X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5.10.15 jest czaderską datą :D

agaton, dopisane :)

Listowo córeczki nadal prowadzą :D

Nynusia, linka220, agaton, Blondik, BATTINKA, soraya, lili_madlen lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepie 5 10 15 powinni dać zniżki dla mamus którym dzieciaczki się urodziły w tej dacie :D : D

zakocona, aanaa, stokrotka25, linka220, Bąbelek, Lexie, Natka88, polkosia, BATTINKA, soraya, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka powodzenia w drinkowaniu ;) I czekamy na wyniki .

Moze uda mi sie trafic w date 5 10 15 . Przeczucie mam takie , ze urodze wczesniej :)
    Witam i znikam !
    Ostatni dzien kiedy zastepuje szefowa .
    Powodzenia dla wizytujacych i slonecznego dnia !!!

Nynusia, soraya lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny,
    Zakocona ale Ci zazdroszczę takich prezentów dla dzidzi - 2 torby to niezłe łupy hehe :) Ja tak pomału kompletuje, ale ciągle jak patrzę to jest tego wszystkiego za mało..;)
    Też by mi się taka torba ciuszków przydała do przebrania :)
    Ursa - super pajacyki wypatrzyłaś.
    A ja Wam pokażę, co kupiłam dla siebie:
    koszula do karmienia z Textila za 3 dyszki:
    [img][/img]a0b2cfc233c5b107m.jpg

piżamka też do karmienia,z House'a, ale to już pewnie do domku:
    [img][/img]87d64f128ecf4d35m.jpg

I tak mnie dziewczyny zainspirowały tą wczorajszą tartą z truskawkami, że też zrobiłam a co! Dzięki za przepis (chyba IviQ podała), wyszła baaardzo dobra :)
    I też się pochwalę:)

[img][/img]10631a14526db927m.jpg

Powodzenia na dzisiejszych 'krzywych' i udanych wizyt!

Lexie, zakocona, agaton, Nynusia, Ursa, soraya, lili_madlen lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny! Juz za chwile minie 2 godziny i do domu;) cały wczorajszy dzien sie stresowalam;) ale nie bylo źle! Z cytryna nawet całkiem spoko;) prawie cały czas siedział ze mna mąż, teraz juz go wygonilam, bo spóźni sie do pracy;) trzyma kciuki za wizytujace dzisiaj i czekam na swoje wyniki;) i zaraz biegnę po bułkę;) jestem taaaaka głodna;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:03

nenka2, Lexie, Nynusia, soraya, IviQ, lili_madlen lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka, super ta koszulka! Ciasto wygląda super!

Ja mam ciuszków dla dzidzi mnóstwo. Porobię fotki, co tam podostawaliśmy i co tam ja kupiłam. Sporo tego serio :P Już mam nadzieję więcej nie kupować, bo chyba serio nie ma po co.

jacusianka, kciuki za wyniki!

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    stokrotka, super ta koszulka! Ciasto wygląda super!

Ja mam ciuszków dla dzidzi mnóstwo. Porobię fotki, co tam podostawaliśmy i co tam ja kupiłam. Sporo tego serio :P Już mam nadzieję więcej nie kupować, bo chyba serio nie ma po co.

jacusianka, kciuki za wyniki!

Zrób zrób fotki :) Lubię popodglądać co tam już macie :)
    A, fajna ta stronka - blog, co się przyda, a co jest zbędne Dzięki :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Trzymam kciuki za udane wizyty i dobre wyniki :-)

Jak już tak mowa o kompletowaniu wyprawki to ja mam po córce 2 wielkie wory ciuszków i jeszcze pełny karton po pampersach wypchany ciuszkami dostałam od kuzynki. Łóżeczko z resztą wyposażenia już stoi gotowe, wózek też czeka w sypialni. Jeszcze tylko mąż musi mi jakiś regał wstawić do garderoby i wtedy będę ciuszki odświeżać najpierw w normalnym proszku a pozniej bliżej jesieni już w proszku niemowlęcym i prasowanko.
    Więc u nas zostały do kupienia tylko kosmetyki, papmersy, butelki itp

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    5.10.15 jest czaderską datą :D
    Ta która tak urodzi powinna w 5.10.15 rabat od ręki mieć

Lexie, IviQ lubią tę wiadomość

• miska2503 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja wczoraj zakupiłam na stronie smyka dwa komplety pościeli i reczniczek z kapturkiem dla Zosi. Zaraz lecę na łowy nawet mąż zaczął mi mówić żeby powoli komplementować wyprawke. A jeszcze tydzień temu mówił że za wczesnie he.

nenka2 lubi tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2b99ab47b90.jpg

ewwiel, zakocona, PauLLa, Little Frog, Nynusia, ZakręconaOna, Ursa, Lexie, miska2503, linka220, soraya, lojkalojka, ss, IviQ, paula1, lili_madlen lubią tę wiadomość

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka super brzusio :-) Ale ty chudzina jestes :-) Ile ważysz? i ile ci przybyło kg do tej pory, bo chyba wszystko w brzuch idzie :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Nenka super brzusio :-) Ale ty chudzina jestes :-) Ile ważysz? i ile ci przybyło kg do tej pory, bo chyba wszystko w brzuch idzie :-)

Wazylam 49kg teraz jest 54kg
    w tylek tez idzie :) tylko przy mojej niedowadze tego nie widac.

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie Wy laski jesteście:) pozazdrościć normalnie! :)
    Nenka-pięknie wyglądasz:) Ursa, dawaj nam znać-choćby na fb:)

nenka2 lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie od rana leje. Pewnie mój pięknie wyplewiony ogrodeczek zarośnie w mgnieniu oka. Kupiony przed miesiącem wiatrak wciąż stoi w kartonie... W piątek przyjeżdżają teściowie, więc mam nadzieję, że chociaż padać nie będzie.

Co do tych wszystkich opisów, co może się przydać a co nie, to można zwariowac. Jedną osoba wskaże coś co kompletnie jest nieprzydatne, a dle drugiej jest to absolutnym hitem. Ale warto chyba przeczytać opinię obu stron i zastanowić się która sytuacja bardziej pasuje nam.

Nenka, jakie nogi! Wow! :):) ogólnie piękne ciało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:49

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Miska żeby mój był taki wspaniałomyślny :D czasem mówię mu że jakbym wylądowała w szpitalu wcześniej to on będzie w czarnej du#ie :D nie przejmuje się ale mam nadzieje że do czasu :p

Binka w sumie zgadzam sie z rabatem :D raz tylko trafi sie taka data :)

Jacusianka kciukaski :*

Nynusia robisz smaka tą pizza :D za mną od dawna chodzi ale nikt poza mną nie chce :(

Soraya powodzenia:*

Stokrotka jakie cudooo z truskawek :o

Tyle nadrobiłam i już 11...po 15stej wraca R z pracy...nie chce mi sie nic...obejrzałam jakie rzeczy mam z kosmetyków i nawet tego jest :D wkładki laktacyjne nawet się znalazły :D jedną koszule do karmienia mam...chce wrzesień i zamawiać pościel <3 czekam też kiedy dostaniemy ciuszki od cioci R :) czas leci...

Nynusia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po badaniu glukozy. Glukozę "pocytrynowałam" i jakoś dałam radę wypić. W 1 godzinie czekania nie narzekałam. Po drugim pobraniu zaczęły się mdłości, ale wytrzymałam do 3 pobrania krwi. Jeszcze wkurzyła mnie baba, bo się wepchała przed kolejkę przyprowadzając dziecko chore na rumieńca zakaźnego. No kurde, a jak bym się zaraziła tym paskudztwem, nie licząc tego, że było w poczekalni jeszcze 4 ciężarne kobietki. Nie wiem jak Wy dziewczyny, ale się obawiam tej choroby, szczególnie że krew miałam pobieraną po tym dziecku i na tym samym fotelu. Po przyjściu do domu zwymiotowałam całą zawartość wypitej glukozy na żółto. Nie wiem czy to kwestia soków trawiennych, czy cytryny. Przed wejściem do gabinetu podzieliłam się cytryną z inną panią ciężarną, która robiła krzywą cukrową. Poznałam też fajną Panią, która przyjechała 50 km na badanie krzywej i tak rozmawiałyśmy i szybko czas zleciał. Mała bardzo kopała w pierwszej godzinie po wypiciu, zrobiła sobie dyskotekę. Poznana pani opowiadała o swoim pierwszym porodzie i o tym, że miała nadmiar pokarmu aż ciurkiem jej się wylatywał. Poradziła, żeby smarować piersi oliwką i rozmasowywać guzki, bo później je przekuwają i bardzo się gorączkuje. Miała też szczęście, że trafiła do szpitala gdzie ja chce rodzić bo jej poród trwał tylko 16 godzin w końcu zdecydowali się na cesarkę, bo dziecko już się dusiło. I nie zna płci, bo na usg dziecko obróciło się pupą. Opowiadała też o wizytach na nfz, że to prawda z tymi 3 usg w ciągu całej ciąży. Sporo ciekawych rzeczy się dowiedziałam.

Na razie nic mi się nie dzieje, prócz ciągłych mdłości. Dobrze, że był ze mną mąż, bo autobusem na pewno bym nie dojechała bez wymiotów. W samochodzie strasznie mnie już muliło. Boję się cukrzycy, bo moja siostra w obu ciążach była w szpitalu na cukrzyce i musiała leżeć 2 miesiące.
    Poza tym moja dzidzia nie lubi słodkiego (z wyjątkiem miodu), bo mam wymioty, a na smażone to w ogóle mam wymioty. W sobotę miałam takie, że aż nosem mi wszystko wylatywało i co najmniej litry wody ze mnie tryskały. Jeszcze mąż do mnie gadał "jak trafiasz do wc", jak ja tego nie kontrolowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:59

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:

Nynusia robisz smaka tą pizza :D za mną od dawna chodzi ale nikt poza mną nie chce :(

A ja też robiłam wczoraj domową pizzę - 5 minut i po pizzy :)
    Dziś też robię na kolację, bo Mój wraca z pracy o 22... a mi zostały jeszcze składniki także Paula mogę Ci wysłać kawałek jak masz takiego smaka hehe:D

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U mnie tez padało od rana a teraz nagle przejasnilo się wszystko:)
    Nenka2 ale masz figurę , jeszcze w ciąży !!!! Nie jednej ciezarnej marzenie <3
    A brzucholek piękny .
    Ja czuje ze mój zaczyna rosnąć powoli do przodu , czuje jak skora coraz bardziej napięta się robi ale smaruje się ciągle żeby rozstepy się nie zrobiły ! Chociaż pewnie stare się poszerza trochę ... :(
    Dwa kilo do przodu na wadze znów ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ