję je dość intensywnie. Może w najbliższym czasie też nauczę się jak Ty je rozpoznawać, tak bardzo bym tego chciała :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ