Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rozka nie mialam i nie zamierzam kupowac . Ochraniacze owszem juz zakupione i posciel tez ( prezent od siostry ) . Zastanawiam sie co do spiworka ,bo u nas to norma i nawet na szpitalnej liscie jest adnotacja ,ze to trzeba zabrac .Tylko ,ze jakos nie wydaje mi sie to praktyczne i przytulne do spania dla dziecka ,ale napewno jest najbezpieczniejsze .
jaroszka lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ja kupię i rożek i pościel i otulacz
Zobaczymy co się sprawdzi. Spać z małą bardzo bym nie chciała, to podobno niebezpieczne. Łóżeczko wstawię obok naszego w sypialni i będę jedynie karmić w nocy w łożku i odkładać. Przynajmniej mam taką nadzieję
Pomijam to, że moja suczka jest nauczona spać w łożku z nami i nie zamierzam jej nagle wyganiać, więc też lepiej, żeby Klementysia była w łóżeczku sama. Moja koleżanka od urodzenia śpi z córką, która ma już 2 lata i nie ma siły inaczej... Sypie jej już się związek, bo seksu nie uprawiają od miesięcy (mąż śpi oddzielnie, bo nie ma dla niego miejsca), a ich córka robi mega histerię, jak ją próbują odłożyć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 21:31
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa spalam z corcia w lozku od urodzenia do okolo 6-7 miesiecy. Jak chcielismy sie kochac to ja po prostu odnosilam do lozeczka. Corka zasypiala tez sama w lozeczku wiec jakos specjalnie sie nie przyzwyczaila, po prostu mi bylo wygodniej.. dawalam cycucha i szlam spac.. nigdy w zyciu nic bys dziecku nie zrobil.. nie wazne jaki byc byl zmeczony to mit wedlug mnie.. ja sie budzilam w nocy nawet jak corka glebszy oddech brala, matka jest po porodzie bardzo czujna.
lojkalojka lubi tę wiadomość
-
Polkosia, ja spałam z mamą - wstyd się przyznać - do 14 roku życia
W międzyczasie urodził się mój brat. Był czas, że spaliśmy wszyscy razem we 4. Potem ja z mamą, brat z tatą. Więc faktycznie lepiej dziecka nie przyzwyczajać i żeby od małego wiedziało, że każdy ma swoje miejsce do spania.
-
My też z bratem zasypialiśmy z rodzicami w łóżku aż nie skończyłam jakichś 5-6 lat. Pamiętam, że to była ogromna trauma, jak rodzice nas próbowali oduczyć tego nawyku. Ryczeliśmy oboje przez pół nocy. Nigdy tego nie zapomnę...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nenka, ja mam czujny sen, więc nie zgniotłabym jej, bo nawet na psa uważam
Ale mąż śpi jak zabity i regularnie mnie przygniata czy wali w głowę ręką, jak się rozciąga, więc raczej będę chyba unikać...
nenka2 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej dziewczyny, troche mnie nie bylo-przygotowywalam sie do egzaminu, który zdalam. Wiec jestem Certyfikowanym Psychoterapeutą yuhu...
Poklosia moj mąż jest taki sam, rzuca sie po wyrku strasznie. Raz w 12tygodniu tak mnie zawalil kolanem w brzch, ze aż się z sykiem obudziłam.
Co do spania z dzieckiem, to my nie spaliśmy i dzieki temu nigdy nie bylo problemu spania samemu i to w oddzielnym pokoju. Rożek odradzam, bo faktycznie sie nie przyda na dluzej niż 2tygodnie, a nawet mniej. A później jest niepraktyczny, bo te rzepy drapią i sie syf do nich przyczepia.jaroszka, nenka2, aanaa, zakocona, Blondik, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość
-
Polkosia czujny sen to dopiero będzie jak będzie dziecko na świecie każdy szmer i oddech głębszy dziecka będziesz słyszeć...przekonałam sie o tym po porodzie:) ach ten instynkt coś pięknego. Ale mąż tez pamiętam spal czujniej
Moja córka ani przez chwilę z nami nie spala chyba że ją rano zabierałam z łóżeczka (stało koło mojego łóżka) ale powiem szczerze że juz sie boję co będzie z drugim dzieckiem...czy nie pęknę.
Ach czas pokaże...ciężko teraz gdybać.nenka2 lubi tę wiadomość
-
Agatka gratulacje!!
Ja też nie planuję spania z Kornelkiem chociaż łóżeczko na pewno będzie w pokoju przez jakiś rok czy dwa lata.
Też mam psy, które potrafią wleciec na łóżko. Są to bardzo delikatne do dzieci suczki ale w zasadzie nie wiadomo co tam przyniosą na łapach z dworu, więc chocby z tego względu wolałabym tego unikac.
Druga sprawa, że sama sobie nie ufam. Ja mam strasznie mocny sen od 24-3. W tych godzinach Przemek może film wojenny na kinie domowym oglądac a mnie nic nie obudzi. Boję się, że faktycznie coś zrobię maluchowi.
A tu moje wczorajsze zakupy dla Syneczka:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee0916db3975.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ed4c3777fe2.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 22:24
Nynusia, nenka2, aanaa, soraya, stokrotka25, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Ursa, to są rzeczy z hm? Piekne
TakZ duopaków: dwa w cenie jednego
Znajome z pracy mojego męża, bardzo zachwalały ciuszki z H&M i C&A, ponoć są dobrej jakości (poza skarpetkami) więc jak tylko dziewczyny dały tu cynk o wyprzedażach to poleciałam. U nas na tych największych obniżkach było wszystko przebrane ale w duo i trio można było wybierac i przebierac -
aagatkaa1984 wrote:Ja poszukuje teraz body rozpinanych po calosci w rozmiarze 56, udalo mi sie dorwą jedno, jeszcze kilka mi potrzeba
A akurat bodziaków z krótkimi rękawkami było mnóstwo, bo teraz największe przeceny są własnie na letnie ciuszki, nie przyglądałam się tylko ich zapięciu bo ja już mam tyle body, że nie wiem czy wszystkie Kornelek ponosi. -
Ursa wrote:A akurat bodziaków z krótkimi rękawkami było mnóstwo, bo teraz największe przeceny są własnie na letnie ciuszki, nie przyglądałam się tylko ich zapięciu bo ja już mam tyle body, że nie wiem czy wszystkie Kornelek ponosi.