X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj właśnie zrobilam papieskie kremowki:) mniaaaaaaaaam , mój tak jak średnio przepada za słodkimi ciastami tak opedzlowal wielkie dwa kawałki:)
    Właśnie ide inke wypić i kawałek ciacha zjeść:)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja juz w domku ahh jaka ulga <3

Teraz czekam na pizzunie. Paulla to zapraszam podzielę się hihi;)

nenka2, zakocona, aanaa, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzywam bio-oil w pierwszej ciazy na brzuszku zero rozstepow, zobaczymy czy teraz tez podziala :)

Piersi i posladki mam cale w roztepach, ale teraz sumiennie smaruje i powoli znikaja :):)
    takze, ja biooil polecam bardzo

dzieki zakrecona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 11:08

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co !
    Ja używam Palmers i na razie żaden rozstęp nie pokazał się nowy , ja po przybyciu dostalam trochę na brzuchu i smarujac palmersem ładnie się maskują nie widać ich prawie wgle ale boje się ze jak rośnie brzuch to te stare się rozciagna

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem jak to dziala z tymi rozstepami, ale moze jak bedziesz smarowac to tak skora sie rozciagnie w innych miejscach i sie nie poglebia :) trzymam kciuki, bo szczesliwa mamusia to szczesliwe dziecko :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuje hihi
    Dokładnie szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i na odwrót:)
    Mam nadzieje , ze się nie porobia bo ich nienawidzę , zawsze miałam piękny brzuch a to przybycie przez choroby mnie zniszczyło

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od początku był Palmers ale położna mówiła ze wystarczy zwykły krem intensywnie nawilżający no i smaruje rano i wieczorem i jak na razie nie mam rozstepow a co ciekawe smaruje od początku ciąży rozstępy które miałam na udach od paru ładnych lat no i zanikają! :)

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ale Ja np. Smarowaalam się codziennie i smaruje oliwkami dla dzieci i kremami i rozstepow dostalam ...
    Wiec to różnie bywa ! :)
    Ejj kurcze laski martwie się bo kurde od wczoraj w sumie nie czuje ruchów małego ... Masakra strasznie się boje !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co smaruję oliwką, ale mój brzuch jakoś specjalnie też nie urósł, więc jeszcze wszystko przede mną.

Zakręcona, u mnie też spokojniej w ostatnich dniach i tylko pojedyncze kopniaczki. Może to przez pogodę. Ale wiem, że to stresujące bardzo. Może coś słodkiego na pobudzenie, albo dziewczyny polecają też zimną wodę?

• Ursa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaa! Dzień dobry :) A ja już jestem w domku! Udało się bez przyjęcia na oddział! Pobrali mi wszystko! Krew, mocz, wymazy i już jestem w domciu! Miła niespodzianka na początek tygodnia.

Asieńka przykro mi, że tak źle się czujesz. Mam nadzieję, że chociaż w 3 trymestr będzie lepszy.

Nynusia fajnie, że już w domku.

Co do kremów to ja też widze, że odkąd smaruję kremem ziaja mama ciało mi się jakby ujędrniło, zwłaszcza na pośladkach. I tak sobie myślę, że zamiast wdawac grubą kasę na głęboko ujędrniające kremy, po porodzie, też będę używac tej ziajki.

Little Frog, nenka2, jacusianka, Nynusia, aanaa, Lexie, soraya, lili_madlen lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój tez nie dlatego się obajwiam jak mnie wysadzi
    No a ja nawet pojedynczych nie czuje , wczoraj jeden na cały dzień prawie był a dziś jeszcze nic ... To jest mega stresujące , zjadlam przed chwila aż dwie krewmowki i nic ! :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziaja ma koszmarny skład. Zastanawiało mnie czemu one są takie tanie te kosmetyki, przestało mnie zastanawiać, jak zobaczyłam skład.

Naprawdę DA się tanio zrobić kosmetyki DOBREJ jakości i NATURALNE, ale ewidentnie większości firmom się nie chce, bo po co?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, super że jednak pobrali co mieli i wróciłaś do domku :):)
    Ja też sobie zamówiłam ten ziaja mammamia czy jakoś tak :) Myślę, że to w sporej przewadze indywidualne predyspozycje :)

Ojjj, tu u nas za chwilę zaczną się wysypywać studnióweczki :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No właśnie mój tez nie dlatego się obajwiam jak mnie wysadzi
    No a ja nawet pojedynczych nie czuje , wczoraj jeden na cały dzień prawie był a dziś jeszcze nic ... To jest mega stresujące , zjadlam przed chwila aż dwie krewmowki i nic ! :(

Jak lezalam w szpitalu i dziecko nie chcialo sie ruszac to polozne mocno klaskaly kolo brzucha :) spróbuj, no i ta zimna wode tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zabka mi 119 zostalo, ale wakacje szybko zleca, a we wrzesniu juz bedziemy sie modlic zeby juz urodzic heheh

Little Frog lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje spróbuje bo juz zaczynam dostawać normalnie swe strachu palpitacji serca ! Juz masuje ,lekko stukam , poruszam ciut żeby się poruszał , słodkie zjadlam i nic: /

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja odliczałam dni aż do 200 zejdzie :D A po połówce to już ten czas tak jakby przyspieszył, bo ta różnica dni, które minęły i dni które zostały się tak szybko zwiększa :D

A wczoraj z mężem dyskutowałam o wyprawce :) No i wiecie... nie wspominałam nawet mężowi, żeby kupić taki baldachim - moskitierę do łóżeczka, żeby mój mąż nie komentował, że przesadzam, że to za bardzo księżniczkowate itp a on sam mi mówi, że trzeba kupić, żeby żadne muszki czy pająki mu po dziecku nie chodziły :D

nenka2 lubi tę wiadomość

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Tak na szybko, bo jestem po wizycie, a w drodze na uczelnie.

Nie zarejestrowalam czy pierwszy kilogram zostal juz rozbity, ale moje dziecię wazy na dzien dzisiejszy 1044kg;) Nadal dlugie to i nie zamierza rosnac skokowo, tylko gna do przodu jakby mieli cos rozdawac przy wcześniejszych narodzinach;)

Little Frog, nenka2, Ursa, jacusianka, Nynusia, zakocona, aanaa, Lexie, Kasia82, Bąbelek, onka, IviQ, paula1, lili_madlen lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna ja jeszcze polecam wypic szybko szklankę zimne wody i położyc się na boku. Mojemu od razu robi sie niewygodnie i się przekręca i wypina :) Poza tym w 21 tygodniu to zdarzały się normalnie ciche dni kiedy prawie go nie czułam albo nie byłam pewna czy to jelita czy Kornel ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeju kilogram juz! :D super :) tezbym chciala, zeby moje juz bylo takie "duze" :):):)::)

polkosia lubi tę wiadomość

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ