X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

nenka2, Ty to masz figurę modelki :D

Co do wyprzedaży w dziecięcym H&M to do kiedy trwa? orientujecie ?

Aha i zastanawiam się nad butelkami.. lepiej kupić np. 2x 260ml czy 150 i 260ml? Jak wy kupujecie?

atdc6iyehd9qphks.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem ;)

Dawno mnie u Was nie było, ale w weekend kupiliśmy naprawdę sporo rzeczy dla Szymona :)
    Mamy już łóżeczko, materac, 2 zmiany pościeli, śpiworek (tylko że cienki), kocyk, wanienkę z IKEA ;), 2 ręczniki, rożek i troszkę ciuszków. Zamówiliśmy też bujaczek TINY LOVE. Będę go ciągać z maluchem po całym domu, dzięki czemu będę go miała na oku ;)

Dziewczyny, co myślicie o zakupie komody z przewijakiem? Zbędny zakup? Jak Wam było najwygodniej przewijać dziecko i co planujecie teraz? U nas zestawiliśmy dwie szafki nocne z IKEA :) razem i powstała mała komoda. Pomyśleliśmy, że przewijak zrobi mąż i zamontujemy go na tej komódce, tak by potem znowu go zdemontować ;) Bo trochę szkoda mi pieniędzy na nową komodę, tym bardziej, że i tak czeka nas jeszcze spoooro wydatków.

Nynusia, IviQ, Lexie lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia i stokrotka jak mozecie tak kusić kiedy mi się tak bardzo chce pizzy ;(

Ursa super że jednak obyło się bez szpitala :*

Zakreconaona jak tak bardzo sie stresujesz to podjedź na ip...niestety ale jak dzidzia ma leniwy dzień to nic nie pomoże...niedawno sama miałam strach jednodniowego :*

Natka już kilogram?? O rany...u mnie tydzień temu dopiero pół kilo było :D

Polkosia nie Ty jedna nie możesz się doczekać :) ja dziś swojemu mówiłam że niedługo znowu będziemy obchodzić studniówkę :D

Ja znalazłam stare listy z wyprawką i nowej specjalnie robić nie musze :)
    Jutro jadę oddać mocz i zobaczymy w środę jak stoimy...najgorszy posiew...cały tydzień musze czekać...

polkosia lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam poduchy z Nadia. Zwykla poduszka jest wystarczajaca, choć ja tak jak nenka wolalam dziecko trzymać na ręce.

Bąbelek ja będę kupować jedna mala 120 ml chyba i jedna dużą 260ml

BATTINKA, Bąbelek lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Hej hej :)

nenka2, Ty to masz figurę modelki :D

Co do wyprzedaży w dziecięcym H&M to do kiedy trwa? orientujecie ?

Aha i zastanawiam się nad butelkami.. lepiej kupić np. 2x 260ml czy 150 i 260ml? Jak wy kupujecie?

Dzieki, ja butelki mam 2x 250ml i 1x 150ml taka mala sie przydaje do pojenia woda od pierwszych dni zycia

Bąbelek lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o butelki, to niedawno rozmawiałam z moją bliską koleżanką. Ona w ogóle nie używała butelki ani smoczka. Cały czas była z dzieckiem, karmiła piersią do czasu, aż zaczęło jeść łyżeczką i pić z kubeczka niekapka... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:42

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Juz w domku , teraz juz moge byc na biezaco !
    Troche mi zajelo rozpakowanie , obiadek robie , posprzatane , firaneczki zawieszone , czekam na mojego az wroci pracy i nie moge sie go doczekac <3

Wszystko nadrobione ! :) Uf ale dalyscie czadu z pisaniem !

Natalia milego urlopu zycze , odpocznij kochana niech Twoje wszystkie smutki znikna i ciesz sie wspolnymi urlopowymi chwilami :*

lady , brzuszek masz piękny ! :)

Co do mleczka/siary u mnie tez niestety nic, ale widze ze u was tez nie u wszystkich jest , mam nadzieje ze po porodach dostaniemy wiele wiele smacznego mleczka :)

Lojka , gratulacje porodu :D Tylko pozazdrosic takich lajtowych hehe :)

Czytam tez ze mowa o laktatorach , ja biore elektryczny i zadna negatywna opinia mnie nie przekona zeby pojsc na reczny , chyba ze moja wlasna :)

Nenka2 wybralas wozeczek ? :) Tzn kolor / piekny brzusio , a figura WOW ! juz u kazdej coraz wiekszy , ale po rzusiach widac najlepiej ze zblizamy sie do pieknego konca ! :)

Babelku , ja nie polecam tego Tommee , moja bratanica to miala i byla porazka , butelka straszna co chwile sie chowala , nie dalo sie tego ssac, moja kuzynka tez to kupila i zaraz zmienila bo miala to samo, nie wiem moze akurat tak bylo u nas , ale tylko pisze co pamietam :)

Little, tez chce wlasnie kupic caly zestaw , a jak szalec to szalec , kazdy ma inne opinie , ale ja jestem tego zdania zeby brac co nam sie podoba , ale kazda inna opinie szanuje oczywiscie :)

Ursa super ciuszki upolowalas jednak dla chlopaka mozna znalezc super rzeczy :D
    I super ze poczatek tygodnia sie dobrze zaczal i nie musisz byc w szpitalu :) Ekstra wiadomosc !

Nynusiu , smacznego ! Super ze juz jestes w domku :)

Za wszystkie wizytujace dziewczyny , za glukozy , za badania trzymamy z małym mocno kciuki ! <3

Zakrecona , ale ochote na slodycze robisz, mniam mniam chetnie bym to zjadla !!! :)
    A co do ruchow jesli masz sie martwic i denerwowac lepiej podjedz na IP , bedziesz spokojniejsza :*

Natka super wiesci , chyba jestes pierwsza z pierwszym kilogramowym dzieciatkiem ! Gratulacje piekna waga ! :)

Agaton , co z tym wozeczkiem Graco co jechalas go ogladac, mialas taka sytuacje co ja ?

Kochane mam nadzieje ze wszystko dobrze przeczytalam i odpisalam i nic nie pomylilam ani o nikim nie zapomnialam !
    Ja w domku bylam o 24 pospalam do 11 wiec mam nadzieje ze sil bedzie na calutki dzien ! :)

Magnosia, Lexie, Little Frog, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Czytam Was codziennie ale jakoś z pisaniem ciężko.. Hormony u mnie szaleją,płaczliwa się zrobiłam,wszystko mnie drażni..całkiem jakbym na początku ciąży była..

Wczoraj bardzo podbrzusze bolało,nospa nie pomagała.. dopiero dziś trochę lepiej.. pewnie dlatego,że wbiłam sobie do głowy iż jak nie przejdzie to jade na IP.. a ja szpitali nie cierpię..

Nynusia,dobrze,że juz w domku jestes! :)

Ursa,cały czas trzymam kciuki za Ciebie i młodego!!

Zakrecona,ostatnio wpadłam w panike bo synuś całe 12 godzin nie dał o sobie znać ale na szczęście potem się rozbrykał i odetchnęłam..

Natka-dzieciątko już ma 1 kg,aaaaalee fajniee :)

Dziś wybił nam 26 tydzień,a wizyta 29 czerwca i już sie doczekać nie mogę.. zobaczymy co lekarz powie na temat serduszka synka,który prawdopodobnie bedzie miał na imię Tymoteusz (Zakocona-możesz dopisać do listy :) )
    Robiłam ostatnio liste rzeczy,które muszę jeszcze kupić dla małego i jestem przerazona.. to jak niekończąca się opowieśc! ;)

Agu! Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia! Dużo szczęscia i samych pięknych dni! Czekamy na relację! :)

Magnosia, Ursa, stokrotka25, zakocona, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, wiem, że łatwo jest mówić.Pomyśl, że wiele z nas przechodziło ten stres, może to Cię trochę uspokoi. Może śpi i rośnie ;)

Lexie, Tymoteusz piękne imię, też się nad nim zastanawiałam ;)

Kochane, podbijam moje pytanie, co myślicie o komodzie z przewijakiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 13:49

Lexie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wybralam koloru wozeczka :< juz wariuje od tych kolorow..

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście , na prawdę ulga jak mówicie , ze tez mialyscie cos takiego w podobie
    Mój nynus właśnie się ruszył , raz bo raz ale ruszył się po trzecim kawałku ciasta hahahaha mam nadzieje ze to po prostu leniwy dzień i mały się rozbryka znow

Lexie, Magnosia, Little Frog, aanaa, agania, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia jeśli chodzi o przewijak to ja będę miała taki sztywny na łóżeczku. Pamiętam ze bardzo długo mi służył:) takze polecam.

Magnosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę , ze przewijak dobra sprawa ale to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem , byłam opiekunka do małych dzieci i mnie się przydawal ale niektórzy maja na lozeczkach i Ja chyba tak zrobię , mam komode juz mała żeby mały miał swoje ciuszki ale jest za wąska na przewijak. A My kolor lozeczka będziemy mieli bialy

Magnosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, czekasz aż tydzień na wyniki posiewu? masakra! ja mam na necie 3 dni po oddaniu próbki. właśnie się okazało, że nie mam żadnych bakterii :) trzymam kciuki za Twoje wyniki :)

Lexie lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy za namową koleżanek komodę kąpielową (na stelażu wanna i przewijak z półkami itp.). W tym artykule, który udostepnila Aanaa było napisane, że to zbedny i wręcz niebezpieczny wydatek bo dziecko z przewijaka i z wanienki wypada jak tylko zaczyna siadac. No ale używana komoda (z pasami bezpieczeństwa na przewijaku) kosztowała mnie 120zł więc nawet jeśli posłuży przez te 6-7 miesięcy to i tak będzie to duże ułatwienie nie wielkim kosztem. Zwłaszcza po porodzie :)

ZakręconaOna jeśli się mocno niepokoisz to nie ma co zwlekac tylko pojechac na IP. Muszą Cię przyjąc i muszą sprawdzic czy jest ok. Myślę, że stresowanie się też jest bez sensu. Mój Kornelek jak ja mam stres w ogóle zamiera jakby go nie było. Np. na USG od czasu do czasu tylko przesunie rączkę albo nóżkę.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przewijak na turystycznym łóżeczku (ale to tylko na wyjazdy). A ponieważ już kupiłam też taki na komodę (bo mieliśmy w planach jej zakup), to mąż się pobawi w stolarza i zmontuje mi taki na "komodę" pod wymiar. Mam nadzieję, że wyjdzie ok.

A to wynik weekendowych zakupów :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a1a21e28ca9.jpg

Edit: Oczywiście bez misia, a komoda to nasze dwie zestawione szafki nocne z Ikea ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 14:15

Lexie, nenka2, stokrotka25, Bąbelek, szczesliwa_mamusia21, zakocona, Nynusia, lili_madlen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie bedzie ci na tej "komodzie"za nisko?

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka nie mam możliwości sprawdzenia na necie a u gin wizyty tylko sroda i czwartek no i do czwartku wyniku nie bedzie wiec tydzień do nastepnej wizyty :*

Magnosia jej jakie cuda <3

ZakreconaOna i tyle strachu Maluch napędził. Skoro ruszył sie to nie ma sie czym martwic :*

Ursa gdybym miała chociaż w łazience troszke miejsca to też taką komode zakupiłabym ale niestety ;)

Ja ciągle zastanawiam się nad przewijakiem...no i w sumie gdymym znalazła tanią komodę z przewijakiem czy bez to kupiłabym a tak sądze, że nie kupie ;)

Od rana Bobo szaleje...już wstał po 4 jak tatuś się do pracy obudził :) mówił do Synka różne cuda a ten teraz non toper atakuje mój pęcherz jojku :D

Magnosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    A nie bedzie ci na tej "komodzie"za nisko?

Chyba nie, bo mąż zrobi do niej przewijak nad wolną półką... Mam nadzieję, że będzie dobrze. Będziemy mierzyć i kombinować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:41

ss, Nynusia, Lexie, lili_madlen lubią tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa wrote:

Ursa gdybym miała chociaż w łazience troszke miejsca to też taką komode zakupiłabym ale niestety ;)

Ale nasza jest na kółeczkach i wcale nie mam w planie trzymac jej w łazience :D Wanienka ma wężyk na odpływ więc też nie trzeba jej nosic :D No ale co fakt, to fakt, my mamy dom gigantyczny i jest po prostu na wszystko miejsce. Teraz po remoncie mamy już cały pokój tylko dla Kornelka, cały pokój na naszą sypialnie, salon, jadalnię, dwie duże łazienki i ogromny korytarz wejściowy.

A tu jeszcze raz wstawię zdjęcia :D Teraz już półeczki mam bardziej zapełnione :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/00bcba218f15.jpg

A tu widac po bokach pasy zapezpieczające dziecko przed zleceniem z przewijaka:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22bb0d04381b.jpg

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ