X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj właśnie zrobilam papieskie kremowki:) mniaaaaaaaaam , mój tak jak średnio przepada za słodkimi ciastami tak opedzlowal wielkie dwa kawałki:)
    Właśnie ide inke wypić i kawałek ciacha zjeść:)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja juz w domku ahh jaka ulga <3

Teraz czekam na pizzunie. Paulla to zapraszam podzielę się hihi;)

nenka2, zakocona, aanaa, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam bio-oil w pierwszej ciazy na brzuszku zero rozstepow, zobaczymy czy teraz tez podziala :)

Piersi i posladki mam cale w roztepach, ale teraz sumiennie smaruje i powoli znikaja :):)
    takze, ja biooil polecam bardzo

dzieki zakrecona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 11:08

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co !
    Ja używam Palmers i na razie żaden rozstęp nie pokazał się nowy , ja po przybyciu dostalam trochę na brzuchu i smarujac palmersem ładnie się maskują nie widać ich prawie wgle ale boje się ze jak rośnie brzuch to te stare się rozciagna

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem jak to dziala z tymi rozstepami, ale moze jak bedziesz smarowac to tak skora sie rozciagnie w innych miejscach i sie nie poglebia :) trzymam kciuki, bo szczesliwa mamusia to szczesliwe dziecko :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuje hihi
    Dokładnie szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i na odwrót:)
    Mam nadzieje , ze się nie porobia bo ich nienawidzę , zawsze miałam piękny brzuch a to przybycie przez choroby mnie zniszczyło

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku był Palmers ale położna mówiła ze wystarczy zwykły krem intensywnie nawilżający no i smaruje rano i wieczorem i jak na razie nie mam rozstepow a co ciekawe smaruje od początku ciąży rozstępy które miałam na udach od paru ładnych lat no i zanikają! :)

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ale Ja np. Smarowaalam się codziennie i smaruje oliwkami dla dzieci i kremami i rozstepow dostalam ...
    Wiec to różnie bywa ! :)
    Ejj kurcze laski martwie się bo kurde od wczoraj w sumie nie czuje ruchów małego ... Masakra strasznie się boje !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co smaruję oliwką, ale mój brzuch jakoś specjalnie też nie urósł, więc jeszcze wszystko przede mną.

Zakręcona, u mnie też spokojniej w ostatnich dniach i tylko pojedyncze kopniaczki. Może to przez pogodę. Ale wiem, że to stresujące bardzo. Może coś słodkiego na pobudzenie, albo dziewczyny polecają też zimną wodę?

• Ursa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaa! Dzień dobry :) A ja już jestem w domku! Udało się bez przyjęcia na oddział! Pobrali mi wszystko! Krew, mocz, wymazy i już jestem w domciu! Miła niespodzianka na początek tygodnia.

Asieńka przykro mi, że tak źle się czujesz. Mam nadzieję, że chociaż w 3 trymestr będzie lepszy.

Nynusia fajnie, że już w domku.

Co do kremów to ja też widze, że odkąd smaruję kremem ziaja mama ciało mi się jakby ujędrniło, zwłaszcza na pośladkach. I tak sobie myślę, że zamiast wdawac grubą kasę na głęboko ujędrniające kremy, po porodzie, też będę używac tej ziajki.

Little Frog, nenka2, jacusianka, Nynusia, aanaa, Lexie, soraya, lili_madlen lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój tez nie dlatego się obajwiam jak mnie wysadzi
    No a ja nawet pojedynczych nie czuje , wczoraj jeden na cały dzień prawie był a dziś jeszcze nic ... To jest mega stresujące , zjadlam przed chwila aż dwie krewmowki i nic ! :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziaja ma koszmarny skład. Zastanawiało mnie czemu one są takie tanie te kosmetyki, przestało mnie zastanawiać, jak zobaczyłam skład.

Naprawdę DA się tanio zrobić kosmetyki DOBREJ jakości i NATURALNE, ale ewidentnie większości firmom się nie chce, bo po co?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, super że jednak pobrali co mieli i wróciłaś do domku :):)
    Ja też sobie zamówiłam ten ziaja mammamia czy jakoś tak :) Myślę, że to w sporej przewadze indywidualne predyspozycje :)

Ojjj, tu u nas za chwilę zaczną się wysypywać studnióweczki :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No właśnie mój tez nie dlatego się obajwiam jak mnie wysadzi
    No a ja nawet pojedynczych nie czuje , wczoraj jeden na cały dzień prawie był a dziś jeszcze nic ... To jest mega stresujące , zjadlam przed chwila aż dwie krewmowki i nic ! :(

Jak lezalam w szpitalu i dziecko nie chcialo sie ruszac to polozne mocno klaskaly kolo brzucha :) spróbuj, no i ta zimna wode tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zabka mi 119 zostalo, ale wakacje szybko zleca, a we wrzesniu juz bedziemy sie modlic zeby juz urodzic heheh

Little Frog lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje spróbuje bo juz zaczynam dostawać normalnie swe strachu palpitacji serca ! Juz masuje ,lekko stukam , poruszam ciut żeby się poruszał , słodkie zjadlam i nic: /

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja odliczałam dni aż do 200 zejdzie :D A po połówce to już ten czas tak jakby przyspieszył, bo ta różnica dni, które minęły i dni które zostały się tak szybko zwiększa :D

A wczoraj z mężem dyskutowałam o wyprawce :) No i wiecie... nie wspominałam nawet mężowi, żeby kupić taki baldachim - moskitierę do łóżeczka, żeby mój mąż nie komentował, że przesadzam, że to za bardzo księżniczkowate itp a on sam mi mówi, że trzeba kupić, żeby żadne muszki czy pająki mu po dziecku nie chodziły :D

nenka2 lubi tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Tak na szybko, bo jestem po wizycie, a w drodze na uczelnie.

Nie zarejestrowalam czy pierwszy kilogram zostal juz rozbity, ale moje dziecię wazy na dzien dzisiejszy 1044kg;) Nadal dlugie to i nie zamierza rosnac skokowo, tylko gna do przodu jakby mieli cos rozdawac przy wcześniejszych narodzinach;)

Little Frog, nenka2, Ursa, jacusianka, Nynusia, zakocona, aanaa, Lexie, Kasia82, Bąbelek, onka, IviQ, paula1, lili_madlen lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna ja jeszcze polecam wypic szybko szklankę zimne wody i położyc się na boku. Mojemu od razu robi sie niewygodnie i się przekręca i wypina :) Poza tym w 21 tygodniu to zdarzały się normalnie ciche dni kiedy prawie go nie czułam albo nie byłam pewna czy to jelita czy Kornel ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeju kilogram juz! :D super :) tezbym chciala, zeby moje juz bylo takie "duze" :):):)::)

polkosia lubi tę wiadomość

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ