X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozka nie mialam i nie zamierzam kupowac . Ochraniacze owszem juz zakupione i posciel tez ( prezent od siostry ) . Zastanawiam sie co do spiworka ,bo u nas to norma i nawet na szpitalnej liscie jest adnotacja ,ze to trzeba zabrac .Tylko ,ze jakos nie wydaje mi sie to praktyczne i przytulne do spania dla dziecka ,ale napewno jest najbezpieczniejsze .

jaroszka lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra na pewno! Podświadomośc mamy jest niesamowita :)

Aleksandra90 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , a czy to mozliwe , ze dziecko caly dzien nie spi ? Noc przesypia cala , w dzien spi jaki ja robie sobie drzemke , ale potem caly czas czuje , ze sie rusza .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię i rożek i pościel i otulacz ;) Zobaczymy co się sprawdzi. Spać z małą bardzo bym nie chciała, to podobno niebezpieczne. Łóżeczko wstawię obok naszego w sypialni i będę jedynie karmić w nocy w łożku i odkładać. Przynajmniej mam taką nadzieję :) Pomijam to, że moja suczka jest nauczona spać w łożku z nami i nie zamierzam jej nagle wyganiać, więc też lepiej, żeby Klementysia była w łóżeczku sama. Moja koleżanka od urodzenia śpi z córką, która ma już 2 lata i nie ma siły inaczej... Sypie jej już się związek, bo seksu nie uprawiają od miesięcy (mąż śpi oddzielnie, bo nie ma dla niego miejsca), a ich córka robi mega histerię, jak ją próbują odłożyć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 21:31

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly tez odziwo ostatnio wogole nie spil najlepsze, ze i dzien i noc.. robi sobie krociutkie przerwy tylko..

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tym naszym dzieciom ta aktywnosc nie zostala po urodzeniu ;)

nenka2 lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spalam z corcia w lozku od urodzenia do okolo 6-7 miesiecy. Jak chcielismy sie kochac to ja po prostu odnosilam do lozeczka. Corka zasypiala tez sama w lozeczku wiec jakos specjalnie sie nie przyzwyczaila, po prostu mi bylo wygodniej.. dawalam cycucha i szlam spac.. nigdy w zyciu nic bys dziecku nie zrobil.. nie wazne jaki byc byl zmeczony to mit wedlug mnie.. ja sie budzilam w nocy nawet jak corka glebszy oddech brala, matka jest po porodzie bardzo czujna.

lojkalojka lubi tę wiadomość

• Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja spałam z mamą - wstyd się przyznać - do 14 roku życia :-O W międzyczasie urodził się mój brat. Był czas, że spaliśmy wszyscy razem we 4. Potem ja z mamą, brat z tatą. Więc faktycznie lepiej dziecka nie przyzwyczajać i żeby od małego wiedziało, że każdy ma swoje miejsce do spania.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z bratem zasypialiśmy z rodzicami w łóżku aż nie skończyłam jakichś 5-6 lat. Pamiętam, że to była ogromna trauma, jak rodzice nas próbowali oduczyć tego nawyku. Ryczeliśmy oboje przez pół nocy. Nigdy tego nie zapomnę...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka, ja mam czujny sen, więc nie zgniotłabym jej, bo nawet na psa uważam ;) Ale mąż śpi jak zabity i regularnie mnie przygniata czy wali w głowę ręką, jak się rozciąga, więc raczej będę chyba unikać...

nenka2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, troche mnie nie bylo-przygotowywalam sie do egzaminu, który zdalam. Wiec jestem Certyfikowanym Psychoterapeutą yuhu...
    Poklosia moj mąż jest taki sam, rzuca sie po wyrku strasznie. Raz w 12tygodniu tak mnie zawalil kolanem w brzch, ze aż się z sykiem obudziłam.
    Co do spania z dzieckiem, to my nie spaliśmy i dzieki temu nigdy nie bylo problemu spania samemu i to w oddzielnym pokoju. Rożek odradzam, bo faktycznie sie nie przyda na dluzej niż 2tygodnie, a nawet mniej. A później jest niepraktyczny, bo te rzepy drapią i sie syf do nich przyczepia.

jaroszka, nenka2, aanaa, zakocona, Blondik, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia czujny sen to dopiero będzie jak będzie dziecko na świecie każdy szmer i oddech głębszy dziecka będziesz słyszeć...przekonałam sie o tym po porodzie:) ach ten instynkt coś pięknego. Ale mąż tez pamiętam spal czujniej :)

Moja córka ani przez chwilę z nami nie spala chyba że ją rano zabierałam z łóżeczka (stało koło mojego łóżka) ale powiem szczerze że juz sie boję co będzie z drugim dzieckiem...czy nie pęknę.:/
    Ach czas pokaże...ciężko teraz gdybać.

nenka2 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka gratulacje!!

Ja też nie planuję spania z Kornelkiem chociaż łóżeczko na pewno będzie w pokoju przez jakiś rok czy dwa lata.

Też mam psy, które potrafią wleciec na łóżko. Są to bardzo delikatne do dzieci suczki ale w zasadzie nie wiadomo co tam przyniosą na łapach z dworu, więc chocby z tego względu wolałabym tego unikac.

Druga sprawa, że sama sobie nie ufam. Ja mam strasznie mocny sen od 24-3. W tych godzinach Przemek może film wojenny na kinie domowym oglądac a mnie nic nie obudzi. Boję się, że faktycznie coś zrobię maluchowi.

A tu moje wczorajsze zakupy dla Syneczka:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee0916db3975.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ed4c3777fe2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 22:24

Nynusia, nenka2, aanaa, soraya, stokrotka25, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, to są rzeczy z hm? Piekne

km5st5odymuuq2ts.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ursa, to są rzeczy z hm? Piekne

Tak :) Z duopaków: dwa w cenie jednego :)

Znajome z pracy mojego męża, bardzo zachwalały ciuszki z H&M i C&A, ponoć są dobrej jakości (poza skarpetkami) więc jak tylko dziewczyny dały tu cynk o wyprzedażach to poleciałam. U nas na tych największych obniżkach było wszystko przebrane ale w duo i trio można było wybierac i przebierac :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszukuje teraz body rozpinanych po calosci w rozmiarze 56, udalo mi sie dorwą jedno, jeszcze kilka mi potrzeba ;)

Ursa lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pajacyk z pieskami super :)
    Zreszta wczystko przeurocze !

Ursa lubi tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Ja poszukuje teraz body rozpinanych po calosci w rozmiarze 56, udalo mi sie dorwą jedno, jeszcze kilka mi potrzeba ;)

A akurat bodziaków z krótkimi rękawkami było mnóstwo, bo teraz największe przeceny są własnie na letnie ciuszki, nie przyglądałam się tylko ich zapięciu bo ja już mam tyle body, że nie wiem czy wszystkie Kornelek ponosi.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa cudowne te rzeczy Kornelek będzie w nich wyglądał cudnie <3

Co do spania u mnie podobnie spałam z mama bardzo długo i nie mogłam się odzwyczaic wiec Lenka będzie spać w łóżeczku które będzie obok mnie

Agatka gratuluję! !

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    A akurat bodziaków z krótkimi rękawkami było mnóstwo, bo teraz największe przeceny są własnie na letnie ciuszki, nie przyglądałam się tylko ich zapięciu bo ja już mam tyle body, że nie wiem czy wszystkie Kornelek ponosi.
    tylko , ze ja chce na dlugi, takie nie wkladane przez głowę, tylko rozpina sie je jak kaftanik

km5st5odymuuq2ts.png
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ